Ülkenin malum durumu ve yurt dışı?

Merhaba arkadaşlar. Bir konu hakkında gerçekten vatansever, Atatürkçü, kendini geliştirmiş arkadaşlarla fikir alışverişi yapmak istiyorum. Ülkenin malum durumunu hepimiz biliyoruz. Çok büyük imkansızlık ve cehalet batağına gömülmüş durumdayız. Çoğu vatandaşımız yurtdışına gitmek ve hayatına orada devam etmek istiyor. Yeri geldi bunu bende çok istedim. Bunu istememizi sağlayanlar utansın. Tabiki bir insan olarak daha rahat koşullarda , hakkımızca yaşamak istememiz gayet normal. Ancak sorum şu; Kendimizi Atatürkçü veya vatansever olarak tanımlayan bizler ülkemizi terk edip gidersek nasıl düzelteceğiz bazı şeyleri? Emanetimize nasıl sahip çıkacağız? Atamızın ve şehitlerimizin haklarını nasıl ödeyeceğiz? Haklısınız bu imkanı bile vermiyorlar bize. Niyetim asla yurtdışına gidenleri veya gitmek isteyenleri yargılamak değil. Bende zaten bir yıla yakındır Yurtdışındayım. Ve açıkça söylemeliyim, tabiki çok büyük yaşam standartları farkı var. Ancak kendimi Atatürkçü, vatansever bir genç olarak tanımlayan ben, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ülke için bir şeyler yapmadan böylece bırakıp gitmekten ötürü kendimi rahatsız hissediyorum. Bu nedenle ülkeme dönmek bir şeyler yapmak istiyorum ancak ülkenin daha da giderek gömüldüğü bu bataklıktan ötürü aynı zamanda tedirginim. Nasıl bir yol çizmeliyim bilmiyorum. Sorum gerçekten vatanını seven ama aynı zamanda eksiklerini ve şu an bulunduğu durumu da görüp eleştirebilen, ortalıkta “Yurtdışı daha beter!” diye cahilce gezmeyen ve kendini geliştirmeye adamış Atatürkçü arkadaşlarımadır.

Ülkenin malum durumu ve yurt dışı?