Ateizm, bütün dinleri reddeder. Ama sosyal medyada görüyorum ve bu sitede de görüyorum ki; Türk ateistleri, sadece İslam'a düşman. Diğer dinlere saygı duyuyor, hatta diğer dinleri övüp onların özel günlerini kutluyorlar. İslam'a ise etmedikleri hakaret kalmıyor. Neden böyle?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gündem konusunda 461 cevap paylaştı. Ateist değilim ama Müslüman da değilim, herhangi bir dine de inanmıyorum, sizde nasıl olsa ateistten başka nonteist bilmediğiniz için habire agnostiğim diye yazmanın bir anlamı da kalmadı, sonra cahil dediğimizde neden aşağılıyorsunuz diyorlar. Eee bu aşağılama değil ki, cahile bizim orada cahil denir. Kaç kere yazdık öğrenin şu terimleri artık diye ama mantık yanlış oturmuş, " inançsız = ateist " diye yerleşmiş bir kere ne yaparsan yap düzeltemiyorsun, zaten düzelmeye de çalışmıyorlar. Dediğim gibi ateist değilim ama kendimce yorumumu yapayım seviyeli şekilde. Bende koyu bir İslamofobiğim doğrudur, tüm dinleri reddediyorum ve hepsini saçma sapan insan uydurması zırvalar olarak görüyorum ay şu din çok ponçikmiş dediğim yok aralarında, hepsini eşit derecede reddediyorum. Özellikle İslamofobiğim dememin sebebi bu dinin mürtedleri katletmeyi emretmesidir yani bende bir mürted olarak benim kellemi kesmek isteyen inanca aşkla bakamam. Üstelik 27 sene boyunca Müslümanımsı yaşadım, yılda 1 ay aç kaldım, hayvanların boğazlanmasını izledim, haftada bir vaaz dinleyip Cuma kıldım, bir şekilde dinin içinden geliyorum elimde ne var biliyor musunuz? Çok derin bir " kandırılmışlık hissi " bunun her şeyi açıklıyor olması lazım. Kandırıldım, hayatımın 27 senesi kandırılarak geçti, uyutuldum resmen, beni uyutan bu inanca nasıl sempati ile yaklaşayım? Sizin sorununuz şu, herkes sizin inancınıza saydı duysun, sevgi ile yaklaşsın ama siz herkese hakaret edebilin, özenti diyerek çok bilmişlik yapın ama asla karşınızdakinin bilgisini sorgulamayın. Siz okumayın ama çok okumuş gibi bilgelik yapmaya devam edin. Ayrıca kutsal olmayan bir şeye niye kutsalmış gibi yapmak zorundayız orasını anlamıyorum. Tüm dinler yalan ama mesela Hindular insan yaşamına değer veriyor, müşrikleri nerede bulursanız öldürün demiyor.
018 Yorumla- +1 yıl
Ben İslami İlimler okudum, şu anda da hukuk okuyorum, agnostiği de ateizmi de deizmi de ayrıntılarıyla bilirim, her inançsıza ateist demem, mürtedleri öldürme gibi bir emir yoktur, vahhabilerin uydurmasıdır bu, hayvan boğazlamak demişsiniz de, kasaplara etler nasıl geliyor, et yiyen ateist ya da agnostik ya da deist yok mu hiç, ben hiçbir inançsıza saygısızlık yapmadım ama inançsızlar her zaman benim dinime hakaret etti, bu da sizin önyargınız, bir yıl Arapça hazırlık okudum, tefsir ve hadis dersleri aldım, dinler tarihi, kelam, felsefe gördüm ve diğer inançları da ayrıntılarıyla öğrendim, okumuş muyum yoksa okumamış mıyım, sayın önyargılı bey
- +1 yıl
Sondan başlayayım, okuyup okumamanın bir önemi yok, okuduğunu anladın mı veya mantıklı geldi mi önemli olan bu. Ayrıca ben o cümleyi sizlerin önyargılı olduğunuzu, bizleri cahil zannettiğinizi söyleyerek kurdum. Yorumlarda bunlar özenti, bunlar marjinal, bunlar zora gelemez gibi saçma sapan yorum yapanlar var, bu fikre sahip kişiler okumadan anlamadan canımız öyle istedi veya zor geldi diye inanmıyoruz zannediyorlar. İslami ilim diye bir şey yoktur çünkü İslamda ilim olmaz, heykelleri kırarlar çünkü her heykeli put zannederler, resime sanata karşıdırlar, insan sureti çizmeyi yaratmak zannederler, müziği de sevmedikleri gibi Taliban gibi gerçek İslamı yaşayanlar müzik aletlerini parçalarlar, o yüzden ortada bir " ilim " yoktur aslında. Hadi neyse bir İslami ilim var diyelim, orada agnostik, deist, panteist vs. nedir diye anlattıklarını düşünmüyorum. Bu dini anlayabilmek için bir dil öğrenilmesi gerektiğini düşünmüyorum, çok meraklısı iseniz Latince öğrenip İncil'i ilk haliyle bir okuyuverin bari her kitabı ilk yazıldığı dilde okuyacak olsak işimiz iş. Kaldı ki Kuran yazıldığı zaman ortada doğru dürüst yazılı kaynak yok, hadi var desek bile harekeler yok, hadi hepsini geçtim bu kitap apaçık Arapçadır diyor ama içinde Süryanice, Aramice, İbranice, Kıptice vs. onlarca kelime var, dil ile olmuyor o iş. Vegan değilim bu arada et yiyorum, ben bir din uğruna hayvan kesilmesinden bahsediyorum hepiniz aynısınız, " kurban " denince et kesmek anlayıp lafa gelince de ibadet olarak algılayabiliyorsunuz. Et yemek için elektrikle vs. daha düzgün yollarla hayvan kesmek ile olmayan bir varlığın gönlü olsun diye boğazını kesmek arasında çok büyük fark var.
- +1 yıl
15 senedir her günümü araştırarak geçiriyorum benim vaktim bol. 5 farklı mealden okudum malum kitabı, kutub-i sitte'yi okumakla kalmayıp neredeyse yarısını ezberledim. Neyse, müşrikleri nerede bulursanız öldürün diye bir Ayet var mı yok mu? Son din İslam oluncaya kadar canınız ve malınızla cihad edin yani Müslüman olmayanı öldürün diyen Ayet var mı yok mu? Mürted'in infazı Halifeler zamanında uygulanmış, vahhabiler vs. diyerek sanki bunu yapan Müslümanlar değilmiş gibi algı politikasına girmeye gerek yok. Önce kendi aranızda bir birliği sağlayın sonra sevgi pıtırcığı olursunuz. Daha X tarikatı Y tarikatını kafir ilan ediyor siz kendi aranızda huzur bulun sonra bu dinin barış ve huzur dini olduğundan bahsedersiniz. Bu kitabı da okuyun, insanların okumasını sağlayın, anlayarak okuyan herkes içindeki yüzlerce çelişkiyi fark eder zaten inançsız olabilmek için Müslümanların çoğunun yapmadığını yapmak lazım, yani okumak.
- +1 yıl
Agnostik, panteist, panenteist, hepsini anlatıyorlar, bu inançlar nasıl ve neden ortaya çıktı, hepsini anlatıyorlar, Yahudiliği Hıristiyanlığı Budizmi Hinduizmi Şintoizmi Şamanizmi Mecusiliği Sabiiliği ve Eski Türk dinini, hepsini öğrendik, neyi öğrenip öğrenmediğimizi İslami ilimler okuyan birinden daha mı iyi bileceksiniz, Taliban gerçek İslam'ı yaşamıyor, Afganistanlı bir arkadaşımın anlattığına göre Taliban, Abd güdümündeymiş, Sünni İslam'da heykel yasak ama resim ve müzik yasak değil
- +1 yıl
Hayvanın boğazını kesmek en az acı verici şekilde kesmektir, kurbanın amacı fakirlere et dağıtmak ve paylaşmaktır, bir kişinin zevki için değildir, siz et yiyince zevkiniz için yiyorsunuz mesela, Arapçada harekelerin sonradan eklenmesinden dolayı bazı kıraat ve okunuş değişiklikleri oldu, o yüzden bazı ayetlerden farklı anlamlar çıkarıldı ve farklı mezhepler türedi, anadili Türkçe olan biri Arapça öğrenmeden Kuran'ı nasıl tercüme edebilir
- +1 yıl
Oradaki "nerede görürseniz öldürün" kısmı bir olaya dayanır, peygamberimize ve müslümanlara saldıran müşrikler hiç rahat durmuyorlardı ve o yüzden bu ayet indi ama o ayet, o zaman için geçerliydi, şimdi geçerli değil, ayetleri cımbızlamakta çok ustasınız, ayetler ne sebeple indi, ne sebeple inmedi, hepsini öğrendik, boşuna tefsir hadis Arapça görmedik
- +1 yıl
Peki siz en iyisini biliyorsunuz ve öğrendiniz öyle olsun, dediğiniz şeyi okuyan birini tanımıyorum ve tanımak da istemiyorum o yüzden iddiada bulunmak istemiyorum. Klasik okullarda Üniversite dahil İslam'a ters düşen hiçbir inancı doğru düzgün öğretmediler, şu yüzden insanlar ateist oluyor diye üzerinde durmadılar, sünni harici doğru dürüst mezhep bile öğretmezler yüzeysel geçerler, biz böyle gördük. Abd oradan çekildikten sonra herhangi bir şeyin güdümünde değiller. Peki gerçek İslam'ı yaşayan bir örnek verir misiniz? Boko Haram? El Kaide? Işid? Hizbullah? Hamas? El Nusra? Bir örnek verin görelim kimmiş bu gerçek Müslümanlar, herkesin dilinde aynı zırvalık, " gerçek İslam bu değil " iyi de gerçek İslam nerede? Taliban'dan daha sağlam İslamı uygulayan yok, hangi kolu hangi bacağı hangi kafayı kes diyorsa bu din aynen uyguluyorlar. Katar mı diyeceksiniz Bahreyn mi yoksa Suudi Arabistan mı, görelim hangisiymiş. Resim ve müzik aletlerine İslamın gayet karşı olduğunu biliyorum, o yüzden onu bilmeyenlere anlatın. Bu arada agnostisizm ve deizm gibi felsefelere karşı olan bir dinin güya ilmi nasıl anlattı bu akımların ortaya çıkışını? Bu kişiler kandırılıyor, bunlar cahil mi dediler? Ateistler, panteistler vs. çok haklı diyecek halleri yok herhalde.
- +1 yıl
O kitabı anlamak için Arapça, öteki için Yunanca, beriki için Latince vs. onlarla mı uğraşacağız? Bu sadece anlamak için hee, ne yazdığını anladık hadi dili öğrendik ama inanmadık, onca dil öğrenme emek vs. boşa gitti. Havarilerin yazdığı, İsa'nın asla görmediği ama Kuran'ın İsa'ya İncil'i " İNDİRDİK " dediği kitabı herkes kendi dilinden okuyup anlayabiliyor ama bu inançta ne mümkün. Kurban ayini İslam öncesinde de uygulanıyordu, fakir doyurmak vs. geçiniz bunları, 16lik liselilere anlatın o masalları. Müşriklere 4 ay müddet, ondan sonra onları nerede bulursanız öldürün, yollarını gözleyin, bu bir fesih bildirisidir diyen sizin inandığınız Tanrı, anlaşmaları kendisi fesih ediyor. Bilmiyorsanız yorum yapmayın, rahat durmuyorlardı vs. çok biliyorsunuz siz. Bedir savaşı kervan soyguncusu Müslümanlar yüzünden oluyor zaten Mekkelilerin bir şey yaptığı yok. Muhammed 12 yıl boyunca Mekkelilerin arasında güzel güzel yaşamış, bir kişide dur şunu öldüreyim dememiş ne hikmetse. Medine'ye kaçmışlar Mekkeliler yine seslerini çıkarmamış ama rahat durmayan kervan soyguncusu hırsız Müslümanlar, iyi araştırın bilgileriniz epey eksik. Beni kureyza, beni nadir, beni kaynuka vs. Medine'de kim varsa dağdan gelip bağdakini kovmuşlar, şehri katliam yapıp ele geçirmişler siz hangi rahat durmayanlardan bahsediyorsunuz tam olarak? Gelelim kıraat farkına, ah cahil kızım, kıraat okunuş farkı demek, yazılış değil.
- +1 yıl
29 farklı Kuran çeşidi var, aynı yazılıp farklı okumak için mi çeşit çeşit sanıyorsun abe cahilim, boşuna ilim diye seni kandırıyorlar, aç gözünü. Verş ve Hafs Kuranları arasındaki farklara baksan ayıkacaksın ama uyuklamak hoşunuza gidiyor. Kendi aranızda körebe oynuyorsunuz. 9 yaşında kızla evlenen kim? Gelinini oğulluğundan boşatıp evlenen kim? 13-15 yaşında kızların ailelerini katledip bu kızlara ganimet olarak el koyanlar kim? Cennette 8-10 yaşında göğsü yeni tomurcuklanmış kızlar ve aynı yaşlarda sakalsız gılman erkek çocukları vaadi kime ait? Koskocaaaa güneşin dünya üzerindeki bir balçığa battığını iddia eden Ayetler? Tatlı sularda inci ve mercan yetişmediği halde yetiştiğini iddia eden kitap hangisi? Yahudi bir Kral olan Davud'u hem peygamber yapıp üzerine kitap indirildiğini iddia eden din hangisi? Hadi sen biraz daha çalış, bu yetersiz bilginle tebliğcilik yapma buralarda, rezil ederler seni.
- +1 yıl
Ne kadar önyargılısınız, ateizmin ve panteizmin cahil olduğunu kimse söylemedi bize, nihilizmi anlattılar, deizm ve teizm arasındaki farkı anlattılar, monıteizm, politeizm, düalizm, hedonizm, materyalizm, agnostisizm, sekülerizm, natüralizm ve daha birçok inancı öğrendik, panteizm ve panenteizm arasındaki farkları öğrendik, hatta bu iki inancı Arap Müslüman filozofların ortaya çıkardıklarını öğrendik, panteizmin ve panenteizmin neden ortaya çıktığını söylediler hatta İslam filozoflarından bile panteizme inananlar olduğunu anlattılar, diğer inançlar da aynı şekilde, mesela Darwinizmin biyolojik bir inanç olduğunu anlattılar, kimse Darwin'e cahil demedi, gerçek İslam'ı uygulayan Osmanlı'ydı mesela, hiçbir zaman savaşlarda kadın ve çocuk öldürmediler, Osmanlı'da müzik ve resim vardı, Osmanlı topraklarında her dinden insan huzur içinde yaşıyordu, her dini ayrıntılarıyla öğrettiler, İncilin ve Tevratın bölümlerini, diğer dinlerin mezheplerini ve aralarındaki farkları öğrendik mesela, daha birçok şey öğrendik, bunlarla ilgili saygı çerçevesinde yorum yaptık, kimseye cahil demedik
- +1 yıl
Sensin cahil, kıraatin iki anlamı vardır, hem okunuş hem de yazılış farkı demektir, halk dilinde okunuş farkı olarak bilinir, Beni Kaynuka ve Kureyza, peygamberimizi öldürmeye kalktıkları için cezalandırıldılar, İslam tarihi ve siyer dersleri gördük, evet, Allah'ın sonradan feshettiği ayetler var, Mekkelilerle bir antlaşma yaptıkları için 12 yıl boyunca yaşamış, Müşrikler ve Yahudilee, Müslümanlara saldırdıkları için bu savaşlar çıkmış, kurban ayini İslam öncesinde de vardı, evet çünkü İslam, diğer bozulan dinlerin feshetmek için geldi, diğer dinlerin şeriatlarıyla benzerlikleri olacak tabii, bu konularda 5 yıl boyunca eğitim görmüş birinden daha mı iyi biliyorsunuz
- +1 yıl
Yetersiz bilgi mi, 5 yıl boyunca bunların eğitimini gördüm, o dönemlerde 9 10 yaşlarında evliliklee normal karşılanıyordu, mesela ninelerimizin çoğu 12 13 yaşlarında evlenmişler, Arap ülkeleri sıcak olduğu için buluğ çağına erken giriliyordu ve daha erken evleniliyordu, hatta cumhuriyetimizin ilk anayasasında kızlar için evlenme yaşı 15, erkekler için 17'ydi, İslam'da siviller katledilmez, babası askerse ve öldürüldüyse yetim kalan çocuklara sahip çıkılırdı, diğer sorularınıza da cevaplar var ama cevaplamak çok uzun sürer, Sorularla İslamiyet ve Hayal Hanem sitelerinde istediğiniz cevapları bulabilirsiniz
- +1 yıl
Yine sondan başlayalım saçmalıklara, o son cümlene kadar sinirli değildim ama o bktan isimleri andın kan beynime sıçradı. Hayal satan şarlatanları ve her saçmalığı kılıfına uyduranları kaynak alıyorsan bilgi düzeyin zaten ortada. Hiçbir söylediğime cevap verebilecek yetiye sahip değilsin, 5 yıl diyorsun ben sana 15 yıl diyorum benim işim Freelancer çalışma üzerine yani tüm gün pc başındayım home office zamanım bol, hiç mesaili işte çalışmadım, uzayın en derininden Osmanlı denen zerzevatların tarihine kadar her şeyi satır satır araştıracak çok vaktim oldu. Kanuni'nin erkeklere şiir yazdığını bilirsin öyle değil mi? Abdulmecid'in 9-10 yaşında kızlardan hoşlandığını hatta 2 tanesini ilk gecelerinde öldürdüğünü, 2. Mehmed'in gayrimüslim bir erkeğe şiirler yazıp insanın din değiştiresi geliyor dediğini, 2. Murad'ın ise çocuk yaşta saraya gelen 2. Vlad Tepeş yani Kont Drakula'yı istismar ettiği için bu kişinin Osmanlıya kinlenip binlerce Osmanlı askerini kazığa oturttuğunu biliyor musun mesela? Atatürk kurtuluş savaşı verdiği dakikalarda 6. Mehmed torunu yaşında kızla sarayında evleniyordu, babasını oğlunu öldürenleri saymıyorum, 6 aylık öz kardeşini boğduran Fatih Sultan Mehmed yani en iyi padişah, sana sorsak kadın çocuk öldürmediler. Kaç milyon km2 toprağa barış için yayıldılar değil mi? Bilmiyorsun bari sus cehaletin ortaya çıkmasın. 3 tane deli var 5. Murad, 1. İbrahim ve 1. Mustafa, bunlar tam ruh hastası yani yönetim kabiliyetleri yok ama Monarşi böyle bir şey. Sarhoş lakaplı padişah var hamamda kadın kovalarken ölen, tcavüz edilip öldürülen genç Osman var, 139 çocuğu olan padişah var, rom içen Abdulhamid var, ne biliyorsunuz ki atıp tutuyorsunuz?
- +1 yıl
Osmanlıyı Türk zannediyorsunuzdur şimdi siz, Türklere etrakı bi idrak yani akılsız Türkler diyor Osmanoğlu, Ermenilere ise El emin diyorlar, çocuk öldürmeyen Osmanlı gayrimüslim erkekleri toplayıp devşirme yapıyor, kız çocuklarını ise cariye. Savaşlara giderken civelek taburu var yani lgbt bireyleri mi diyeyim dönme kadınsı askerler diyeyim işte, Yeniçerilerin kadın ihtiyaçlarını gidermeleri için. Bu pislikleri öğrenin ki gerçekleri daha iyi görün. İç oğlanı diye bir şey var, padişahların yarısından fazlası erkek sevici. İslam'ı en iyi yaşayan bu zerzevatlar ise sizin vay halinize be, bu rezillikleri bilmeden etmeden boş konuşuyorsun utanmadan, yüzün kızarmıyordur da kesin. Rıza Zelyut kitabını yazmış Osmanlıda Oğlancılığın, kadın teni soğuktur, erkek teni sıcaktır o yüzden yazın kadınlarla, kışın erkeklerle yatın diyen padişah var. Kitap bile yazılmış o dönem, Rum oğlanı selvi olur, Habeşlisi cilveli olur, Hırvatı ateşli olur diye. Tüysüz çocukları saraya iç oğlanı yapmışlar hala mı bunlar İslamı en iyi yaşayanlar? Arabistan'da dönem kızlar erken olgunlaşıyordu yalanına devam diyorsun, bu devirde 9 yaşında evlenen Suudlu gördün mü hiç? Artık geç olgunlaşıyorlar diye saçmala hadi, artık olgunlaşamıyorlar diye zırvala beklenir bunlar. İnandığın kitapta henüz adet bile görmeyen kızların boşanması için beklemesi gereken sürenin 3 ay olduğu yazılı yani iddet müddeti sen ne konuşuyorsun? 5-6 yaşlarında kızlar çoktan evlenmiş, inandığın Tanrı onların boşanınca 3 ay beklemesi gerektiğini söylüyor o yaşta yeniden evlenebilmeleri için. Çıkmış erken olgunlaşıyordu diyor. Eski tarihlerde 15 yaşında evlenmenin normal olduğunu biliyorum karşında liseli çocuk yok, 34 yaşını geçmişim biliyoruz herhalde.
- +1 yıl
Ortalama insan ömrü 60 lardan 75 lere yükselmiş onu bildin mi? Reşit olma yaşı diye bir şey çıktı hatta duydun mu? Geçmiş geçmişte kaldı. Şu bozulan kitap zırvalıkları da sıktı artık, İncil indirilmiş bir şey değil onu geç, Zebur Tevrat'ın mezmurlar bölümü, senin inandığın Tanrın Kralı peygamber yapıp kitabı indirdiğini iddia etmiş ya, o iş öyle değil. Tevrat 3500 senelik, her kabilede kopyası var nereye değişiyor? 23 senelik vahiy tarihinin 22. senesinde indiği iddia olunan Tevrat ile hüküm verin, Tevrat'ı tasdikliyoruz, onaylıyoruz diye Ayet var. Okuyorsunuz ama boş okuyorsunuz, tek taraflı okuyorsunuz. İslam o bölgede yaygın olan 2 dine kendini yamamış, Hindistan civarında ortaya çıksa Semavi dinler Hinduizm ve Budizm olacaktı, İslam Tanrısı Hinduizmi ve Budizmi de ben gönderdim diyecekti. 29 çeşit Kuran'ı bul bir oku bakalım farkları gör, Galabeti Rum ile Gulibeti Rum arasında ne fark var bilenler anlatsın sana. Halifeler zamanı yazılan Kuranlar ortada yok, Mekke bile bu masalsı olayların geçtiği coğrafya olmayabilir Dan Gibson'ın delilli tezine göre. Beni Kureyza'nın 700-800 civarı erkeğinin elini kolunu bağlayıp Medine meydanında kesen Müslümanlara kim yamuk yapabilir? Türkleri bile Talkan ve Curcan katliamları ile zorla Müslüman yapan tipler bunlar, Ebubekir dinden dönenleri yakarak cezalandırıyor, dine geri sokuyor yine kılıç zoruyla. Kuran da eksik Ayetler değil koca koca Sureler var, Ayşe'nin sahih hadislerde aktardığı keçi yedi ayetleri var, süt anne ayetleri var, recm ayetleri kayıp, Zeyd Bin Sabit'in şahitsiz eklettiği Tevbe son 2 ayeti var, Hasan Hüseyin'in adı geçen sureler kayıp, Nas, Felak ve Fatiha Ayet değil, sadece dua. Osmanlı'da resim had sanatı, minyatür, çini ve ebru şeklindeydi, birkaç istisna hariç suret çizilmezdi. Müzik vardı yalan yok, hamamda cariyelerle gününü gün eden padişahlara serbestti.
- +1 yıl
Emirgan semtini belki bilirsin, adının Emir-i Kun'dan geldiğini bilir misin? Hani 4. Murad'ın erkek sevgilisi, Kun oturma organı demek bu arada Arapçan var ama belirteyim istedim. Ahlaklı Osmanlı, kadın ve çocuk öldürmeyen Osmanlı, Atatürk memleketi kurtarmaya çalışırken idamına hükmeden e Malta'ya İngiliz zırhlıları ile kaçanların yönettiği Osmanlı. Bu arada " Arap, Müslüman, Filozof " yan yana çok sakil durmuyor mu? Hangi Müslümanın filozof olduğunu gördün? Ömer Hayyam, Farabi, İbn-i Sina bunlar kafir, Müslüman değiller İslamcılara göre, en iyi ihtimalle deistler. Müslüman düşünmez, boşuna oku diye Ayet var deme. Nasih mensuh nedir madem biliyorsun, soru sormayın, sizden öncekiler soru sorduğu için kafir oldu Ayetinin okuyu nesh edeceğini de bilirsin. Yahu bu çelişkiyi benim söylemem lazım, Tanrı fikir değiştirir mi ya? Nasih mensuh konusunu inanan birinin açması utanç verici. Yapboz sanki bu, yaa o Ayet yanlış oldu sil onu bak bu daha iyi bunu yaz, böyle karar veren Tanrı mı olur? Her şeyi önceden bildiğini iddia ediyorsa Enfal 1. Ayette söylediğini Enfal 41 de yalanlayamaz. Tanrı'nın sözü mutlak olur, değiştirilemez. Daha geliştirmen lazım kendini, yolun çok başındasın, ben senin geçtiğin yıllardan geçeli belki 10 sene oluyor, ha gayret.
- +1 yıl
burada konuştuğum bir kıza telefon konuşmasında şey demiştim. Ya bu pedofoli kime deniyor? 50 lik Acun,22 yaşında kızla olunca da, ona Pedo diyomuyuz biz? Mantık olarak, Pedofoli ergenliğe erişmemiş bireye duyulan cinsel haz demek değil mi?
Kızlar kaç yaşında ergenliğe giriyor öyleyse.10-11. Hatta 8-9 yaşlarında adet görenleri bile biliyoruz. Fiziksel olarak bu birey, ergenliğine giriyoraa, cinsel kimliğini ediniyor.18 yaş altı çocuktur diye de brokratik bi kafa yapısı var bizim toplumda.
Düz hesap, ergenliğe girmiş her birey cinselliğini yalayabilir sonuç'u çıkmıyor mu? Ha diyeceksin ki, fizik olarak tamam ama, yetişkinlik olarak hala çocuk.
Valla arkadaşım günümüz de 25 yaşında bir kız bile çocuk kadın artık. Fizik olarak kadın, kafa olarak çocuk.
Bu olay peygamber zamanlarında nasıldı mesela.8 yaşındaydı ve ergenliğe girmişti, üstüne günümüz 40 yaş kadını olgunluğunda olabiliyorlarmıydı.
Ben bunları aynen bu şekil sordum, sen çocuklara ilgi duyuyorsun pis pedofoli demişti.
Dışarda çocukları görüyorum ve içimde uyanan tek şey bu ülkede doğdukları için çok şanssız olduklarını düşünmem. Bu yüzden 11 yaşında ki birine de,40 yaşında ki birine de bir "Birey" olduğunu hissettirerek davranıyorum.
Bizden öncekiler bizlere, sus sen çocuksun, sus sen ne anlarsını fazla verdikleri için şimdilerde çocuk adamlarız/kadınlarız ve olayları yeni yeni geç kalmışlıkla anlıyoruz.
- +1 yıl
@UfCeAs38 ne yazdığınızı, neden yazdığınızı gerçekten anlamadım, burada kimse pedofili kelimesini kullanmadı. 9 yaşında kızla evlendi mi? Evlendi, bana diyorsanız eğer yanlış bir şey söylemedim, evlendiği İslam tarihi açısından bir gerçeklik. Yine de o kelimeyi kullanmadım, sizde sağda solda kullanmazsanız iyi olur diye düşünüyorum. Önemli olan bu olayın yaşanmış olması, 9 yaşındaki kızın göğüslerinden regl döneminden konuşmak falan istemiyorum, o yüzden hele hele sizin gibi 9 yaşında kızın cinsel olgunluğa ulaştığını falan da duymak istemiyorum, bunu duymak bile tiksindiriyor. O yüzden 9 yaşında kızların olgunlaştığı güzellemesini de yapmamanızı öneririm. Her yapılanı onaylayacaksanız işimiz iş, sünnettir diyelim evlatlık bir çocuk alıp ileride kuzenimizle evlendirip sonra gelinimizi kendimize alalım o zaman. Gerçi bu olay yüzünden evlatlık kurumu komple yasaklanmıştı yapılamaz artık doğru ama olsun, gelini ile evlenme bile hep İslama ısındırmak için. Hatta dayının kızları, halanın kızları, teyzenin kızları, kendini hibe edenler yalnızca sana mahsus olmak üzere helal kılındı Ayeti de yine İslama ısındırmak için. Babasını, amcasını, abisini, kocasını öldürüp aynı gün gerdeğe girilen yanılmıyorsam Safiyye idi henüz 14-15 yaşlarında, muhtemelen İslama ısındırmak içindir. Yorumlarda inanmayanların yabancı sevdalısı olduğunu yazmışsınız, Müslümanlarda Arap sevdalısı yani yabancı sevdalısı oluyor bunu fark ettiniz mi peki? Çöl bedevilerine sevdalanmaktan iyi olsa bile kimsenin kimseye sevdalandığı yok, Dostoyevski okuyan biri için Rus sevdalısı mı diyelim? Ateizm tarihi minimum 2,500 sene öncesine kadar uzanır yani İslam yokken Ateizm vardı, bunu da dipnot düşelim.
En İyi Cevaplar
Çevrem de Ateist'im diyen arkadaşlarımın çoğunu gözlemlediğim de hep aynı şeyi gördüm. Gurbetçilerde ki kafanın aynısı. Türk insanı, ülkeden çıkıp başka ülkede yaşadı mı, geri döndüğünde "Iyy ezikler" diye tepeden bakmaya başlıyor herkese.
Çevremde Ateist'im diye geçinen tipler yabancı sevdalısı tiplerdi. Çoğu da Allah mı kaldı yieeeee o ne diye farklılaşma kasan şekilcilerdi.
Benim inanışıma gelince. İnsan, Tanrı ve Şeytan arasında yarıştırılan bir pinpon topu olarak "Yaratılmıştır"
Ben, Tanrıya da, Şeytana da aynı ölçüde düşman olan, haksızlığa uğrayan ve nefretimin ikisine de asla bitmeyeceği sıradan bir "İnsan" ım.
016 Yorumla- +1 yıl
@ufceas38 ilk paragrafın yanlış... bizim gurbetçilerimiz halinize şükredin muhteşem bir şekilde yaşıyorsunuz biz neler çekiyoruz bir bilseniz deyip Euro'sunu bozduruyor bankadan TL çekiyor krallar gibi burada yaşıyor... tepeden baksa bu kadar zoruma gitmez bildiğin ikiyüzlü sahtekar ve dolandırıcılıktan farkı yok
- +1 yıl
Zehra. Daha ortada youtube yokken de ateisttim ben. Hayırdır böyle üst perdeden atıp tutuyorsunuz meydanı boş bulunca.
Ne minasebet, yok cahil, yok özenti demek? İnsan alıo satmayı yasaklamayan, savaşta kadın çocuk öldürmeyi yasaklamayan bir oetaçağ ideolojisine mi inanalım illa? - +1 yıl
@Hullanza Ortaçağda Avrupa karanlık dönemini yaşıyormuş ama Müslümanlar bilimle uğraşıyormuş, şu anda Arap dünyası bilimle uğraşmıyor, o da onların hatası ama Müslümanlar, Araplardan ibaret değil, İslam'da kadın çocuk öldürmek yasaktır zaten, Osmanlı ordusu hiçbir zaman kadın çocuk öldürmemiş, ben bütün ateistler için cahil ve özenti demedim zaten ama çoğu öyle
- +1 yıl
@Hullanza Ateist arkadaşla sohbetlerimiz de, sen aslında inançlı birisin ama nefret ettiğin için mi Ateist'im diyorsun acaba diye sordum.
Aynı senin gibi söylüyordu. Din insanlar tarafından uydurulmuş ve kullanılan bir olgu diye.
Pekalaa.. Neye inanıp, inanmadığın, neyin ne olduğunun bir önemi yok dedim. Sırf sen inanmıyor, saçma buluyorsun diye, senin bu inanışın gerçeği yok saymaz aslanım diye de ekledim.
İster inan, ister inanma, şu an yaşadığımız dünyanın ne olduğunu, nasıl yönetildiğini anlamak için, Musa peygamberin hayatını film de yaptılar, oturup izlersin dedim.
Tanrı varsa kötülüğe neden izin veriyor, o halde Tanrı kötü biri vs, Ateist'lerin sürekli sorduğu sorular. Başka bir açıdan bakmayı deneyelim, bakalım Tanrı bu işin neresinde.
Tanrı,"Ben Adil Biriyim" diyor? Adalet, iyilik yapana o hakkı veriyorsan, kötülük yapanada kötülük yapma hakkını vermek demek zaten. Tanrı ben etkisiz elemanım, kafanızın içinde ki et parçasına danışın diyor.
Musa peygamber, Tevrat ve Tanrı üçlemini anlamadığınız zaman, şu an ne yaşadığımızı anlamanız zaten zor. Bakın tekrar ediyorum, bişeye inanmıyor olmanız, onun olmadığı anlamına gelmez. Sizin için yoktur ama, bu sistemin içerisinde yaşıyoruz, bu gerçek değişmez. - +1 yıl
@Hullanza Tanrı Yahudilere Sizler Ayrıcalıklı Kılındınız Ve Üst İnsan Modelisiniz Dedi. Sizden Olmayan Herkes, Size Düşmanlık Yapacak, Onlara Düşman Olmanız Normal.
Düşmanına dost olan bi stupid var mı aramızda? Ee yok.. Tanrı Yahudilerin bu üst insansınız jestini kötüye kullanıcaklarını bilmiyormuydu, ee biliyor. Senaryo yazışmış, yönetmen koltukta ve filmin nasıl biteceğini biliyor.
"Filmi izleyen bizler bilmiyoruz ama. İzleyerek öğreniyoruz" Tanrı Yahudilere verdiği ayrıcalığı, İsa Peygamberi göndererek onlara ve herkese söyledi.
(Yahudilere) Sizleri lanetledim? Sonsuza kadar lanetlendiniz. Sizlere verilen ayrıcalığı kötüye kullandınız. Mevzuyu bilen biliyor, bilmeyen de okur öğrenir.
Anlayacağınız, bu Yahudiler kendilerinden olmayan herkese, Tanrı bize bunu emretti diye düşmanlar. Tanrı sözünü geri aldı ve lanetlendiniz diyenleri de öldürmeye başladılar. İsa peygamber, Muhammed peygamberin yaşadıkları bunlar yüzünden.
Bu arkadaşlar ticarette ve gösterişte çok iyiler. Paraya, Amerikaya, İngiltereye heryere hükmediyorlar ve 15 milyonlul İsrail ülkesiyiz bak, bize kimse bişey yapamıyor diye de ilan ediyor, gözümüze sokuyorlar.
Recep Tayyip Erdoğan da, Atatürkte, Hitlerde zaten bunların fonladığı ve iplerini tuttukları adamlardı. İçlerinden bir yiğit vardı,1960 larda bunlara kafa tuttu, o çok güvendiği halkını selamlarken arabada keskin nişancılarla millete göstere göstere öldürüldü. Keneddy suikasti diye videosu bile var. - +1 yıl
@Hullanza Keneddy ailesini komple ortadan kaldırdılar. Yani dediler ki, sen Amerikanın başkanıda seçilsen, seni seçenlerin gözü önünde yok ederiz bize kafa tutarsan.
Mevzu uzun ve her şey kabak gibi ortada. Filistin'e yapılan Yahudiler tarafından bir Soykırımdır.
Onlara topla tüfekle, bize de Erdoğan'a faiz haramdır dedirtip, ekonomi sistemimizi bozarak soykırım yapıyorlar.
Biz Türk Müslümanlar olarak bizlere değişik fantezileri var anlayacağınız. Rahat rahat ölmeyin siz, sürünerek ölün diyorlar.
Dünya sahnesinde yaşanan bu Ateist kardeşler. Ve sizin bunlara inanmıyor olmanız, sizi bağlar. Ve yaşanan gerçekleri "Değiştirmez"
- +1 yıl
İslâmda savaşta, yağmada kadın ve çocuk öldürmek yasak değildir, "yapılmaması hayırlı olan" şeylerdendir. İçki, domuz eti yasak ama kadın çocuk öldürmek yasak değil
Araplar, bilimle ilgili temel bilgileri de gene Avrupadaki antik Yunanlıların eserlerini çevirip elde etmişlerdir. Üzerine pek çalışma var mı bilmiyorum ama Çin'den de bir şeyler almışlardır.
Avrupa o zaman leş gibiydi evet. Şimdi de islam ülkeleri leş gibi. Afganistanda yaşar mısın? Hayır. Pakistanda yaşar mısın? Hayır.
Ha ne dersin "onlar geeçek islam değil". O değil bu değil, o zaman İslamın bi faydası yok, olmasa daha iyi anasını satiim, madem kimse uygulamıyor? - +1 yıl
@Hullanza Beğen butonunun olmaması bu yoruma 👍 ifade bırakmama engel olamaz
- +1 yıl
@ForgottenTomb Arkadaşım söylediğim her şey gerçek tarihe dayanıyor. Komplo olan ne? Keneddy'nin öldürülmesi mi? Koskoca Amerika Başbakanını sinek avlar gibi öldürüyorlar. Sen videosunu gözünle gördüğün şeye komplo diyorsan tamam hayal görüyoruz diyelim.
Şu an yaşanılan "Müslüman" lığın Müslümanlık olduğunu kim söyledi? Benim Müslümanlık anlayışımda klasik dogmalar yok birader. Arap sevmem, araplarla Müslümanlığı zaten yanyana getirmem.
Peygamberler bulundukları topluma niye gelmişler? Sıradan Akp'li dışarda yürüyen kapalı bi ergen kıza sor bunu, arab kutsaldır der, arapça kutsaldır der, Tanrı bile arap'a bağlar gariban.
"Peygamberler İsyankardır"? ya da , İsyankar İnsanlar Peygamber olmuştur. Muhammed peygamber, Selam gardaşlar naparsınız diye gelmiyor. Dünya üzerinde azıtmış, pislik içinde ne kadar topluluk var, uyarıcı olarak o topluma geliyor.
Burdan hareket edersek, araplar o günde, bugünde zaten leş insanlar. Öyle oldukları için Peygamberlendiler. Adam araplar kutsal diye oraya gelmemiş. Musa'da İsyankar, İsa'da isyankar.
Bişeyi fark ettin mi? Sen Ateizm'i savunuyorsun, ben Müslümanlığı savunuyorum, ortak noktamız ikimiz de hiçbişeyden memnun değiliz?
Tanrı Muhammed peygamberle insanlık için son sözünü söylemiş." İnsanlık Kaybetti" demiş. Benim İslam anlayışım, Recep Tayyip Erdoğan değil. Benim İslam anlayışım, batıda yaşayıp, Kayseri neresi be Allah'ın köylüsü diyen, İzmirli şıklık bakış açısıda değil. Ben İslam anlayışım=Herkes için iyi, güzel ve adil olan her şey.
- +1 yıl
@ufceas38 en iyisi ve mantıklısı bana göre deizm... din peygamber ve kitap kabul etmiyorum... Yaratan vardır gerisi yalandır... İyi ve kötü eninde sonunda ayrılacak ben bunu bilirim
- +1 yıl
Forgotten, kaynadı arada, teşekkür ederim.
Deizm konusu da şöyle. Müslüman olsa da önemli değil. Dinin toplumun gğndelik yaşamı ı belirlemesşnde bir rol oynamaması gerekir. Bireysel olarak naparlarsa yapsınlar. Ama topulumu kendi zihniyetlerşnde şekillendirmeye çalışması insanlığa aykırıdır - +1 yıl
@Hullanza toplumu kendi zihniyetlerinde şekillendirmeye çalışmıyorlar arapların ve iktidarın yaptıklarını sorgulayan adam zaten otomatikman uykudan uyanıyor
- +1 yıl
@ForgottenTomb Benim sorulara cevap verirken, hep bi küçük hikayeli anlatım tarzı ve üslup takınıyorum farkında olmadan. Pek anlaşılmadığı mı düşünsem de yapacak bişey yok.
Dün BİM'den ekmek almak için gittiğim de, öğle tatiline tosladık, kapalı kapı önünde birikmeye başladık. Çocuklar "Abi yok ben Pubg oynamıyorum, İnstagram reelslerdeyim" diğeri,"Kurtlar Vadisi izliyom abiğ" laflarken, yaşlı bi kadın camda ki etiketlere bakarak söylenmeye başladı.
"Dükkanı kapatacelerine kadar, şu fiyatları düşürsünler" der demez duramadım o yüce soruyu yine, yeni ve yeniden bi ihtiyara tekrar sordum.
Teyze kime oy verdin? "Oğnuu garıştırmaaaa"
Nasıl karıştırma? Söylesene? (Çocuklar kesin Akepeye verdin değil mi teyze hihihihi)
Kime verecez, başka kim var ezberlediğimiz cevaplar. Yahu bikere de başkasına verin başa gelsin de, belki iner fiyatlar denemeye değmez mi dedim. Amann herkes ona veriyor, vermesek nolacak dedi.
Valla oy vermediğiniz de oldu, malum arkadaş 4 bi yerde bombaları patlattı, korktunuz yine verdiniz dedim."Doğru diyon oğlum dedi"
Özetle, teyze yine doğru diyon diyecek,3 kurul elimiz de emekli maaşımız var oda elimizden gider diye, gösterilen ölüm tehditine, sıtmaya razı olarak kabul gösterecek.
Sedat Peker'in söylediği ve doğru olan bişey var. Türkiye'de 40 yaş üstünü toplumdan temizlemeden, bu ülkeden bi cacık olmaz.
Altına imzamı atıyorum.
Din''leAllah'la entelektüel dert kasmamız, bu ortaçağ ülke kafasında bize çok lüx kaçıyor. - +1 yıl
@ufceas38 ben aslında hullanzanın son yazdığı yorumu beğendim üzerine sen Kennedy den falan bahsedince ne alaka dedim bi baktım siz baya birbirinize yorum yapmışsınız... Şu anki son yorumunda da dediklerin çok doğru insanlar korku ile yönetiliyor
+1 yılOnlar basitçe ateist değil. Bilgili ve yüksek takipçili olanların oryantalist ajan olduğunu düşünüyorum.. Buradakiler ise genelde fason, çakma, cahil ve kolaycı ateistler
31 Yorumla- +1 yıl
Genel olarak din ve Türklük düşmanı olanlara cevap vermek, onları doğru yola iletmez. İddaa ettiği ne varsa araştırıp gerçeği öğrenmek daha önemli.
Tüm dünyada, dinsiz olanların ilk hedefi dâimâ islam'dır
- Gündem konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılO Ateistler inanmadıkları için ateist değiller ki. Nefretlerinden, kinlerinden, öfkelerinden ateist olduklarını söylüyorlar. Kimisi cahil insanların baskılarindan dolayı ateist oluyor, kimisi dini kullanarak nefret ettiriyor vs. E tabi onlar da akıllarını kullanmıyorlar. Asıl kynaktan okuyup araştırmaları gerekirken, insanların davranışlarına bakarak karar veriyorlar. Mesele bu
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
10Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yıldüşman olanı var olmayanı var her insan aynı değildir.
12 Yorumla- +1 yıl
Herkes, herkese saygılı olmalı bence.
- +1 yıl
Kesinlikle
Çünkü Türkiye'de dini baskı İslâm üzerinden yapılıyor. Hristiyan çoğunluklu ülkelerde de ateistler daha çok hristiyanlıkla upraşır. Normal bi durum yani.
Ben baskıyı İslâmcıdan görüyorsam, niye onun hoşuna gitsin diye hristiyanlık yereyim?10 YorumlaGündem konusunda 573 cevap paylaştı. Çünkü Türkiye'de baskın din İslam, gidipde Hinduizm'i eleştirecek halleri yok ya.
58 Yorumla- +1 yıl
Sanırım aramızdaki en temel fark da bu, kendimizden olmayan insanları dışlamamamız.
Bizim kiliselerimiz saygı çerçevesine sahip ve kurallara uyan her dinden insanlara açıktır, Jesus Christ tüm insanlık için gelmiştir bunu unutma.
İnsanları bu müslüman bu ateist bu hristiyan diye ayırdığınız sürece asla dünya çapında sevilmeyeceksiniz. - +1 yıl
Ben kimseyi ayırmıyorum, bizim camilerimiz de herkese açık, camilerimizi her yıl milyonlarca turist ziyaret ediyor, ayrıca o Nardugan bayramı denen şey Rusların uydurması, eski Türk dini üzerine tez yazdım, Türklerde asla öyle bir bayram olmamış, ben burada dedim ki Türkiye'deki ateistler sadece İslam'a düşmanlar ama diğer dinlere saygı duyuyorlar dedim, siz olayı nereye çektiniz, ben Hıristiyanlığa laf etmedim ki, asıl ayrımcılık yapan sizsiniz
- +1 yıl
Camiler kimseye açık değil, Ayasofya'dan bahsediyorsanız Ayasofya eskiden kilise olan bir tarihi eser ve ziyaret edilmesi oldukça normal.
Jesus mozaikleri var içinde ve müslümanlar bu mozaiklerin altında namaz kılıyorlar.
Nardugan bayramı Tengri inanışından gelir ve sonradan Hristiyanlıkta noel olarak kutlanmaya başlamıştır.
Hristiyanlığa laf ediyorsunuz demedim, Hristiyanların bayramını kutluyor lafınıza hitaben aslında bunun eski türklere ait bayramdan geldiğini belirtmek istedim.
Amerika ve Canada'daki ateistlerde Hristiyanlığı eleştiriyor mesela, Hindistan'daki ateistler Hinduizm'i eleştiriyor ondan sonra Çin'deki ateistler Budizm'i eleştiriyor.
Yaşadıkları coğrafyada hangi din baskın ise onu eleştirirler doğal olarak. - +1 yıl
Bir tek Ayasofya değil, Sultanahmet gibi daha birçok cami turistlere açık, isimlerini hatırlamıyorum ama yaşadığım şehirde de camiler herkese açık, 6 Şubat depremlerindeki Yahudi ve Hıristiyan depremzedeler camilerimize sığınmışlardı, Almanya'daki camilerde her yıl halk günleri yapıldığını duydum, her inançtan kişi gelip camileri ziyaret ediyor ve hazırlanan ikramlardan yiyorlar, kurallara uyulduğu sürece herkes gelip camilerimizi ziyaret edebilir ve yaptığımız ibadetleri izleyebilir, saygılı olan ve kurallara uyan herkese kapımız açık
Noel konusuna gelirsek, Rusların uydurması bir Nardugan bayramı var ortada, hadi diyelim uydurma değil, noeli Hıristiyanlar gibi kutlayan ateist Türkler var, madem kutlayacaklarsa ve ateistlerse Türk geleneklerine uygun olarak kutlasınlar, sonra da İslam'a hakaret etmesinler, biz kimsenin dinine ve inancına hakaret etmiyoruz - +1 yıl
Almanya'da müslümanları sevmezler ve aşırı ırkçılar ki Almanya'daki müslümanlar sadece sözde müslümanlar, içeriğinde domuz yağı eti bulunan yiyecekleri bilerek veya bilmeden tüketirler.
Almanya'da camiye haç kolyesi takıp girebilirsiniz, Kilise'ye ise takke takıp girebilirsiniz bu medeniyet ile alakalı.
Türkiye'de bırakın cami'ye girmeyi Hristiyanım diyince bile ana avrat küfür işitiyorum, linçleniyorum hatta aileme kadar küfür ediyorlar.
Buarada Türkiye'de benim gördüğüm Noel ve Christmas'ı en çok bu müslümanlar kutluyor, bizler kilisede gösterişten uzak bir kutlama yapıyoruz ama müslümanlara bakıyorum sosyal medyada şov yapıyorlar bunun üzerinden.
Christmas evrensel olarak her dinden inanan veya inanmayan insan kutluyor, evrensel bir bayrama dönüşmüş durumda. - +1 yıl
Evet, haklısınız, maalesef Müslümanların çoğu gösteriş yapmaya bayılıyor, halbuki bizim peygamberimiz gösterişten uzak ve sade bir yaşam sürerdi, size Hıristiyan olduğunuz için hakaret etmeleri çok yanlış, ben bir Müslüman olarak diğer inançlara saygı duyarım, bizim dinimiz de diğer inançlara saygı duymayı emreder ama maalesef Müslümanlar, İslam'ı tam bilmeden yaşıyorlar, nitekim Osmanlı şeriatı altında bütün dinler huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamıştı çünkü bizim dinimiz, bunu emreder, size hakaret edenler, dinimizin bu emrini bilmedikleri için yapıyorlar
- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılTepkisel bir mesele. Türkiye İslam devleti olduğu için öncelikle bize düşmanlar.
31 Yorumla
+1 yılHe ya cadılar bayramını bile kutluyorlar dini kötülüyorlar ama
25 Yorumla- +1 yıl
Allah hidayet versin
- +1 yıl
son zamanlarda son yıllarda bu sayı artıyor maalesef dinden soguyorlar ateist deist sayısı artıyor
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz Allah, sonumuzu hayır etsin. Amin
- +1 yıl
amin
+1 yılİslama değil de müslümanım diyipte neredeyse hiçbir koşulunu yerine getirmeyenlere karşı tepkiliyim
23 Yorumla- +1 yıl
Mesele sadece kul hakkı olsa keşke. Onları müslüman yapan tek şey islamın 5 şartını kabul etmek ama hiçbirini doğru düzgün uygulayamıyorlar bile
Nedendir ciddiye alasınki istediklerini söyleyebilir ler.
08 Yorumla- +1 yıl
Fikirlere saygı duymak zorunda değildir insanlar. Herkes aklı gereği inandığı şeyi söyleyebilme hakkı vardır. Ateistleri ciddiye alabilecek kadar derin bir kisiyle karşılasmadim lakin söyleyebilmesi iyidir. Boş ver kim düşuncede neye saldırırsa saldırsın düşüncede kaldığı sürece zarar vermez.
- Gündem konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılhttps://www.youtube.com/embed/tfJPWtzYwtgO sirada ateistler
06 Yorumla- +1 yıl
Karşı çıkıp sövüp saydıracaktım ama haklısın gibi hahshahs genele bakınca
- +1 yıl
@SarahFortune Hep öyle zaten cogu da palavraci
- +1 yıl
Bizim toplumun neye inandığı pek fark etmiyor büyük çoğunluğu sal&ak
- +1 yıl
@SarahFortune Öyle demiyelim canım kelimesinin bile gururu var böyle topluma denmemeli
- +1 yıl
Ne diyebiliriz ki başka çok eğitimsiz kalmışız. Karşımda iki kelime konuşamaya adama kitap oku diyorum kitap okumak boş iş diyor
- +1 yıl
@SarahFortune O okumadigi kitapla onu ezince vay zekisin vb oluyor. Halbuki yasadigi tüm olaylari daha önce yasayan birileri var söyleyince kehanet vb
Ney doğru ki ülkemizde. Hepimiz problemliyiz
10 YorumlaPropaganda, aşağılık kompleksi.. vb
10 Yorumla
+1 yılNeye düşman olsunlar budizmemi
15 Yorumla- +1 yıl
Allah'ı reddediyorlar. Dolayısıyla tüm semavi dinleri reddetmiş olmuyorlarmi
- +1 yıl
Onlar cahil ateizmin ne olduğunu bilmeyen şarlatan soytarilar
+1 yılMüslümanlarda ateistlere düşmanlar
011 Yorumla- +1 yıl
@crazzzy42 boş konuşma
- +1 yıl
Müslüman olmayan herkese ateist diyen birinden dini bilgi öğrenecek değilim. Bye
- +1 yıl
Tamam dinli beni sal hadi. Durduk yere alakasız şekilde görüşüme atladin
- +1 yıl
Bende değilim.
- +1 yıl
Seni saçma SLK bir dinci olduğunu zannettin. Yobazlarla uğraşmak istemiyorum
+1 yılAynen öyle.
10 Yorumla
+1 yılTürkiye’de müslüman nüfus fazla olduğu için.
10 Yorumla
+1 yılÇünkü bildikleri tek din o
03 Yorumla- +1 yıl
Çoğu cahil insan evrimi inanmaya dayalı gerçekten çok zeki ve araştıran insan ateist olamaz bir şeylere inanmak zorunda kalır. Yoksa hayatını zindan eder. İnancı olmayan insana dünya cehennem azabı gibi gelir
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım