Partisiz belediye başkanı Fikri cidden çok iyi bir fikir bu şekilde yönetim daha iyi olur diye düşünüyorum ben de aslında ülke cumhurbaşkanının da partisi olması gerekiyor tarafsız olması gerekiyor
Ülke böyle yönetilmiyor ülkenin cumhurbaşkanı destek alabilmek için partili cumhurbaşkanı sistemine geçti zaten en yüksek oy kendisi alıyor Partisi de %50’yi geçtiği için MHP ile birlikte istediği hareketi çekiyor.
Bir yerde boş olmasa zaten iş yürümez belediye başkanı olmalı ama partisiz olmalı böylece doğru kişiyi seçeriz
Kardeşim İsviçre’de konfederasyon var ve bunların da başları var yani hem cumhurbaşkanı hem başbakan gibi ama konfederasyon , sen bu kadar savcının sonucunu milliyetçi ayrılıkçı insanların Kürt Türk diye ayrım yapılan ortamda sence konfederasyon işleri mi Allah aşkına
İsviçre : nüfusum %71,1 İsviçreli %28,9 Yabancı , yabancıların ise %64 Alman, %23 Fransız, %8 İtalyan, %5 diğer.
🔥 ülkede farklı hukuk dallari var yani tek bir anayasa yok siyasi çatışmalar yok dini çatışmalar yok çevresinde herhangi bir terör sorunu yok refah seviyesi en yüksek ülkelerden biri. Ekonomik olarak çok iyiler.
Türkiye ;
Türklerin yüzde 76.03 ile 55 milyon 484 bin, Kürt ve Zazaların yüzde 15.68 ile 11 milyon 445 bin, diğer etnik gruplar toplamının da yüzde 8.3 ile 6 milyon 46 bin kişi olduğu hesaplandı..
Bu istatistik 2007 yılına ait ve yakın zamanda böyle bir istatistik yok. Ayrıca bu istatistiklere Suriyeliler Afganlar gibi diğer insanlar da dahil değil. Ayrıca bizim TÜİK ve güvenilmez bir kurum bunu herkes biliyor. Ben sana kabataslak şöyle söyliyim şu anda Türkiye’de 15 20 milyon Kürt var 10 milyon civarı Suriyeli var Afganlar 300 400.000 kişi Araplarda özellikle Hatay bölgesinde yoğunlukta. Bir inceleme olsa Türkiye nüfusunun 100 milyona geçtiğine inanıyorum.
🔥 düzensiz güç sorunumuz var 🔥 terör sorunumuz var 🔥 doğuda sürekli yeni bir devlet kurma peşinde koşan teröristler var🔥 İsviçre’de beş tane dil konuşuluyor dört tane beş tane eğer dediğin sisteme geçilirse bizde de resmi olarak 4.05 dil konuşulur. 🔥 İsrail’in kutsal toprak muhabbeti var 🔥 ekonomik krizlerle uğraşıyoruz sürekli
Yani senin dediğin sisteme geçilirse ülke dörtte beşe bölünür doğuda bir Kürdistan oluşur Hatay civarında Suriyeliler bile kurar Araplar bir ülke kurmaya kalkar ya ülke dediğin bölge yani alsana konfederasyon 🤣
Sen böyle bir sistemde terör örgütü PKK’nın ABD’nin İngilizlerin boş duracağını falan mı zannediyorsun direk giderler bağımsız bölge kurmaya çalışırlar.
Yani kusura bakma da bu ala Konusuyorsan ya etnik kökenin Türk değildir ya da vatanını seven bir yabancı degilsindir yani yabancısındır fakat iyi niyetli degilsindir. Ya da vatani seven herhangi bir ırk sahip insandır fakat geniş çaplı düşünmüyorsundur
Belediye başkanları kaldırılsın dedim gidip kafalarına göre davransınlar demedim direk valiye bağlansın belediyeler belediye meclisi yerine referandum noktaları olsun diyorum
Kardeşim valinin işi gücü yok mu valinin de kendine göre işi var ayrıca herkesin kendi işi var. Benim demek istediğim nokta şu diyorum ki bağımsız olsun hani bir kişi ben diyeyim ki ya Ahmet işini çok iyi yapar ve Ahmet’e oy veriyorum ama atıyorum bena partisine oy veriyorum Ahmet’te B partisinde ama ben B partisini sevmediğim için Ahmet’e oy vermeyecegim ama parti olmazsa işin içine parti girmezse ben gider Ahmet’e oy veririm işte bu demokratik bir seçim olmuş olur.
Sence bugün İmamoğlu’nu seven hiç mi AKPli yoktur bence vardır seven Mansur Yavaş’ı seven yok mudur vardır.
Ya da AKPli bir belediye başkanını seven hiçbir CHP’li yok var.
Ama ne yapıyorlar particilik yapıyorlar gidip oy vermiyorlar işte bu da demokratik bir yapı olmuyor bu sadece görüntüde demokratikliktir
Ama benim dediğim sisteme göre daha iyi olacak her şey
Bazı insanlar partiye oy verirken bazı insanlar kişiye oy veriyor verebiliyor ama herkes radikal değil bazı insanlar gibi mesela sen bugün CHP’den katılıyorsun 100 oy alıyorsun AKP‘den katılıyorsun hadi 110 oydu oradan alıyorsun ama bugün bağımsız çıksan belki de 150 oy alacaksın adama demezler mi lan bu aradaki 40 50 nereden geldi nereden geldi biliyor musun seni seven ama partini sevmeyen adamlardan geldi formül bu kadar basit Kaldı ki ülkemizde belediye başkanlarının partiler olması zarardan başka bir şey getirmiyor çünkü mevcut hükümet CHP belediyelerine ödenek vermiyor az veriyor ama kendi belediyelerine paraları basıyor o bastığı paralar da el altından yine kendi ceplerine giriyor biz bunun örneklerini kendi şehrimizde gördük.
Ha şimdi sen diyeceksin ki yok CHP şöyle böyle ya onlar da belki Ankara’dan 100 milyon lazım ama Ankara veriyor 80 milyon neyse adamlar 80 milyonu alıyorlar 70 milyonu kullanıyolar onlar da 10 milyon TL cebe atıyordur ama İzmir’de bir adam olsa 80 milyon lazım dese 90 milyon verecekler ve 20 30 milyon atacaklar ben bundan bahsediyorum
Türkiyede partilerden cok sahıslar döner belediyedd ayrıca İstanbul örnek vereyim madem devlet az veriyor yaptıklarını nasıl yapıyor 9 ada yapma porejesi var mesela Ekrem imam oğlun ayırca chp belediyedeki rüşvet olaylarını biliyoruz bizat kendim yasadım
Şehirleri kıyaslamak bence yersiz çünkü Denizli ile Aydın aynı değil konum olarak iklim olarak hiçbir konuda aynı değiller , ama şunu kabul ederim genelde CHP’nin olduğu yerlerde halk daha daha içerisinde yaşıyor. Bizim burada CHP geldiğinde direk halk ekmek getirdiler sokaklara da cillop gibi yani on numara beş yıldız. Neyse kıyaslama dersen işin içinden çıkamazsın niye ?
1- www.tripadvisor.com.tr/...urkish_Aegean_Coast.html Aydınla ilgili böyle bir liste buldum bak bu listede sadece Aydın denizleri ile ön plana çıkıyor diğer türlü kültürel yerleri bizde de var Pamukkale’de olsun camiler olsun büyük park alanlar olsun bizde de var güzel kafeler bizde de var. Acıpayam kanyonu var mesela güzeldir.
2- www.tatilbudur.com/.../ bak bunları bir de Acıpayam kanyonu’nu dahil edersen Denizli’de iyi güzel gölleri var sıcak su kaynakları gezilecek kültürel yerler ama diyorum ya işin içine deniz girdi mi değişiyor işin rengi.
Ama böyle de bir link var burada en zengin iller bakımından Denizli 21. Aydın 39. garip.
Gayri milli hasıla falan bir şeyler diyordun neyse muhabbet o değil yani zengin olmasında bir çok etken var ama ben sana şöyle söyliyim Denizli’de deniz olsaydı biz aydınlı değil İzmir’le kapışırdık aydınla kapışırdık bölgenin en iyi ili olmaya aday olurduk .
Düşünsene Pamukkale millet tatile gelir gelirdi öğrenciler sırf deniz var diye Denizliye gelirdi her şey daha iyi daha gelişmiş olurdu
😂😂😂😂 abi sen şakamısın aydında yaşamasam denizliye gidip gelmesem akrabalarım olmasa inacağım Bide halk ekmeği getirdi yolar cilop gibi diyorsun Denizli büyüksehir chp değil akp merkezefendi chp Aydına gelecek olursak 1 Aydın bir cok sosyal imkan yok 2 Yol yapıyorlar iki gün sonra aynı yolda dolgaz calısmsı yapılıyor Belediye başkanının geçtiği yolu geçmeden önce temizleniyor aydında deniz var merkeze bir hayrı yok kayak yapılacak dağa var ne otel var ne kayak alanı Havalimanı var eğitim uçakları için kullanılıyor sehir merkezinde koca park vardı simdi restoran zincirleri Aydında işmini buhardan alan ilçesi var yenile bilir enerji kaynağı olan termal enerjisi yok denilecek kadar az kullanılıyor var aydınla Denizliyi değil Erzurumun küçük bir ilçesini kıyaslayan aydına bin basar Denizli konusuna gelince aydınla Denizlin yerini destirin aydın merkez bile deniz olurdu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
bence olabilir
Partisiz belediye başkanı Fikri cidden çok iyi bir fikir bu şekilde yönetim daha iyi olur diye düşünüyorum ben de aslında ülke cumhurbaşkanının da partisi olması gerekiyor tarafsız olması gerekiyor
Bana kalırsa direk belediye başkanları kaldıralım doğrudan demokrasi geçilsin belediyelerde
Başsız iş yürümez.
Bu yöntemle ülke yönetiliyor
Ülke böyle yönetilmiyor ülkenin cumhurbaşkanı destek alabilmek için partili cumhurbaşkanı sistemine geçti zaten en yüksek oy kendisi alıyor Partisi de %50’yi geçtiği için MHP ile birlikte istediği hareketi çekiyor.
Bir yerde boş olmasa zaten iş yürümez belediye başkanı olmalı ama partisiz olmalı böylece doğru kişiyi seçeriz
İsviçrenin bir basbakanı veya cumhurbaşkanı yoktur ben onu diyorum
Kardeşim İsviçre’de konfederasyon var ve bunların da başları var yani hem cumhurbaşkanı hem başbakan gibi ama konfederasyon , sen bu kadar savcının sonucunu milliyetçi ayrılıkçı insanların Kürt Türk diye ayrım yapılan ortamda sence konfederasyon işleri mi Allah aşkına
Olur olur
İsviçre : nüfusum %71,1 İsviçreli
%28,9 Yabancı , yabancıların ise %64 Alman, %23 Fransız, %8 İtalyan, %5 diğer.
🔥 ülkede farklı hukuk dallari var yani tek bir anayasa yok siyasi çatışmalar yok dini çatışmalar yok çevresinde herhangi bir terör sorunu yok refah seviyesi en yüksek ülkelerden biri. Ekonomik olarak çok iyiler.
Türkiye ;
Türklerin yüzde 76.03 ile 55 milyon 484 bin, Kürt ve Zazaların yüzde 15.68 ile 11 milyon 445 bin, diğer etnik gruplar toplamının da yüzde 8.3 ile 6 milyon 46 bin kişi olduğu hesaplandı..
Bu istatistik 2007 yılına ait ve yakın zamanda böyle bir istatistik yok. Ayrıca bu istatistiklere Suriyeliler Afganlar gibi diğer insanlar da dahil değil.
Ayrıca bizim TÜİK ve güvenilmez bir kurum bunu herkes biliyor.
Ben sana kabataslak şöyle söyliyim şu anda Türkiye’de 15 20 milyon Kürt var 10 milyon civarı Suriyeli var Afganlar 300 400.000 kişi Araplarda özellikle Hatay bölgesinde yoğunlukta.
Bir inceleme olsa Türkiye nüfusunun 100 milyona geçtiğine inanıyorum.
🔥 düzensiz güç sorunumuz var
🔥 terör sorunumuz var
🔥 doğuda sürekli yeni bir devlet kurma peşinde koşan teröristler var🔥 İsviçre’de beş tane dil konuşuluyor dört tane beş tane eğer dediğin sisteme geçilirse bizde de resmi olarak 4.05 dil konuşulur.
🔥 İsrail’in kutsal toprak muhabbeti var
🔥 ekonomik krizlerle uğraşıyoruz sürekli
Yani senin dediğin sisteme geçilirse ülke dörtte beşe bölünür doğuda bir Kürdistan oluşur Hatay civarında Suriyeliler bile kurar Araplar bir ülke kurmaya kalkar ya ülke dediğin bölge yani alsana konfederasyon 🤣
Sen böyle bir sistemde terör örgütü PKK’nın ABD’nin İngilizlerin boş duracağını falan mı zannediyorsun direk giderler bağımsız bölge kurmaya çalışırlar.
Yani kusura bakma da bu ala Konusuyorsan ya etnik kökenin Türk değildir ya da vatanını seven bir yabancı degilsindir yani yabancısındır fakat iyi niyetli degilsindir.
Ya da vatani seven herhangi bir ırk sahip insandır fakat geniş çaplı düşünmüyorsundur
Belediye başkanları kaldırılsın dedim gidip kafalarına göre davransınlar demedim direk valiye bağlansın belediyeler belediye meclisi yerine referandum noktaları olsun diyorum
Kardeşim valinin işi gücü yok mu valinin de kendine göre işi var ayrıca herkesin kendi işi var.
Benim demek istediğim nokta şu diyorum ki bağımsız olsun hani bir kişi ben diyeyim ki ya Ahmet işini çok iyi yapar ve Ahmet’e oy veriyorum ama atıyorum bena partisine oy veriyorum Ahmet’te B partisinde ama ben B partisini sevmediğim için Ahmet’e oy vermeyecegim ama parti olmazsa işin içine parti girmezse ben gider Ahmet’e oy veririm işte bu demokratik bir seçim olmuş olur.
Sence bugün İmamoğlu’nu seven hiç mi AKPli yoktur bence vardır seven Mansur Yavaş’ı seven yok mudur vardır.
Ya da AKPli bir belediye başkanını seven hiçbir CHP’li yok var.
Ama ne yapıyorlar particilik yapıyorlar gidip oy vermiyorlar işte bu da demokratik bir yapı olmuyor bu sadece görüntüde demokratikliktir
Ama benim dediğim sisteme göre daha iyi olacak her şey
O dediğin şeyin olması benim gidip chp oy vermeden daha kim kansız
Bazı insanlar partiye oy verirken bazı insanlar kişiye oy veriyor verebiliyor ama herkes radikal değil bazı insanlar gibi mesela sen bugün CHP’den katılıyorsun 100 oy alıyorsun AKP‘den katılıyorsun hadi 110 oydu oradan alıyorsun ama bugün bağımsız çıksan belki de 150 oy alacaksın adama demezler mi lan bu aradaki 40 50 nereden geldi nereden geldi biliyor musun seni seven ama partini sevmeyen adamlardan geldi formül bu kadar basit Kaldı ki ülkemizde belediye başkanlarının partiler olması zarardan başka bir şey getirmiyor çünkü mevcut hükümet CHP belediyelerine ödenek vermiyor az veriyor ama kendi belediyelerine paraları basıyor o bastığı paralar da el altından yine kendi ceplerine giriyor biz bunun örneklerini kendi şehrimizde gördük.
Ha şimdi sen diyeceksin ki yok CHP şöyle böyle ya onlar da belki Ankara’dan 100 milyon lazım ama Ankara veriyor 80 milyon neyse adamlar 80 milyonu alıyorlar 70 milyonu kullanıyolar onlar da 10 milyon TL cebe atıyordur ama İzmir’de bir adam olsa 80 milyon lazım dese 90 milyon verecekler ve 20 30 milyon atacaklar ben bundan bahsediyorum
Türkiyede partilerden cok sahıslar döner belediyedd ayrıca İstanbul örnek vereyim madem devlet az veriyor yaptıklarını nasıl yapıyor 9 ada yapma porejesi var mesela Ekrem imam oğlun ayırca chp belediyedeki rüşvet olaylarını biliyoruz bizat kendim yasadım
Bak sana basit bir soru denizli aydını kıyaslarsan hangisi daha gelişmiştir
Şehirleri kıyaslamak bence yersiz çünkü Denizli ile Aydın aynı değil konum olarak iklim olarak hiçbir konuda aynı değiller , ama şunu kabul ederim genelde CHP’nin olduğu yerlerde halk daha daha içerisinde yaşıyor. Bizim burada CHP geldiğinde direk halk ekmek getirdiler sokaklara da cillop gibi yani on numara beş yıldız.
Neyse kıyaslama dersen işin içinden çıkamazsın niye ?
1- www.tripadvisor.com.tr/...urkish_Aegean_Coast.html Aydınla ilgili böyle bir liste buldum bak bu listede sadece Aydın denizleri ile ön plana çıkıyor diğer türlü kültürel yerleri bizde de var Pamukkale’de olsun camiler olsun büyük park alanlar olsun bizde de var güzel kafeler bizde de var.
Acıpayam kanyonu var mesela güzeldir.
2- www.tatilbudur.com/.../ bak bunları bir de Acıpayam kanyonu’nu dahil edersen Denizli’de iyi güzel gölleri var sıcak su kaynakları gezilecek kültürel yerler ama diyorum ya işin içine deniz girdi mi değişiyor işin rengi.
www.kocatepegazetesi.com/.../
Ama böyle de bir link var burada en zengin iller bakımından Denizli 21. Aydın 39. garip.
Gayri milli hasıla falan bir şeyler diyordun neyse muhabbet o değil yani zengin olmasında bir çok etken var ama ben sana şöyle söyliyim Denizli’de deniz olsaydı biz aydınlı değil İzmir’le kapışırdık aydınla kapışırdık bölgenin en iyi ili olmaya aday olurduk .
Düşünsene Pamukkale millet tatile gelir gelirdi öğrenciler sırf deniz var diye Denizliye gelirdi her şey daha iyi daha gelişmiş olurdu
😂😂😂😂 abi sen şakamısın aydında yaşamasam denizliye gidip gelmesem akrabalarım olmasa inacağım
Bide halk ekmeği getirdi yolar cilop gibi diyorsun Denizli büyüksehir chp değil akp merkezefendi chp
Aydına gelecek olursak
1 Aydın bir cok sosyal imkan yok
2 Yol yapıyorlar iki gün sonra aynı yolda dolgaz calısmsı yapılıyor
Belediye başkanının geçtiği yolu geçmeden önce temizleniyor aydında deniz var merkeze bir hayrı yok kayak yapılacak dağa var ne otel var ne kayak alanı
Havalimanı var eğitim uçakları için kullanılıyor sehir merkezinde koca park vardı simdi restoran zincirleri
Aydında işmini buhardan alan ilçesi var yenile bilir enerji kaynağı olan termal enerjisi yok denilecek kadar az kullanılıyor var aydınla Denizliyi değil Erzurumun küçük bir ilçesini kıyaslayan aydına bin basar Denizli konusuna gelince aydınla Denizlin yerini destirin aydın merkez bile deniz olurdu