Sizce ben cimri miyim?

Aylık gelirim, asgari ücretin bayağı üstünde sayılır. Fakat evimde elektrik yakmamak için gaz lambası kullanıyorum. Kızartma yaptığım yağları atmayıp gaz yağı olarak kullanıyorum. Evimin yakınında dere var. Hava sıcak olduğu zamanlar, o dereye gidiyorum ve çamaşırlarımı beyaz sabunla ve derenin suyuyla yıkıyorum. Sadece havanın soğuk olduğu zamanlarda çamaşır makinesini kullanıyorum. Ama bulaşıklar için bulaşık makinesini her zaman kullanıyorum. Evimin balkonuna soba koydum ve baca yaptırdım. Köyden odun kesip getiriyorum. Doğalgaz harcamamak için yemeklerimi, sobanın üstünde pişiriyorum. Hava sıcak olduğu zamanlarda banyo suyumu sobanın üstünde ısıtıyorum. Sadece hava soğuk olduğu zamanlarda, banyo suyumu kombiyi çalıştırıp ısıtıyorum. Kışın evin sadece bir odasında doğalgaz yakıyorum. Bu sebeple bütün kış boyunca eşim, çocuklarım (3 tane çocuğum var) ve ben; tek bir odada kalıyoruz. Yemek pişirirken, dışarıdan pek alışveriş yapmıyoruz. Genelde, köyde tarlamızda yetiştirdiğimiz ürünlerle yemek yapıyoruz. Fırına gittiğim zaman, ucuz olduğu için en bayat ekmekleri satın alıyorum. Evimizin yakınındaki çeşmeden, bidonlarla su taşıyoruz ve bu sularla ellerimizi yıkıyoruz. Hatta abdest alırken de bu suları kullanıyoruz. Bu şekilde, su faturasından tasarruf ediyoruz. Bütün bunların yapılmasını ben emrettim ve eşim de beni dinliyor hep. Sizce ben cimri miyim?

Güncellemeler
+1 yıl
Böyle yaparak; 3 tane apartman dairesi, 1 tane müstakil köy evi, 15 dönüm bahçe, onlarca altın burgu bilezik ve 2 tane Trabzon zinciri satın aldım.
Güncellemeler
+1 yıl
Ve daha çok gayrimenkul satın almayı düşünüyorum. Yazmayı unuttuğum birkaç şey daha var: İçme suyumuzu da mahallemizin çeşmesinden taşırız. Televizyon, bir gün içinde 3 saatten fazla açık duramaz. Sıvı sabunları ve şampuanları, sulandırarak kullanırız. Fakat kıyafet ve mobilya konusunda çok cimri değilizdir. Mobilyalarımızı 2 yıl önce yenilemiştik. Dışarıya şık ve güzel gözükmek için yeni kıyafetler satın alırız.
Sizce ben cimri miyim?