+1 yılDaima, farklı milletlerin yaşayışlarına özenen kişilerden kaynaklanıyor. Örneğin; şeriatçı bir zihin yapısına sahip kişiler, Arapları örnek alıp asimile oluyor. Azerbaycanlı bir arkadaşım, "Araplar, gün geçtikçe Türkiye'ye göç ediyor. Lakin mantıken, onların Türklere özenmesi gerekirken, bilakis onlar Araplara özeniyor." Öz kültürümüzü, değerlerimiz yitip gitti. Ayrıca, bu halk arasında bölünmelere dahi neden olabilir. Bu ülkeyi durmaksızın, ikiye bölmeye çalıştılar. Sağ-Sol, Türk-Kürt, Laik-Şeriatçı, Müslüman-Gayrimüslim gibi ayrımlar yapıldı. Hepsi de, milletin birbirini yemesini zevkle izleyen tamahkar, umursamaz, farklı ülkelerin maşası olan, yasak elmacılık oynayan siyasetçiler yüzünden oldu. Bir de, "Milli, Dini Değerler" başlığı altında, vatandaşlardan oyları topladılar. Babam, bile der. 70'ler karanlık, 80'ler karanlık, 90'lar karanlık, 2000'ler karanlık. Bu ülke, ne zaman aydınlığa kavuşacak?
44 Yorumla- +1 yıl
"Öz kültür" ifadesinde, atalarımızın geleneklerini, göreneklerini kast etmedim. Mülteciler, Türkiye'ye akın etmeden ve tabiri caizse istila etmeden evvel ki, toplum düzenini kast ettim. Elbette ki, onlarda Türk toplumunun tarihçesinde, önemli bir yer ihtiva ediyor. Fakat ben, insanlara empoze edilen "Arap" adetlerini eleştirdim. Bizzat kendi iğrenç zihin yapılarını, tefekkürlerini bizlere empoze etmelerinden yakındım. Mesela "Yok, bu günah. Yok, biz din kardeşiyiz. Yok, kadınlar kapalı giyinmelidir. Bir kadının ve bir erkeğin aynı ortamda bulunması günahtır. Türkler, Müslüman olduğu için herkese yardım etmek zorundadır." Gibi sözler Araplardan, kendi kültürümüze sirayet etmiş saçmalıklar. Mesela şöyle düşünün. Türkiye'nin, kadın voleybol takımını bilirsiniz. Sırf giyimlerinden mütevellit "Biz, Müslüman Ülkesiyiz !!! Bu Takım Derhal Ortadan Kaldırılmalı !!! Bu İslam'a Uygun Değil !!!" Naralarını atmalarının sebebi, sizce neden? Arapların inancında, belirtilen giyim kaidelerinden. Halbuki, o kurallarla beraber "kimseye karışılmaması gerektiği" gerçeğini de, kafalarına kazısalar; daha iyi bir ülke olurduk. Bu din mevzusu, o kadar mühim ki; günümüzde Filistin için yaptıkları "Gazzeli çocuklar için ne yazmak istersiniz?" Adı altında hiç bir şeye yaramayan, saçma etkinlikler de bu yüzden. Eminimki, Filistin Müslüman olmasa hiç bir şey yapmazlardı. Benim kanımca, en doğrusu her iki tarafında uzlaşması ve harbin sona ermesi için çabalamak daha mantıklı. Gelin görün ki, kimse bunu anlayamıyor. Yani bunca şey, tamamen Arap örflerinin, bize dayatılması ve dejenere olmamız, Atatürk'ün ilkelerini ve tavsiyelerini yok saymamızdan kaynaklanıyor.
- +1 yıl
Sondan başlyayayım.
İslâmcılar Filistin konusunda son derece ikiyüzlüdürler. "Müslüman olmasalar umurlarında olmazdı" demişsin. Daha da ileri gidelim, Hamas Gazze'de SEÇİMLE başa geldiğinde, bugünkü İslâmcılarımız onları bile "batıl" görüyorlardı. Çünkü o zaman sıcak para olarak dolar akıyordu ABD'den.
Hamas 1987'de kuruldu, 1990'larda Gazze'^de popüler oldu. Çünkü Gazzelilerin yaşamlarını idame etmesi için altyapıdan, sağlığa kadar bir çok iş yaptı o koşullarda. Yani Gazzeliler boşuna seçmedi. Bunu geçtim, Hamas yokken de İsrail faşist bir terör devletiydi. Filistin'e savaşmaya gidip İsrail zindanlarında yatan bir çok sosyalist de vardır Dünya'nın her yerinden gelen. Fi, listin sorunu bir din sorunu değildir yani.
Arapların hepsini dinci şeriatçı mı sanıyorsunuz? 1950'lerde Mısır'da Müslüman Kardeşler örgütünün lideri "kadınlar kapansın" dediklerinde, o dönemin lideri Cemal Abdul Nasır "çok istiyorsa önce kendi kapansın" der, bütün katılımcılar güler. Bugün Suriye'de Beşar Esad yönetimindeki bölgelerde (Şam, Halep, Lazkiye vs) insanlar gayet istedikleri gibi yaşıyorlar. Kızlar bikinileriyle plaja giriyorlar, Şam'da noelde kutlamaları olur, barlar dolup taşar. Ne ilginç değil mi? Esad'a "din kardeşimiz" demiyorlar, "eli kanlı diktatör" diyorlar, onun yerine bizim Türk ordusu yobaz teröristlere hamilik yapıyor İdlib'de.
Çok uzatmayacam. Bugünkü dincilik "Arap icadı" değil, tamamen ABD destekli Türk icadıdır. AKP'den önce de siyasal İslâm vardı. 12 Eylükl getirdi zorunlu din dersini. Menderes'e kadar gider bunun kökeni. Emin ol bunun ne Araplıla ne Türklükle ilgisi yok.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTurklukle övunmeliyiz çok şerefli bir ırk.
Ama son 100 yılda ağırlıklı Rum kökenliler ülkedeki sistemlerini korumak için Turklüğe sığındığı için bazı kesimlerde antipatiyenyol açmış olabilir.
Tıpkı Amerika bin petrol için gittiği yerlerde demokrasiye sığınması
Ya da siyasi islamcılar yüzünden dinden uzaklaşan kesim gibi bir kesim var.
Adamın ülkesini işgal edip yönetimi ele geçirip karşı çıkanlara da sen Türklere karşı çıktım diyip asarsan ya da biri Rum ya da Ermeni tohumu olduğu halde dedesi Çanakkale de şehid olmuş bir kürt e ya da dedesi sarikamista şehid olmuş bir adana arabina Turkluk taslarsa insanlarda bazı insanlar gerçek resmi gorrmeyip Turklüge bilenebiliyor.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen artık onlara da hak veriyorum yavaş yavaş ben de milliyetçi duygular var. İstiklal marşı okununca Türklerin başarılarını görünce tarihi okuyunca bir gururlanirim ama diğer insanlara ne mutlu Türküm dedirterek ırki bir baskı bir zorlama kendi milleti önemli değilmiş gibi etnisyen milliyetçilik yapmak bana mantıklı gelmiyor biz nasıl Türk olduğumuz için bununla gurur duyabiliyorsak diğeri de kendi milliyeti neyse onunla ilgili gurur duyabilmeli. Etnisyen milliyetçilik yerine toprak milliyetçiliğine ağırlık verilmeli.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsanları bu hale getiren AKP hocam. AKP Türk ismini dış camiada o kadar madara etti ki Türk pasaportuna çoğu ülke vize vermekte tereddüt ediyor, Avrupa'da Türk'üm dediğin zaman çoğu insan seni otomatikman 3. sınıf vatandaş olarak görüyor tabi bunda 40 senedir Avrupa'da yaşayıp bir nebze olsun medeniyetten nasibini alamamış gurbetçi çomarların da payı büyük. Ben bu konuda insanları suçlamıyorum açıkçası
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
+1 yılTürk olmadığı için zamanında bu topraklarda cok savaş ildu tabiki it kopuk da kaldı onlarında soyları uredi ve öyle oldu basit
12 Yorumla- +1 yıl
Keske ama yapacak bişi yok
+1 yılSen türküm diyebiliyorsan başkası seni ilgilendirmesin bence.
112 Yorumla- +1 yıl
Kimsenin zoruna gittiği yok , farklı ırklarda var. Duyar kasma
- +1 yıl
Büyüyeceksin inşallah 🙏🏻
- +1 yıl
Ne anlatıyorsun sen ya? sorun ırkçı paylaşım gibi. değiştirilemez bütün ile ilgili hiç bir sözüm olmadı
Ülkede Kürt vatanseverlerde var bak altta yorum yapanların da bir kaçı kürttür
Kürt’sün sorumdan çekil ne? - +1 yıl
Ne mutlu Türküm demekten gocunmayan Kürt vatanseverlerde var onlari Türk olarak gördüğüm için onlara Kürtsün sen deme gereği duymuyorum. Kürtlükle ilgili itham ettiğim kişiler Kurdistanci Kürtler. Ne Mutlu Türküm lafına hazımsızlık duyanlar. Ne Mutlu Türküm lafına muhalefet bölücülüktur. Bu ülkede milyon tane etnik köken var. Çerkez ben ne mutlu cerkezim Türküm demem diyor mu? Demiyor. Arnavut kökenli Ne mutlu arnavutum ben Turkum demem diyor mu? Demiyor. Laz çıkıp Ne Mutlu Laz ım mi diyor? Demiyor. Mesela Bu insanlarda köken olarak farklı oldugunu
biliyor ama ortalığı karistirmiyor bilmem anlatabildim mi? Siz insanların Ne mutlu Türküm dememesini hak olarak görüyorsunuz ben Üniter devlet yapısına dolayli yoldan baskaldirma olarak görüyorum. Bakış acımız farklı yani - +1 yıl
Ben hak olarak görüyorum demedim ama , sen diyorsan sıkıntı yok dedim sen Arap birisine öyle dedirtebilir misin? Demiyorlar dimi? Bunu anlatıyorum bende
Yazdıkların doğru zaten bunu bende savunuyorum
Aynı ülke , aynı bayrak , tek vatan tek milletiz. - +1 yıl
Arap birisine dedirtmem çünkü onlar bu ülkenin bir paydaşi değil benim gözümde. Kürt Laz Çerkez Boşnak Arnavut Rum bu ülkenin kuruluşunda bir şekilde vardı. Araplar farklı onların çoğu şu anki hükumetin politikası doğrultusunda gelen mülteciler. Gidecekler zaten. Onlardan beklentim yok. Fazla kalabalık yapmasınlar yeterli
- +1 yıl
Tamam şimdi seni anladım ve haklısın bu konularda
Aynı şekilde bende bunu savunuyorum - +1 yıl
Vatanını aynı şekilde sevenlere karşı ırk ayrımcılığı yapmayan herkesle anlaşıyorum.
Rahmetli Elçibeyin muhteşem bir sözü var bununla ilgili
11 Yorumla
+1 yılGenellikle Türk ve Atatürk düşmanlığından kaynaklanan bir durum. Türk egemenliğinde yaşamayı içine sindiremeyen ve eziklik psikolojisinin de verdiği hazımsızlıkla hareket edenler çoğunlukla "Türk'üm demek ırkçılıktır" gibi saçma sapan laflar ediyorlar.
10 Yorumla
+1 yılTürk olmak kadar güzel ve gurur verici bir şey daha yok. Embesiller için ağzımı bozamiicim
41 Yorumla
+1 yılAtamın okuduğu kitap sayısı kadar beyin hücresi olmayan varlıklar oldukları için
41 Yorumla- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılTürk kökenli olmadıkları için. Sizde bir söz var ya, aslını inkar eden bizden değildir. Belki senden olmak istediği için etmiyordur 😉
10 Yorumla Gündem konusunda 773 cevap paylaştı. Siyasi sebepler başta olmak üzere kendi milleti ile konuya bağlı zıt düşünüyorsa kişi zamanla nefret başlayabilir
10 Yorumla
+1 yılÖzünü kabul etmeyen insan değildir özünü kabul etmeyen kanını atasını terbiyesini hiçbir şeyini kabul etmiyor demektir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKimseye türküm denilmesine karşı değil ötükenciler gibi başı boş sözde türk milletçiliğine karşı, ayrımcılığa karşı, ve Türkiye de herkesin etnik köken inancı harmanlanmış bir toplumda bu siyaset devam etmez
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
m +1 yılÜlkeyi yöneten biri var hepsini kandırdı özet bu
10 Yorumla Türk olduğum ve Türk hissettiğim için mutluyum 👍🏻🤝🏻♥️💯🇹🇷🇹🇷🇹🇷
10 Yorumla
+1 yıl2 sebebi var. 1. Si bunlar zaten Türk değil. 2. Si popiş yalamayı herşeyden çok seviyorlar.
10 YorumlaKüreselci abileri ulus devlet bilincini yıkmak için gece gündüz çalışıyor da ondan..
10 YorumlaBu soruya görüş bildiren pembeliler umarım çok çok çocuklarınız olur. Türkiyeli değil Türk!!!
10 Yorumla
+1 yılTek olanlar Türk'üm der zaten demeyenler diyemeyenler Türk dğl yani bu kadr basit
11 Yorumla- Gündem konusunda 447 cevap paylaştı.
+1 yılNiye derim olsun ki, her yerde söylerim Türk olduğumu hiçte çekinmem
10 Yorumla Bizim türk demekten cekincemiz yok Türk'üm kelimesinin arkasına saklanıp milletine dinine düşman olanlarla derdimiz var?
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılTurk olup arapcilik ve avrupacilik yapanlaraysa sozun haklisin... insan kendi milletine irkina bu hakareti nasil yapar... ama kokeni turk olmayan biri neden kendine turk desin
00 Yorumla
+1 yılKürt biri olarak hiçbir zaman gocunmadim NE MUTLU TÜRK'ÜM DIYENE
12 Yorumla- +1 yıl
Olması gereken o efendim. Yüzlerce yıldır aynı topraklarda yaşamış... yeri gelmiş Malazgirt yeri gelmiş Çanakkale de beraber mücadele etmisiz. (Tarihçiye yakışır örnek oldu)
- Gündem konusunda 506 cevap paylaştı.
+1 yılTürküm demekte sıkıntı yok da ırkçılık yapmak hoş degil
08 Yorumla- +1 yıl
@SAblaK onlar da dahil zaten hatirlattigin iyi oldu. Irk ayrımı yok din ayrımı yok. İlla Müslüman olmak zorunda değil Türk olması için. Bazıları şey diyor Müslüman olmayan Türk Türk değildir ben o kafada değilim asla. Dine bakmiyorum din kişinin özeli beni ilgilendirmez orası.
+1 yılKanibozuk soysuz olunca😮💨
12 Yorumla- +1 yıl
Hele Atamin karizmaya gel🔥🔥
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürk olup Türk gibi yaşamayan da çok var ama
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılArap vahabi köpeklerinin zoruna gider , Türk kanı hâlâ bizde mevcut ama deformasyona uğramış vatansız picler daima bu ülkede vardılar.
10 YorumlaNe mutlu Türk'üm diyene ❤️
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürküm demek zoruna giden insan ya kürttür ya da araptır kardeşim
11 Yorumla- +1 yıl
kürt veya arap neden türküö desin
s +1 yılKansızlar elbet red edecektir ecdadlarını.
10 Yorumla
+1 yılTarih ile sıkıntıları olduğunu düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılTürk olmayı kaldıramıyorlar
10 YorumlaDaha önce görmedim ama ben daha çok neden araplara kafayı taktıklarını merak ediyorum
20 YorumlaGündem konusunda 482 cevap paylaştı. Bizde anlamıyoruz dertleri nedir
10 Yorumla
+1 yılBunu söylemekten imtina eden çeksin gitsin ya
10 Yorumla
+1 yıltürk olmayanlar neden türküm desin sen arapım veya ingilizim diyormsun
04 Yorumla- +1 yıl
istediğin yere gel senden korkan senin gibi olsun artist
Gizli Üye(18-24)+1 yılBin cihana değişmem şu öksüz Türklügümü...
10 Yorumla
+1 yılHerkese nasip olmaz
30 Yorumlacanım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTürk olmadığı için olabilir mi? 😂
00 YorumlaAnasını Arap skmis
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı