Avrupa’da devletler dini ile milletine ayrı tutarken biz bu milli benliğimizi kaybediyoruz. Araplaşıyoruz. Mesela hz. İse kudüste doğdu ama İngiltere Fransa Almanya kalkıp araplaşmadı.
Güncellemeler
+1 yıl
Avrupa’da milliyetçilik ve din ayrı neden biz de öyle değil.
Avrupa da din ile milliyetçilik ayrı iken bizde neden farklı değil?
Hz. İsa Arap değildi öncelikle. Öte yandan İslamiyet'i benimsemek Araplaşmak değildir. İslamiyet sadece bir bölgeye değil tüm insanlığa gönderilmiştir.
Tamam sonuçta İslamiyet bir din evet elhamdülillah Müslümanız. Fakat bugün Türkiye coğrafyasında Araplaşma durumu var %80 90 oranlarında. Avrupa’da böyle bir şey yok ama Hristiyanlık üstünden diyorum.
Araplar senin düşündüğün gibi düşünmüyor mesela .
Bakın tarihsel olarak inceleyebilirsiniz kayıtlara da bakabilirsiniz kendini üstün ırk olarak gören iki tane millet var. Benzer özellikte.
1- Yahudiler kendilerini üstün ırk ilan eder diğer insanlar onlara hizmet etmek için gönderilmiştir. Yani Yahudiler sonradan Yahudi olan insanları bile ikinci sınıf insan olarak bakıyor.
2- Araplar da kendilerini en kaliteli Müslüman olarak görüyorlar ve sonra da Müslüman olanlara da ve özellikle Türklere bakış açıları ikinci sınıf vatandaş. Bakın bunun sebebi ekonomik olarak kötü bir ülke olmamız değil sonradan Müslüman olmamızla alakalı bir durum.
İslamiyeti benimsemek elbette Araplaşma değil , ama bizimkiler İslamiyet ile birlikte Arapların örf adet kültürel yaşamlarını aldılar.
Çevrenize baktığınızda bunu net bir şekilde zaten görebiliyorsunuz.
Arap kültüründen kastınız tesettür veya sakal gibi şeylerse; tesettür Allah'ın emri, sakal da kuvvetli bir sünnettir. Dine entegre edilmiş şeyler kültürden çıkmış dini bir unsur hâline gelmiştir. Öte yandan Müslüman Araplara sevgi beslemek bazı kâfir münafıkların ifade ettiği gibi "Arap seviciliği" değildir, kaldı ki öyle de olsa bu gene makbûldur, efendimizin ırkını sevmek onun hürmetinedir.
Şimdi ben tesettür ya da sakal gibi gibi şeylerden bahsetmedim kastım da bu değil zaten. Şimdi bazı münafık insanların Arap sicil dediğiniz için bunu direkmen siyasi olarak algılar kusura bakmayın. Çünkü belli ki bazı siyasi organları destekliyorsunuz ve bazı bu cümleyi kullanan insanları da tasvip etmiyorsunuz. Bizi sevmeyen insanlara her fırsat bulduklarında bizi arkadan vurmaya çalışan insanları , sevecek değiliz. Ayrıca peygamber efendimiz Arap olduğu için hani bu sebepten bile onları severiz falan böyle bir muhabbet de yok. Yani böyle bir zihniyet açısı yok . Kaldıki geçmişte dini olarak bazı şeyleri araştırdığımızda yine bu tutarlı bir düşünce tarzı değil. Peygamber efendimiz ne diyor insanların karakterini sevin diyor davranış biçimleri huylari. ırktan bahsetmiyor. Araplar bugün başka ırktan kendilerine bir şey kabul ediyorlar mı ? Hayır Hristiyanlar bugün sadece din sebebi ile kendilerini bir şey alıyorlar mı hayır. Yahudi olan devletler Yahudilik gelenek ve görenekler uyuyorlar mı hayır.
Peki biz Türkiye coğrafyasında Müslüman mıyız evet peki Araplardan da gelenek görenek her şeyi almış mıyız evet.
İşte tam anlamıyla burada bir sorun var. Bu birazcıkta milliyetçilik kendi benliğini koruma meselesi. Bugün bakın Azerbaycan’a Kazakistan’a onlar da Müslüman ama geleneklerini göreneklerine sahip çıkıyorlar. Bugün ayrıştırmacı ya da belli gruplara yaranmak için belli kalıplardan çıkmamız lazım kendi öz benliğimize dönmemiz lazım ben bunu genel olarak söylüyorum tabi siz şahsi olarak Arap seversiniz sevmezsiniz ben orasına karışmam. Ama kusura bakmayın da bugün din kardeşim din kardeşim diyip Orta Doğu’da İsrail’e tek bir laf etmeyen , daha sonrasında ABD’nin her kıçı sıkıştığında Araplardan nasıl hibeler aldıklarını 100 milyar $ 200 milyar $ biliyoruz. Bize geldiğinde ise bu hibe değil alışveriş değiş tokuş şeklinde oluyor. Şimdi bunların Müslüman kardeşi biz miyiz ABD mi 😂
Yukarıda yazdığım "Müslüman Araplar" ifadesini iyi anlayıp anlamak istediğin gibi anlamasaydın bu kadar uzun açıklama yapmana gerek kalmayacaktı aslında:)
Ben de seni anladım da bu tutum doğru değil. Arap örf gelenek deyip duruyorsun bir tane örnek vermiyorsun. Çünkü örnek verirsen aslında o yapılan şeyin dini bir dayanağı olduğunu biliyorsun. Ayrıca "her fırsatta arkadan vurma" mevzusu da palavradan ibarettir. Türk-Arap kardeşliğini bitirip ümmeti parçalayanların bir senaryosudur. 2-3 tane çapulcu Arap kabilesinin yaptıklarıdan dolayı tüm Arap halkına bu damgayı vurmak aslında bu zihniyetin İslam'a olan kinini gösterir.
Ya sen neden bahsediyorsun acaba , işlerinden ayıklayalım mı ne yapalım ne istiyorsun? Serif Hüseyin’i herkes biliyor tarih yazıyor ama ne bileyim insanlar böyle negatif şeyleri absorbe ediyor. Kusura bakmayın da ya biz yanımızda olanları da biliyoruz olmayanları da biliyoruz vikipedi için yanımızda yer alan Arap kabilesini görürsünüz 2.03 aşiret yanımızda olmuş sadece. 🔥 ingilizce Casusunun lawrens bile Arapların bu kadar ileri gidebileceklerini bilseydim o gördüğüm vahşetten sonra yaptıklarımdan pişman oldum diye cümleleri var. The guardion da yayınlandı. Tutturmuşsunuz bir Ümmetçilik Ümmetçilik , yok bir Halifecilşk. Böyle bir şey yok. Kalkıp din kardeşim dediğin insanlar Hristiyanlara Yahudilere destek verirken sana vermiyorlarsa kusura Bakmayacaksın Ümmetçilik diye bir şey yok. Halifelik diyorsun halife yani baş. biz savaşırken yanımızda varlar mıydı hayır o zaman halifelik kusura bakma da halifeli Atatürk kaldırmamış halifelikliği Araplar kaldırdı.
Ya bak tarihi kaynaklar bile olmasa , ya biz güle oynaya mı verdik bu Orta Doğu’yu? Adamlar sanki hiç orada bizi kurşun atmadılar mı. Hayır zaten benim bu dediğimle sizin bütün tezniz düşüyor. O bizim abdülhamit Han’ın yaptırdığı treni biz kendimiz mi patlattık rayları biz mi söktük. Serif Hüseyin Arap değil mi , hayır burada iki saattir yani yok Ümmetçilik yapacağım yok şunu yapacağım bunu yapacağım. Halifeli Atatürk mü kaldırdı Araplar kendileri kaldırdı isyan ederek. Köşeye sıkışınca yok doğru tarihten okuyalım akıl ne diyor mantık ne diyor biz masaya oturup da ya kardeşim bu saatten sonra Orta Doğu’yu sizi yönetim mi dedik hayır adamlar geldiler saldırdılar kestiler biçtiler aldılar bunu başka yerlere çekmeyin yani çokta tarih bilmeye de gerek yok bu konular için de biz gene tarih okuruz yani. Biraz mantık yürütseniz sonuç çıkıyor zaten
Köşeye sıkışmadım ya Şerif Hüseyin'i de sev demedik zaten sana:) sadece genellemek doğru değil dedim. Hilafeti Araplar mı kaldırdı, yok artık:) sen anlatılan yalan tarihi de okumamışsın anlaşılan. Hâlbuki orada her şey "büyük bir gurur ve kurtarıcı" bir üslupla anlatılıyor. Neyse arkadaşım benim bu kadar yazışacak vaktim yok sana kendi yolunda başarılar:) olayı dinden tarihe çektin oysa ki daha Araplaşmamız vardı bizim nasıl oluyorsa, elle pilav mı yedik ne yaptık:) ki peygamber yediyse yemek sünnettir o da ayrı mevzu tabii "zevk ve şeref ile". Neyse senin üslubunla yolun açık olsun hadi bakalım.
Kardeşim sen önce git halifeliğin bir anlamını bak yani halifelik nedir buna bir bak daha sonrasında halifeli kim kaldırdı ona bak yani Atatürk tamamen halifeliği kaldırıyorum dedi de ya zaten Atatürk bunu dediğinde halifelik diye bir şey yoktu. 😅 Zaten halifelik olsaydı eğer ortada şu an bizimdi. Araplar isyan etmezdi bize tabi olurlardı İngiliz uşaklığı yapmazlardı.
Şimdi bizim orada bir çok zayiat vermemiz ve o toprakların elden çıkması da yani 3.05 kişiyle ya da Serif Hüseyin’in peşine taktıklarıyla olacak işte değil. Bayağı insan gerekiyor. Ya en basitinden çık dışarı kara çarşaf giyen insanlar , ya da düz çarşaf giyen insanlar bizde böyle bir şey yok olmadı. Bizim geleneksel bir giyinmemiz vardı. Araplar bunu coğrafi şartlar sebebiyle yapıyorlar fakat bizimkiler bunu yanlış anlıyor ve aynı olduğu gibi alıyorlar insan bir durur düşünür ya tamam biz bunu yapıyoruz da ya dur bir açayım dinleye emrediyor hani çarşaf giyme diyor yoksa örtün mü diyor ikisi farklı şeyler . Bazı şeyleri abartmamak radikal şekline getirmemek lazım. Arapların elle yemek yemesi bile ne kadar geri pis bir topluluk olduklarının göstergesidir. Eskiden bizim kadınlarımız çalışırdı mesela ama şimdi Arap kadınları gibi biz ev hanımı olacağız yok dinen yasak ya dinde kadın çalışması yasak diye bir şey yok. Millet dara düşmeden türklerin kıymetini anlayamıyor ama ne zaman böyle belini doğrulttu ilk terk edeceği kişilerde Türkler oluyor. Bizim geçmişten gelen bazı sözler boşuna gelmiyor. Osmanlı devlet yapısına bakacak olursanız hani Araplaşmanın en net kalıntılar orada görebileceksinizdır. Osmanlı devletini kötülemek değil buradaki maksat sadece Osmanlı devleti yapısı tamamıyla Araplaşmadır.
Örnek göster diyorsun en basitinden Türk çocuklarına konan isimlere bak görürsün . Yani bunun ötesi yok
Karıştırdığın nokta İslamî bir hayatı benimsemekle "Araplaşma"yı bir tutmak. Müslüman olmak onun gerekliliklerini yerine getirmektir. İslam kadının çalışmasını kadın-erkek karışık ortamlarda yasaklar, onun dışında kadın çalışabilir. Eski Türklerde kadın o şekilde çalışıyor diye bu dini kuralı reddetmek gerekmez, benimsemek de kişiyi Araplaştırmaz, İslamlaştırır. Çarşaf farz değil fakat tesettüre en uygun giyim olduğu için o tercih edilmiştir. Bu da kişileri Araplaştırmaz. Kaldı ki Araplaşmak bile olsa dini bir gereklilik yerine getiriliyorsa bundan kime ne? Ayrıca Araplaştırmak tabiri tamamen ırkçılıktan türeyen bir söylemdir. İslamı hakîkî ma'nada benimseyen birisi için ırklar sadece doğuştan kişiyle gelen ve kimsenin seçemediği, onu kavimlere ayıran bir olgudur. İslamiyet ise tüm bu kavimleri ortak noktada toplar ve kimsenin kimseden takva dışında üstün olmadığını vurgular. Türklüğe mi tapıyorsun yoksa Allaha mı? Bazı şeyler Türk örfüne karşı olacak diye dinden taviz mi verilmeli? O zaman İslamı nasıl benimsemiş olabilirsin?
Kadın ve erkeğin bir arada çalışmasına dinen yasaklayan bir şey yok , kaldıki peygamber efendimiz döneminde de çalışan kadınlar vardı bilakis kendi eşi bile çalışıyordu ticaretle uğraşıyordu. Bununla ilgili tek yasak şudur kadının tesettürünü engelleyecek bir biçim söz konusu olmamalıdır , ve bir kadın ve erkek başbaşa çalışmamalıdır der. Çünkü böyle olursa üçüncü kişi şeytan olur derler. Tesettüre en uygun biçim çarşaf diye de bir ibare hiçbir yerde yok bu sizin kendi şahsi düşünceniz. Çarşaf tamamiyle Arap coğrafyası sebebiyle giyinen bir şey ve zamanla kalıplaşmış yani dinin emrettiği bir şey değil. Şimdi burada ırklar ile ilgili diyorsunuz. Kendi milli benliğine sahip çıkmayan milletler elbette büyük bir yok oluşla karşılaşacaklardır. Arapların içinde Türk ismi koyan var mı hayır yok , türklerin içinde var mı Arabi ismi koyan çok demekki burada bir sorun var. Dinin Araplar gibi yaşayın yok Arapların ismini kullanan diye bir şey var mı yok , Çarşaf kullan diye bir ibare var mı yok. Kadınların çalışmasının yasak olduğu ya da erkeklerle birlikte çalışmalarının yasak olduğu bir ibare var mı yok. İnsanlar kendi örf ve adetleri dinini yaşamalarına hiçbir engel teşkil etmez. Şimdi en basitinden başlıca ; 1- çarşaf giymesise kadınlarımız dine karşı mı gelmiş olacak? Hayır 2- bir arada çalıştıklarında dine karşı gelmiş oluyorlar hayır 3- isimlerini Türk ismi koyunca dine karşı mı gelmiş oluyorlar? Hayır.
Yani buradan örnekle milliyetçi olup hem de dinine bağlı bir insan olunabilir. Bizim kadınlarımız yani kültürel olarak açık giyinen bir topluluk değildi eskiden. Ki hala kapalı giyinen de bir çok insanımız var. Tabi siz başkalarına benzemek isterseniz o ayrı. Ayrıca İslamdan uzaklaşmış araplari kim benzemek ister ki 😅 Taciz desen onlarda tecavüz desen onlarda suçsuz yere kadınları öldürmek desen onlarda eşitsizlik desen onlarda , baskıcılık desen onlar , ihanet desen onlarda, Din kardeşine düşmanlık beslemek de sen onlarda.
Yahudileri Hristiyanlara destek olsan yine onlarda. 10’lara dünyanın parasını verirler desteği verirler ama sıra Müslüman kardeşlerine gelince düşman kesilirler bu dinin neresinde var. Şeriat diye takılıyorlar fakat kendi yaptıkları açıkça ortada. Son zamanlarda da dünyaya açılacağı diye neler yaptıklarını da herkes biliyor. Ülkesinde çarşaf giyip havaalanına gelince çıkaran kadınları görüyoruz. Güzellik yarışmalarına dekolteli yarışmacı gönderenler yine onlar. Halife’ye karşı biat etmeyen yine onlar Yani burada mesele şu bunlar Şeriat var biz dinin direğiyiz deyip bunlar yapıyorlar sorun burada. Ben niye böyle insanlara benzemeye çalışayım. Türk töresi onların şeriatından üstündür elbet.
Tarihi eksikliklerini ve bilgisizliklerini bir kenara koyarsak dini anlamda da gerçekten eksikliklerin var kısaca ben sana şöyle bir soru sorup soru sorup gereksiz muhabbeti bitirmek isterim, Müslüman mısın değil misin?
Elhamdülillah Müslümanım, Tarihi eksiklik ve bilgisizlik diyorsunuz fakat bu kendi düşüncenizle kendi kast sisteminizden başka bir şey değil. Tarihi olgular var yazılar var kitaplar var yani bunları bir açıp okumanızı onların tozlarını yutmanızı tavsiye ederim. Yani burada böyle yazarak kendinizi üstüme görmeye çalışıyorsunuz ya da kendi bildiklerinizi doğru mu göstermeye çalışıyorsunuz bilmiyorum. Siz benden örnekler istediniz ben size örnekler verdim mi verdim olay bitti.
Ha siz ben Arap seviyorum arkadaşım dersen o ayrı mevzu siz seversiniz sevmezsiniz ben orasına karışmam.
Ama yine de dediğim gibi her şey gün gibi açık ortada
Cidden komiksiniz bakın deminden beri bir şeyler söylüyorsunuz ama son cümleniz beni gerçekten güldürdü. Müslüman olan bir insan illaki araplari sevmek zorunda , Hele ki bu keyfi değilse ben sebepler sunarak araplari sevmediğimi söylüyorum millet olarak Araplar Yahudiler kadar tehlikeli bir millettir bunun farkına varın. Biz Türkler olarak onlara hiçbir şey borçlu değiliz fakat onlar bize çok borçlu. Bu zamana kadar onlara yedirdik içirdi giydirdik vergi almadık İstanbul’u fethettik hadis gerçekleşti. Onları Anadolunun kapılarını açtık Avrupa’ya geçmelerini rahat bir şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağladık. Orta Doğu’yu kan gölünden kurtardık. Onları sevmek için sebep için neden çok. Yani hem İslamiyet adına bu kadar kötü hareket etmeleri hem halife’ye karşı gelip arkadan vurmaları binlerce insanı öldürmeleri katletmeleri. Ha Hazreti Ali’ye karşı gelen Müslümanlar ha şimdiki Araplar. Muaviye eştir şimdiki Araplar zihniyet aynı zihniyet.
Yok ben senin aslında ağzındaki baklayı çıkarmak için bunu soruyorum sana, sen şimdi Arapları sevmiyorum diye genel bir ifade kullanıyorsan o zaman bu resulullah'a gider sahabesine gider tabiine gider ehl-i sünnete gider cemaatine gider birçok yere gider işte durum böyle olursa bu senin imanına da zarar verebilir çünkü peygamberi sevmek ehlini sevmek imandandır anlatabiliyor muyum ben zaten sana ilk cümlende söyledim düşman Arapları biz de tabii ki sevmiyoruz fakat sen bugün Araplar diye bir genelleme yaparak Müslüman Araplara karşı da bir düşmanlık besliyorsan işte burada sıkıntı var demektir. Allah Kur'an'da bizi kardeş kıldı Türk olarak sen onlardan üstün değilsin onlar da Arap olarak senden Üstün değil, üstünlük sadece takva ile olur.
Üstünlüğünün sadece takva olduğunu biliyorum , imana gelirse Allah kalbimizde niyetimizi biliyor o bize yeter diğer insanların bilip bilmemesi umurumda değil açıkçası. Ben araplari derken şu anki araplari kastediyorum ve bize yamuk yapan araplari kastediyorum peygamber efendimiz zamanında kileri değil. Peygamber efendimiz zamanında bizlere zarar ziyan etmemişler. Ayrıca ben şurada inanırım Araplardan gelenlere evet peygamber efendimizin soyundan geliyor olabilir fakat unutulmamalıdır ki orta Doğu’da biri çok çıkar amaçlı savaşlar oldu ve kökleri sağlam yerlere dayananlar da vardı içlerinde. Şimdi Arabistan’da geldiği yerden dolayı suyundan dolayı saygı duyabilecek çok insan yok. Ha adam Türklere karşı tek bir nefret gitmemiştir , bize karşı tek bir taş atmamıştır ona eyvallah der geçeriz.
Güzel arkadaşım dün geceden beri zaten sana bunu söyleyip orta yolda buluşmaya çalışıyorum sen inatla Şerif Hüseyin vs. diyorsun. Tamam bence şimdi anlaştık "ayet gereği" Müslüman Araplar "din kardeşimizdir" diyoruz. Prens Selman gibi Amerika kuklalarını sevmiyoruz ki Türk bile olsa sevmemeliyiz. Öte yandan sana kardeş sana tavsiyesi olarak dinine düşman olanları da sevme çünkü Allah resulu ﷺ şöyle buyurdu: المرء مع من احب (kişi sevdiğiyle beraberdir). Yani kimi seversen ahirette onunla haşr olacaksın. Arapça yazdım diye kızmadın değil mi:) müsade et de hadisi de Arapça yazalım yahu. Yanına anlamını da yazdım. Biz Arapça'ya Kur'an'ın lugatı, Resulullah'ın lugatı diye aşığız, Arap hayranlığından dolayı değil. Kaldı ki hayranlık gibi bir şey söz konusuysa da evet o'na hayranız. O bizim dünyadaki tek önderimiz. Aradaki farkı iyi anlamak gerek. Allah'a emanet diyelim :) rabbim dinini hakkıyla yaşamayı nasip etsin. Başını ağrıttıysak affola. Sadece yanlış gördüğüm bazı şeyleri düzeltmek için bu kadar dil döktüm.
Kesinlikle yani tamam İslamiyeti kabul ettik Müslümanız ama Arap gelenek görenek örf ya da onların sosyal olarak kullandıkları şeyleri biz kullanmak yapmak zorunda değiliz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Hz. İsa Arap değildi öncelikle. Öte yandan İslamiyet'i benimsemek Araplaşmak değildir. İslamiyet sadece bir bölgeye değil tüm insanlığa gönderilmiştir.
Tamam sonuçta İslamiyet bir din evet elhamdülillah Müslümanız. Fakat bugün Türkiye coğrafyasında Araplaşma durumu var %80 90 oranlarında.
Avrupa’da böyle bir şey yok ama Hristiyanlık üstünden diyorum.
Araplar senin düşündüğün gibi düşünmüyor mesela .
Bakın tarihsel olarak inceleyebilirsiniz kayıtlara da bakabilirsiniz kendini üstün ırk olarak gören iki tane millet var. Benzer özellikte.
1- Yahudiler kendilerini üstün ırk ilan eder diğer insanlar onlara hizmet etmek için gönderilmiştir. Yani Yahudiler sonradan Yahudi olan insanları bile ikinci sınıf insan olarak bakıyor.
2- Araplar da kendilerini en kaliteli Müslüman olarak görüyorlar ve sonra da Müslüman olanlara da ve özellikle Türklere bakış açıları ikinci sınıf vatandaş.
Bakın bunun sebebi ekonomik olarak kötü bir ülke olmamız değil sonradan Müslüman olmamızla alakalı bir durum.
İslamiyeti benimsemek elbette Araplaşma değil , ama bizimkiler İslamiyet ile birlikte Arapların örf adet kültürel yaşamlarını aldılar.
Çevrenize baktığınızda bunu net bir şekilde zaten görebiliyorsunuz.
Arap kültüründen kastınız tesettür veya sakal gibi şeylerse; tesettür Allah'ın emri, sakal da kuvvetli bir sünnettir. Dine entegre edilmiş şeyler kültürden çıkmış dini bir unsur hâline gelmiştir.
Öte yandan Müslüman Araplara sevgi beslemek bazı kâfir münafıkların ifade ettiği gibi "Arap seviciliği" değildir, kaldı ki öyle de olsa bu gene makbûldur, efendimizin ırkını sevmek onun hürmetinedir.
Şimdi ben tesettür ya da sakal gibi gibi şeylerden bahsetmedim kastım da bu değil zaten.
Şimdi bazı münafık insanların Arap sicil dediğiniz için bunu direkmen siyasi olarak algılar kusura bakmayın.
Çünkü belli ki bazı siyasi organları destekliyorsunuz ve bazı bu cümleyi kullanan insanları da tasvip etmiyorsunuz.
Bizi sevmeyen insanlara her fırsat bulduklarında bizi arkadan vurmaya çalışan insanları , sevecek değiliz.
Ayrıca peygamber efendimiz Arap olduğu için hani bu sebepten bile onları severiz falan böyle bir muhabbet de yok.
Yani böyle bir zihniyet açısı yok . Kaldıki geçmişte dini olarak bazı şeyleri araştırdığımızda yine bu tutarlı bir düşünce tarzı değil.
Peygamber efendimiz ne diyor insanların karakterini sevin diyor davranış biçimleri huylari.
ırktan bahsetmiyor.
Araplar bugün başka ırktan kendilerine bir şey kabul ediyorlar mı ? Hayır
Hristiyanlar bugün sadece din sebebi ile kendilerini bir şey alıyorlar mı hayır.
Yahudi olan devletler Yahudilik gelenek ve görenekler uyuyorlar mı hayır.
Peki biz Türkiye coğrafyasında Müslüman mıyız evet peki Araplardan da gelenek görenek her şeyi almış mıyız evet.
İşte tam anlamıyla burada bir sorun var.
Bu birazcıkta milliyetçilik kendi benliğini koruma meselesi.
Bugün bakın Azerbaycan’a Kazakistan’a onlar da Müslüman ama geleneklerini göreneklerine sahip çıkıyorlar.
Bugün ayrıştırmacı ya da belli gruplara yaranmak için belli kalıplardan çıkmamız lazım kendi öz benliğimize dönmemiz lazım ben bunu genel olarak söylüyorum tabi siz şahsi olarak Arap seversiniz sevmezsiniz ben orasına karışmam.
Ama kusura bakmayın da bugün din kardeşim din kardeşim diyip Orta Doğu’da İsrail’e tek bir laf etmeyen , daha sonrasında ABD’nin her kıçı sıkıştığında Araplardan nasıl hibeler aldıklarını 100 milyar $ 200 milyar $ biliyoruz.
Bize geldiğinde ise bu hibe değil alışveriş değiş tokuş şeklinde oluyor.
Şimdi bunların Müslüman kardeşi biz miyiz ABD mi 😂
Yukarıda yazdığım "Müslüman Araplar" ifadesini iyi anlayıp anlamak istediğin gibi anlamasaydın bu kadar uzun açıklama yapmana gerek kalmayacaktı aslında:)
Kardeş merak etme ben seni anladım hadi yolun açık olsun
Ben de seni anladım da bu tutum doğru değil. Arap örf gelenek deyip duruyorsun bir tane örnek vermiyorsun. Çünkü örnek verirsen aslında o yapılan şeyin dini bir dayanağı olduğunu biliyorsun. Ayrıca "her fırsatta arkadan vurma" mevzusu da palavradan ibarettir. Türk-Arap kardeşliğini bitirip ümmeti parçalayanların bir senaryosudur. 2-3 tane çapulcu Arap kabilesinin yaptıklarıdan dolayı tüm Arap halkına bu damgayı vurmak aslında bu zihniyetin İslam'a olan kinini gösterir.
Ya sen neden bahsediyorsun acaba , işlerinden ayıklayalım mı ne yapalım ne istiyorsun?
Serif Hüseyin’i herkes biliyor tarih yazıyor ama ne bileyim insanlar böyle negatif şeyleri absorbe ediyor. Kusura bakmayın da ya biz yanımızda olanları da biliyoruz olmayanları da biliyoruz vikipedi için yanımızda yer alan Arap kabilesini görürsünüz 2.03 aşiret yanımızda olmuş sadece.
🔥 ingilizce Casusunun lawrens bile Arapların bu kadar ileri gidebileceklerini bilseydim o gördüğüm vahşetten sonra yaptıklarımdan pişman oldum diye cümleleri var. The guardion da yayınlandı.
Tutturmuşsunuz bir Ümmetçilik Ümmetçilik , yok bir Halifecilşk. Böyle bir şey yok.
Kalkıp din kardeşim dediğin insanlar Hristiyanlara Yahudilere destek verirken sana vermiyorlarsa kusura Bakmayacaksın Ümmetçilik diye bir şey yok.
Halifelik diyorsun halife yani baş. biz savaşırken yanımızda varlar mıydı hayır o zaman halifelik kusura bakma da halifeli Atatürk kaldırmamış halifelikliği Araplar kaldırdı.
Bazı tarihi yanlışlıklarınız var. Tarihi doğru kaynaklardan araştırmanızı naçizane tavsiye ederim. Sizin de yolunuz açık olsun.
Ya bak tarihi kaynaklar bile olmasa , ya biz güle oynaya mı verdik bu Orta Doğu’yu? Adamlar sanki hiç orada bizi kurşun atmadılar mı.
Hayır zaten benim bu dediğimle sizin bütün tezniz düşüyor.
O bizim abdülhamit Han’ın yaptırdığı treni biz kendimiz mi patlattık rayları biz mi söktük.
Serif Hüseyin Arap değil mi , hayır burada iki saattir yani yok Ümmetçilik yapacağım yok şunu yapacağım bunu yapacağım.
Halifeli Atatürk mü kaldırdı Araplar kendileri kaldırdı isyan ederek.
Köşeye sıkışınca yok doğru tarihten okuyalım akıl ne diyor mantık ne diyor biz masaya oturup da ya kardeşim bu saatten sonra Orta Doğu’yu sizi yönetim mi dedik hayır adamlar geldiler saldırdılar kestiler biçtiler aldılar bunu başka yerlere çekmeyin yani çokta tarih bilmeye de gerek yok bu konular için de biz gene tarih okuruz yani.
Biraz mantık yürütseniz sonuç çıkıyor zaten
Köşeye sıkışmadım ya Şerif Hüseyin'i de sev demedik zaten sana:) sadece genellemek doğru değil dedim. Hilafeti Araplar mı kaldırdı, yok artık:) sen anlatılan yalan tarihi de okumamışsın anlaşılan. Hâlbuki orada her şey "büyük bir gurur ve kurtarıcı" bir üslupla anlatılıyor. Neyse arkadaşım benim bu kadar yazışacak vaktim yok sana kendi yolunda başarılar:) olayı dinden tarihe çektin oysa ki daha Araplaşmamız vardı bizim nasıl oluyorsa, elle pilav mı yedik ne yaptık:) ki peygamber yediyse yemek sünnettir o da ayrı mevzu tabii "zevk ve şeref ile". Neyse senin üslubunla yolun açık olsun hadi bakalım.
Kardeşim sen önce git halifeliğin bir anlamını bak yani halifelik nedir buna bir bak daha sonrasında halifeli kim kaldırdı ona bak yani Atatürk tamamen halifeliği kaldırıyorum dedi de ya zaten Atatürk bunu dediğinde halifelik diye bir şey yoktu. 😅
Zaten halifelik olsaydı eğer ortada şu an bizimdi. Araplar isyan etmezdi bize tabi olurlardı İngiliz uşaklığı yapmazlardı.
Şimdi bizim orada bir çok zayiat vermemiz ve o toprakların elden çıkması da yani 3.05 kişiyle ya da Serif Hüseyin’in peşine taktıklarıyla olacak işte değil. Bayağı insan gerekiyor.
Ya en basitinden çık dışarı kara çarşaf giyen insanlar , ya da düz çarşaf giyen insanlar bizde böyle bir şey yok olmadı. Bizim geleneksel bir giyinmemiz vardı.
Araplar bunu coğrafi şartlar sebebiyle yapıyorlar fakat bizimkiler bunu yanlış anlıyor ve aynı olduğu gibi alıyorlar insan bir durur düşünür ya tamam biz bunu yapıyoruz da ya dur bir açayım dinleye emrediyor hani çarşaf giyme diyor yoksa örtün mü diyor ikisi farklı şeyler .
Bazı şeyleri abartmamak radikal şekline getirmemek lazım.
Arapların elle yemek yemesi bile ne kadar geri pis bir topluluk olduklarının göstergesidir.
Eskiden bizim kadınlarımız çalışırdı mesela ama şimdi Arap kadınları gibi biz ev hanımı olacağız yok dinen yasak ya dinde kadın çalışması yasak diye bir şey yok.
Millet dara düşmeden türklerin kıymetini anlayamıyor ama ne zaman böyle belini doğrulttu ilk terk edeceği kişilerde Türkler oluyor.
Bizim geçmişten gelen bazı sözler boşuna gelmiyor.
Osmanlı devlet yapısına bakacak olursanız hani Araplaşmanın en net kalıntılar orada görebileceksinizdır.
Osmanlı devletini kötülemek değil buradaki maksat sadece Osmanlı devleti yapısı tamamıyla Araplaşmadır.
Örnek göster diyorsun en basitinden Türk çocuklarına konan isimlere bak görürsün .
Yani bunun ötesi yok
Karıştırdığın nokta İslamî bir hayatı benimsemekle "Araplaşma"yı bir tutmak. Müslüman olmak onun gerekliliklerini yerine getirmektir. İslam kadının çalışmasını kadın-erkek karışık ortamlarda yasaklar, onun dışında kadın çalışabilir. Eski Türklerde kadın o şekilde çalışıyor diye bu dini kuralı reddetmek gerekmez, benimsemek de kişiyi Araplaştırmaz, İslamlaştırır. Çarşaf farz değil fakat tesettüre en uygun giyim olduğu için o tercih edilmiştir. Bu da kişileri Araplaştırmaz. Kaldı ki Araplaşmak bile olsa dini bir gereklilik yerine getiriliyorsa bundan kime ne? Ayrıca Araplaştırmak tabiri tamamen ırkçılıktan türeyen bir söylemdir. İslamı hakîkî ma'nada benimseyen birisi için ırklar sadece doğuştan kişiyle gelen ve kimsenin seçemediği, onu kavimlere ayıran bir olgudur. İslamiyet ise tüm bu kavimleri ortak noktada toplar ve kimsenin kimseden takva dışında üstün olmadığını vurgular. Türklüğe mi tapıyorsun yoksa Allaha mı? Bazı şeyler Türk örfüne karşı olacak diye dinden taviz mi verilmeli? O zaman İslamı nasıl benimsemiş olabilirsin?
Kadın ve erkeğin bir arada çalışmasına dinen yasaklayan bir şey yok , kaldıki peygamber efendimiz döneminde de çalışan kadınlar vardı bilakis kendi eşi bile çalışıyordu ticaretle uğraşıyordu.
Bununla ilgili tek yasak şudur kadının tesettürünü engelleyecek bir biçim söz konusu olmamalıdır , ve bir kadın ve erkek başbaşa çalışmamalıdır der. Çünkü böyle olursa üçüncü kişi şeytan olur derler.
Tesettüre en uygun biçim çarşaf diye de bir ibare hiçbir yerde yok bu sizin kendi şahsi düşünceniz.
Çarşaf tamamiyle Arap coğrafyası sebebiyle giyinen bir şey ve zamanla kalıplaşmış yani dinin emrettiği bir şey değil.
Şimdi burada ırklar ile ilgili diyorsunuz.
Kendi milli benliğine sahip çıkmayan milletler elbette büyük bir yok oluşla karşılaşacaklardır.
Arapların içinde Türk ismi koyan var mı hayır yok , türklerin içinde var mı Arabi ismi koyan çok demekki burada bir sorun var.
Dinin Araplar gibi yaşayın yok Arapların ismini kullanan diye bir şey var mı yok ,
Çarşaf kullan diye bir ibare var mı yok.
Kadınların çalışmasının yasak olduğu ya da erkeklerle birlikte çalışmalarının yasak olduğu bir ibare var mı yok.
İnsanlar kendi örf ve adetleri dinini yaşamalarına hiçbir engel teşkil etmez.
Şimdi en basitinden başlıca ;
1- çarşaf giymesise kadınlarımız dine karşı mı gelmiş olacak? Hayır
2- bir arada çalıştıklarında dine karşı gelmiş oluyorlar hayır
3- isimlerini Türk ismi koyunca dine karşı mı gelmiş oluyorlar? Hayır.
Yani buradan örnekle milliyetçi olup hem de dinine bağlı bir insan olunabilir.
Bizim kadınlarımız yani kültürel olarak açık giyinen bir topluluk değildi eskiden. Ki hala kapalı giyinen de bir çok insanımız var.
Tabi siz başkalarına benzemek isterseniz o ayrı.
Ayrıca İslamdan uzaklaşmış araplari kim benzemek ister ki 😅
Taciz desen onlarda tecavüz desen onlarda suçsuz yere kadınları öldürmek desen onlarda eşitsizlik desen onlarda , baskıcılık desen onlar , ihanet desen onlarda, Din kardeşine düşmanlık beslemek de sen onlarda.
Yahudileri Hristiyanlara destek olsan yine onlarda. 10’lara dünyanın parasını verirler desteği verirler ama sıra Müslüman kardeşlerine gelince düşman kesilirler bu dinin neresinde var.
Şeriat diye takılıyorlar fakat kendi yaptıkları açıkça ortada.
Son zamanlarda da dünyaya açılacağı diye neler yaptıklarını da herkes biliyor.
Ülkesinde çarşaf giyip havaalanına gelince çıkaran kadınları görüyoruz.
Güzellik yarışmalarına dekolteli yarışmacı gönderenler yine onlar.
Halife’ye karşı biat etmeyen yine onlar Yani burada mesele şu bunlar Şeriat var biz dinin direğiyiz deyip bunlar yapıyorlar sorun burada. Ben niye böyle insanlara benzemeye çalışayım.
Türk töresi onların şeriatından üstündür elbet.
Tarihi eksikliklerini ve bilgisizliklerini bir kenara koyarsak dini anlamda da gerçekten eksikliklerin var kısaca ben sana şöyle bir soru sorup soru sorup gereksiz muhabbeti bitirmek isterim,
Müslüman mısın değil misin?
Elhamdülillah Müslümanım, Tarihi eksiklik ve bilgisizlik diyorsunuz fakat bu kendi düşüncenizle kendi kast sisteminizden başka bir şey değil.
Tarihi olgular var yazılar var kitaplar var yani bunları bir açıp okumanızı onların tozlarını yutmanızı tavsiye ederim.
Yani burada böyle yazarak kendinizi üstüme görmeye çalışıyorsunuz ya da kendi bildiklerinizi doğru mu göstermeye çalışıyorsunuz bilmiyorum.
Siz benden örnekler istediniz ben size örnekler verdim mi verdim olay bitti.
Ha siz ben Arap seviyorum arkadaşım dersen o ayrı mevzu siz seversiniz sevmezsiniz ben orasına karışmam.
Ama yine de dediğim gibi her şey gün gibi açık ortada
Niye sen Arap sevmiyor musun Müslüman olduğun halde.
Cidden komiksiniz bakın deminden beri bir şeyler söylüyorsunuz ama son cümleniz beni gerçekten güldürdü.
Müslüman olan bir insan illaki araplari sevmek zorunda ,
Hele ki bu keyfi değilse ben sebepler sunarak araplari sevmediğimi söylüyorum millet olarak
Araplar Yahudiler kadar tehlikeli bir millettir bunun farkına varın.
Biz Türkler olarak onlara hiçbir şey borçlu değiliz fakat onlar bize çok borçlu.
Bu zamana kadar onlara yedirdik içirdi giydirdik vergi almadık İstanbul’u fethettik hadis gerçekleşti.
Onları Anadolunun kapılarını açtık Avrupa’ya geçmelerini rahat bir şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağladık.
Orta Doğu’yu kan gölünden kurtardık.
Onları sevmek için sebep için neden çok.
Yani hem İslamiyet adına bu kadar kötü hareket etmeleri hem halife’ye karşı gelip arkadan vurmaları binlerce insanı öldürmeleri katletmeleri.
Ha Hazreti Ali’ye karşı gelen Müslümanlar ha şimdiki Araplar.
Muaviye eştir şimdiki Araplar zihniyet aynı zihniyet.
Yok ben senin aslında ağzındaki baklayı çıkarmak için bunu soruyorum sana, sen şimdi Arapları sevmiyorum diye genel bir ifade kullanıyorsan o zaman bu resulullah'a gider sahabesine gider tabiine gider ehl-i sünnete gider cemaatine gider birçok yere gider işte durum böyle olursa bu senin imanına da zarar verebilir çünkü peygamberi sevmek ehlini sevmek imandandır anlatabiliyor muyum ben zaten sana ilk cümlende söyledim düşman Arapları biz de tabii ki sevmiyoruz fakat sen bugün Araplar diye bir genelleme yaparak Müslüman Araplara karşı da bir düşmanlık besliyorsan işte burada sıkıntı var demektir. Allah Kur'an'da bizi kardeş kıldı Türk olarak sen onlardan üstün değilsin onlar da Arap olarak senden Üstün değil, üstünlük sadece takva ile olur.
Üstünlüğünün sadece takva olduğunu biliyorum , imana gelirse Allah kalbimizde niyetimizi biliyor o bize yeter diğer insanların bilip bilmemesi umurumda değil açıkçası.
Ben araplari derken şu anki araplari kastediyorum ve bize yamuk yapan araplari kastediyorum peygamber efendimiz zamanında kileri değil.
Peygamber efendimiz zamanında bizlere zarar ziyan etmemişler.
Ayrıca ben şurada inanırım Araplardan gelenlere evet peygamber efendimizin soyundan geliyor olabilir fakat unutulmamalıdır ki orta Doğu’da biri çok çıkar amaçlı savaşlar oldu ve kökleri sağlam yerlere dayananlar da vardı içlerinde.
Şimdi Arabistan’da geldiği yerden dolayı suyundan dolayı saygı duyabilecek çok insan yok.
Ha adam Türklere karşı tek bir nefret gitmemiştir , bize karşı tek bir taş atmamıştır ona eyvallah der geçeriz.
Güzel arkadaşım dün geceden beri zaten sana bunu söyleyip orta yolda buluşmaya çalışıyorum sen inatla Şerif Hüseyin vs. diyorsun. Tamam bence şimdi anlaştık "ayet gereği" Müslüman Araplar "din kardeşimizdir" diyoruz. Prens Selman gibi Amerika kuklalarını sevmiyoruz ki Türk bile olsa sevmemeliyiz.
Öte yandan sana kardeş sana tavsiyesi olarak dinine düşman olanları da sevme çünkü Allah resulu ﷺ şöyle buyurdu: المرء مع من احب (kişi sevdiğiyle beraberdir). Yani kimi seversen ahirette onunla haşr olacaksın.
Arapça yazdım diye kızmadın değil mi:) müsade et de hadisi de Arapça yazalım yahu. Yanına anlamını da yazdım. Biz Arapça'ya Kur'an'ın lugatı, Resulullah'ın lugatı diye aşığız, Arap hayranlığından dolayı değil. Kaldı ki hayranlık gibi bir şey söz konusuysa da evet o'na hayranız. O bizim dünyadaki tek önderimiz. Aradaki farkı iyi anlamak gerek. Allah'a emanet diyelim :) rabbim dinini hakkıyla yaşamayı nasip etsin. Başını ağrıttıysak affola. Sadece yanlış gördüğüm bazı şeyleri düzeltmek için bu kadar dil döktüm.
Benim Arapçam var okuyabiliyorum.
Maşaallah ne güzel. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
TR de bir çok sorun var.
Milliyetçilik anlayışı hatalı.
Sebep bu.
Kesinlikle yani tamam İslamiyeti kabul ettik Müslümanız ama Arap gelenek görenek örf ya da onların sosyal olarak kullandıkları şeyleri biz kullanmak yapmak zorunda değiliz.
Yani öncelikle devlet buna önem vermeli.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!