Evet Türkiye cumhuriyetinde yaşıyoruz evet bu devlet bizim de devletimiz ama ben kendimi Kürt olarak görüyorum Türk değil Anadilim de Kürtçe? Siz bu konuda ne diyorsunuz? Fikriniz? hakaret eden olursa yorum yapmasın?
Cevabın nedir?
+1 yılDaha devletiniz bile yokken anadili bu demeyin. Ben de lazca biliyorum ama ana dilim lazca hiç bir zaman olamaz. Çünkü ben türküm türkiyede yaşıyorum ve kendimi salak salak dil uydurmaSı biseyle oryaya çıkarmaya çalışmıyorum. Kürt olabilirsin ama kendimi türk hissetmiyorsan türkiyede yasamayacaksin. Ozaman suriyeli siginmacilar kadar eziksjn demektir. Eğer ki gittiğin hastanede okulda karakol da Vs Vs resmi yerlerde kendini tukce ifade ediyorsan yerim senin kurtceni😂😂 ama neye seviniyorum biliyor musun damarlarında türk kanı dolaşmaya bir insanın kendimi kürt hissediyorum demesi aslında çok güzel. Çünkü ben o kanı taşıdığım. İçin o kadar seviniyorum ki böyle bir asıl kanim olduğu için o kadar şanslıyım ki senin gibi nankörlük bunu hiç bir zaman bilemeyeceksiniz. Benim yerim burası türküm burası Benim... benim memleketim... sizin yerini yok. Gözümüzde hiç hiç değeriniz yok. Türkiyede yaşayıp da türkçeyi ikinci dil gören nankorlerin bir An önce ölmesi dileğiyle. ... amin ecmain
15 Yorumla- +1 yıl
@Miadd tarihiseninkadar çok iyi biliyorum. Yalnız söyle bir durum var. Eğer bu ülke birlikte kurulduysa biz olmasak siz de olamazsınız. Onca yıl sonra rahat battığı için kürtlugu bu kadar göze sokmaya çalışıyorsunuz. Ama bu ülkede azınlıkların başka bir şey olamayacaksiniz. Nankör olmayın. Türkler olmasa Şu an kurdum diyebilecek kadar cesaretini olamayacaktı. Ama işte böyle türkçe kobüşra ke dini ifade etmek zorundasın. Bu ülke kurtulurken benim atalarım da savaştı ama çıkıp laz devleti kurulsun demiyoruz. Nankorlerr
- +1 yıl
Ay kıyamam kapanmış hesabı soruyu acanin😂😂 çok sevindim
- +1 yıl
O arkadasin ettigi kufurler vs hicbiri benim kapsamimda degil acikcasi yaptigi da hos degil ama biz goze sokmuyoruz ki burda kalkip devlet kuralim da demedim ki ben sadece kimligim bu ve dilim de bu , benim Turk milletine her daim saygim sevgim var , biz hep birlikte bir ulkeyiz , nankorluk yaptigimiz nokta da yok , geneli ozele indirgemeyin derim ben , biz ermeni degiliz ki her an caniniza kastimiz bulunsun , biz Kurtuz ve hep beraber kardesiz komsuyuz akrabayiz , lutfen
- +1 yıl
Ulan medusa hadsiz bende kürdüm lan hemde sapına kadar zoruna mı gitti ulaaaaan kürdüm ya kürt kürt kürt turkiyede yaşıyorum ama aslan gibi kürdüm haaa ne idügü belirsiz mahlukat Lazca biliyormuş falanmis filanmis sikeme kadar yolun var lan babanın ülkesini lan ya benim dedelerimde savaştı ya faşisti seni kurtce Anadilim ve kurtlugumden gururu duyuyorum Ahmet kayanın yolundan gidiyorum bu ülke kürt reailitesini kabul edecek dedi ahmedim ve nolduuuuuuu kabul ettiğiniz lan kafaniniza vura vura hemde
En İyi Cevaplar
Yabancı ülkeler'de doğup büyüyen, yaşayan Türklerin nasıl ki anadili Türkçe ise, senin de Türkiye'de doğup büyüsen dahi Kürt olduğun için anadilin Kürtçe. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Ben Türkiye'de hiç yaşamadım ama bu etnik kökenimin Türk olduğu gerçeğini değiştirmez. Yaşadığım ülke'ni etnik grubuna ait olmadım ve yaşadığım ülke'nin dili de anadilim hiç olmadı. Olamaz da. Yazdıklarında sana katılıyorum. Entegre olmak önemli ve de gerekli, ama bu aynı zamanda asimile olmayı da gerektirmez. Etnik kökenini unutmuş ve devşirilmiş insandan kimseye hayır gelmez.
60 Yorumla
Diğer konusunda 359 cevap paylaştı. Kürt türk nedir kardeşim ya ülkemizde yaşayan yıllardır hizmet veren tıpkı benim gibi yaşam mücadelesi veren bir vatandaşımızsın bizden ayrı değilsin ki. Kim türk kürt ayrımcılığı yapıyorsa onun ben ya.. Mesala Suriye vatandaşı aramızda yaşıyor. 30 40 yıl sonra ülkemize aynı şekilde hizmetleri varsa vatandaşlığı hak ettikleri zaman onları bizlerden ayrı görecek kadar hiç bir üstünlüğümüz yok.. İlk önce içindeki allah aşkını düşün sonrası bu dünya da bu topraklar hepimize yeter de artar da..
10 Yorumla
+1 yılLaa bir sektir git şu altinda yaşadığin bayrağa çanakkalede yatan 15 temmuzda silahsız tankin önüne yatanlara saygın olsun gavatt ne anadili kürtçesi ibine bu ülkede yaşiyorsan ana dilin sikkee sikee türkçe
12 Yorumla- +1 yıl
Ben de seni bamyaya bamyaya Kürt yapacam...:)
- +1 yıl
Seni bamyaya bamyaya Kürt yapacam adresini ver
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
4Cevap
Haklısın kürtsen Türküm diyemezsin hakaret edenlere soruyorum gidin almanyaya amerikaya ben amerikaliyim diin ozaman zorla Türklüğünü inkar et bakalım ne hissedeceksiniz... sen en doğrusunu yapıyorsun. asla aslını inkar etme ve hep arkasında ol ucunda ölüm bile olsa.
80 YorumlaAna dilim adı üstünde annemden öğrendiğim kanımın geldiği dil Kürtçe , ben Kürtüm ve anadilim de Kürtçe. Bunun neden bu kadar yargılandığını anlayamıyorum. Devletimin olması mı gerekir kabul görmem için. Ben Türk bayrağı altında yaşıyorum ve bayrağına vatanına aşık bir insanım. Ama artık siz de yargılamaktan vazgeçin. Iki milletin arasına nifak sokmayın artık. Ben de her yerde ana dilim Kürtçe diyorum. Siz kabullenseniz de kabullenmeseniz de biz bu devleti hep birlikte kurduk , hep birlikte kurtardık , hep beraberdik. Yalnız Kürtler diğer medeniyetlerden etkilenmedi Türkler de etkilendi. Hepimiz aynı çatı altındayız ama ben Kürtüm , Ingilizlerin Mondros ile devlet vermek istediği ama vatanı el birliği ile kurtarmak adına kabul etmeyen Kürt milletiyim ve resmi dilim Türkçe bayrağım ay yıldız vatanım Türkiye ama benim ana dilim de Kürtçe. Bu kadar net. Tartışmaya açık bir konu dahi değil bu.
80 YorumlaDiğer konusunda 608 cevap paylaştı. Ya evet kürtsün olabilir ama benim dilim Türkçe değil dediğinde insanlar Türkleri benimsemeyip ırkçılık yaptığını düşünüyor. Yani böylr demen yanlış anlaşılmaya yol açıyor. Sonuçta sen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın ve birden gelip bu benim dilim değil dersen insanlara biraz ağır gelir. Yoksa dert sana zorla Türklüğü empoze edip aslını yok saymanı sağlamak değil.
30 YorumlaBen Kırım tatarıyım fakat ana dilimin tatarca olduğunu falan idda etmiyorum Turkiyede doğdum büyüdüm bu dili ogrendim ilk kelimem bile türkçe olarak anne oldu yani diyorum ki sende eger bu sınırlar icinde yaşıyorsan kimliginde T. C damgasi varsa ana dilin Türkçe aslını inkar edemezsin tabikide ama bunlar doğrular
02 Yorumla- +1 yıl
Bu arada demeyi unutmuşum #kürtürkürt yine aynı yere çıkıyor hepimiz kardeşiz
+1 yılSen hiç Amerika da yaşayan bir Fransız ın ana dilim Fransızca dediğini duydun mu?
Tamam Kürt olabilirsin ama ana dilin Türkiye' de yaşadığın için Türkçe dir
Eğer Hırvastistan da yaşasaydın Hırvatça olurdu
Mantık hatası26 Yorumla- +1 yıl
Mantık hatası yok bir Arabin anadili Arapcadir... benim de Kürtçe benim Anadilim Kürtçe Yabancı dilim Türkçe ben bunu böyle istiyorum ve görüyorum
- +1 yıl
Genel geçer dünya kuralıdır bu
Senin dediğin gibi olsaydfı ohooo
Anadilin Türkçe ama öz anadilin Kürtçe
Bu ayrımı yapabilmen lazım - +1 yıl
Kusura bakma ben bir dil ogretmeniyim hayatında Senin kadar gerizekali bir insan görmedim 😂😂😂 sizin gibiler gerçekleri görmezden geliyor başka bir şey yok ister kabul edin ister etmeyin Ben Kürdüm anadilim de Kürtçe Yabancı dilim Türkçe o kadar
- +1 yıl
Dil öğretmeni olabilirsin ama KÜLTÜRSÜZSÜN maalesef
Ayrıca nasıl bir öğretmensdin sen
Bu kadar kolay hakaret edebiliyorsun?
Bence sen kürdüm kürdüm diye dolanmadan önce biraz kültürünü geliştir
Irkını göstermeden önce insanlığını göster - +1 yıl
Sizin gibiler gerçekleri görse ve kabul etse sorun olmaz ama ancak siz hakaretten anlıyorsunuz başka bir bol yok tarihiniz yalan mesela kimse bu gerçeği söylemiyor mm. kısası seni bamyaya bamyaya Kürt yapmak isterdim bu kadar net... istersen gel
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu ülkeyi beraber kurtardıgımızda kimse bize dememişti türklügü iktidar yapıp kürtlügü inkar edeceğiz diye!! Siyasetle hic bir alakası olmayan insanlar gelip burada devleti olmayanın ana dili olmaz diyor.
50 YorumlaŞu insan yazmış oku

00 Yorumla
+1 yılValla kardeşim sen bu vatanı seviyorsan o pkk hainlerine yandaş değilsen hepimiz kardeşiz ben türküm ama sevdiğim kişi kürt annem gil karşı çıkıyo ama olsun dediğim gibi kürdistancı değişen hepimiz kardeşiz
02 Yorumla- +1 yıl
Ben size katılmıyorum bana göre bunun türkle Kürtle alakası yok sizinde fikirleriniz için teşekkür ederim :)
+1 yılYazdığın dile dön bir bak istedim. Annem Kürt babam Türk. Vatanımız Türkiye bayrağımız Ay-Yıldız diyemiyorsan yallah başka toprağa.
20 YorumlaTürkiye cumhuriyetinde yaşıyosun canım tabikide ben bile öfkelendim git o zaman ırağa bye bye. Sen T. C de yaşıosan ve kimlğin varsa TÜRKSÜN okey.
10 Yorumla- Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılKurtsen kurtsundur. Anadil demek buyudugun gelistigin etkilendigin bilincaltinin etkilendigi dil anadilindir. Anadilim Kurtce demen komik ama Kurtum demen komik degil ona saygi duyulur
07 Yorumla- +1 yıl
Kürdüm Anadilim de Kürtçe Yabancı dilim Türkçe ben bunu böyle istiyorum ve görüyorum bir Arabin anadili ıngilizce olamadığı gibi bir Kürdün de anadili Türkçe olamaz bu gerizekalilik olur
- +1 yıl
Kac yasindasin cocuk? Bazi seyleri kabullenmen gerekir ya da anlaman.
- +1 yıl
23 yaşındayım ve öğretmenlik okuyorum hala çocuk muyum? Neyi anlamam gerek
- +1 yıl
Skdhnsudbdjdhhd yazik la egitim verecegin cocuklara. Daha kendin neyin ne oldugunu anlamazken baskslarina egitim verecek yazik
- +1 yıl
İstersen seni bamyaya bamyaya Kürt yapayım ister misin :)
- +1 yıl
Bamya kurtcede farkli bir dilde mi? Cunku bizim buralarda bamya sebzedir 5 cm i bile gecmeyen yarraga benzetilir.
- +1 yıl
Emin ol o 5 cmlik yaprak bile sana yeter bence :)
+1 yılSuriyede Kürtlerle ilgilenen bir grup var. Derdini olara anlat severler seni.
20 Yorumlahadi ordan git o zaman k. ırağa Türk üm diyemiyosan kahpe çocugu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldevleti olmayan şeyin ana dili olmaz ağız ya da lehçe diyebilirsin senden nefret ettim ama
23 Yorumla- +1 yıl
Nefret et bu devlet bu bayrak bizim de bayrağımız biz Kürdüz Türk değiliiz.. Ha istersen seni bamyaya bamyaya Kürt yaparım 😂😂
Cevap sahibi+1 yılsenin bamyanı kopartırlar yavrum akıllı ol
- +1 yıl
Adresini ver sana o bamyayi yağlama yapmadan sokacam... ve seni bamyaya bamyaya Kürt yapacam
+1 yılbu ülkede neyin iyi karşılanmasını bekliyorsun ki sen
00 Yorumla
+1 yılO zaman ana dilini kullansana niye Türkçe yazma zahmetinde bulunuyosun?
10 Yorumla- Diğer konusunda 9,5b cevap paylaştı.
+1 yılHer biji babeeeyyyy her biji serak apooo. Biji biji biji li li li li
00 Yorumla
+1 yılDaha devleti olmayan birinin ana dilim kürtçe demesi komik asfg
411 Yorumla- +1 yıl
Türkiye cumhuriyetini biz de ortak olarak birlikte kurduk gerizekali olmasan kurtuluş savaşında kimlerin olduğuna bakarsın
- +1 yıl
Ama adı üstünde Türkiye cumhuriyeti anayasa maddesi çok net dili Türkçedir.
- +1 yıl
Bekle onu da zamanla kaldiracaz yavaş yavaş adım adım ilerliyoruz adı üstünde Türk değil Türkiye cumhuriyeti ben Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyım milletiyim Türk değilim de
- +1 yıl
He kaldırırsın kodumun haini seni aksj
- +1 yıl
Eğer ben hain oluyorsam bütün dünya hain ve terörist ben anadilimi kimliğimi istiyorum... Ben Türk değilim Kürdüm anadilim de Kürtçe Yabancı dilim Türkçe o kadar
- +1 yıl
Diktir git başka yere burası Türkiye
- +1 yıl
İstersen seni bamyaya bamyaya Kürt yapayım ne diyorsun ister misin
- +1 yıl
Bimere şikayette bulundum oraya yazarsın son yazdığını 😂
- +1 yıl
şerefsiz herif ya kıza bile mi yazdın bunu. senin gibi sığırları atacaksın vatandaşlıktan o zaman yabancı dilin türkçe olacak sen de rahatlayacaksın biz de
- +1 yıl
Bak bimere şikayet ettin değil mi korkak adresini verseydin seni sikerdim bacım
- +1 yıl
Mahkemede anlatırsın 😂
Diğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. madem yabancı sın turist diye takılıyorsun don memleketine hic basın agrımasın
02 Yorumla- +1 yıl
İstersen seni de bamyaya bamyaya Kürt yapayım ister misin?
+1 yıltürkçeyi kaç yaşında öğrendin?
06 Yorumla- +1 yıl
18 yaşında
- +1 yıl
tamam o zaman 2. dilin türkçe ama yalan söylediğine kalıbımı basarım
- +1 yıl
Yalan söylemiyorum e zaten benim 2. dilim değil yabancı dilim Türkçe
- +1 yıl
2. dilim ingilizce yabancı dilimde ingilizce ama senin yabancı dilin olamaz eğer olsun istiyorsan vatandaşlıktan çıkmanı rica edeceğim
- +1 yıl
İstersen seni de bamyaya bamyaya Kürt yapayım ister misin?
- +1 yıl
bak işte bak. seviyesiz adam. ben burda seninle konuşurken şahsına veya sana hakaret ettim mi? bilgisiz görgüsüz cahil sen karşımda ağzını açıp bir
şey tartışabileceğini mi sanıyorsun? anca böyle küfür edersin 3 yaş aklıyla laf sokarsın
Gizli Üye(36-45)+1 yılE zaten kürtsün ama ana dil devletin varsa Kürtçe olur.
Türk bayrağının altında türkçe27 Yorumla- +1 yıl
Hade ya :) ben Türk değilim ve Kürdüm anadilim de Kürtçe 😂😂 galiba size bir şey battı
Cevap sahibi+1 yılFark ettiysen orda laf sokmadı fikrimi söyledim batan birşey yok direk seviye düşme.
Irk a sokayım insan olmayı öğren
- +1 yıl
Ben senin popona sokayim sen de dilime kimliğime saygı duymayı öğren
Cevap sahibi+1 yılSenin neyine saygı duyucam mk seviyesiz denyo nun tekisin.
Sonra beni neden dışlıyorlar diye ağlıyorsunuz.- +1 yıl
Gerizekali daha sen kendi gerçek tarihini bilmiyorsun 1925 de şark islahat planı doğrultusunda Kürtçe yasaklandı... kurtuluş savaşında omuz omuza ıngiliz fransızlarla karşı karşıya birlikte savastik ne olduk terörist olduk dilimiz kimliğimiz yasaklandı şimdi ne oldu yavaş yavaş bilinçlendik senin tarihin bile yalan yani
Cevap sahibi+1 yılİyide ben beraber savaşmadık demedim ki salak herif.
Sebepsiz yere mi terörist oldun hem olduk deme kürt olup vatanı milleti seven çok bazılarınızın yarası var işte. Sizler yüzünden diğerleride dışlanıyor.- +1 yıl
O bazıları paranın köpeği olmuş kendi milletini dilini kimliğini yok saymış kahpe Kürtlerdir biz onlardan değiliz Asimile edemediğiniz Kürtleriz bu kadar basit... Eğer ben teröristsem bütün dünya hain ve terörist çünkü ben hakkım olan anadilimi ve kimliğimi istiyorum
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşısın
00 Yorumla
+1 yılYobazlik iste
10 Yorumlagelecegin teroristlerini iyi yetisiyir
00 Yorumla
+1 yılDoğal bir şey
00 Yorumla
+1 yılNe güzel
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz