Romalılardan biri bile merak edip Atlas Okyanusu'na yelken açmadı mı? Ötesinde topraklar olabileceğini hiç düşünmediler mi? Koskoca Roma donanmasının illa denk gelmesi lazım Amerika'ya. İlla bi şekilde İzlanda'yı bulursun oradan Grönland'a denk gelirsin sonrası Kanada zaten. Bence illa Amerika'ya ulaşmışlardır. Şu an bilgimiz olmadığı için kabul etmiyoruz bunu ama ulaşamamış olmaları tuhaf. Ulaşmış olma ihtimalleri var. Bilgimiz yokken sadece Kristof Kolomb ulaştı sanıyorduk ama 500 yıl önce Vikingler zaten Kanada'ya ayak basmışlar. Bence Roma'dan illa Amerika'ya giden fakat geri dönemeyen denizciler vardır. Yani illa Amerika'ya denk gelmeleri gerekir.
Aztek ve Maya Uygarlığı Roma'dan bile esinlenmiş olabilir. Mirasçıları olabilir. Belkide gerçekten hiç giden olmamıştır. Ama mantıken denk gelmeleri lazım. Mısırlıların, Fenikelilerin, Kartaca ve Yunanlarında kıtaya ulaştığı iddiaları teorileri var ama kanıt yok tabi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
"Amerika'nın keşfi" ifadesi Avrupa'lıların Rönesans ile başlayan kimlik algısıyla kendilerini diğer bilinen kıtalardan ayırmak adına kullanmaya başladığı, fazlaca siyasi bir görüş içeren bir söylem benim için. Zira Amerika yerlilerinin en eski atalarının Bering Boğazı üzerinden geçerek kıtaya yerleşmeleri sebebiyle bu tanım o kişilere atfetdilmelidir.
Roma, İmparatorluğa giden süreçte Eski dünya denilen kıtalar da kaynak için fazlaca mücade etti. Ana odağı Çin e ulaşmaktı. O dönem de iki süper güçten biri olan Çin den haberi olmasına karşın İran coğrafyasını aşabilecek zamana, güce ve iç siyasi dengeye sahip olamadı. Germen kabilelerini sınır güvenliği için dizginlemek istese de Ren nehrini doğal sınır olarak kabul etmek zorunda kaldı. Afrika da Sahra çölünün de doğal sınır olması, güneye olan sınır hattını belirledi. İmparatorluğun en geniş sınılarına ulaştıktan sonra çok geniş toprakların tek merkezden yönetilmesi yerine günümüz İstanbul'u ile Roma'dan yönetilme kararı çöküşü hızlandırdı.
Bunlar olurken Roma'nın denizler de coğrafi keşiflere yönelmesi pek makul görülemez di de sanırım. Zira Anaksimandros'un genel dünya haritası mantığı haritacılıkta uzunca bir süre temel kabul edilmiş olarak görülüyor. Ms ilk yy dönemine denk gelen Batlamyus haritasına baktığımızda da Anaksimandros un temel mantığından çokta uzaklaş (a) madıkları ve keşfetmiş olsalardı Batlamyus haritasında bu keşiften izler olmalıydı diye düşünüyorum.
Gemilerinin Atlantik'e dayanamayacak oluşu, haritacılığın fazla ilerlememesi, gıda saklama koşullarının henüz gelişmeyişi, tıb konusunda ki yavaş ilerleme, fırtınalı havalar da yön bulmayı kolaylaştıracak pusula türü araçların keşfinin Viking çağına kadar bekleyecek olması, sebebiyle Roma'lıların böyle bir keşifte bulunamamalarını çokta tuhaf göstermiyor bana.
Daha önemli şeyler var
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!