İstanbul Üniversitesine ziyaretler randevulu olarak ve bahçe bölümünü kapsayacak şekilde yapılacakmış. Üniversite ziyaretleri sadece hafta içi 13.00-16.00 saatleri arasında olacak.
Öğrenci olmayanlar üniversitede ne yapacak anlamadım.

İstanbul Üniversitesine ziyaretler randevulu olarak ve bahçe bölümünü kapsayacak şekilde yapılacakmış. Üniversite ziyaretleri sadece hafta içi 13.00-16.00 saatleri arasında olacak.
Öğrenci olmayanlar üniversitede ne yapacak anlamadım.

süper olmuş keşke her üniversitede bunlar olsa. ben Ankara gazi üniversitesinde yaşanılanları anlatayım. çubuk gölbaşı ve polatlı yerleşkelerinde okuduğum için bu üçü ile ana kampüsü biliyorum. bu 3 kampüs sınav dönemi hariç formaliteden güvenliklerle dolu oluyor sadece sınav dönemi güvenlikler işini yapıyordu. o bölgedeki okumamış it kopuk serseri denecek çocuklar üniversitede fink atıp kızları taciz vs etmişlerdi. bu olay rektöre kadar gidince rektör ziyaret ederken kampüsleri güvenlik ordusu vardı sanki cumhurbaşkanını koruyorlar gibi ama sonra yine her şey aynıya dönüyordu. bahar şenliklerinde ise sadece gazi üniversitesi değil Ankara üniversitesinden hacettepe üniversitesine kadar hepsi dışarıdan girişleri açıyordu. doğal olarak it kopuk serseriler akın ediyor ve kızları taciz etmeye çabaladıkları gibi hırsızlarda telefon cüzdan derdine düşüyordu. çok içler acısı sen çocuğunu okula gönderiyorsun lafa gelince bir sorun olsa asla polisi dahi sokmuyorlar ama it kopuk serseriler hırsızlar giriyor. Niye benim sınıfıma tanımadığım sınıfın öğrencisi olmayan bir serseri oturup dik dik bana veya kızlara baksın ki bu yanlış bir şey bu sebeple üniversitelerde güvenlik özellikle günümüzde mülteci sorunu da varken ciddi arttırılmalı.
Üniversitelerin ziyarete açılması konusu çeşitli faktörlere bağlı olarak değerlendirilmelidir. İşte bu konuda dikkate alınması gereken bazı faktörler:
Sağlık Durumu ve Pandemi Koşulları: Öncelikle, COVID-19 gibi bulaşıcı hastalıkların yayılma riski göz önünde bulundurulmalıdır. Üniversitelerin ziyarete açılması, sağlık otoritelerinin ve bilim insanlarının önerileri doğrultusunda, pandemi koşullarının gözden geçirilmesini gerektirir.
Eğitim ve Öğrenme Süreci: Üniversitelerin fiziksel olarak ziyarete açılması, öğrencilerin daha etkili bir eğitim ve öğrenme deneyimi yaşamasına katkıda bulunabilir. Ancak, çevrimiçi eğitim olanaklarının ve uzaktan çalışma imkanlarının da göz önünde bulundurulması önemlidir.
Toplumsal İhtiyaçlar ve Ekonomik Etkiler: Üniversitelerin kampüslerinin ziyarete açılması, öğrencilerin sosyal etkileşimlerini artırabilir ve toplumsal ihtiyaçları karşılayabilir. Ayrıca, yerel ekonomilere ve işletmelere de olumlu katkılarda bulunabilir.
Güvenlik Önlemleri ve Düzenlemeler: Üniversitelerin ziyarete açılması durumunda, uygun güvenlik önlemleri ve düzenlemelerin alınması önemlidir. Bu, maske kullanımı, sosyal mesafe kuralları, hijyen uygulamaları gibi önlemleri içerir.
Sonuç olarak, üniversitelerin ziyarete açılması konusu kompleks bir konudur ve çeşitli faktörler göz önünde bulundurularak değerlendirilmelidir. Sağlık durumu, eğitim süreci, toplumsal ihtiyaçlar ve güvenlik önlemleri gibi faktörlerin dikkate alınması önemlidir.
Üniversitelerin ziyarete açılması, salgın riskleri göz önünde bulundurulduğunda dikkatli bir şekilde ele alınmalıdır. Sağlık uzmanlarının rehberliği ve alınan önlemlerle desteklenerek kontrollü bir şekilde ziyaretçi girişlerinin yapılması önemlidir. öğrenci ve personel sağlığını korumak için gerekli önlemler alınmalıdır. şahsen doğru bulmuyorum
Zahmet oldu imza toplandıktan ve tepki çektikten sonra alel acele karar geri çekilmeli. Güvenlik zaafiyeti, öğrencilerin konsantrasyon problemleri, psikolojik nevroz atakları olan misafirin herhangibi öğrenciye takıntılı olduğunu düşünecek kadar olamadımı üst makamlar. Halkın gelişimi için önayak olmak istiyorlar ise eğitimin olmadığı gün mesela haftasonları kampüs bahçesinde kişisel gelişim sempozyumu düzenlenebilir. Çok sinir oldum bu karar dengemi bozdu
Cevap
17Cevap
Mantıklı değil tabi ki de
Eller cepte, etrafa bön bön bakışlar, biz ne arıyooh la burada der gibi yürümeler.. Sanırsın zorla gelmişler..
Fakat şunu isterdim, bugüne kadar hiç üniversite okumamış insanları yazın günü birliğine üniversiteye davet edip sanki ders işleniyormuş gibi üniversitenin ne olduğunu göstermelik etkinlik düzenlenebilir. Yoksa üniversiteye gidip napacaklar?
Ya bir şey soracağım. Tıp fakültesi olan üniversitelerin kampüsleri halka açık oluyo. Kimsenin de "gidem de öğrencileri izleyem" dediğini duymadık şimdiye kadar. Bu içeri dalan kitle neyin nesidir ki ders çalışan öğrencileri hayvanat bahçesinde gezintideymiş gibi izliyor? Ne menem bir duyuru yaptılar ki bu kadar dökük tipler topluca doluşuverdi okula?
Ben neden ziyarete açıldığını, insanların da neden ziyaret ettiğini anlayamadım doğrusu. Yani gerekçe nedir anlayamıyorum bir türlü. 😁
Çok yanlış olmuş. Kampüsün içinde yurtlar da var. Kızlar taciz edilmeye başlayınca bu uygulamayı durdururlar herhalde.
Çok daha mantıklı bir karar en azından kısıtlamışlar buna da şükür biraz daha tepki alırsa sadece tatillerde giriş izni verilir.
Kisitlanmasn direk kapatlsn müze bura ya üniversite kafayı yediler iyice
Eyvah eyvah şimdi kekolar full kız görmek için gelecek hayatta hiçbir vasıfları yok zaten
Saçmalıktan başka bir şey degil? Üniversiteler seyir parkı değil, iş makinelerini izlesinler
Gelmesinler ya saçma sapan kişiler kekolar gelicekler unili kixlar iciin saçma sapan tipler
Rezillik resmen tam bir akıl tutulması gittikçe saçmalıyorlar
hadi ya soğukta iyi olurdu girer uyurduk bi amfide ne güzel
İstanbul üniversitesi bomba yemeye hazır olsun böyle bir karar sonrası boktan boktan işler valla
Yeter artık her gün başka saçmalıklar
Yaz tatilinde mantıklı olabilir ancak şu an değil
Pek mantıklı bulmadım
Aşırı saçma ve tehlikeli
mantıklı bir karar değildi
Değil tabi ki, saçmalık adana manisa kastamonu
Saçmalığın daniskası.
fıstık atanlar olmuş dkxlxlx
Kim bilir neden açtılar eylem olursa şaşırmam.
tabiki hayir cok cahilce hareket
Çok gereksiz ve tehlikeli bir şeydi
Bunun tam olarak amacını anlayamadim
Aklım mantığım almıyor benim
Hayvanat bahçesi mi sandın?
👏👏
mangal yapılabilir
Çok saçma
berbat bi karar
saçmalık
Saçmalik ya
Mantiksiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?