Avrupanin gelismesinin hristiyanliktan uzaklasma paralel oldugunu dusunursek bu durum ortadogu icinde gecerli mi?

Islamdan uzaklasmak gelismenin yolu olabilir mi. Hristiyanlik ve Islam temelde ayni etkiye sahipler denebilir mi.

Güncellemeler
1 yıl
Bildigini sanip konusan, kibirli, sozde kendini entellektuel sanan cahillerimizde cokmus sagolsun bazilari sayesinde onada ikna olduk :) bide engel :D ben utandim senin yerine be kardesim.
Güncellemeler
1 yıl
Koca 1000 senenin son 100 200 senesinde olanlarla cagi hristiyanlik sayesinde gelismis bir toplum algisi gostermek..
Bir atesit dedi ki.. Aha gordun mu. Al sana kapak... Su uslubu kuran bir kisi profil nikine bide felsefe yazmiyor mu. Vallahi utandim kardesim sakin kendini bu kadar ezdirme. Cok ezikce duruyorsun.
Kendi fikrini destekleyen 3 kitap okuyup tarihi ogrendigini sanmak. Ah ah... Bilmemek kotu degilde bu kibir ne be kardesim. Bir insana mutevazilik ne kadar yakisiyor sayende daha iyi a
Avrupanin gelismesinin hristiyanliktan uzaklasma paralel oldugunu dusunursek bu durum ortadogu icinde gecerli mi?