Kendimi düşünürüm elbette fakat kendimi düşündüğüm kadar sevdiğim insanları da çok düşünürüm. Herkese değer vermem fakat değer verdiğim insanları ciddi derecede önemser, onlar için en iyisi olsun diye uğraşırım. Herkes bencil olmadıktan sonra kendini de düşünmeli bu normal gözüyle bakıyorum.
Aslında kendimden çok başkalarının mutluluğunu düşünüp bunun için uğraştım bunca zaman. Bu yıl, sihirli bir değnek değdi adeta bana ve kendimi fark etmemi sağladı
Bundan sonra önce kendi mutlulugumu düşüneceğime söz verdim kendime. Şimdi daha mutluyum. Bir zamanlar kendim için çok istediğim ama erteledigim pek çok şeyi sıra sıra yapma vakti🌺
Öncelikle kendini düşünmek sağlıklı akıla delalet eder. Hint fakirleri, Medine dilencileri bencil değildirler. Bu nedenle hala dilenirler. Dünyaya bir varlık bırakmadan son nefesini veren kimsenin mezarının kazılacağı garanti değildir. Bu arada bencil demek cimri demek değil. Bencil de malını (maddi-manevi) yer ama kendi yer.
Başkalarını düşünüyorum. Çok fazla kendine düşkün , kendini düşünen biri değilim. Ama kerizde değilim. Ha karşımdaki çok sevdiğim hatta değer verdiğim biriyse ya da değer verilecek biriyse kendimi hiç düşünmem gerekirse onun menfaati için.
Öyle bir dünya düzeni var ki ayakta durabilmek zor. En iyi bildiğin kişiler bile günü geliyor menfaatçi oluyor. O yüzden de her konuda işini sağlam yapıp, önce kendini düşünüp sonra başkalarını düşünmek gerek