Doğu Karadenizli olan ve orada oturan birisi olarak, tahminlerimi ve analizlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.
1- Son yıllarda, fındık bahçelerimize "Drakula böceği" diye bir böcek dadandı ve fındık ağaçlarımızı kurutuyor. Bu böcekler, bu sene artış gösterdi. Bu böcekleri öldürmek için başka başka tarım ilaçları almak gerekiyor ve ülkemize giren tarım ilaçlarının çoğu, maalesef ki İsrail menşeili.
2- Bu sene fındık bahçelerimize beyaz bit dadandı. Fındık dallarına yapışıp fındıklarımızı kurutuyor. Bu bitleri öldürmek için de başka başka tarım ilaçları gerekiyor.
3- Bu sene ve geçen sene uçaklar, havadan doğru sprey sıkılmış gibi izler bıraktılar. Söylendiği gibi, bu bir kum fırtınası değil; havayı ve iklimleri değiştiren tozlar. Bu sebeple Doğu Karadeniz bölgesinde iki yıldır kuraklık var. Bu kuraklık, özellikle Nisan ayında çok belirgin oldu. Nisan ayında hiç yağmur yağmadı, toprak kurudu ve Ağustos ayında görülmesi gereken 28 derece sıcaklığı, Nisan ayında gördük.
4- Son üç yıldır "Asya kaplan sivrisineği" ile başımız dertte. Bu sinek, yerli sivrisinek gibi değil. Gece gündüz, hiç durmadan aktif. Isırdığı yerde beyaz kabarıklar oluşuyor, acıyor, çok kaşındırıyor ve günlerce iyileşmiyor.
5- Bütün bunları, İsrail yapıyor. Çünkü bize, bu haşereleri öldürmemiz için fazla fazla tarım ilaçları satmak istiyor. Ayrıca, kuraklığa sebep olarak; ülkemizdeki tarımı ve hayvancılığı bitirmek, bizi kendi ürettiği yapay etlere ve yapay sebze-meyvelere muhtaç etmek istiyor.
Bu duruma önlem almak için ne yapabiliriz? Siz, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer