İhmal mi var yoksa yeterince eğitilmiyorlar mı uzun zamandır yoktu bu tarz şeyler son bir aydır neden arttı?

İhmal mi var yoksa yeterince eğitilmiyorlar mı uzun zamandır yoktu bu tarz şeyler son bir aydır neden arttı?

Sivil hayatta iş bulamayacağını bildiği için çoğu erkek askerdeyken devam edip sözleşmeli er olarak devam ediyor aldığı eğitim yetersiz sadece nöbet tutup üs bölgelerinde ayak işleri yapmak için eğitiliyorlar. Allah yardımcıları olsun. Şehit olanlara Allah rahmet eylesin.
amin
Eğitimleri ağırlaştırılmalı bence
aslında bunun birçok sebebi var birinci sebebi terorsitlere sürekli destek veren ülkeler var örneğin silah desteği, eğitim desteği gibi bu tür desteklerden dolayı teroristlerin elindeki patlayıcılar artıyor zaten teroristler karakola baskın yaparken direkt çaıtşmaya girmiyorlar uzaktan füze atıp kaçıyorlar yani direkt silahlı çatışmaya giremiyorlar ya pusu kururlar ya da füzeyi atıp kaçarlar işte verilen desteklerden dolayı ellerindeki patlayıcılar güçleniyor
Askerlere verilen eğitim ve cezalar ağırlaştırılmalı mı? Yeterince iyi eğitilmedikleri için mi vuruyorlar ki anlamıyorum.
eğitimlerin daha sert ve daha disiplinli olması gerekiyor mesela önceden operasyonlara akıllı telefon götürebiliyorlardı bir tane asker orada telefonlar tiktok çekmeye çalışıyor buda bulunuduğu bölgenin kordinatlarının bulunabilmesine sebep oluyor neyseki artık görevlerde akıllı telefonu yasakladılar
Bence çanta ağırlıkları da arttırılmalı, mesela çelik yelek zorunlu yapılmalı ve Günlük şınav sayılaro arttrılmalı
çelik yelekleri zaten var yüksek donanımla operasyona gönderiyorlar ayrıca düzenli olarak vücutlarının direncini ve gücünü arttıracak eğitimler yapıyorlar, bazı askerler çok disiplinsiz olabiliyor ve operasyonda bazen yapılacak en ufak hata herkesin ölmesine sebep olabilir
Çok ağır cezalar verilmeli öyle olanlara
haklısın aslında tecrübede burada önemli yani hiçbir tecrübesi olmayan askeri direk zor bir göreve göndermek mantıksız olur mesela 5 yıllık bir komando uzman çavuş ile sözleşmeli er aynı tecrübeye sahip değildir 5 yıllık komandonun üzerinden mermide yağsa tecrübeden dolayı soğukkanlı olup durumu kontrol edebilir ancak sözleşmeli er fazla tecrübesi olmadığı için hata yapabilir ve dediğim gibi operasyonda en ufak hata sadece hata yapanın değil etrafındakilerinde ölmesine sebep olabilir
Eğitimde ter dökmeyen savaşta kan dökemez
Cevap
4Cevap
eğitim zayıf zorunlu askerlik saçma kalkması lazım profesyonel ordu şart
Kesinlikle eğitimler ağırlaştırılmalı
evet maalesef profesyonel orduda gerekiyor gelişmiş ülkelerde zorunlu askerlik yok
Askerler sırtında birini taşırken bile hantal kalıyorlarmış
üzücü
Kişide böyle bölgelere dikkat dağıtacak bise götürülmesi gerek askeri liseler tekrar acılmalı
malum teröristler mi yapmış? kökten, tümden, soy sop kuruturlar inşalla onların kökünü. Ne diyelim artık.
Askerlere verilen eğitim ve cezalar ağırlaştırılmalı mı? Yeterince iyi eğitilmedikleri için mi vuruyorlar ki anlamıyorum.
ne alaka be :/
Çanta taşırken bile zorlanıyorlar
baştaki koca kafa sabahtan akşama filistin de filistin diye bağırıp çağırırsa olacağıda ahanda bu.. başka bir şey beklemek ahmaklık olur
İçim parçalanıyor aileleri ne halde Allah bilir
Biraz da eğitimsizlik ve disiplinsizliktwn bence
Acayip sayi derken kac sayi
Alllah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?