Şu payalaşımı yapan kişinin dini inancı var mıdır? Yoksa, paylaşımında neden imamların maaşını kaldırırken, Diyaneti kapatmak yerine, "bütçesini kısıtlayacağım" demeyi tercih etmiştir?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şu payalaşımı yapan kişinin dini inancı var mıdır? Yoksa, paylaşımında neden imamların maaşını kaldırırken, Diyaneti kapatmak yerine, "bütçesini kısıtlayacağım" demeyi tercih etmiştir?

Avrupada benzer uygulamalar var. Ezan yok tabiki ama Kiliselerde ibadetler kendi dillerinde yapilir mesela.
Senin demek istedigin ne simdi? Diyanete ne kadar bütce baglarsak Imanimiz o kadar mi artar? Para karsiligi iman mi aliyoruz bu durumda?
Müslümanligi bilmem ama herifin dedikleri akli basinda herkesin diyecegi seylerdir.
Neden Avrupa'yı örnek veriyorsun? Özgüven eksikliğin mi var? Sen düşünüp fikir üretmiyor musun? Kopyacı ve hep kabız olmak zorunda mıyız? İslam'ın dünya görüşü nedir?
Birak kardesim, kafan almiyor.
😊 Başlık ne soruyor? 😊
Senin beceremedigin bir konuyu anlatiyor. Ben düsünüp senin dediklerine bir karsi argüman verdim, sen argümanima her hangi bir cevap vermeyip "Abi neden bati diyon, ezik misiin hüüüü" diye karsilik verdin.
Benim dediklerime cevabin nerde? Kendisini akilli sanan bir cahilden ibaret iste...
Müslümanlığı Bilmem deyip bilmediği konuda yorum yapan birine nasıl cevap vereyim
Diyanet çok şımarık bir çocuk bu yüzden diyanetin normalde aldığı harçlıktan daha az harçlık vererek onu eğitecek. Ağaç yaş iken eğilir mentalitesinde olduğu için varlığına tamamen son vermeden son bir şans daha...
Cevap
7Cevap
başka şeyler düşünürüm
Asıl düşünmesi gereken sensin Barış.
Cumhuriyet'in ilk yıllarında yapılan eylemleri sıralamış, sadece idam olmadığı için imamların başı yazamamış maaşını keseyim demiş
Öldürmeyi medeniyet sayıp suçu inançlı insanlara mı atmışlar
Detaylara girmeyelim . d
Çünkü diyanet dini merkezileştiriyor, devşlte bağlıyor. Bu, tarikat gibi merkez kaç öğelerin kendi kafasına göre hareket etmesini engellemek için.
Devlete "bağlı" bir din ne demek? Din evrenseldir. Devletin malı mi ki?
Devlet böylebir ideolojiyi neden sahipleniyor?
Kontrol etmek kullanmak değil midir?
Şu anki hükumet döneminde tatikatlar yayıldı mı?
@benorila Çünkü soruyu anladı. Görseldeki adamın nasıl iki yüzlü olduğunu biliyor ama aynı fikirde olduğu için etrafında dönüyor. Dini kullanmak istiyor. Laikliği bu yüzden çılgınca savunuyorlar. Dertleri din değil, toplum mühendisliği yaparak, halkı diledikleri gibi "kullanmak" istiyorlar.
😂 Hullanza bu dediğine göre her gelen hükümet Diyaneti dilediği gibi kullanabiliyor mu?
Diyaneti Atatürk kurdu. Nedeni de ne bilşyo musun? Anadoluda kimsenin doğru düzgün din bilmeyişi. Bilmedikleri için yerel hacı hoca ne derse onu yapan bi kitle var. O hacı hocaların alayı da bugün karı kız düdükleyen üfürükçü tipler.
Diyanet aracılığı ile hem dini öğretti halka hem de kontrol altına aldı. Çünkü çağdaş bir devlette dini hükümler hayatı belirlememeli.
Devlet nedir? Laiklik maddesini gerekçe göstererek İslam inancına sahip gençlere yobaz yaftası vurup eğitimden men etmek midir? Ara boşlukta şu parçayı da dinle. 😉 https://youtu.be/yQg7udxPyk4?si=R5eWUKwpfR8R-ks7
Klavyen bozulmaya başladı. Neden? 😂
İslamcı ne demek? Bir aşağılama ifadesi mi? Siz İslamcı dediğiniz dindar insanlara yobaz, cahil yaftası vurmadınız mi? Ne oldu şimdi konu laiklik denen kanserin ne denli tehlikeli olduğunu tartışırken, birden eğitimli mi oldular?
😂🤣😂 Şarjım bitiyor Hullanza. Döneceğim. Sen bu arada "siyasal islam" ifadesini neden sadece cahiller kullanır, tanımlamamı düşün 😉
Din zaten politiktir. Her din siyasaldır. "Siyasal İslam" demek, "elmanın tadı elmaya benziyor" demek kadar aptalcadır.
Klavye kullanırken ellerin titriyor. Artık seni anlayamıyorum. Ama yazdıklarımı anlamak istemediğin kesin.
Halkın &99nun Müslüman olduğu içindir beyin önemlidir.
Bu kişinin sadece inancı değil, beyni de yok
Beyni var ama ahlaksızlık için çalıştırıyor
Din ve ezan düşmanları bunlar
Ama fark ediyor musun diyaneti kapatmıyor. Çünkü dini kendisi kullanmak istiyor.
Farkettim
Çünkü diyaneti Atatürk kurmuştur
Neden kurmuş?
Dinin hacı hoca tayfası tarafından sömürülmesini engellemek için
Devletin sömürmesi doğru mu?
Doğru değil. Bana kalsa diyanette kapatılmalı. Devlet sadece temel görevlerini doğru dürüst yapsa zaten, halk doğru yolu bulur
Hah işte o noktada bir anormallik yok mu? Adam din düşmanı ama diyaneti kapatmak istemiyor. Amacı ne?
Ben din düşmanı olduğunu sanmıyorum. Sadece din adı altında yapılan saçmalıkları istemiyor
Saçmalık nedir? Devletin hutbede imamı Atatürk'e dua için zorlaması mı, anayasası laik olan bir ülkede dini bir organizasyon kurması mi?
Saçmalık, ezan ile insanların rahatsız edilmesi. Zorla herkesten vergi alıp imamların maaşının ödenmesi. Aynı şekilde diyanetin de insanlardan vergi alması ve dini tekeline alması
Gayet yerinde kararlar ezan hariç
Benim sorum başka
Sorun bu
Adamın haklı olup olmadığını sormuyorum.
Niye kapatsın ki sadece lüks harcamalarını kesse yeterli diyanet işleri Başkanı da zırhlı araca binmesin bir zahmet ayrıca bu seneki Diyanet bütçesini araştır
Neyse tamam. Sen de bana soruyorsun
Sana soru sormuyorum öneride bulunuyorum ama zekân yetmiyor ayırmaya
Zekâ? Soran benim ve sen aydınlatıcı bir "soru" ile benim zekamı sorguluyorsun. Ben cvp veremeyince de hakarete başvuruyorsun. Hakaret edince tatmin olabiliyor musun?
Hakaret etmedim durum tespiti yaptım iyi okursan eğer soruna cevap verdiğimi fark edeceksin Türkçe biliyorsan Eğer
Soruya cevap vermedin
Niye kapatsın ki sadece lüks harcamalarını kesse yeterli
Cevap bu yukarıda da yazdım fakat farketmediniz
İstemem başım ağrıyor düşününce
Varsa da zayıftır
Asıl soruya cevap?
Neden gerekli olabilir?
Laik ve dinsiz bir devlet bunu ne için yapsın ki?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?