- Gündem konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBenim gözümde Filistin’de zulüm gören insan ile Kanada’da zulüm gören insan arasında bir fark yok. Sırf dinimiz aynı diye insanları ayrımlaştıramayız, bugün Amerikada, Fransada insanlar toplanıp İsrail’i protesto ediyorsa bu dinden değil tamamen insanlık adınadır. Bencil insanların iki yüzlülüğü yüzünden bugün insanlar zulüm görüyor. Filistindeki savaşa ses çıkarmayanlar, Ukraynaya milyonlarca milyarlarca para yardımı yapıyor. Bunun çözümü tüm insanlığın ayaklanmasıdır, haricinde kimsenin bişe yapacağını sanmıyorum. Kutsal topraklardaki müslüman ülkeler bile umursamıyor, İran sesini çıkarttı güya ama ortadan kaldırıldı.
40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılNeden mi?
Israilin sahip oldugu güce, Filistinliler sahip olsaydi 50 sene önce orada yahudi falan kalmayip, kadinlari tecavüz edilmisti.
Hamas sivil israil vatandaslarini öldürürken sokakta kutlama yapan bir Milletin neyine sahip cikayim ben?
Filistinin TV programlarinda cocuklara "Biz yahudileri öldürücegiz" diye cocuk programlari yapiliyordu.
Bugün Israilin kendisinde olaylari protesto eden Israil vatandaslari var, durum tam tersi olsaydi sokakta kac filistinli protesto edecekti?
Terörist zihinli kisilere "sivil" deyip bunlari savunmayin.
27 Yorumla- +1 yıl
İran'da bugün hala yahudi azınlık var. Kimse bir şey yapmıyorlar. Gazze'de hristiyanlar var ve kiliseleri bombalanıyor. 7 ekimdeki Hamasın operasyonundan beri hiç bir tecavüz vakası falan yok. Bu tecavüzü İsrail uydurup servis ediyor. Bi ara yapay zekaya "bebek yaktılar" görseli yaptırmışlardı.
Şimdi sana sorarım Gazze'yi 2024'te bombalarken, gösteri izler gibi alkış tutan, çekirdek çitleyip sandalye çekip izleyen İsrail'li sivillerden de konuşalım. Oysa Gazze'deki kutlama dediğin şey Hamasın başarılı askeri operasyonuydu.
Sen Fikşistinlileri topraklarından sürüp açık cezaevine kapatıp, sonra oraya yerleşirsen bu seni işgâlci yapar. İsrail, li siviller dediğin Batı Şeriada Fikistinlilerin evlerini gasp ediyor yamyam gibi.
Bu arada, Gazze'de Hamasa'a karşı da mitingler de dizenlendi. El Fetihle araları bozuktu. İsrail bombalayıp durmasa Hamasın popülaritesi de düşecekti.
Hamas, İslâmcı değil de sol bir örgüt olsaydı da aynı şeyler olurdu. Çünkü bu bir din savaşı değil, ulusal kurtuluş mücadelesi. - +1 yıl
Iran'da yahudi azinlik var ama özgür ve rahat yasayamiyorlar. Dünyada en fazla zulme ve baskiya maruz kalan kitle Hristiyanlardir, bunu yapanlarda Müslümanlardir.
Islamci bir terör örgütünü bana ulus savascilari olarak satmaya calisma arkadas. Degiller ve Islamin dogasi geregi teröristler. - +1 yıl
Neye göre isgalci neye göre soykirimci? Bu devlet kuruldugu günün gecesi, bölge ile alakasi olmayan Arap devletleri bile onlara savas ilan etti.
israil kuruldugu günden beri, onlara soykirim hayalleri ile orgazm olan Müslüman teröristlere karsi mücadele ediyor.
Bugün Israilin 20% civari Arap ve Müslüman. Israil'de yasayan Müslümanlarin sahip oldugu haklara ve hukuksal güvencelere sen bugün Türkiye'de bile sahip degilsin, sadece sen degil bir Müslüman bile Türkiye'de o haklara sahip degil. - +1 yıl
İsrail nrye dayanarak kuruldu orada? Kutsal kitaba. Siyonizm, kutsal kitabına dayanarak orada başkalarının vatanını gasp ederek, silahla, soygunla ve terörle devlet kurabiliyor. Bunda bi sorun yok yani?
İsrail'de hak hukuk falan yok. Filistinlilerin evlerini çingene gibi basıp duruyorlar. Batı Şeria'da ilçe değiştirirken bşle kontrol noktalarından geçmek zorundasın, ne hakkından bahsediyosun?
Suriye'de, Kaddafi Libya'sında ve hatta Saddam Irak'ında bile bir tane hristiyanın ülkedesindeki hakları yetersiz bulduğunu göstermezsin. Suriye'de Ezidiler, Dürziler, Hristiyanlar yanyana yaşardı.
İsrail devleti, önce İngiliz, sonra da ABD emperyalizminni köprübaşı olmak için oraya yerleştirildi. BM kanunlarına göre bile işgâlci.
Sen bütün bu bilgileri Batılı propaganda enstrümanlarından edinilmiş ve aynen aktarılmış kaynaklardan alıyorsun, belli.
Sizin derdiniz laiklik falan değil, emperyalizmin size gösterdiği öcüye sürü gibi düşman olmaktan ibaret. - +1 yıl
Müslümanlar neye dayanarak orada hak talep ediyorlar? O topraklarda Yahudiler yasiyordu, Muhammed dogumamisti bile, ortada Islam diye bir din yoktu.
Israilde hak da var hukukda, zaten Israilin en yüksek mahkemesinde Müslüman ve Arap üyeleri var. Zalim dedigin Israil devletinin bir kismi zaten Müslümanlardan olusuyor.
Haa dedigim gibi dünyada en fazla baski ve zulüm görenlerde Hristiyanlardir. Bunlari yapanda Müslümanlardir. Su teröristleri artik masum sivil olarak göstermeye calismayin.
https://www.bbc.com/news/uk-48146305
christianpersecutionreview.org.uk/interim-report/ - +1 yıl
Kekfkffı verdiğin linkleri okumadan önce "du bakalım, kesin Çin ve Kore DHC'ye de sallamışlardır" diye tahmin yürüttüm hakikaten de öyle. Emperyalist propaganda enstrümanları hiç şaşırtmıyor.
Yalnız ilgnç bir şey var. Irak'ta 2003'ten önce 1,5 milyon hristiyandan bugün 120 bin kalmış. Neden acaba? Amerikan işgâliyle bi ilgisi olabilir mi? Bbc haberinde tek bir kelime yok bununla ilgili, ama kendilerin işgâl ettikleri topraklarda hristiyanların zulüm görmesi garip bir itiraf değil mi?
Abicim, ülkedeki Arap nüfusun yarısına yakınını Gazze'de hapsetmişsin, diğer yarısını da Batı Şeria'da polis kontrolünde tutuyor, evlerini gasp ediyorsun. Sonra knesset'e 10 Arap vekil girince bu "hak" mı oluyor?
Sadece müslüman Araplar değil, Doğu Kudis'teki hristiyan ya da dürzii Araplar, Arap olmayan müslümanlar, hristiyanlar da Filistinlilerle aynı muameleyi görüyor.
Dilimde tüy bitti, size İsrail'in Hamastan önce de siyonist, ırkçı-faşist ve dinci bir devlet olduğunu anlatmak için.
Hamas son 25-30 yıldır var, ciddiye alınacak bir örgüt olalı da 20 sene olmadı. Size Hamas gösterip İsrail aklattırıyorlar.
Filistin kurtuluş hareketini başlatan adam Arap hristiyandı. Dünyanın her yerinden sosyalistler orada İsrail terör devletine karşı savaştı. İsrail'i kuran siyonist unsurlar Filistindeki bu teröre devlet olmadan önce başlamıştı. İstail'in bu vahşeti yeni değil, ama siz ısrarla bunu gizlemeye çalışıyorsunuz.
Emperyalizm neyi görmenizi istiyorsa onu kabul ediyorsunuz. Okuyun bi biraz
+1 yılGezi zekalı Hullanza, onlar Türkçü tayfa değil. Kılık değiştirmiş fetöcü tayfa... Uygur Türklerinin "şimdi" ayaklanması ne bizim işimize yarar ne de kaendilerinin. Tek bir devletin işine yarar. O da ABD. Bu yüzden hain köpekler bukelemun gibi Türkçü tayfa kılığında devamlı paylaşım yapıyor. Ha araya zenin gibi gezi zekalı birkaç Türkçü tayfa etkilenerek girmiş olabilir ama istisna. Bu konuda T. C. Devletinin politikası bellidir. Filler tepişirken Uygur Türkleri kendilerini heba etmesin.
211 Yorumla- +1 yıl
Ha bu arada Türkçü tayfanın da pek akıllı olduğu söylenemez. Yıllardır peşinden uludukları dişi kurt Asena bile çalıntı çıktı. Roma İmparatorluğundan çalınmış. Türklerle ne kurt efsanesinin ne de Asena nın hiçbir ilgisi yokmuş. Tamamen özenti ile kültürümüze giren çalıntı bir tarih efsanesi.
- +1 yıl
Şimdi biraz yavaşla, sakinleş. Sonra başlayayım.
Kurt totemi Romalılara ait değil. Kurt, kartal totemleri Hint-avrupa kültürüne aittir. Romalılarla, Türkler aynı yerden almışlar. Kültürler birbirlerini etkiler, geliştirir. Dünya'da başka kültğrlerle bap kurmamış hiç bir kavim yok.
Türkçü tayfa ile fetçcülerin kökeni aynı. Bunların alayı ABDnin Soğuk Savaş projesinin ürünüdür. Türkçülük gerçi Nazilerden de epey feyiz almıştır, ama ABD 2. savaştan sonra anti-komünizm isterisini eline aldı.
Uygur Türklerinin heba olacak bir şeyi yok zaten. Çin Halk Cumhuriyeti, bu konuda son derece başarılı bi politika güdüyor. - +1 yıl
Boş yapma gezi zekalı Hullanza. Daha dün izledim. Tarihçiler açıklıyor. Türk tarihinde hiçbir zaman kurt efsanesi olmadı. Ayrıca Türkçü tayfa ile fetöcüler ap ayrı şeyler. Senin gözlerin şaşı olduğu için karıştırıyorsun :) Neyse.. Benim işim gücüm var. :D
- +1 yıl
Ben de Kurt ve Asena nın Türklerle ilgisi yok dedim.
- +1 yıl
Hakim olmadığın konularda sallıyorsun, sonra bana sövüyorsun. Şimdi cehaletini yüzüne vurayım.
Türkler hint-avrupa kültürüne dahil değildir. Altay dağları ve doğusu, hatta Sibirya taygalarına dayandığı düşünülür. İki farklı dil ve kültür grubu.
Türkler, kurt ve kartal totemini, efsaneleri bu kültürle etkileşime geçerek almıştır. Asena, Hintlerde "Aşina"dır mesela.
Bu, "çalmak" falan değildir, etkileşimdir, kendi kültürüne katmaktır. Diğer kültürler de Türklerden alırlar bazı şeyleri vs.
Tarihle alakan yok, bi daha böyle dangıe dungur gelme belanı s.. kmiim senin - +1 yıl
Öncellikle ben aciz insanlara sövmem. Motive ederim ;) Aynı şeyi farklı cümlelerle söylemeyi bırak gezi zekalı. :D
- +1 yıl
Ben sana laf anlatmak istesem özelden yazardım. Senin bu konulardaki bilgisizliğini ifşa ediyorum, okuyan başkaları olursa bunu görsün diye
"Tarihçiler açıkladı" diyor bi de fkfkfkf. Jean Paul Roux 30-35 yıl önce Türklerin Tarihi kştabında zaten bunu yazmış. Bilinmeyen bir şey değildi bu, sen yeni öğrenmişsin hıyar - +1 yıl
Gezi zekalı Hullanza, bilgi yeni değil. Dün akşam TV de bu konu vardı. Onu vurgulamak istedim. Lafın tamamı deliye anlatılır diyeceğim ama sen deli de değilsin. Bildiğin gezi zekalısın :D
- +1 yıl
He he TV den öğreniyorum. Senin gibi vikipedi den değil :D
+1 yılÇin dediğiniz şey handır hanların babası kim cengiz han işte timuçin yçok Turan kurulduğu zaman bunun hiçbir önemi kalmicak neden biliyorsun ben o turanı görünce şok oldum buna ne derler Turkish world yani türk dünyası
02 Yorumla- +1 yıl
inanmazsan inanma
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnemsizlestiemeye kalkmiyorlar Filistin'e sesiniz çıktığı kadr neden başka yerdeki zulme sesiniz çıkmıyor işinize gelen tm şeylere mi tepki veriyorsunuz diyorlar ki öyle
214 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇin'de zulüm yok zaten Çin Türklere zulm yapıyor anladın?
Cevap sahibi+1 yılSen konuyu yanls anlamışsın
Cevap sahibi+1 yılYazdıgın yazıyı okudum ve instagram dahil olmak internette bununla ilgili bi sürü araştırma yaptm yanlış biliyorsun nerde ogrendiysen yanls kaynak
- +1 yıl
Uygurdaki nüfus artışı ve kişi başına gelir ile ilgili verileri yalanlayan hiç bir odak yok.
Oysa Uygurlarla ilgili "insan hakları ihlalleri" safsatasının bütün kaynakları ABD devletinin ödenekleriyle prOppaganda yapan kuruluşlar ve medyasıdır.
Mesela youtube ya da google'da konuyla ilgili arama yaptığında, hep Batılı kaynaklar en üst sıralarda yer alır. Çünkü google'da Amerikan şirketi.
O yüzden, internetten doğru haber alman çok zor, sana tavsiyem BM veri ve istatistiklerine bakman. Ya da direkt Urumçi'ye git
Cevap sahibi+1 yılTürklerin zulmüne sessiz kalmak işine geliyorsa bunu açıkça belirt saçma teoriler uydurma
Cevap sahibi+1 yılSuriye'de savaş varken nüfus artışı nasıl oldu o zaman orada da savaş yoktu ülkemizi işgal etmek için savaş var yalanını uydurdular o zaman
Cevap sahibi+1 yılYaw Suriye'yle ilgili bnden daha mi iyi bilecen ya bilgin yk fikrin var şaka gibisin Suriye'li arkadaşım var ondan dinledgm varken kendim gittim esim de hala orada ya boş atıp dolu tutmaya mi calisiosin.
Cevap sahibi+1 yılEskinin altındaki telefonun ve googlenin hakkını ver bi zahmet
Cevap sahibi+1 yılKendim bilgilerim de dahil bizzat olaya şahit olanlardan öğrendim bn daha Çin'in zulm ettiği Türklerden bi haber olan sana laf anlatıp vaktimi boşa harcayamam elindeki telefonun hakkını ver dicm de onu da becerememissn neys
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇin zulmü konuşulmuyor diye düşünüyorum Uygurların Filistinliler kadar hakları olduğunu düşünmüyorum bu soruyu soranın Arap milliyetçisi olduğunu düşünüyorum
111 Yorumla- +1 yıl
Çin zulmü gündeme filisitin kadar gelemediği için konuşulmadığinı düşünüyorum hem ırka göre vicdan göstermek andavallaıktır orada ölen çocukların ırkına bakıcaz nasıl zihniyeti r bu zulüm neredeyse her yerde karşısındayız ırka göre vicdan muhasebesi yapanın vicdanı olduğunu düşünmüyorum
- +1 yıl
İslamcı terör örgütü mü insnaların inançları neden terörlük oluyo insan hakları nerede o zman çinin zulüm yapmadığını düşünüyosan ben senin ne olduğunu tahmin ediyorum kısaca türk düşmanlığı bu
Cevap sahibi+1 yılArap milletçisi olduğunu düşünüyorum Çin arapları desklediği için uygurlara zulüm vs yok diyor diye düşünüyorum
- +1 yıl
Arap milliyetçisi olmak kötü bir şey değil herhangi bir ırkı sevmek kötü bir şey değil bunun önce anlman lazım herhangi bir ırka göre insan kayırmıyoruz filistindeki insanlara masum ve göz göre göre hastane çadır bonbalanıyo buna karşı susmak tarafsız kalmal savunulunca yok onların devleti zamanında bunu yaptı vs demek bir insanlığını yitimişliktir.
Cevap sahibi+1 yıl@Orianasssssss Ben Filistin de zulüm yok demedim Çin'de zulüm yok diyor soruyu soran Uygurlar Filistinliler kadar özgür değil diye düşünüyorum bu soruyu soran kişinin Arap milletçisi olduğunu ve Uygurları sevmediğini düşünüyorum aşağıda saçma saçma cevaplar vermiş yok niye isyan çıkmıyor nüfusları artıyor vs Filistinlilerin artmıyor mu nüfusu Çin uygur bölgesinde atom bombası bile deniyor
- +1 yıl
Uygurlar kendi dillerinde eğitim görebiliyorlar. Kültürleri, dilleri, müziklerini istediği gibi icra edebiliyorlar. Cami sayısı 300den 24000e çıkmış Çin'de. İbadetlerine de karışılmıyor. Hastanelerde isteyene "helal yemek" veriliyor.
Ha yasak var mı? Var tabii, devletin izni dışında dini örgüt/tarikat kuramazsın, dışarıdan bağış toplayamazsın bu amaçla. Bunlar da laiklik kapsamındadır. Yoksa kimsenin orucuna namazına karışılmıyor.
"Arap milliyetçisi" ne demek zübğk? Arap değilim, ateistim hatta. Hiç bir halka düşmanlığım olmaz. Tarihe ve Dünyaya kavimler ya da dinler olarak değil, sınıf perspektifinden bakarım. Sosyalistim ben.
Sosyal medyada kulaktan dolma ezber laflarla bana gelip osurmayın burada
Cevap sahibi+1 yılOrası tarih boyunca uygurlarındı Çin işgal etti adamların kaç çocuk yapacaklarına kadar karışıyor ibadet özgürlüğü vs yok diye düşünüyorum uygurların törör olayları olmadı atom bombası denemeleri yapıyor bölgede Çin Filistinliler daha özgür diye düşünüyorum İsrail de ikinci dil Arapça oraya sonradan Araplar geldi Emevi dönemimde sosyalist olduğunuzu düşünmüyorum dini inancınız beni ilgilendirmez ben Arap milliyetçisi olduğunuzu düşünüyorum Çin Araplara destek verdiği için Uygurlara zülüm yok diyorsunuz diye düşünüyorum Çin zülmü Filistin kadar konuşulmuyor diye düşünüyorum
- +1 yıl
Evleri mi bonbalanıyo şu an dünya gündeminde Filistin var şu an filisitini savunmak uyguları savunmamak değildir keşke 7 ekimden önce de sürekli gündeme getirseydiniz daha çok farkındalık oluşsaydı ne hikmetse Filistinlileri savununca aklınıza geldi buda bir tür arap nefretiniz ve bu samimi gelmiyo siz belki öncesinde de bunu dile getirmişsinizdi bilemem ama şu an uyguları öne süren kitle hiç samimi değil varsa bir dertleri oda illa arap nefreti aşılamak ben arap değilim bu düşünceye sahibiz diye direk arap diye nitelendiriyosunhz
Cevap sahibi+1 yılSoruyu soran kişi Uygurlara zulüm yok diyor Uygurlara yapılan zulüm hala gündem olmuyor diye düşünüyorum
- +1 yıl
Soran kişinin filistin zulmü için dediklerine katılıyorum uygurlar için katılmıyorum onlar da aynı olmasada farklı şekillerde bir baskı var. Uygurlara olan zulmü yalnış zamanda dile getirdiniz evet bi farkındalık oluştu ama daha öncesinde gündemde tutabilirdinz.
Filistin gibi doğu Türkistanda zülüm var ayrıca Filistin yürüsün de doğu Türkistanda gündeme geldi
02 Yorumla
+1 yılAynısını Türk devleti Kürtlere yaptığında neden adi soykirim olmuyor?
018 Yorumla- +1 yıl
Kürt kim ki?
- +1 yıl
Senin gibi „beyni“ çekirdek kabuğunu doldurmayacak birine sorulmadı bu soru
Baska yerde havla - +1 yıl
Burası dağ başı değil. Hadi yallah İran'a, geldiğiniz yere.
- +1 yıl
Ne kadar gezi zekalı olsan da, bozuk bir saatin bile günde 2 defa doğruyu gösterdiği gibi bu defa doğruyu söylüyorsun Hullanza. Uygur Türklerini kışkırtan hain şu an ABD de tıpkı fetö gibi CIA korumasında. Ayrıca yıllar önce Türkiye den kovuldu. Adı Rabia Kadeer ve veliahtı yeğeni de Kutay Aziz denen hain şrrefsizdir. Kendisine detayları ile Uygur Türklerini hainlik yaptığını yazdığım için beni Twitter da engelledi. Şrrrfsiz o çocuğu.
- +1 yıl
Uygur türlerine yapılan zulmünde karşısındayım filistinde olanların lakin kürt zulmü ne alaka bende kürdüm ne alaka anlamış değilim. Hdpliysen bunda art niyet ararım
- +1 yıl
Türk*
- +1 yıl
Var inançlarına saygı duyulmuyor kızları zorla çinli erkeklerle evlendiriyor erkeklerini köle yapıp ya da hapse atıyorlar çinli erkekleri de eşlerinin evlerine zorla giriyorlar dha bir sürü
- +1 yıl
Zulüm illa öldürmekle bombalamakla olmazki hak vermezsen inancına saygı duymazsam varlığına saygı duymazsan ki daha daha kötüleri de olduğuna eminim bu ayrı mesela benim aklımmı almayan filistini savununca direk doğu Türkistanı gündeme getirmeleri ordan Ukrayna ya atlamaları bu Türkçü tayfa ortalığı karıştırmak dışında yaptığı bir şey yok biz nasıl filisitin deidik araap nefretlerinden dolayı o günden beri doğu Türkistanı gündeme getiridler birde yardım edeceksek onlara edelim diyorlar kalben bunu tabili istiyoruz yahu bizim çinle mücadele edecek neyimiz var yani akıl alır gibi değil şu an filistin içinde geçerli elimizden gelen gündemde tutmak tarafa tutmak boycot etmek bunj bile araplık olarak görüyorlar ne diyim bilmiyorum ben 19 yaşındayım bu kadar yorum yapıyorum ekstra bi bilgim yok gündemde olanları biraaz araştırırak bunj savunuyorum
- +1 yıl
Kadınların zorla çinli erkelerle evdledirilmesi gasp değil midir ya da inançları dolayısıyla yasaklar getirmek erkeklerini hapse atıp kadınlarına tecavüz etmek
- +1 yıl
Bu uzun zamanlı devam eden bişey heralde orada yaşayanları yalan söylicek halleri yok böyle bir şey olmasa gündeme gelmez zaten
- +1 yıl
Sen bunun olamadığını kanıtlaya bilrmisn mesela buda öyle tek bi kişi ile sınırlı değil bu
Gizli Üye(25-29)1 yılYani bir ateist olarak senin bu konuya açıklık getirmek gözlerimi yaşarttı dhdhdh
07 Yorumla
Cevap sahibi1 yılBu Müslümanların meselesi
Cevap sahibi1 yılYani sen kimin yanındasın?
Cevap sahibi1 yıl😘
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat