Şehirlerarası otobüslerde emeklilere yüzde 20 indirim yapılmasına yönelik hüküm Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararı nasıl buldunuz?

Şehirlerarası otobüslerde emeklilere yüzde 20 indirim yapılmasına yönelik hüküm Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kararı nasıl buldunuz?

Maksat konuşacak malzeme vermek insanlarla, emekli olanlara kolaylık sağlıyoruz demek. %20 indirim uygulayacağın yerde ücretlerde ve alım güçlerinde iyileşme yap. Bunu yapamaz çünkü, bilgi gerekir, emek gerekir, zaman gerektirir, düşünmeyi gerektirir, bu insanlara verilecek parasal kaynağı üretmek için çok fazla çaba lazım. Kafalarında plan yapmıştır onlar, %50 şehir dışına tek başlarına çıkmaz çünkü oğlu ya da kızı ile araçta seyahat eder, %20 yalnızdır gidecek yeri yoktur, %20 huzur evindedir zaten ayrılmazlar, eh %10 ise çok yaşlıdır otobüs ile yolculuğu kaldıramaz. 4 yıl sonraki seçimde yeni müjdeler ile bekleyin siz. Hayatınızı ve zamanınızı kendinize ayırın, başkaları için çabalamayın.
Ülkede gerçek söylüyorum adalet asla yok.
Okuyan çocuğa yani öğrencilere otobüs paralı dedelere indirimli
Okuyan çocuk toplu taşımaya para verir sağlık çalışanı 50 100k para alan bedava biner polis asker bedava biner öğretmen indirimli biner. Şimdi duyar kasacak c@hiller doluşur ama hiç bir polis asker olaya dolmuş otobüs metroyla gitmez.
Kitap fuarına gittim öğrencilere tam fiyat öğretmenlere %25 indirimliydi. Birisi 0 gelir diğeri maaş alıyor tam tersi olması lazımken öğretmen kullanıyordu.
Daha yazsam roman olur ama ciddiyim ülkede adalet yok.
Öğrenci isen asgari ücret alıyorsan bu ülkede ezerler.
Yüzyılın karası utanç verici ülkeye düşürdükleri duruma güzel bir gösterge daha rezalet mi olabilir ki ama biliyorum ki daha rezaleti bu hükümet tarafından imkan dahilinde bugünkü rezilliğimizi aldık yarın yeni rezilliklere yeni kepazeliklere merhaba demek üzere hoşçakalın
Önemli olan buna otobüs şirketlerinin ne kadar uyacağı aradaki farkı başka bir isim altında isterlerse şaşırmam kendi ülkemizdeki otelde Türk olduğumuz için fazla ücret ödüyoruz inşallah her şey istenildiği gibi olur
Cevap
51Cevap
Yani bir bakıma destek diyeceğim ama emekli insanlarımızın bir yerden bir yere gidecek ne parası nede hali var komik komik şeyler icat ediliyor, emekli insanlar bir şehirden bir şehire nasıl gidecek? 10.000 TL alan biri maaşının yarısını gidiş dönüş bilet parasına vererek anca! Yapılacak şey belli daha önce %70 emekli bağlanma oranını nasıl %45 düşürdülerse tekrar %70 e çıkarmak bu insanlara da yazık!
Bence Güzel karar
Açlık sınırı Mayıs 2024 19.926 TL
En düşük emekli maaşı 10.000 TL. Bu indirim lütuf mu? Açlık sınırının altında yaşayan emek vermiş, hayatlarının sonbaharın gelmiş bu insanları bedava taşısan yine haklarını ödeyemezler.
Hükumet 20 senedir yapmadığı şeyleri yerel seçimleri kaybedince lütuf gibi sunmaya başladı. Emeklinin bir cebinden alıp diğerine koyarak zaman kazanma ve cahil avı bunlar. Aklı başında olan kimse yemez bunları, oy aldıkları tayfanın bir bölümü hariç.
Emekliliği hak edenler için doğru bir karar ancak ülkenin yarısı emekli oldu 40 yaşındaki insanları emekli ettiler hepimizin rızkını yiyorlar şu an o yüzden emeklilere tanınan hiçbir ayrıcalığı savunmuyorum
10 bin lira maaşı az bulan muhalefet engelli maaşları hakkında niye ses çıkarmıyor? Emekliler siyasete alet edildi ama engellilerin haklarını savunan yok.
Otobus bileti indirimli kyk yurtlari indirimli hayat emeklilere güzel bol bol dolasip tatil yapacaklar emekliler yili diye reis bosuna soylemedi😅😅😅😅
İyi bir karar. Geçinmekte çok zorlanıyorlar. Şehir dışına çıkamıyorlar bile çıkarlarsada indirimli olsun tabi.
Otobüs niye uçakta yapsınlar indirim yaşlı başlı insanlar saatlerce yol gidiyor hastası var engellisi var
Bence aldığı maaşlara göre az bı indirim biraz daha fazla olabilirdi
Emeklilerin gönüllerini almaya çalışıyorlar diye yorumladım
10 bin maaşla Survivor misali sektiren emekli yılda 1 kez seyahat edebiliyorsa evet🙃
bilmiyorum bence bedava olsun biraz da moruklar faydalansın isterim açıkçası
Bu indirim yüzünden %20 genel bir zam yapar artık şirketler
Keseye hıc bır etkısı olmaz bence emeklıler acaba yerınden kıpırdayabılıyor mu?
Geyet yerinde ve olumlu bir karar ulaşım için oldukça güzel
20 santim girdikten sonra. Rahat koltukta ucuz oturun diyorlar yani. Güzelmiş.
Emekliler zaten otobüs işgal etmekten başka bir şey yapmıyo
Yooo gerçek yaşım değil
Ee ne olmuş o yaşa gelince otobüs otobüs gelmiycem yaşlılar gibi
Gezmiycem
Yaşlılar için mi yoksa sigorta dan emekli olmuş kişiler için mi sadece
Kötü buldum zaten sayelerinde toplu taşıma tıklım tıklım 😏
şehirler arası diyor İzmir İstanbul gibi
Ooo iyimis 🤣
43 yaşında emekli olan ben artık indirimli gezeceğim 🤣🤣
Bütün seferlere %25 zam gelecek demektir. Devlet ne yaparsa yapsın nankörlüğe bi çare yok
Bu slk dayilar yüzünden bu haldeyiz ztn de neyse seviyorum dayilari yine tatlilar södksl
her şey onlara zaten rahat rahat bindiğimiz oturduğumuz bir şehir içi küçük otobüsler kalmıştı. Keşke birazda öğrencilere yardımcı olsalar keşke.
Emeklilerin seyahatten çok birazcık genel refaha ihtiyacı var gibi duruyor. Ama bazı emekliler bazı şeyleri hakediyor, o yüzden yorum yok.
Öğrencilere değer vermeyen memleket yaşlılara değer veriyor Türkiye neden geri kalmış derseniz bu durum zaten açıklıyor...
Gençler ayakta gider artık
Bi evinde otursunlar ya şimdi daha çok gezecekler
Emekliler firarda modu olur 😃
Hadi dedeler bekliyo neneler sbdhd
şehiriçine girmesinler de : )
Tatilin %80ini ödeyecek 🎈 yok emeklide
Indirim yapmayin para verin adamlara awk
Ne büyük başarı
komik buldum.
dalga geçmeye devam...
Dedeleri neneleri tutamayz gaykın
Emekli çarşıya gidemiyor ki
Nasıl çarşıya gidemiyo bütün gün halk otobüslerinde dolanıp duruyolar dersaneden çıkan yorgun öğrenciler yer vermeyince çemkiriyolar
Sen yaşlanmışsın ondan bu yaşlı sempatisi yer bulmak istiyolarsa mesai saatlerinde ortalıkta sürtmesinler hiç umrumda bile değil yer bulmuş bulamamış bana ne
Sen de tarihi geçmiş Jacobs nescafesin
Ok boomer 👴😅
Yine de faydalı buluyorum.
Rota emeklilere dönmüş şimdi
Elin oklavasıyla hamur açma
Güzel karar vermişler.
emekli olduğum için çok mutlu oldum
%20 ye de kek meyve suyu alın demişler
Geç kalınmış bir karar
engelli indirimide var uygulanıyor mu hayır
uygulanıyor?
@lucedisophia o uygulama sözde