Sizce komşum bir vampir mi?

Üst komşum genç bir kız ve evde yalnız yaşıyor. Buraya iş için taşınmış. Bir keresinde bana "geceyi, gündüzden daha çok sevdiğini ve bu yüzden gece işinde çalıştığını" söyledi. İşe kesinlikle gündüz gitmez. Hep gece gider. Gündüzleri evinden pek çıkmaz. Çıkarsa da ikindi vakti çıkar. Gündüzleri evden çıktığı çok nadir olur. Bir keresinde onunla merdivende karşılaşmıştım. O sırada elim kanıyordu. Bana peçete verdi. Peçeteyle kanımı sildikten sonra peçeteyi benden geri aldı. Acaba eve gidince, peçetedeki kanımı mı emdi? Neden böyle bir şey yaptığını sorunca, peçeteyi çöpe atmak istediğini söyledi. Sanki ben, peçeteyi çöpe atamaz mıydım? Bence bu kız, bundan yüzlerce yıl önce bir insandı ve sonra vampire dönüştü ve sürekli kimlik kartını yenileyerek doğum tarihini güncelliyor. Çünkü onun, annesinden ve babasından bahsettiğini hiç duymadım. Muhtemelen yüzlerce yıl önce yaşadığı için ailesi çoktan vefat etti. Üst köpek dişleri de sanki biraz sivri gibi. Beni, Ramazan'ın 2. günü iftara davet etti. Acaba bu, benim kanımı emmek için bir tuzak olabilir mi?

Sizce komşum bir vampir mi?