2024 yılında geçerli olacak bedelli askerlik ücreti, memur maaş zammı oranlarına göre belli oldu. Bedelli askerlik ücreti, yüzde 49.25 zam ile birlikte 182 bin 608 TL'ye yükselecek
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gündem konusunda 1b cevap paylaştı. Yuh artık be bari buna zam gelmesin şu çok saçma parayı veren 28 gün yapıyor parayı vermeyen 6 ay yapıyor bari fark olacaksa parayı vermeyen 3 ay yapsın aslında zorunlu askerliğin kaldırılması gerekiyor nedeni profesyonel ordu gelişti askerlik elbette ki olacak ama gönüllü olmalı paraya gelirsem bilmiyorum ama öyle şansım olursa veririm mecbur bedelli yaparım
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBedelli askerlik bence kaldırılmalı. Sağlık durumu elverişli olan ve yaşı tutan herkes askere gitmeli bence. Gelişmiş ülkelerde ki gibi olmalı ayrıca kadınlara ayrımcılık yapılıyor. Bende askere gitmek isterdim ama gidemiyorum cinsiyetimden dolayı. Umarım kadın ve erkeklerin eşit haklara sahip olduğunu görürürz ve askerlikte cinsiyet ayrımı yapılmadan herkes gidebilir. Sadece erkek ve kadınlara ayrı askeriyeler yapılabilir tabi bence.
30 Yorumla
- Gündem konusunda 461 cevap paylaştı.
+1 yılAskerlik yapmak enayilik zaten vatan borcu edebiyatlarını yiyen var mı hala? 3 kuruşa vatanını satacaklar 5 kuruşluk laf ediyor 😂 Çocuğumu göndermem ben, benim evladım sarayın evladından daha mı kıymetsiz 🤔
60 Yorumla
Gündem konusunda 573 cevap paylaştı. Askerden 1 Kasım'da geldim, açıkcası 25 gün genel olarak iyi geçti. Yine de 15 bin Euro'ya kadar bir para talep edilip hiç gitmeme imkanı sağlansaydı parayı basıp hiç gitmemeyi tercih ederdim.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
73Cevap
- Gündem konusunda 27,3b cevap paylaştı.
u +1 yılBen param olsa kesinlikle verirdim. ama ülke de her şey o kadar pahalı ki maalesef..
10 Yorumla - Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yıl16 ay astegmen olarak yaptım:)
Madem hukumet bu hakkı taniyor bu parayı odeyemeyeceklerinde askerliği reddetme hakki olmalı:)
Iste o zaman görürüz kimse para veriyormu ya da kahve icene erkeklik yapanlar askere gidiyor mu :)
Yalandan gazel okumanın faturası yok nasilsa :)
10 Yorumla
+1 yılMilleti bıraksan Afrin'e koşa koşa gidecekler, Gazze'ye ışınlanacaklar ama normal askerlik bile yapmamak için 182 bin TL bile ödüyorlar emin ol.
43 Yorumla- +1 yıl
Bizim ne işimiz var Afrinde diyen Kemalist arkadaşlarım ödüyor bu parayı nedense ve adamlar şöyle diyor: Ben memur maaşı alıyorum. Şu an en düşük memur maaşı 32 bin. 6 ay ile çarparsam 32*6=192 bin ediyor. Yani askere gidersem 10 bin zarara gireceğime 182 bin veririm 10 bin kâr ederim. Yani vatansız olan hangi sınıfın zihniyeti belli oluyor
- +1 yıl
@Handsomehell01 Kusura bakma da o Kemalist arkadaş doğru söylüyor. Evet doğru söylüyor bu arkadaş. B. k işim mi var Afrin'de. Zamanında Esad ile kavga etmeselerdi, Suriye'nin içişlerine müdahale etmeselerdi. Hem bizde milyonlarca mülteci olmazdı. Hem de sınır ötesi operasyonlara bu kadar bütçe ayırmiyor olacaktık.
Afrin vatan toprağı değil başkasının toprağı. Oraya operasyon yaptık. Terör tehdidi de ortadan kalktığı halde hala mülteciler burada g. tünü sallıyor. Bizim asker orada ölüyor.
Benim kastettiğim Kemalistler değil. Bıraksalar Afrin'e gideriz diye ucuz kahramanlık yapıp da burada bedelli askerlik yapanlar. - +1 yıl
@Handsomehell01 Ben savaşacaksam ülke toprakları içinde ülkem için savaşırım. Birilerinin manyakça politikaları için Ortadoğu bataklığına girip canımı tehlikeye atamam.
+1 yılZamanında 15 ay yaptım. Parsm olsa da giderim normal askerliğimi yaparım. Askerlik tecrübesi parayla satın alınamaz ve önemli bir tecrübe. Sağlıklı olan herkes gitmeli 15 ay hemde 6 ay da yetersiz bence. Bedelli askerliğe karşıyım
10 Yorumla
+1 yılBiz bedelini ödedik öyle askerlik parayla yapılacak bir şey değil parayla yapacak olanlar pembe kimlik taşısınlar önündeki fazlalıkları da aldırsınlar köpeği yemek diye atsınlar önlerinde duracağına köpeğin midesinde dursun daha iyi
10 Yorumla
+1 yılYani şimdi bir erkek neden normal askerlik yapmak varken neden bedelli yapar ki normal askerlik yapmak daha iyidir, ben askerliğimi yapardım ve parayı da ödemem çok para gerek yok
22 Yorumla- +1 yıl
Sağol teşekkür ederim
Gündem konusunda 851 cevap paylaştı. Hiçbir zaman bunu yapmak istemedim yapmadım da çok şükür. Gittim 6 ay da olsa askerlik yaptım, paşa paşa Hudut hattında neler oluyor gördüm ve görevimi icra ettim.
10 Yorumla- Gündem konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılBedelli askerliği zaten parası olan, kendi işini yapıp vatana bu şekilde hizmet edenler yapıyor. O yüzden erkek olsam ve başında durmam gereken kazançlı bir işim olsa mecbur öderim
10 Yorumla
+1 yılBenim zamanında bedelli yapma imkanım vardı isteseydim bedelli yapardım fakat kolaya kaçmak istemedim biraz zorluk göreyim dedim normal 6 ay yaptım. He iyi ki de yapmışım bana çok şey kattı.
10 Yorumla
+1 yıl6 ay da o parayı kazanıp kazanmayacağıma bağlı ! Ama ben 15 ay yaptım zaten bedelli düşünmedim hiç.. hatta bizimkiler bedelli ye bakalım dediler ben olmaz demiştim
10 YorumlaHayır ödemem zamanında böyle bir imkanım bile vardı ben gidip askerliğimi yapmayı tercih ettim.
20 Yorumla
+1 yılBende bedelli yaptım ve o dönem asgari ücretin 7.5 katıydı şimdi 10 katı. Bedelli yapacak adama tutar koymaz.
20 Yorumla
+1 yılBen 15000tl vermiştim zaten paralı askerliği kendini çocukları için çıkardılar sıradan vatandaş çocukları için değil
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılReco bu insanlar hiç bir şeye ulaşmasın istiyor. Kimse rahat rahat para harcadın istemiyor iyi güzel anladık amacını biliyoruz da, bu geryzekalı insanlar hal neden buna oy veriyor? Mesele ihanete uğramak mı, ihanet yemek mi?
10 YorumlaÇok bi fark yok ya bir ayla 6 ay arasında değmez diye yorumluyorum. Üstelik eskisi gibi bir askerlikde söz konusu değil
10 YorumlaSırf erkek olarak doğduğu için erkeklerin bunu ödemek zorunda olması cinsiyetçiliktir. Nerde kaldı ulan insan hakları?
20 YorumlaBen 18 aya gitmiştim 15 aya düştü 3 ay erken çıktım diye sevinmiştim. Ama şimdi 6 ay yine de oğlum için o parayı veririm.
10 Yorumla
+1 yıl54 ödemiştim geçen sene baharda. Bugün terhis oldum.
Yine olsa yine öderim hiç farketmez. :)10 YorumlaGündem konusunda 665 cevap paylaştı. 2016 da 30 bin TL falandı ama o zamanlar dolar 3 TL ediyordu bence zam yok daha indirim yapmışlar. Alım gücü düşünce her şey bize pahalı geliyo
113 Yorumla- +1 yıl
15 bindi
- +1 yıl
askerler hazır olun :D
- +1 yıl
@rüzgarkızı45 gençlerin kafa pırıl pırıl cidden. A haber izlemekten beyin hücreleri yanmış yok şu kadardı talep yoktu bu kadara düştü diye kendilerini oyalıyorlar. Ilk çıktığında 15 bindi o dönemin 7.5 asgari ücreti ve ilk çıktığında gidip bundan 5 sene öncesi kaydımı yaptırdım. Talep yoktu dedikleri askerlik şubelerindeki kuyruklar 2 mahalle arkaya kadar uzuyordu. Adam evli evi kira veya yaptığı işi kaybederse bir daha bulamaz veya kazancı çok yüksek o dönemde 18 gündü bedelli geliyordu. Sonra da asgari ücret arttıkça zamlandı şu an insanlar 10 asgari ücret oluşuna kızıyor. Tutar artabilir ama rakam arttı bu sene. Bu arada atıp tutan gençler kendi gibileri bulunca onay mesajı bile almışlar dimi diye 🤣🤣🤣
- +1 yıl
Hakan sen saf mısın asgari ücret ve Türk lirası durmadan değer kaybediyor eriyor bu devirde asgari ücrete ya da TL ile hesap mı yapılır. 2016 da askere gidecektim bedelli mi yapsam diye düşünüp sormuştum 30 bin TL olduğun öğrenmiştim daha sonra da indirim olmuş 18 bine düşmüş. Tabi ki dolar ya da euro ile kıyaslama yaparım bu devirde TL ya da asgari ücretle hesap eden batar
- +1 yıl
Bence sende büyük sıkıntı var. Inatla 30 bindi 18 bine düştü diye zırvalıyorsun. 15 bindi ve 15 bini verip gittim ben. Ek olarak burası türkiye burada para birimi türk lirası. Sen ne halt yersen ye zerre umrumda değil ama burada halk ve devlet türk lirası konuşur zamlarıda asgari ücret üzerinden hesaplar. Hadi sana iyi günler yazıp yorulma lütfen.
+1 yılİş durumuna bağlı kendi işim ve o paranın fazlasını kazanıyorsun süreç içerisinde ödet işime bakarım , ama bizden çoktan geçti zaten
10 Yorumla
+1 yılBen erkek olsam askere giderdim kessinlikle bunlar çok abartıyor ya 😐
20 Yorumla
+1 yılSerefimle gider ölürüm, yine de vermem. Keza vermedim, 15 ay yaptim.
20 YorumlaGündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben hallettim çok şükür 40 bin tl ye , darısı diğer hemcinslerimin başına :/
10 YorumlaGündem konusunda 392 cevap paylaştı. ben öderim o sürede daha falzasını kazanıyorum
10 Yorumla
+1 yılFelaket zam gelmiş ya 80binken gittim çok şükür aşırı rajatım ya
10 YorumlaBiz 15 ay yaptık
Şimdi 6 ay
Gitmek istemeyen de parasını verebiliyor10 Yorumla
+1 yılBütün kardeşlerim bedelli yaptı üniv okuyan 6 ay yaptı
10 YorumlaÇok pahalandı ya insanlarla dalga geçer gibi halleri var gerçi ne zaman bu olmadı ki
10 YorumlaGündem konusunda 2,5b cevap paylaştı. zenginsem niye odemeyim de alin teriyle kazandigim parayi 5.5 ay icin ziyan edemem.
10 YorumlaÖderdim. 5 aylık işlerden uzak olmanın zararı daha fazla
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl30 bin maas alan birisi icin 6 aylik maas. isinden ayrilsa gitsee zaten daha fazlasina mal olur. vermek mantikli
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYılbaşından önce başvurdum 122 bin küsür para yatırdım Ocak ayı içerisinde açıklanacak acaba bana çıkar mı bilmiyorum
10 YorumlaKorkak erkekler 500 bin TL bile öder ve gitmez. Askerden kaçmak için herşeyi yaparlar
10 Yorumla- Gündem konusunda 353 cevap paylaştı.
+1 yılMaddi durumum iyi olsaydı öderdim sanırım. 15 ay yapmıştım bende askerliğimi uzun dönem.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAskerlikten kaçıyorsan ödersin, bu arada kadınlarda askerlik yapsın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMemur olarak evet bu yıl bedelli yapacağım. Benim için zaman önemli
20 Yorumla
+1 yılAşırı pahalandi ama erkek arkadaşımı bedelli göndermek istediğim için gerekirse kendim de çalisirim belirli miktar veririm yardımcı olurum para konusunda ama göndermem 6 ay
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldeğmez. 6 ay yap gel. Zaten bir şey yaptırmıyorlar. En fazla zaman kaybı oluyor
10 Yorumla- Gündem konusunda 773 cevap paylaştı.
+1 yılBen pasa pasa yaptim geldim bedelli bana gelmezdi. d
20 Yorumla
+1 yılBu tamamen zengini kollayan bir sistem. Garibanın çocuğu karnını zor doyuruyor bu parayı nasıl versin. Vatan barışta zenginlerin, savaşta fakirlerin.
20 YorumlaFakir yine fakir olecek
Zengin yan gelip yatip VATAN diyecek20 Yorumla
+1 yılBen de Turk askeri olmak istiyorum. Para mı odemem gerekiyor?
10 Yorumla
+1 yılEvlilik çok pahalı diyen erkekler, askerlik yapmamak için bu parayı öder 😂
19 Yorumla- +1 yıl
Bacım bu para evlilik yanında devede kulak kalıyor. En basiti evlenirken kız tanesi 20 gramlık 10 tane burma bilezik altın set cart curt istiyor bir bileziğin fiyatı sadece 41 bin tl 10 tanesi 410 bin yapıyor. Daha altın seti osu busu yok. Kızla tanış kafesi sineması yemeği doğum günü osu busu tonla masraf yap sonra ailesiyle tanış hediyesi çiçeği aileleriniz tanışsın yine çicek hediye vs. Sonra kız isteme nişan kına düğün nikah damatlık gelinlik ev kiralama eşyası osu busu ki şu an kızlar 1 kuruş harcamam her şey en pahalısı en iyisi olacak derdinde ve ev için perdesi halısı buzdolabı osu busu dendi mi rakam 4 5 milyon tl yi buluyor. 1 buzdolabı olmuş 60 70 bin. Gelmişsin sapla çöpü kıyaslıyorsun.
- +1 yıl
Hakan abi kardeşim nişanlandı 20 istediler bilezik 😁😁😁
- +1 yıl
@AliBeyciğim valla 20 de isterler 30 da ve ben doğuda halen başlık parası bile isteyen gördüm.
- +1 yıl
Askerliğimi doğuda yaptım bende görmüştüm başlık parası isteyenleri garip olay valla
- +1 yıl
@AliBeyciğim sadece çocuk doğuracak başka hiç bir vasfı olmayan kızlara başlık parasıda verenlerin olması çok ilginç. Çocuk yapsa bakamaz. Kendisi bakımsız çirkin eşini mutlu edemez eviyle ilgilenemez yemek temizlik yapamaz ama onları bile başlıkla alıyorlar. Özellikle doğudaki akraba evlilikleri buna büyük örnek.
- +1 yıl
Katılıyorum sana bu devirde olmaması gereken şeyler bunlar bizim kiracımız var evliler akraba evliliği mesela çok iyi insanlar bu arada ama akraba evliliği hoş bir şey değil bence ya
- +1 yıl
@AliBeyciğim bizimde alt komşu vardı büyük oğlan geri zek@lı küçük oğlan gözleri görmüyor şişe dibi gibi gözlük takıyordu.
- +1 yıl
Çok kötü bir şey ya var ya
- +1 yıl
@AliBeyciğim bile isteye evleniyorlar sonra olan çocuklara oluyor. Kısa cevap c@hillik
Bedelli askerlik olmamalı bence
10 Yorumla
+1 yılÖdeyin bizim maaşlar çıksın sizden sjjsj
10 Yorumla
+1 yılAllahtan 5 yıl önce yaptik
10 Yorumla
+1 yıl15 ay sınır dışında yaptık zamanında
10 Yorumla
+1 yılÖdemem zaten kısa askerlik
10 Yorumla
+1 yılBırak askerlik yapacak Olanlar düşünsün
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKasa bomboş neye ne kadar zam yapacaklarını şaşırdılar iyice🤣
10 YorumlaÖdiycem mesleğim gereği
10 YorumlaBedelli yapacağım Bir şekilde
10 Yorumla
+1 yılŞimdiki askerlik su gibi geçiyor gereksiz
10 Yorumla
+1 yılÖderler gt korkusu başa bela
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaha önce ödedim dükkan var kim ilgilenecek
10 Yorumla
+1 yılzenginsem calisiyosam evet ama diger türlü hayır
10 Yorumla
+1 yılBen 5 yıl önce yaptım
10 YorumlaBizim zamanda olsaydi 250 bin de verirdik
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAskere giderim daha iyi
10 Yorumla Çok saçma ya bedelli bütçeye göre olmalı
10 Yorumla- Devamını Gör (34)
Devamını Gör(79)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri