Eleştiri için demiyorum gerçekten bilmediğim için soruyorum neden bu Isveç Norveç gibi ülkeler çok iyi ekonomisi var neden buradan hep bilim adamı çıkıyor neden kültürleri ve insanları bozulmuyor?

Eleştiri için demiyorum gerçekten bilmediğim için soruyorum neden bu Isveç Norveç gibi ülkeler çok iyi ekonomisi var neden buradan hep bilim adamı çıkıyor neden kültürleri ve insanları bozulmuyor?
2 si petrol zengini diğer 2 si Amerika ve Avrupa'nın para dolaşımı için kullanılan uydu ülkeleri olduğu için, bunun din ile alakasını kuran gerz@kler var. Olsa olsa müslümanı mı zengin edeceğiz demiş olabilşr gavur, yoksa başka bağlantısı olduğunu düşünmüyorum.
Norveç petrolden dolayı zengin
Genel olarak bakarsak ülkede sorun yok sistem oturumus kimseden kimseye zarar gelmiyor ondan dolayı mutlular
ateist ülkeler ve en gelişmiş ülkeler. Bir bağ kurun bakalım
ateist ülkeler diye araştırırsan çıkar. batıda Hristiyanlık zaten sembolük yaşanıyor.
bu konuları iki cümleyle anlamak imkansız. Ben toplum bilimi alanından mezunuyum. 4 sene bir tarafımızı çürüttük dünyayı, sistemleri ve toplumların gelişme mekanizmasını çözümlemek için. işin özünde çok etmen var. çoğrafik koşullar, baskın kültür, iyi örgütlenme toplumsal olarak (bu kısmı anlayınca Atatürkün zekasını da anlıyor insan) ve bu sağlam zemine oturtulmuş ekonomik koşullar. Örneğin Osmanlı'nın gelişimini engelleyen neydi? Osmanlı padişahları Avrupayı yakalamak için devrim yapmak istediğinde ne oldu? Kafirlil vs vs diye ayaklanmalarla indirilen padişahlar vs vs... Yani bu sorduğun soruları anlamak geçmişten bugüne iyi bilgi gerektirir. ama olayı en kestirmeden anlamak isteyen Çin'e BAKSIN. sanılanın aksine batı, milleytçi olduğu için iyi örgütlenip, iyi gelişti. Para parayı çeker misali gelişim de gelişimi tetikler. kendi kültürlerini, başka topraklara taşıdıkça sömürme alanları gelişti. Biz mi? bu günümze bak, batıcı olmaya çalşyoruz, arapçı, farsçı, rusçu, şucu bucu... Çin de batının gelişiminden feeyz aldı, baktı, ve aslında aynı yolu uyguladı. ama taklit ederek değil, kendi yolunu çizerek yaptı. özetle bunları anlamak ve bir araya getirmek, bağ kurmak basit değil...
Cevap
2Cevap
güzel yönetildiği içindir ve gelişmiş ülkeler
Ateizm hakim artık o ülkelerde. Bağnazlıktan kurtulma aşaması.
Gitmeden bilemem gidince söylerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?