+1 yılSadece Türkiye Cumhurriyeti mi? Biz matbaa istemeyiz, bunlar gavur icati deyip, matbaa'nin gelmesini 300 sene geriye atanlar bunlardi.
Baska bir örnek daha vereyim. Osmanli'da Gökbilimi icin bir Rasathane kuruluyor. Kuruldugundan 2-3 sene sonra yikiliyor?
Peki neden yikiliyor? Islamci yobazin biri cikip, ordan meleklerin gödlerine bakiyorlar deyip yobaz halki ayaklandiriyor, Padisahda denizden rasathaneyi topa tutuyor.
Türk Milletinin en büyük düsman her dönem Islamcilar olmustur.
044 Yorumla
Soran+1 yılMeleklere bile o gözle bakıyorlar demekki
Soran+1 yılValla her yerde ne idüğü belirsiz insanlar geziyor güvende huzurlu hissetmiyorum kendimi bu insanlardan korkuyorum aşırı dinci demek her türlü şiddete kötülüğe açık insan demektir medeniyet kadına değer verme yok bunlarda insana benzemiyorlar ya
Soran+1 yıl@benorila o kicini savundugun din nerdeyse orası kan golü senin derdin ne dincilermi aradaki fark ne o nefret ettiğin yobaz insanları bu hale sokan zaten bu din
- +1 yıl
@benorila
Tüm Islam ülkeleri geri kalmis ve perisan. Osmanliyi Islam batirmis ve Islam yikmis.
Bu dünyada adaletin ve hukukun isledigi bir tane Islam devleti yok. Hala mi gercekleri kabul etmek istemiyorsunuz?
Soran+1 yılBu salağı sen zamnetmisim hala utanmadan çocuk evliliği yapan şu dini savunabiliyorlar utanma arlanma yok tabi
- +1 yıl
@benorila aynı kafa yapımız uyuşuyor
Soran+1 yıl@uyanmakzorundayiz ikinizde çocuk evliliğinimi savunuyorsunuz
- +1 yıl
Ben cocuk evliklerini savunamdım ama sunu söyleye bilirimki ülkemizde yasal evlik yası 16 kadar düse biliyor abd 14 eyaletinde 12 yasında evlene biliniyor cocuk yaşta evlik olayı dinle alaskı yok eğer olaydı dinsizlik oranın en yüksek olduğu çekumuriyetinde yasal evlik yası 16 olmazdı
Soran+1 yıl@benorila modern yasalara göre evlilik yaşı 18 dir yasa disi yani pedofili sapık bir arabin uydurduğu viruse göre 6 yaşında evlenip 9 yaşında yatağa atabiliyorsun bu namussuzlugu takip eden herkes cezalandirilmali
Soran+1 yıl@benorila sizin gibileri yasatildikca çocukların ne psikolojisi ne irzi güvende olmiycak
- +1 yıl
Yanlis biliyorsun Soran.
Islam dininde evlenme yasi yoktur. Muhammed Ayse ile kiz 6 yasindaken evlenmistir dogru ama bu Islam'da evliligin en kücük yasi degildir. Evlenme yasi olmadigi icin 50 yasindaki adam atiyorum 3 yasindaki bir cocuk ile bile evlene bilir. Cinsellik yasi 9 dur. - +1 yıl
@besiktas256 hatırlatırım hadislerde evlen kişilerin arsındaki yasıtları gözetin der Cevap 1:
1. Delil: peygamberimizin uygulamasıdır. Hz. Aişe (ra) ile buluğdan önce nikah kıyılmış buluğdan sonra zifaf olmuştur.
2. delil: erkekler buluğa ermeden takdir edersiniz ki zifaf olmaz. Zifaf olmazsa evlenmenin manası da olmaz. O halde buluğ evlilik için zorunludur. Neticesi tartışma dışıdır.
3. delil: İnnin: dediğimiz yaşı 15-18 aralığını geçtiği halde cinsel dürtüleri uyanmayan ve şehvetle alakalı bedensel gelişimi gerçekleşmeyen erkek ya da kızın evlenmesi haramdır.
4. delil: evlilik için buluğa ulaşmak peygamberimiz tarafından yeterli görülmüştür.
5. delil: buluğa ulaşma genel anlamda iyiyi kötüden ayırt etme, cinsel duyguların uyanması ve cinsel istek duymayı da beraberinde getirdiğinden evlilik için de bu yeterli olduğundan buluğa erme mallarda ve işlerde tasarruf etmek ve fayda esaslı onları kullanabilmekten bağımsız mütalaa edilmiştir.
- +1 yıl
@benorila
Islama göre bir kiz ile evlenmek icin onun bulug cagina erismesi zorunlu degildir. Kim sana bu palavralari anlatiyorsa ordan uzaklas, seni dinden düsürüyor. - +1 yıl
@benorila
Müslüman olmadigimi biliyorum hatirlatmana gerek yok. Hangi kaynaklari okuyorsan onlari takip etme seni kandiriyorlar.
Islam dininde evlenmenin asgari yasi yoktur. Muhammedin kendisi Ayse ile 6 yasinda evlenip, 9 yasinda kadar kizin kanamasini beklemistir. - +1 yıl
@benorila
Benim iki kaynagim vardir, Kuran ve Hadisler.
Soran+1 yıl@benorila senin dininde pedofili suçu olduğu için bu insanlık suçu sapikligi savunacak kadar insanlıktan cikmissiniz aile ışte izin verdin ister vermesin çocuk 18 yaşına kadar çocuktur
- +1 yıl
Az öncede dedim şimdide diyorum bunun dinle ilgisi yok amerikada 14 eyalete aile izniyle 12 yasında evlene biliyor çek cumhuriyetinde dinsizlik oranın en yüksek olduğu ülke 16 yasında aile izniyle evlene biliniyor laiklik bir ülkede yaşıyoruz bizim ana yasamızda 16 yasında mahkeme kararıyla evlenile biliyor
Ben burada cocuk evilini değil doğruyu savunuyorum sizde bunu anlayacak mantık yok iste - +1 yıl
@benorila maalesef anlamıyorlar
Soran+1 yıl@uyanmakzorundayiz insan olduğumuz için şu mafya bozması çocuk istismarı dini anlamıyoruz evet
Soran+1 yıl@uyanmakzorundayiz sizin gibi ceset degiliz
- +1 yıl
ama neden dinsiz misin
- +1 yıl
Allah hidayet versin
Soran+1 yıl@uyanmakzorundayiz sizin gibi namussuz aşağılık değersiz sefil olmaktansa dinsiz olmak daha şereflidir
Soran+1 yıl@uyanmakzorundayiz pedofili dinin sapigina bak millete hidayet diliyor
- +1 yıl
Kaç gündür verdiğin cevaplarla dediklerimizi anlamanla ne halt olduğun beli gerisine gerek yok
Bu işin dinle ilgisi değil kişilerin ve kanunların bozukluğu olduğunu sana defalarca anlatım lgbt yeni üyesi olmaya calısan Map bir arastır sana önerim büyük ihtimalle sende bu dediklerini islemisin kendini rahatlatmak için uğraşıyorsun
Soran+1 yıl@benorila kes lan düdük ceset
- +1 yıl
@benorila
Eger senin dinin cocuklar ile evliligi yasal görüyorsa senin dinin pedofil dinidir, sapiktir.
Ama baska kültürlerdede var deyip bu sapikligida aklayamazsin.
Baska ülkelerde cag disi, artik sapikliga dayanmis kanunlarin hala olmasi, senin Kitabindaki sapikligi örtmez.
Amerikayi örnek vermisin. Dedigin yasalar 18. yüzyildan kalma, büyük ihtimal degistirilmeleride kanunen yasak.
Bize yüzlerce senelik kanunlari örnek gösterecegine Amerika'daki evlenme kültürü o yastaki cocuklarin evlenmesine izin veriyor mu onu anlatsaydin. - +1 yıl
1 yukarıda sana bunun açıklamasını yaptım tekar yapıyorum @Besiktas256 hatırlatırım hadislerde evlen kişilerin arsındaki yasıtları gözetin der Cevap 1:
1. Delil: peygamberimizin uygulamasıdır. Hz. Aişe (ra) ile buluğdan önce nikah kıyılmış buluğdan sonra zifaf olmuştur.
2. delil: erkekler buluğa ermeden takdir edersiniz ki zifaf olmaz. Zifaf olmazsa evlenmenin manası… [+]
Kişin evlik yapması için aklının basında olamsı gerek senin dediğin yaşlarda kişin ne aklı varkı evlik yapsın
2 abd dısında örnekler verdim ayırca kuraları değiştirilmesi yasak diye bise yok abd hatırlatırım demokrasi ülkesi abd diyen sizsiniz hatırlatırım
3 hadi abd böyle ategis oranın en yüksek olduğu çekumuriyetinde örnek verdim yasak 16 yasında evlik yapıla biliyor - +1 yıl
Eğer abd kurların değiştirilmesi yasak olduğuna dağıt bir kanun olduğuna daigir bir kaynak vermisin Kaliforniya'da neden böyle bir düzenleme yapılamıyor
Ayırca bizim ülkemizde 16 yasında evlik yapıla biliyor neden bizim ülkemizde düzenleme getirilmiyor
Gecmiste türkiye evlik dahada neden düşükmüş - +1 yıl
@benorila
Aciklaya bilecegin bir sey yoktur. Muhammed Ayse ile 6 yasinda evlenmistir, 9 yasindaken beraber olmustur. Muhammed yaptigi icinde bu tüm Islam ve Müslümanlar icin gecerlidir.
Baskalarina parmak ile gösterip, ama burdada var demek ile kendi pisligin örtülmüyor.
Bu ara ABD'de 12 veya 14 yasinda evlenen insan yok. - +1 yıl
287 bin erkek ve kız çocuğu 18 yaşına gelmeden evlendirildi
Evlik için aklı başında olması gerekiyor 6 yasındaki bir kız cocuğun aklı biseye ermez
1 yukarıda sana bunun açıklamasını yaptım tekar yapıyorum @Besiktas256 hatırlatırım hadislerde evlen kişilerin arsındaki yasıtları gözetin der Cevap 1:
2. delil: erkekler buluğa ermeden takdir edersiniz ki zifaf olmaz. Zifaf olmazsa evlenmenin manası… [+]
Kişin evlik yapması için aklının basında olamsı gerek senin dediğin yaşlarda kişin ne aklı varkı evlik yapsın
2 abd dısında örnekler verdim ayırca kuraları değiştirilmesi yasak diye bise yok abd hatırlatırım demokrasi ülkesi abd diyen sizsiniz hatırlatırım
3 hadi abd böyle ategis oranın en yüksek olduğu çekumuriyetinde örnek verdim yasak 16 yasın evlik yapıla biliyor bunları tekrar yazıyorum iyi oku anala baştaki savunmadan daha kötü savunma yapıyorsun ilk seni kandırıyorlar dedim ama senin görüşüne göre herkes kandırılmış oluyor - +1 yıl
@benorila bu ateistler bişey anlamıyorlar
- +1 yıl
@benorila
Muhammed Ayse ile 6 yasinda evlenmistir, 9 yasinda beraber olmustur. Kizin kanamasini beklemistir. Muhammed bunu yaparken kendisi 53 yasindadi.
Buda pedofili sapikligina gelir, senin dinin buna izin verdigi icin sapikliktir. Bana hala baska ülkelerde söyle böyle diyorsun. Tekrar ediyorum, baskalarin pislikleri sizin kini örtmüyor.
Haa bu ara bu 287 Bin Amerika icin mi gecerli? ABD'nin nüfusunu 400 Milyon bu ara. - +1 yıl
Evlenecek kişin aklının yerinde olması gerekiyor demi peki 6 yasındaki coccuğun aklı ne kadar vardır iyi kötüyü ayırt edecek yanlısı doğruyu ayırcak
Bu sırada abd En az 27 eyalet, çocuk yaşta evliliği engellemek için yasalar çıkarmışlar hani yasalar değistirilemiyordu abd
Çek cumhuriyetindeki evlik yasında değişmiyorsun hiç ben yukarıda gayet güzel açıkladım işine geldiği gibi okuyorsan senin sorunun
Cevap 1:
2. delil: erkekler buluğa ermeden takdir edersiniz ki zifaf olmaz. Zifaf olmazsa evlenmenin manası da olmaz. O halde buluğ evlilik için zorunludur. Neticesi tartışma dışıdır.
3. delil: İnnin: dediğimiz yaşı 15-18 aralığını geçtiği halde cinsel dürtüleri uyanmayan ve şehvetle alakalı bedensel gelişimi gerçekleşmeyen erkek ya da kızın evlenmesi haramdır.
4. delil: evlilik için buluğa ulaşmak peygamberimiz tarafından yeterli görülmüştür.
5. delil: buluğa ulaşma genel anlamda iyiyi kötüden ayırt etme, cinsel duyguların uyanması ve cinsel istek duymayı da beraberinde getirdiğinden evlilik için de bu yeterli olduğundan buluğa erme mallarda ve işlerde tasarruf etmek ve fayda esaslı onları kullanabilmekten bağımsız mütalaa edilmiştir.
İşine geldiği gibi okuma tamam iyi oku anla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılSuriyeliler ve Afganlar yokken çok mu gelişiyorduk? Türkiye'nin gelişimine tek engel cehalet
1923 den beri işsizlik, pahalılık, enflasyon, ekonomi, adalet, sağlık, eğitim, terör, kiracı ev sahibi, dolmuşcu ya da taksici - yolcu, kadrolaşma, torpil gibi hangi sorunu çözüp gelişmişiz11 Yorumla
Soran+1 yılÇözülmesine imkansizlastirdilar ışte her yerde ne idüğü belirsiz insanlar geziyor güvende huzurlu hissetmiyorum kendimi bu insanlardan korkuyorum aşırı dinci demek her türlü şiddete kötülüğe açık insan demektir medeniyet kadına değer verme yok bunlarda
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
+1 yılKimse kendini kandırmasın, geriye çekildiğimiz doğru ancak önceden de uçtuğumuz söylenemez, ha kendi yağımızds kavruluyorduk orası ayrı mesele
12 Yorumla
Soran+1 yılBunlarla ülke yasanilamaz terör yuvası bir hale geldi midem bulanıyor otobüste bu insan gibi yaşamayı beceremeyen ortadogululari görünce
- +1 yıl
Öyle valla kannka afganların mı surilerin mi ne arasından ajan çıkmış, bi haltlar dönüyor ama hadi hayırlısı bakalım, sıkıntı işler
Gerici dediklerin kimler oluyor Ayrıca önceden sanki cok farklıydısanki aynı sorunlar yine vardı
132 Yorumla
Soran+1 yılGerici kesim şeriatçı cumhuriyet düşmanı insan hakları kadın doğa hayvan hakları nedir bilmeyen hukuksal sisteme düşman 6 yaşındaki çocukla evlenebilecegini iddia eden ıslamcı terör örgütlerine sempati duyan ucube tarikatler daha sayimmi ha birde namus ahlaki türban çarşaf sacmaligina indirgeyen kadınla kafayı bozmuş mikroplar
- +1 yıl
haddinizi bilin İslam'a laf atma
Soran+1 yıl@uyanmakzorundayiz kes be sonunuz gelmiş zaten
- +1 yıl
1 Türkiyede basörtü yasağı olduğunda ana Yasaya aykırı hareket edildi
2 lgbt onur yürüyüşünde kürdistan sloganı atıldığında buralara tepki verdinmi
3 türbanlı basörtü takanlara laf
eden cemil akkılıç hiç cevap verdinizmi
4 doğa demişin gezi parkına yaptınız eylemin aynısını chp belediyenin kestiği ağaçlar içinde beklerdim
5 insan hakları demişsiniz siz türkiyede insanlara ne hak veriyorsunuzki insan haklarından soz ediyorsunuz - +1 yıl
say kardeşim say
- +1 yıl
Yalan atmayın ne hiç bir zaman türban yasağı gelmedi
- +1 yıl
Akp geçmişte türban yasağı var diyip oy çalıyor bu arada mecliste zamanında baş örtü yasağı vardı baş örtülülere müslümanlara eziyet yapıldı diyenlerin hepsi fetöcü çıktı
- +1 yıl
Sen başörtü yasağı geldiğini kanıta bakayım akp den önceki Türkiyeyle ilgili videolar da çoğu kişi başörtülü hatta Atatürk zamanındaki resim ve videolarda bilene çarşaf ve başörtü giyen birsürü kişi var
- +1 yıl
A haber izleme kardeşim a haber akp nin kapanlı parayla satın almış o kanalı
- +1 yıl
Bak akp den önce insanların dinle alakalı bir sorunu yokken akp geldikten sonra çoğu genç ateist oldu akp yüzünden akp zamanında artık herkes herkesin dinini sorguluyor hangi mezhepten olduğu sorgulanıyor
- +1 yıl
Bak artık Türkiye'yi devlet adamları değil tarikatlar yönetiyor tarikatlar asıl din düşmanı dine en çok zara veren onlar yaw tarikat üyeleri kendini halife ilan ediyor İslamı yanlış anlatıyor
- +1 yıl
Erdoğan diyorki ecdadımız böyle yapıyordu ecdadımızın izindeyiz diyor Osmanlı'da bı kaçtane tarikat vardı ama asla devleti yönetecek kadar güçlenmiyordu Osmanlı buna izin vermiyordu hatta Fatih Sultan Mehmet zamanında devlet işlerine karışmaya çalışan bir tarikatın tüm üyelerini fatih hepsini kılıçdan geçirdi
- +1 yıl
Basörtü yasağın olmadığına dair kanıt at dedim ayırca geçmişe gidersen miletin dinle derdi olduğunu görürsün eğer dinle derdi yoksa kimsenin Basörtü yasağı neden geldi 1951'de sadece erkek öğrencilerin eğitim görmesi için açılan İmam-Hatip okullarının bünyesinde kız öğrencilerin de dinî eğitim alması için kurslar düzenlenmeye başlandı. Bu aynı zamanda kızların başörtüsü ile eğitim alıp alamayacağı tartışmalarını da başlattı.
1966 - Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde derslere başörtüsüyle girmek isteyen ilk öğrenci Nesibe Bulaycı yapılan baskılar sonucu okula başörtüsüz devam etmiştir.
1967 - Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde derslere türbanla girmek isteyen Hatice Babacan yapılan baskılara başını açmamış ve kısa sürede okuldaki başörtülü sayısı 6'ya ulaşmıştır. İslam tarihi hocasının 'ya başını açarsın, ya da sınıftan çıkarsın' demesi üzerine 'başını inancı gereği örttüğünü' iddia eden Babacan dersten ayrılmış, daha sonra da okuldan atılmıştır.
- +1 yıl
1) Türkiyede imam hatipleri açan ve imam hatip okullarini çoğaltan şeriatçı adam adanan Menderesdir
2) sen şimdi diyorsun ya geçmişte laikçiler başörtülülere eziyet yaptı ozaman dinci adam Adnan Menderes de laikçilere eziyet yaptı zorunlu din dersi kıldı zorunlu imam-hatip liseleri açtı kuran ezanı Türkçe'den Arapçaya çevirdi
3) dinci kişilere 1980 li yıllarda baskı olmuştur ama tüm laikçiler başörtülüleri savunmuştür ve bugün ise laikçilere baskı yapılıyor ama hiç bir müslüman laikçileri savunmuyor - +1 yıl
Tamam başörtülülere baskı yapılsa zorla saçı açılsa bilene bu akp nin iyi olduğu anlamına gelmezki
- +1 yıl
1İmahatip diyaneti acan Atatürk acıtı hatırlatırım
2 adanan menderesin yaptıkları olması gerekenlerdir kimsenin ibadetinin dini kimseyi ilgilendirmez
1990 - Başörtüsüne izin veren üçüncü kanun çıktı. Mecliste grubu bulunan Sosyaldemokrat Halkçı Parti Anayasa Mahkemesine götürdü ve kanun reddedilerek yürürlükten kaldırıldı. 2008 aynısı chp yaptı gazetelerde 411 el kağusa kalktı diye manşet atılmıştır hiç bir lâikliçin ben baskı gördüğünü görmüyorum istediği gibi kaplı bayanlara lakap takıp terbiyesiz terbiyesiz yorumlar yapıyorlar kendi görüşünde olmayan kişileri vatan haini arap sevici akp trolü ölümle tehdit ede biliyorlar bunları yapan bir kesim baskı görüyor olabilirmi
- +1 yıl
Tamam kanka dışarı çıktığımda herkes başörtülü çarşaflı zorunlu din dersleri var imam-hatipler çoğalıyor bunlar sayesinde ülke süper zaten doların 30 TL olmasının sebebi laikçiler zaten
- +1 yıl
Zorunlu din dersi Müslümanlar için var ategis veya basak bir dine mensup kişiler almak zorunda değil imahatiplergibi dini eğitim veren kurumlar lâikliği aldığınız fıransada var ayrıca carsaf basörtüsü zorunluluğu getirecekler olayı 20 yıldır var hayla gelmedi sanki Erdoğandan önce süper güctük
- +1 yıl
Hayır ben siyasal İslamcılardan Nefret ediyorum dini kullanarak istediklerini yapıyorlar
- +1 yıl
Adnan gibiler bitmez
- +1 yıl
bende rahatsızım hükümet dindar nesil başaramadı bir hoca diyordu kerem önder hoca videosu vardı
- +1 yıl
@uyanmakzorundayiz adan abi kötü bise demiyor ama doğruları söylemek için seçtiği yönetem yanlıs haklı olduğu yerler var ama bunları söyleme yöntemleri yanlıs
- +1 yıl
evet yanlış
Gündem konusunda 817 cevap paylaştı. Tabiki düşünüyorum bunlar eşeğin sidiğinin faydalı olduğunu düşünen kesim teknoloji ile nasıl bir arada olabilir
11 Yorumla
Soran+1 yılModernleşme kadini toplumdaki yerinin gelişmesine ve insan haklarına darbe vuruyor bu ortadoğu milleti
+1 yılBen de öyleyim sanırım kdkkd sağcıyim. ama solcu oluyorum bir kaşar için jdjdj
02 Yorumla
Soran+1 yılBence hastahaneye yat tedavi ol
- +1 yıl
Bence o yatsın kkdks düşünceleri bu
+1 yılDüşünmüyorum öyle çünkü
02 Yorumla
Soran+1 yılGitmedikleri gibi dahada ürüyorlar
- +1 yıl
Ya bide çok çocuk yapıyorlar fakirin karnı doyunca siki kalkarmış o mesele işte boyuna çocuk yaparlar
+1 yılEvet
00 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılkesinlikle öyle.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne