- Bizim emeklimiz Rıfkı amca ( soldaki ) sağdaki de olabilir ( çok düşünme amcam ya ampüle oy vereceksin)

x ülkenin emeklisi ( tony)


x ülkenin emeklisi ( tony)

Bunun sebebi siyasiden çok toplumsal. Adamlar 18 e girince ayrı eve çıkarıyor çocukları mutlaka. Okul, iş, evlilik kendi çabaları ve devletin desteğiyle oluyor.
Ama bizde ebeveynlik ölene kadar bitmiyor. Çocuklarını büyütüp evlendiriyorsun. Sonra torunları, sonra onların çocuklarını. Ölene kadar çocukların için yaşamaya devam ediyorsun. Fark bu aslında. Ne zaman kendimiz için yaşamayı öğrenirsek toplum olarak anca o zaman durum eşitlenir.
Sonuna kadar haklisin
10.000 tl emekli maaşı alsan torun tombalam olmasa dahi geçinemezsin.. emekli olup çalışan çok insan var.. benim değindiğim konu bu 🤷🏻♂️ eğer senin dediğin gibi ise hadım olursak aşağıdaki tony gibi oluruz 🤔
Amanin booo 😳 yok yok kalsın
Neden kader olsun? Rifki Amcada Tony Amca gibi tatil yapabilir, denizli bir ülkede yasiyor, Tony amcadan daha fazla imkani var hatta.
Bizim Rifki amca ama sürünmeyi tercih ediyor, ve onu sömürenlere oy veriyor. Onu sömürenlere oy vermese kendiside Tony Amca gibi yasayacak.
Emeklilerimiz insan yerine koyulmuyor, bi aralar halk otobüslerinde 65 yaş üstü ücretsiz taşınacaktı ne oldu onuda kaldırdılar.. Ama sandıklar kurulunca bizim dedeler yine ampüle basar
Google’a bir emekli yazın görselleri aratın, bir de retired yazın ve görselleri aratın. Bakın kader mi değil mi coğrafya :)
Cevap
4Cevap
Evet maalesef coğrafya kader.. çoğu şeyi belirliyor hayatta.. evliliği maddi durumu insanı şansını gelişimini..
Cografya kader degildir. Degiştirmek insanların elindedir. ayrıca gitmek isteyen ülkeyi terk edebilir.
Ne boş yaptın.. 80 milyon vatandaş gideceğine 3 -5 siyasetçi gitse daha mantıklı
Onlaro gönderecek kapasite bu ülkede vatandasında var mı?
Biraz mantıklı ol
Mantıklı olanı söyledim zaten.. ülkede hür gezinen köle çok maalesef
Evet ama seçimler kader değil elimizde olmayan şeyler Kader
'başka adammı var ya' ellemen reyiz sqismeyi seviyorlar
Neden yurt dışında yaşamak istiyorum işte bir sebebi daha.
Yani bence sayılır ama degistirmek bizim elimizde
Kesinlikler kader. Anne baba gibi bir etkisi var.
Kader
Kader evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?