Biliyorsunuz ki, bir motokuryeye arkadan çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu var. Yargılandığı davada iki yıl altı ay hapis cezası verildi, 27 bin 300 TL’ye çevrildi. Bunun için bir motokurye tepkisini böyle göstermiş.

Biliyorsunuz ki, bir motokuryeye arkadan çarparak ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu var. Yargılandığı davada iki yıl altı ay hapis cezası verildi, 27 bin 300 TL’ye çevrildi. Bunun için bir motokurye tepkisini böyle göstermiş.

Somali Cumhurbaşkanının oğlu meselesinin böyle sonuçlanmasının iki sebebi var bana göre. Tsk ve Somali ordusu arasında askeri iş birligi dahilinde 2017'de Somali'nin başkenti Mogadişu'da TURKSOM askeri eğitim üssü açıldı. Bu askeri üs içinde Somali ordusu bünyesinde Türk birlikleri Somalili subay ve astsubay yetiştiriyor yıllardır. Hava kuvvetleri bünyesindeki Somalili öğrencilerse Türkiye'de eğitim görüyor bm yaptırımları yüzünden. Bu üs Türkiyenin en büyük denizaşırı askeri üssü katardaki üsle beraber. Ayrıca Cumhurbaşkanına (rte) çok yakın isimler Somali'de liman ve önemli bazı yerleri işletiyorlar. Örnek mesela somali limanını işleten şirket Albayrak Grubu. Şahsi ve devletsel çıkarlar uğruna adaleti baltalayan, meritokratik yaklaşımdan bir hayli uzak olan bir siyasi yönetim var. Sinir bozucu ve üzücü maalesef. Olan adama, ailesine ve olmayan adalet sistemimize oldu
Haklı tabi ki canımız o kadar işte 27 bin verip akşama kadar tafikte itlerle uğraşıyoruz üzerimize sürüp bi de 4 5 kişi dövmeye kalkıyor bizim işimiz zor öyle ayda 100 bin kazanıyolar diyip geçilecek bi meslek değil bu üstüne üstlük o haber de yalan öyle bi kazanç olsa benim şu an evim akrabalarım vardı
Ülkemizdeki hukuk sistemine söylenebilecek hicbirsey yok hele bir taraf fakir ise hakki yok
Fakat
Bu moto kurye arkadaşlarda bir donup trafikte neler yaptiklarina baksınlar lütfen artık trafikte arac yaya değil nereden motorlu çıkacak da nerelere girecek hesabi yapıyoruz
Cevap
27Cevap
Bence güzel bir tepki olmuş diyebilirim.. çünkü insan hayatını almayı para ödeyerek geçiştiremezler.. ama bazılarına adalet işlemiyor işte
Şikayetinden vazgeçen Karısını kaç lirayla yemlemişler ona bakın. Gerçi kadın napsın mk.2 engelli çocukla ortalarda mı sürünsün şikayeti geri çekmeyip.
Esenlerde ki Tekel cinayetinde ki aileler de para karşılığı şikayetlerinden vazgeçmişti.
Milleti aç bırak itaat ettir, cahil bırak biat ettir.
Hem açım, hem cahilim. İtaat edenin de, biat edenin de mk.
Anasını seektiniz ülkenin.
Gayet güzel tepkisini belli etmiş. 27300 cezayı neyi hesaplayarak verdiler. Kan bedeli desen değil sigorta işini ödüyor onu da zaten. Neyin karşılığında veriliyor. hadi çarptı suç üstüne suç işledi bide kaçtı. Sonra geri geldi bu cezayı aldı öyle mi? Rasgele bi vatandaş çarpsa nasıl olurdu? Bunu hiç düşündük mü hayir. Yazık acınacak hale getirdiler bizi yazık.
Ne kadar acıdır ki, farklı bir ülkenin zengin başkanının oğlu gelip, fakir bir Türk gencini öldürdüğünde; onun için çerez parası bile sayılmayacak bir miktarı ceza olarak ödeyip elini kolunu sallayarak gidebiliyor.
Bu kadar rezil, bu kadar acınılası hale getirilmiş bir millet olduk.
Duyar kasmaya çabalamışta ülkede adalet fakire zengine yok. Kara para aklayanlar 1 hafta yatmadı çıktı işsiz baba bebeğine süt çaldı diye mühebbet yedi
Valla geçen gün kafam da güzel at arabasiyla geciyolar vergi yok bı bok yok bağırdım bacım çocukları ulje bitti diye gelselerdi ya olcektim ya da oldurcektim ben artık ölmek için uğraşıyorum insanlarla
Tepkisi kime
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun da çok umrundaydı, ulan bizim millet boykotu, protestoyu ya da tepki göstermeyi ne zaman öğrenecek
bravo kendisine
bütün kuryeler bunu yapmalı.
Hatta adalet bakanlığına bağlı tüm kurumlara götürülecek siparişlerde bu tür notları da götürmeliler
Yaptığı kazadan sonra (Türkiye) den kaçan anlaşma ile geri gelen sürücü kurulmuş mahkeme nin verdiği ceza ile anlaşma sonuçlandı !!
Bunun cezası müebbet olmalı. Ülkemizde parası olan adaleti bile satın alıyor … uyuyun güzel ülkemin koyun insanları
Suçlu birini kurtarmak için mağdur bir insanın canı bu kadar ucuza satılamaz.
Noldu simdi Somali’nin oğlu tr e gelip teslim mi oldu bunu görünce
Somali cumhur başkanının oğlu israilli birini öldürseydi ne olurdu acaba?
Helal olsun kardeşime. Çok güzel bir protesto olmuş. Zekice
Siyasi partiler ile işim olmaz yıllardır şunu söylerim bu ülkede en ucuz şey insan hayatıdır
Ailesinin sahip çıkmadığı kuryeye devlet de ben de sahip çıkmam. Ailesi şikayetinden vazgeçmiş. 😏
Eski bir kurye olarak öyle canım acıdı ki. O kardeşlerimin canı işte o kadar lira.
Benim davam vardı 2 yıl önce kaybettim dosya masrafı falan 500-600 lira para aldılar bune lan insan canını geçtim 6 yıl cezanın karşılığı 27 bin mi adaletin asi kalmamis
Şikayetinden vazgeçen, kocasının kanını parayla satan karısı baş sorumlu.
Bir emniyet müdürünün bir savcının bir hakimin oğlu olsaydı keşke
Anlayabilene çok dediğim mesaj. Helal olsun. Kurye arkadaşa da rahmetler olsun.
Haklı çocuk destekliyorum
27 bin 300 lira para değil ki
Tam bağımsız Akp
Yasaların gözden geçirilmesi gerekiyor
alışması lazım bu ülkede bunlara
Hanimi niye davayi cekti acaba kac para aldi
Helal olsun
Haklı:)
Adalet sistemi rezil halde..
Haklii.
Çok haklı bir isyan
Güzel cevap