Nereden bileceksiniz. Yugoslavya'da Hırvat, Boşnak, Sırp fark etmeden, Nazi işgâline karşı direnen komünist partizanlardan biriydi. 26 yaşında Nazi işbirlikçilerince yakalandı. Köy meydanında asılmak için getirildi. İşte bu fotoğraf tam o anda çekildi.
Son sözleri "Faşizme ölüm, halka özgürlük" olmuştu. Mareşal Tito önderliğinde, Yugoslavya halkları işgâlci ve işbirlikçilerinden temizlendi. Bu fotoğraf İkinci Dünya Savaşı'nda, devletleri orduları pes etmesine rağmen vatanını savunan ların sembolü oldu. Yugoslavya özgürleştiğinde heykeli dikilir. Stepan'ın diğer iki kardeşi de savaşarak öldü. Ama mirasları yaşıyor.
Bugün Yugoslavya kalmadı. Emperyalizm halkları birbirine kırdırdı ve 7 ülkeye bölündü. Ama, Filipoviç'ler sayesinde 50 yıla yakın, barış içinde yaşamıştı bu halklar.
Bugün bu ülkenin Türk yurdu olmasında büyük Ermeni tehciri kararını veren Talat Paşa nin Ermenilerce Berlin de katledilmesininin 103. Yılı. Bunu kaçınız biliyorsunuz acaba?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
duymadım hiç
Bugün bu ülkenin Türk yurdu olmasında büyük Ermeni tehciri kararını veren Talat Paşa nin Ermenilerce Berlin de katledilmesininin 103. Yılı. Bunu kaçınız biliyorsunuz acaba?
Ermeni tehciri doğru bi karar değildi.
Neden? Kalanlar doğu Anadolu da neler yaptı? Bakınız Kazım Karabekir hatıratları
Karabekir hatıraları tarihsel kaynak olarak ele alınmaz.
Arşive giren araştırmacılar kimin tarafında bunu da hatırlatırım. Ama senin kim olduğunu biliyorum ben
S... ktret kim olduğumu be. Bilsen de bi aydınlanma olmayacak sende. Boş bver
Ermeniler Anadolu'da birsürü masum türkü katletti
Biz de katlettik. Kürtler de katletti
Zaten şu an doğuda yaşayanların çoğu gerçekte Ermeni kürdüm diye yalan atiyor
Şimdi. Ermenice bilmezler, heistiyan değiller.
@Hullanza Ermeni soykırımı var mı? Yoksa yokmu?
Soykırım denemez. İstanbul'daki Ermenilere bir şey yapılmadı. Ama Anadolu'da müslüman çoğunluğun bulunduğu yerlerde kıyımlar oldu.
Amaç, "hadi rumları ermenileri keselim" değildi. Ama maalesef vahim şryler dr yaşandı tehcir sırasında.
Ee ozaman Yugoslavya 2. Dünya savaşına katılmasaydı
Biraz okuyup yorum yapsana şuraya.
Sizin o çok sevdiğiniz stalinde bir canavar katildir
Stalin görğnce ürkğyosunız dimi ehheej
...
İyi olmuş yaşasın faşizm
Yaşamadı, anasını s. ç.. ktiler. işte.
Sovyetler birliğide yıkıldı haha
de da ayıramayan nazi "wannabe"sini ciddiye alacağımı düşünmedin heralde.
Gebermiş gitmiş
Karşımda olsan ağzını burnunu kırmıştım.
Dayı yaşında başına bakmadan neler diyorsun sen?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!