3 aydır bilet almıyordum yarın seyehat etmem gerekiyor bir bakıyım dedim en son 50₺ye aldığım bilet 160₺ beynimden vurulmuşa döndüm. Ne yapacağız biz böyle. Öğrenciler eve gitmek istedikleri ay okula aç gitmeli yoksa gidemezler bu fiyatlarla. 😡😤
Temel sebebi mazot fiyatları, çeşitli malzeme ve hizmetlerin zamlanmasından dolayı maalesef uçtu. Havacılıkta verilen ÖTV desteğide verilmediği için ulaşım her şekilde daha da pahalı oluyor.
Hepimizin öyle bu sıralar. Nitekli göç deniyor, elinden geleni yapıyor herkes. Elindeki şaraptan yola çıkmak gerekir ise geçen yıl kaliteli diye 230 tlye aldığım kırmızı Fransız şarabı şu an 560 lira olmuş. Çıldırmak üzereyim
Nitelikli göç de zorlaştı ki çoğu ülke 2. sınıf ülke konumundan 3. sınıf ülke konumuna aldı Türkiye'yi. Zaten yüksek lisans yapmadıkça diploman mesleki yeterlilik için denk sayılmıyor ve nitelikli göç yapamıyorsun. Eğer üniversitenin müdek abed denkliği varsa şanslısın tabi.
Şöyle bunlar basit şartlar. Ben mühendisim. Bazı ülkelerde sınava girip sonra sözlü mülakata alıyorlar o ülkede mesleğimi yapabilmem için aşırı katılar.
Su ile gitmese de tamam benzin fiyatı pahalı ama aynı mesafeyi özel araç 300₺ tutmuyor otobüs 160 yani bari öğrenci indirimi olsun yazık değil mi insanlara
Yazık değil neden yazık olsun? Sence yazık olduğunu düşünen bir zengin var mı hayır? İnsanlar mutlu gibi davranıp her şey normalmiş gibi hareket ediyor mu evet? E sana yazık bana yazık başka kime yaızk?
En İyi Cevaplar