Güncellemeler
+1 yıl
Avmden atmıslar yani kendini anlamayanlar icin
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bunu duymadım ama genel olarak sık sık intihar haberleri duyuyorum. Sebepleride kumar, gelecek kaygısı ve eş meseleleri oluyor.
AVM değil de genel anlamda intihar fazlalaşti üzücü
Avmden atmıs yani kendini
toplumsal bir buhran var
bunun çözümü nedir toplumda çöküntü bozulma var sosyoloji değişti
@uyanmakzorundayiz bireysel çözümler mümkün ama toplum genelini değiştirmeye yetmez. yapısal güncellemeler lazım
yapısal ne yapılabilir acaba düşünmek gerek sosyoloji önemli
@uyanmakzorundayiz toplum gergin. medyasından sokak kurallarına pek çok düzenleme gerekiyor. insanların sosyalleşmesi ve sınıf farklılığının hissedilebilir yönleri üzerine de çalışmak lazım. baskılanan toplum çok öne çıkıyor o yüzden biraz gevşetmek lazım insanları.
bu intiharların önemli kısmı ailevi ya da maddiyata, gelecek kaygısına ilişkin. insanlara yönlendirme konusunda ve tercihler noktasında esnek imkanlar getirilmesi lazım.
maalesef gelecek kaygısı yüksek gençlerin çoğu yurt dışı istiyor
@uyanmakzorundayiz yurt dışı da her zaman doğru çözüm değil. dışarıdaki hayat çok kolay gibi anlatılıyor ama değil.
yurtdışında da yurt dışı hevesi var , yani bizim hedeflediğimiz yerler oranın kendi insanları için de yeterli bir çözüm değil.
burada bence olay alt ve orta kesimin gelir modellemelerinde. bu ülkede bir memur-eyt-emekli üçgeni gerçeği var. her 2 özel sektör çalışanı 1 emekliye bakıyor bir anlamda. bunun en az 2:1 değil 4:1 olması lazım en azından. tüm bu vergi yükü de bundan. bence kamu tasarrufa gitmeden bu işler yapısal anlamda çözülmez. memur sınıfına hükümet biraz fazla duygusal yaklaşıyor diye düşünüyorum ben kimse kusurabakmasın ama onlara verilen popülist sözler yüzünden böyle biraz da düzen.
gençler de biraz zorluk çekmeyi göze almalı. kariyer planlaması çok zayıf. herkes bölüme gireyim okuyayım mantığındaki. niye kaynak ustası 100bin lira alıyor diye eleştiriyorlar ama kaynak ustası olmak isteyen var mı dendiğinde kimseden ses çıkmıyor. eleman arzı azalıyorsa emek ücreti artar her alanda böyle.
bence maaşlar çok çarpık. bankacısı öğretmeni mühendisi dokturu memuru çok saçma bir skala var. paranın değeri aslında yok değil ama paranın değersiz gözükmesi için fazla çarpıklık var.
ayrıca şuanki gençlerin bu halde olmasının en temel sebeplerinden biri de aile kavramının bitik olması. şimdinin ebeveynleri çok zayıf karakterde insanlar çok gelişigüzel ve ezber düşünüyor.
evlilik, ev, araba, iyi bir telefon bile lüks haline geldi şu an toplumun çoğu için.2 sene daha düzelmez ama daha kötüye gitmezsek 2 sene sonrasında biraz frenlenir bu sistem. sonrasında kısmi toparlanma olur. 2000 öncesi ve 2010 öncesi nesil için hayatın akışı maalesef pandamı öncesi gibi kolay olmayacak
pandemiden sonra dünya değişti küreselciler düğmeye bastı
@uyanmakzorundayiz onlar da patlayacak. dünyada istihdam piyasaları ve teknoloji, sanayi dengeleri pek kontrol edilebilir nitelikte değil. istikrarsızlaşma kaçınılmaz. bu da pek son dakika krizini beraberinde getirecek.
tek dünya düzeni diye bir şey bu haliyle mümkün değil. sadece kitle yönetimi gözüyle mümkün.
onun dışında her ülke dışarıya daha kapalı olacağı bir düzene geçiyor. dikkat edin bakın çoğu ülke üretimleri kendi ülkelerine kaydırma gayretinde ya da serbest ticaret anlaşmalarına çevirdi.
en basit örnek Brexit zamanı ingiltere.
avrupa tel tel dökülüyor 5 senedir , bu gidişle 5 seneye bugünleri de arayacaklar. bu adamlar kriz yönetme yetisi zayıf olan, kırılgan insanlar. avrupa savaş görmeyeli bir asırdan fazla oldu. Ortadoğu amerika gibi değil. fazla dayanamazlar
umarım ama çoğu politika o yönde ilerliyor mesela iklim değişikliği yalanı tekrar bir pandemi gündemde erkan trükten deccalizm devleti kitabı okuyun
@uyanmakzorundayiz iklim yasaları tamamen teknoloji ve yapay zeka öncülüğünde insanları takip altına almak için. karbon salınımı vs deyip benzinli arabaya savaş açıp elektrikli araçları överler.
ama bunun altındaki esas plan insanların hareketlerini izleyip bunları puanlama sistemi ile ileride sınırlandırmak olacak.
sosyal yaşam puanın yetmezse ayda 500kmden uzağa gidemeyeceksin vs gibi.
-çinde pilot bölgelerde birkaç yıldır uygulanıyor bu.
5 yıla kalmaz tüm dünya adım adım geçecek buna
tabii bundn bahsediyorum umarım halklar uyanır
@uyanmakzorundayiz uyanamaz. bizim ülkede uyanamaz özellikle çünkü hayatta kalma mücadelesi ve geçim mücadelesi veren insanların sistem/ülke meselelerini düşünmesine sıra gelmez.
oyun bu kural üzerine dönüyor.
tekrar bir pandemi geliyor uyanırlar mı bu seferde aşılar japonyadan
www.5gvirusnews.com/.../...ya-mesaj-var-h1394.html okuyun
@uyanmakzorundayiz okuyayım reis seni mi kıracağız
eyvallah
rica ederim umarım faydalı olur
Ben de düşünüyorum 😔
üzücü ama intihar çare değil büyük günah inancın varsa
duymadim.