Bilmiyor musunuz emir kulu olduklarını?
Mesela yargıtay üsküdar sahildeki kaçak yapının yıkılmasına karar verdi. İBB yıkacaktı ama zamanın iç işleri bakanı Süleyman Soylu izin vermedi ve polisleri oraya dikti.
Demek istediğim verdiğiniz oylara dikkat edin olayların polisle alakası yok.
Hilafet çağrısı yapanlar tck madde 309 u ihlal ediyor polis neden müdahale etmiyor?
Oyu kime verdin? İşte o verdiğin oy yüzünden tepelerden birileri müdahale edilmeyecek diye emir yağdırıyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Her şey de emir kulu olunmaz. Erzincan'daki sarayın askerliğini yapan komutanı görmedin mi? Türk askerlerini koruma kıyafeti almadan getirmiş zehirli bölgeye utanmadan "Türk askeri hasta olmaz." diye konuşuyor. Ümit Özdağ askeri çekiyor diye "Provokasyon yapıyorsun." diyor. Bu düzen nereye kadar böyle devam edecek? Asker ve polis iktidara karşı hareket etmedikçe Türk milleti kendi vatanında eziliyor. Kusura bakma ama seslerini çıkarmadıkları için suçlular. Başlarım onların emir kulu olmasına. Ne biçim Atatürk'ün askeri onlar. Atatürk vatan dardayken Vahdettin'in tarafında mı oldu yoksa bağımsızlık için harekete mi geçti?
👏🏼👏🏼👏🏼
İşte o asker ve polis yok artık. Türk subaylarını ergenekon diye hapse attılar fetöcü savcı ve hakimlerle. Bu millet erdoğana oy vermeyecekti. Bu saatten sonra zor düzelir
Darbeden haberi olmayan askerin köprüde başını kestiler. Halk neredeydi?
Pek çok olay da ben de soruyorum halk neredeydi diye.
Senin örnek verdiğin tarzda olaylarda Türk insanının polisi suçladığını görmedim Türkiye de doğdum büyüdüm ve gözlemlediğim Türk milletinde askere polise karşı sempati ve tutuculuk ağır basıyor laf atıldığı zamanlar genelde polisin her hangi bir olayda müdahalesinin gecikmesi ya da pasif kalıp olaylar engellenebilecekken engellenemeyip kötü sonuç doğurduğu zamanlar oluyor Türkiye de polis olmak örnek veriyorum ABD de polis olmaktan çok çok rahattır bunu herkes bilir çünkü Türk halkında üstte bahsettiğim gibi polis asker tutuculuğu var fakat ABD gibi yerlerde canı sıkılan polise ateş açıyor polisler genelde sevilmiyor.
Abd den daha mı rahat 😂
Bak şimdi, durakta millete bıçak sallayan adamı uyarıp bir el uyarı ateşi açtım, beni dinlemedi ve saldırmaya kalktı ben de ayağından vurdum.
Sonuç ne biliyor musun?
Şahıs şizofreni hastasıymış ama ben nereden bilebilirdim öyle değil mi?
Hastane masraflarını bana ödettiler. Üstüne soruşturma geçirdim.
İstersen anlatayım daha bir sürü olay var.
Dostum elbette ülkemizdeki polislerinde kendine göre sorun ve sıkıntıları var fakat yurtdışında polis olmaktansa Türkiye’de polis olmak çok rahattır yurtdışında bir çılgın adam polise saldırdığında vatandaşlar biraz uzaklaşıp boks maçı izler gibi videoya çekiyorlar olayı fakat Türkiye’de ulu orta bir polisi darp etmeye kalkış destek ekipleri gelmeden etraftaki vatandaş tarafından o yumruk atan kişinin içinden geçerler bu durum neden böyledir biliyor musun çünkü Türk halkında polise ve askere sevgi saygı tutuculuk vardır halkın burada polisi sevmeside polisin işini daha rahat kılıyor bizim ülkemizde askerin işi çok zor sıkıntılı ve en az yurt dışındaki polislerin işi kadar tehlikelidir ABD gibi yerlerde polise karşı antipatik davranır sevmezler çeteleşme durumları çok fazladır ve bu adamlar tıpkı pkk terör örgütü gibi uzun namlulu tüfeklerle “şehirin ortasında” polise ateş açıyorlar bu olaylar orada çok yaygındır mesela senin yukarıda örnek verdiğin olay yurt dışında bir polisin başına gelse polis adama ateş açar ve ölürse hiç başı ağrımazdı çünkü oranın kanunlarıyla buranın kanunları çok farklı bu vatandaşlarımızla alakalı bir polis sorunu değil devletin kanunlarıyla alakalı bir polis sorunudur devlet polise yeterli yetkiyi vermiyor sen burada sana silah çekilip bir el ateş edilmediği taktirde birine ateş etsen hayatın kararır ama yurt dışındaki polisler üzerlerine bıçakla yürüyen şahısa dur ihtarı yapmalarına rağmen durmuyorsa ateş edip vurma hakları var ve adam ölürse polise hiç bişe olmuyor bence sen sorunu vatandaşta değil devletin polis yetkilerinde kanunlarda ara
Türkiye’de polis yetkilerinin bu denli zayıf olmasına rağmen halkın nezdinde hala polis saygı duyulası ve sevilesi bir kişidir devlet polise yeterli yetkileri verse bu saygı havası daha artar ve ülkede suç tırmanışında aşırı azalma gözle görülür olur caydırıcılık olur polisin bu haldeyken bu ülkede işi yurtdışına göre daha rahatsa yeterli yetkilerle bu ülkede polis olmak daha daha fazla rahat olur
Siz ben emir kuluyum diyerek mesleğin başına geçip size tanınan yetersiz haklara boyun eğmiş oluyorsunuz sonra milleti suçlar konuşuyorsunuz ben bi tane polisin adam akıllı çıkıp bu ülkede polise tanınan yetkiler haklar zayıftır ve yetersizdir diye kendini ve meslektaşlarını korumaya geçtiğini görmedim aman aman meslekten atılırım diye hiç birinizin zayıf yetkilere yetersiz haklara sesi çıkmıyor
Haberi yapılmıyor. X de sesimizi duyurmaya çalışıyoruz o da gizliden gizliye yoksa sıkıntı çıkartıyorlar
Napıp edip sesinizi açık ve net çıkartmanız ve duyurmanız gerek adamın teki bıçağı çekip savura savura polisin üstüne geliyor polis belindeki savunma silahını kullanmaya tereddüt ediyor neden böyle çünkü vursa bi ton başına bela açılacak ve hatta belki de mesleğinden atılacak o adam kalkıp bıçağı polisin hayati bir yerine saplasa polis oracıkta şehit olsa ne olacak kim kime neyin hesabını verecek bir polis kolay mı yetişiyor aileler evlatlarını ne zorluklarla okutuyorlar o polislerin her biri ne zorluklarla kendini yetiştiriyor sonra hayatsız ş*refsizin biri çıkacak takacak bıçağı şehit edecek polisi sonra başımız sağolsun vatan sağolsun ne güzel dünya bee..
Hadi siyasi konularda emir kulular diyelim ama sokağın ortasında adam kadını yerlerde sürükleyip öldürmeye çalışırken de müdahale etmiyorlar ki, babamın cüzdanı çalındı çalan kişiyi ispat edecek şekilde bildirdik, kılları bile kıpırdamadı. Acaba halkın olaylarına müdahale etmemek için de mi emir alıyorlar?
Hayır yine oy ile alakalı. Ben geçen ay 305 saat çalıştım. Haftalık 75 saatten fazla. 2 yaşında kızım var ve eve o uyumadan varamadım. Gece yarısı eve gelip sabahın köründe gidiyorum. 6+1 çalışıyorum yani haftada 1 gün dinlenme, o da izin kapanmazsa.
Millet diyor ki o zaman o işi yapma. İyi ama çözüm bu değil ki. Ya bana düzgün bir maaş ver çalıştığıma değsin ya da adam gibi vardiyalı çalıştır.
Bu yüzden polisler halktan çıkartıyor. Madem sen benim hakkıma sahip çıkmıyorsun ben de seni ciddiye almıyorum diyor. Bunu çok gördüm, sizinde bahsettiğiniz gibi
Kadına şiddete karışmam daha da. Bakınız başımdan geçen bir olayı anlatayım. Görevden çıktım eve gidiyorum, bir erkek kadını dövüyor. Bayağı yumrukluyor, dur dedim, elinde silah veya bıçak vb olmadığı için silahla müdahale edemezdim. Her neyse müdahale ederken şahıs yani erkek direndi ve sol koldaki biceps tendonu koptu, ekip çağırdım vs vs.
Sonucu anlatayım, şiddet gören kadın benden şikayetçi oldu, kendine şiddet uygulayan erkekle birlikte şikayetçi oldu. Adamın hastane masraflarını ben karşıladım.
Hakim ne dedi biliyor musun, görev çıkışı neden bu olaya müdahale ettin? Daha öncesinde bir kinin mi vardı dedi. Polislerin 7/24 müdahale yetkisini bilmesine rağmen.
Şimdi söyle 74.000 tl ödedim o zamanlar ameliyat parasına. Aldığım maaş 16.700 tl idi. Kaç aylık maaşıma denk geliyor.
İşiniz çalışma şartlarınız çok zor ve karşılığında aldığınız para bu kadar zahmete maalesef çok yetersiz, ona bir şey demiyoruz. Ama eskiden halkın askere polise bir güveni vardı şimdi adam yerine bile koyulmuyor, herkes elini kolunu sallaya sallaya adam dövebiliyor karakolda 2 ifade verir giderim diyor. Tabi ki sistemle ilgilidir sizi suçlamak için söylemiyorum, yukarıdan emir gelince sizin de yapabileceğiniz bir şey yok. Ben gemlikte yaşıyorum burada polisler çay bahçesinden çıkmıyor, kadın kız dikizleme derdindeler. Yanlarında Suriyeliler türk garsona saldırıyor müdahale etme gereği bile duymuyorlar. Ne mezunusunuz diye sorunca da akp gençlik kolları üyesi olduğu ortaya çıkıyor çoğunun. Tabi ki görevini hakkıyla yapanlar da vardır ama genel olarak bu ilgisizliğin kasten olduğunu düşünüyorum
Bize ekipçe herkesin içinde ana avrat dümdüz söven bir adamı aldık ekiplere teslim ettik. Bize küfür eden kişinin psikolojik sorunları varmış o yüzden ertesi gün saldılar.
Adalet yok, halk seçimde kararını verdi. Elimizden geleni yapıyoruz ama yorulduk. Kendi içimizdeki çürük yumurtalar da cabası