Mülteci politikasını sevmiyorum ❌ Tarım politikasına sevmiyorum ❌ Hayvancılık alanındaki politikalarını sevmiyorum ❌ Sadece savunma sanayi ve dış politikada belli kısımları seviyorum 👍
Mülteci politikası : AB ile yapılan anlaşma gereğidir. Türkiye bu işten yüklü miktarda kazanç elde etmiştir. Tarım politikası : Siyaset üstü bir durumdur. Toprak reformu yapılmalıdır. Halkın %80 i şehirlerde yaşadığı halde, tarım arazilerine sahiptir. Taksim'de, büfecilik yapan adam, Konya'da verimli tarım yapamaz. Elindeki araziye devletin el koyması gerekir. Köylü kavramı ortadan kaldırılmalı, çiftçilik şirketleşmelidir. İntihara meyilli olmayan hemen hiç bir siyasetçi çözemez. Hayvancılık : Hükumet birçok kez destek girişiminde bulunduğu halde, kötü niyetli kişiler tarafından suistimal edilmiş konudur. Tarımda olduğu gibi hayvancılık, şirketlere bırakılmalı ve meralar bu şirketlere kiralanmalıdır. Köylü kavramı kalkmalıdır. Hiçbir siyasinin gğtü kalıcı çözüm üretmeye yetmiyor. Adalet sistemi batık. Sağlıkta başarılı ancak daha da geliştirilebilir. Sosyal adalet sağlanmış değil. Emlak vergisi kademeli olarak artırılmalı ve sadece kira geliri ile servet sahibi olma devri son bulmalıdır. Böylece elde edilecek sermaye sanayiye yönlendirilecek tedbirler alınmalıdır.
🔥 işte mesele orada neden Avrupa birliği ile böyle bir anlaşmaya giriyorsun? Bakın hükümetin kendi açıkladığı rakamlara göre 40 milyar TL mülteciler için ekstradan Türkiye’nin cebinden harcanmış. Yüklü kazanç elde ettiğimiz falan da yok geçenlerde Almanya bize verdiği paranın hesabını sordu. Talep dengesi bozuldu bakın bu mülteciler olmasa bugün bu seviyelerde olmazdı hadi 15 lerde falan kalırdı yani. Evler bu kadar pahalı olmazdı. Bu kadar insan geldi bunlar yiyecek içecek çalışacak , sosyal olarak çıkardıkları sorunları işin içine katmıyorum bile Bakın bu mültecilerin kahrini biz çekiyoruz kayma Avrupa yiyor. Türkiye’nin yapması gereken Avrupa’ya açılan sınır kapılarını bırakacaklar krize Girecekse Avrupa girsin.
Tarım : bakın biz de şehirde yaşıyoruz ama bizim de köyde tarlalarımız var , daha çok ağaçlandırma yoluna gittik çünkü masraflarımız ciddi anlamda yüksek, Avrupa buğday tütün bunları yapsak masraflarından zaten kurtulamıyoruz tarlalarımız bakabiliyoruz sorun yok gidiyoruz bakıyoruz ekiyoruz biçiyor ama asıl mevzu maliyetlerde patlıyor bunlar görmezden gelinemez. Masraflar bu kadar çok olmasa inan ben şu anda köyde arpa buğday tütün her şeyi yapardım , zaten köyde boş insan dolu , giderdim onlara verirdim parayı 100 dönüm tarla kaldırırdım yılda. Onların da cebi dolardı bizimle.
Hayvancılık : hayvancılık dediğiniz gibi yardımlar parası olan adam yürüyüp gidiyor ama parası olmayan adam teşvik falan hiçbir şey alamıyor şartları var bunların. Bakın şirketi falan geçtim zaten devletin o şirket tarzı bir şeyler yapması gerekiyor kendi bünyesinde biraz biraz da köylüden de destek alması gerekiyor ya inanın devlet ciddi anlamda doğru bir şekilde bir politika ile yapsa bu işi millet köyden gelmez. Yem fiyatları aşırı şekilde arttı veterinerlik masrafları her şey ciddi anlamda pahalı edi bo. unu kurtarmıyor
"40 milyar TL mülteciler için ekstradan Türkiye’nin cebinden harcanmış." ... Hiç alakası yok. Anlaşma şöyle. Türkiye, Suriyeli mültecileri AB'ye göndermeyecek. Ab ise mültecilerim tüm giderlerini karşılayacak ve Türkiye'ye ayrıca yıllık 3 Milyar Euro ödemede bulunacak. Yani Türkiye Mülteciler için 1 kuruş masraf etmiyor. Aksine büyük miktarda gelir elde ediyor. Ha diyelim ki senin dediğin gibi. Türkiye mülteciler için 40 Milyar TL masraf yaptı. Eğer öyle bir durum var ve bu ülke halen dimdik ayakta duruyor ise ben o hükumetin testislerini öperim. Sen 40 Milyar TL nin ne demek olduğunu biliyor musun?
Tarım : Yok kardeşim öyle bi dünya yok. Devlet bana her şeyi versin ben tarım yapıp kazanç elde edeyim. Yok öyle bir dünya.. Masraflı ise satacaksın. Devletin el koyması ve sizin tarım arazilerinizi alıp büyük şirketlere devretmesi gerekiyor. Bakamadığın araziye sahiplenerek SEN devlete de millete de zarar veriyorsun.
Mülteciler için 40 milyar TL para harcandığını ben değil ülkenin başındaki cumhurbaşkanı söylüyor.
Müthiş bir gelir falan elde etmiyorsun , zaten Avrupa bunların mülteciler harcaman gerektiğini söylüyor hatta Almanya 1.02 yıl içerisinde bize bu paraların mülteciler için harcamadığımıza yönelik iddiada bulunmuş ve siyasi bir fırça atmıştı.
Bakamadı diye bir şey yok yani bunu neden anlamıyorsunuz anlamıyorum yani bugün bir gübre fiyatını bilmiyorsunuz ineklerin veteriner masraflarını bilmiyorsunuz sadece neye göre neye ithafen konuşuyorsunuz bilmiyorum. Hayır işinde işin içinde olan ben bu masrafları söylüyorum ve siz hala yok şirketleri devredilmeli falan. Böyle köyde yaşayan insanlar da zarar ediyor bak köyde yaşayan bu işin başında duran insanlar da zarar ediyor. Belli başlı şirketleri devretme diyorsunuz ya zaten bu işi yapan belli başlı şirketler var ve süt fiyatlarini net fiyatlarına kaç paradan verdiğini bütün dünya biliyor 😅
Zaten dediğim gibi sadece ben bunların savunma alanında yaptıkları işleri seviyorum ki onlar da zaten özel sektör ile birlikte oluyor devletin yani hükümetin çok da yaptığı bir şey yok. Libya’da bulunmamız Akdeniz projesi falan onları geçti. Suriye’deki operasyonlar falan da iyi. ama ekonomik sosyal mülteci hepsi berbat hepsi tarım hayvancılık hepsi berbat
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Mülteci politikası : AB ile yapılan anlaşma gereğidir. Türkiye bu işten yüklü miktarda kazanç elde etmiştir.
Tarım politikası : Siyaset üstü bir durumdur. Toprak reformu yapılmalıdır. Halkın %80 i şehirlerde yaşadığı halde, tarım arazilerine sahiptir. Taksim'de, büfecilik yapan adam, Konya'da verimli tarım yapamaz. Elindeki araziye devletin el koyması gerekir. Köylü kavramı ortadan kaldırılmalı, çiftçilik şirketleşmelidir. İntihara meyilli olmayan hemen hiç bir siyasetçi çözemez.
Hayvancılık : Hükumet birçok kez destek girişiminde bulunduğu halde, kötü niyetli kişiler tarafından suistimal edilmiş konudur. Tarımda olduğu gibi hayvancılık, şirketlere bırakılmalı ve meralar bu şirketlere kiralanmalıdır. Köylü kavramı kalkmalıdır. Hiçbir siyasinin gğtü kalıcı çözüm üretmeye yetmiyor.
Adalet sistemi batık.
Sağlıkta başarılı ancak daha da geliştirilebilir.
Sosyal adalet sağlanmış değil.
Emlak vergisi kademeli olarak artırılmalı ve sadece kira geliri ile servet sahibi olma devri son bulmalıdır. Böylece elde edilecek sermaye sanayiye yönlendirilecek tedbirler alınmalıdır.
🔥 işte mesele orada neden Avrupa birliği ile böyle bir anlaşmaya giriyorsun? Bakın hükümetin kendi açıkladığı rakamlara göre 40 milyar TL mülteciler için ekstradan Türkiye’nin cebinden harcanmış.
Yüklü kazanç elde ettiğimiz falan da yok geçenlerde Almanya bize verdiği paranın hesabını sordu.
Talep dengesi bozuldu bakın bu mülteciler olmasa bugün bu seviyelerde olmazdı hadi 15 lerde falan kalırdı yani. Evler bu kadar pahalı olmazdı.
Bu kadar insan geldi bunlar yiyecek içecek çalışacak , sosyal olarak çıkardıkları sorunları işin içine katmıyorum bile
Bakın bu mültecilerin kahrini biz çekiyoruz kayma Avrupa yiyor. Türkiye’nin yapması gereken Avrupa’ya açılan sınır kapılarını bırakacaklar krize Girecekse Avrupa girsin.
Tarım : bakın biz de şehirde yaşıyoruz ama bizim de köyde tarlalarımız var , daha çok ağaçlandırma yoluna gittik çünkü masraflarımız ciddi anlamda yüksek, Avrupa buğday tütün bunları yapsak masraflarından zaten kurtulamıyoruz tarlalarımız bakabiliyoruz sorun yok gidiyoruz bakıyoruz ekiyoruz biçiyor ama asıl mevzu maliyetlerde patlıyor bunlar görmezden gelinemez.
Masraflar bu kadar çok olmasa inan ben şu anda köyde arpa buğday tütün her şeyi yapardım , zaten köyde boş insan dolu , giderdim onlara verirdim parayı 100 dönüm tarla kaldırırdım yılda. Onların da cebi dolardı bizimle.
Hayvancılık : hayvancılık dediğiniz gibi yardımlar parası olan adam yürüyüp gidiyor ama parası olmayan adam teşvik falan hiçbir şey alamıyor şartları var bunların.
Bakın şirketi falan geçtim zaten devletin o şirket tarzı bir şeyler yapması gerekiyor kendi bünyesinde biraz biraz da köylüden de destek alması gerekiyor ya inanın devlet ciddi anlamda doğru bir şekilde bir politika ile yapsa bu işi millet köyden gelmez.
Yem fiyatları aşırı şekilde arttı veterinerlik masrafları her şey ciddi anlamda pahalı edi bo. unu kurtarmıyor
"40 milyar TL mülteciler için ekstradan Türkiye’nin cebinden harcanmış." ... Hiç alakası yok. Anlaşma şöyle. Türkiye, Suriyeli mültecileri AB'ye göndermeyecek. Ab ise mültecilerim tüm giderlerini karşılayacak ve Türkiye'ye ayrıca yıllık 3 Milyar Euro ödemede bulunacak. Yani Türkiye Mülteciler için 1 kuruş masraf etmiyor. Aksine büyük miktarda gelir elde ediyor.
Ha diyelim ki senin dediğin gibi. Türkiye mülteciler için 40 Milyar TL masraf yaptı. Eğer öyle bir durum var ve bu ülke halen dimdik ayakta duruyor ise ben o hükumetin testislerini öperim. Sen 40 Milyar TL nin ne demek olduğunu biliyor musun?
Tarım : Yok kardeşim öyle bi dünya yok. Devlet bana her şeyi versin ben tarım yapıp kazanç elde edeyim. Yok öyle bir dünya.. Masraflı ise satacaksın. Devletin el koyması ve sizin tarım arazilerinizi alıp büyük şirketlere devretmesi gerekiyor. Bakamadığın araziye sahiplenerek SEN devlete de millete de zarar veriyorsun.
Neyse boş ver.. Uzun hikaye...
Mülteciler için 40 milyar TL para harcandığını ben değil ülkenin başındaki cumhurbaşkanı söylüyor.
Müthiş bir gelir falan elde etmiyorsun , zaten Avrupa bunların mülteciler harcaman gerektiğini söylüyor hatta Almanya 1.02 yıl içerisinde bize bu paraların mülteciler için harcamadığımıza yönelik iddiada bulunmuş ve siyasi bir fırça atmıştı.
Bakamadı diye bir şey yok yani bunu neden anlamıyorsunuz anlamıyorum yani bugün bir gübre fiyatını bilmiyorsunuz ineklerin veteriner masraflarını bilmiyorsunuz sadece neye göre neye ithafen konuşuyorsunuz bilmiyorum.
Hayır işinde işin içinde olan ben bu masrafları söylüyorum ve siz hala yok şirketleri devredilmeli falan.
Böyle köyde yaşayan insanlar da zarar ediyor bak köyde yaşayan bu işin başında duran insanlar da zarar ediyor.
Belli başlı şirketleri devretme diyorsunuz ya zaten bu işi yapan belli başlı şirketler var ve süt fiyatlarini net fiyatlarına kaç paradan verdiğini bütün dünya biliyor 😅
Ben de birçok noktada sevmiyorum sosyal ekonomik her gördüğüm berbat sadece savunma sanayi iyii
bunları sevmek için cahil olmak lazım zaten
Zaten dediğim gibi sadece ben bunların savunma alanında yaptıkları işleri seviyorum ki onlar da zaten özel sektör ile birlikte oluyor devletin yani hükümetin çok da yaptığı bir şey yok.
Libya’da bulunmamız Akdeniz projesi falan onları geçti. Suriye’deki operasyonlar falan da iyi. ama ekonomik sosyal mülteci hepsi berbat hepsi tarım hayvancılık hepsi berbat