Muğla'da öğrencilerin toplu taşıma ücreti, 12.5 TL'den 1 TL'ye düştü. Çok iyi değil mi, sizce bu uygulama ülke geneline yayılmalı mı?

Muğla'da öğrencilerin toplu taşıma ücreti, 12.5 TL'den 1 TL'ye düştü. Çok iyi değil mi, sizce bu uygulama ülke geneline yayılmalı mı?

Belediyeler bir yerlerden onun parasını çıkarmadan böyle bir işe giremezler arkadaşlar ayrıca söylenilen hat sadece kampüs-şehir içi hattı yani merkezde ufak bir hat ama Muğla geneli değil ilçeler arası özel toplu ulaşım araçları ile sağlanıyor o hatlarda öğrenci ücretleri uçuk zaten bu 1 TL indiriminin parasını da su ücretlerinden çıkartıyorlardır çünkü Muğla'da toplu ulaşım ve su ücretleri korkunç uçuk zaten...
@benorila Evet her şeyde bir inlik bir cinlik var zaten...
1₺ oldu diye sevinənlərə şunu söylemeliyim ki hiçbir iyi gibi görünen durum o kadar sevimli değil. Bu durumda belediye yakıt parasını yine halktan karşılayacak ya da batacak. Yeni otobüs alamayacak. 5 yıldır 1₺ otobüs ücreti olan bir belediye zatən vardı. MHP'li bir belediye ve battı. Artı olarak 5 yılda 1 tane bile otobüs alamadı. Son 5 yıldan daha da zor 5 yıl içerisindeyiz ve en azından 5-6₺ olması daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Belediyelerde o kadar ucuz olan hər şey yine halkın cebinden çıkar. Bu bir gerçek.
İhtiyar heyetinin bedava kartları iptal edilerek o imkan belirli başarı düzeyinin üzerinde olan öğrencilere sunulmalı. Bu ülkeyi batırdıkları yetmemiş gibi birde en son siz bedavadan gezin tozun keyfini çıkarın diye bedava kartlarla ödüllendiriliyorlar.
Mümkünse yapılmasın a kişisinin 30 milyon vergi borcunu affedip halktan daha fazla para alınıyor buda Türkiye genelinde olursa zor zamanlar bizi bekliyor demektir
Cevap
51Cevap
Yayılabilir bence
Bu ülkede en çaresiz ve ezilen kesim; gençler - öğrenciler...
İşçi en azından çalışıp maaşını alır... Emekli zaten yattığı yerden maaşını alır...
Ama gençlerin hiçbir geliri olmadığı gibi her şeyin de ücretini ödemek zorundalar!
Öğrenciler, yaşlılar ve yoksullara hep daha iyisini sunmak lazım! Son zamanlarda duyduğum en güzel haberlerden biriymiş bu :)
Öğrenciler için hayat çok zor, ücretsiz olmalı.
En azından belirli sayıda günlük biniş hakkını ücretsiz yapsınlar.
O sırada Tekirdağ Belediyesi'nin belediye otobüslerini 20 lira yapması... Muğla kadar gelişmemiş gidilecek yeri az olan şehir. Tek amaçları ceplerini doldurmak. Birde olduğu günden beri CHP belediyesi.
yav 1 lira yapmaktansa 5 lira falan yapsinlar en azindan uzun sureli bir proje olsun.1 sene 5 sene olacagina normal uzmeyecek bir fiyatlandirma ile uzun sureli projeler olmalim
Belediyelerin ogrenciler için yaptığı her uygulama alkış almalı koskoca hukumet bunu yapamiyor ve maalesef öğrenciler neredeyse ac okul okumak zorunda bırakılıyor
Güzel bir uygulama. Ülke geneline yayılmalı tabii ki de. Ama bunun suyunu çıkaracak olanlar da olacaktır illa ki.
Toplu ulaşım kullanmayanların vergisinden insanlara sadaka niyetine dağıtım yapılmasın isteriz.
yav ülke öğrencilerden mi oluşuyor? göz boyama şeylerle toplumu aldatmaya çalışmak kadar saçma bir şey yok.
Ama diger yandan biz okumayanlarin ucretlerine bindirme yaptilar. Dolar yukselmedi yakit yerinde ama zammmm. Olmaz olsun onlarin yaptigi destek. Bizden alip ogrenciye veriyor ne hakla? O kadar dusunuyosa kendi imkanlariyla yapsaydi.
Komünizme gerek yok, Liberal ve vatansever yeni bir hükümet seçilsin 5 seneye düzelir zaten her şey
Tasarruf tedbirlerine takılır iptal olur güzel gibi görünüyor ama mazot bedava gelmiyor belediyeye ayrıca belediyeler personel çıkarmaya başlamış ihtiyaç fazlası olanların işine son veriliyor.
Biz ordayken bile daha pahalıydı be :D dolar 1 liraydı üstelik :) kiralara da benzer bir güzellik yapılırsa öğrenciler için şahane olur :D
Cok iyi tabi ki... keske bazi devlet kurumlarina giden paralar da egitim, saglik, tarim ve sanayiye, teknolojiye harcanabilse
Desenize yine bu uygulamanın sonu başka yerlerden enflasyon olarak çıkacak, ama tabi ki de çok güzel bir şey keşke bizim zamanımızda da bu tür şeyler olsaydı.🙁
O değilde yaşlılara ücretsiz yapacaklarına öğrencilere ücretsiz yapsınlar.
1999 yılında bizim belediye başkanı ücretsiz yapmıştı
Bence degil cunku o otobusler gunde 3-5 bin lira arasinda zarar yaziyor ve bunu belediye karsiliyor yani halktan toplaniyor.
Hicbisey bedava ya da bedavaya yakin olmamali.
Helal olsun vallahi tebrik ediyorum adanaya bak hem öğrenciye birde sivile zam
Aaaa yok olmamalı öğrenciye de tasarruf tedbirleri kapsamında çökülmeli
Harika bir olay, ama sanmıyorum genele yayılacağını.
Tabii ki olmalı. Sadece yoğun hatlarda değil tüm hatlarda öğrenciler için gerekli adımlar atılmalı.
Yarın bunu tahsil ederken daha farklı yol denerler 12,5₺ nerede 1₺ nerede arada uçurum var
hayır milletin cebinden çıkıyor parası. 20 tl olmalı
Evet ülke geneline yayılmalı öğrencilere maddi destek olunması gerekir
Gerek yok herkes eşittir keşke 30 lira olsa yol parası
Kampüs içi ring için normal. İstanbul'da böyle bir hat yok.
Öğrenciyi zorlayacaklarina hayatlarini kolaylastirsalar daha iyi olacak her şey
Yaşadığım yerde öğrenciler olarak toplu taşımaya ücretsiz biniyoruz keşke her yerde böyle olsaydı.
1 liraya ulaşım diye bir şey olamaz. Belediye finanse ediyor. Öğrenci sayısı ülkede makul çizgide olsa hiç sözüm olmaz ama önüne gelen üniversite okuyor. Bu sebeple inanılmaz saçma bir hareket.
Ülke geneline yayilmali hatta ücretsiz olmalı bide biraz çılgınca gelebilir ama belediyeler sadece öğrencilere özel ücretsiz hatlar koymalı bence
Fiyat çok düşerse o zaman da otobüs sayısı çok azalır ya da belediye zarar eder.
Böyle bir düşüşü etik bulmuyorum, 5 TL olabilir.
Muğla üniversitesinde misiniz. Benim üniversitem ya. Osman Gürün gidince güzel şeyler olmuş galiba
Bravo sana @reynunn
yok onlar belediyeleri borca batırmayı tercih ediyor
yayilmali tabiki iyi yapmislar… yaslilarin ucretsiz olmasindan daha mantikli bence
halkın cebinden çıkarırlar onu sonunda hey kine heyy onlar karşılıksız adım atmazlar
Bence her şehirde olmalı Mersin'de de öğrenciler 1 liraya biniyorlar
Güzel ama parası halktan çıkıyor
Ewet örnek teşkil etmeli
Yayılmalı, öğrenci parayı nereden bulsun?
İyi ne kelime muhteşem 😅
Gayet güzel oldu tüm şehirlerde bekleriz bunu
Çok iyi olur yayılmalı.
kesinlikle öğrenciye destek olmak lazım
Helal olsun başkana çocuklar geleceğimiz.
Çok mantıklı ve dogru uygulama olmuş
Herkese eşit haklar talep ediyoruz
Bu cahape zihniyeti ülkeyi zarara sokuyor 🤣🤣
Tatlı bir hareket keske herkes düşünse
Çok iyi olmuş umarım her ilde geçerli olur
Bence yayılmalı
Hayır belediye hayır kurumu değildir
Sömürücü bir kurumdur.
Hayir
Gerekeni yapması gereken bir kurumdur
Bol bol sosyal tesis ve kütüphane açmalı
Alt yapıyı gelistirmeli
İnsanlar okuyorda noluyor
Boşuna gidip geliyor
Aynen avukatlar öğretmenler doktorlar cahil okumayan insanlardan çıkıyor zaten değil mi?
@Canselllqx güzel kardeşim
Lise ortaokul sana bir şey katmaz
Katacak olursa kütüphaneler
Tiyatro vb. Kurslar katar
Senin lisede ortaokulda ogrendigun bilgilerden hangisi aklında kaldi
Çoğu kaldı ki ilkokulda okuma yazma öğrenmiş olmam bunun en büyük kanıtıdır. Tiyatro kütüphane bana okuma yazma öğretmiyor. Düzgün bir çalışma metoduyla her şey hallolur. Kendi başarısızlığınızı herkeste aynı olaca diye lanse etmeyin bence.
@Canselllqx başarı ile alakası yok
Boşuna 12 sene okudun
Okuma yazmayı 1. Sınıfta öğrendin onu 12 seneye mi mâl ediyorsun
Çoğu insan düzgün Türkçe konuşamıyor.
O kitaplar düzgün Türkçe kullanımını öğretiyor.
Görüş dunyani gelistir8yor
Okuma yazma öğrenememiş olsam bu kadar yıl okuyamazdım bu bile çoğu insan için nimetten sayılıyor. Düzgün Türkçe konuşmak için medeni ortamlar seçerseniz konuşursunuz. Ayrıca kitap okumayın demiyorum ama bunun başında ilkokulu temelinin olduğunu unutmayın diyorum. Eğitim her zaman şart olan bir şey. Tabi siz ilkokulu terkseniz bilemezsiniz.
@Canselllqx sakın ol reis. Fikri tartışmalarda şahıslara saldırılmaz. Fikirler çarpıştırılarak görmediklerimizi öğreniriz. Kitap insana bu erdemi öğretir çünkü sorgulamanın birinci kuralı şüphedir. Okulda sana şüpheyi değil
Ezberi öğretiyorlar. Neyse iyi aksamlaf
Keşke yayılsa ama malum akaryakıt fiyatları ortada
Evet öğrenci adı üstünde fakirdir
Bence olabilir
12.5 zaten ucuzdu. Bizim millet alışmış bedavaya.
@cilginhatunnn62
Nerede 12.5 toplu taşıma
Muğlada öyleymiş.
@cilginhatunnn62
Ekmeğin 10 12.5 olduğu biri ülkede 12.5 yol parası ucuz değildir sen koca parası ve ziki yeyip yattığın için öyle sanıyon
Sadece öğrenci otobüsleri olabilir
Aa 1 TL diye bir para mı vardı 😐
Güzel bir uygulama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?