Bedelli askerliğe ilişkin fiyat güncellemesi yapıldı. Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu hesaplamaya göre 2020 yılı Temmuz/Aralık döneminde bedelli askerlik ücreti 37 bin 70 lira olarak belirlendi. 21 gün eğitim alacak olan bedelli askerler 37 bin 70 lirayı ilgili banka hesabına yatırması gerekiyor. Dövizle askerlik yapacak olanlar ise 5563 euroya bedelli askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.Dövizle askerlik Ocak/Haziran döneminde 5261 euroyken, Temmuz/Aralık döneminde 5563 euro oldu.(Milliyet)
2020 yılı Temmuz/Aralık döneminde bedelli askerlik ücreti 37 bin lira oldu. Bedelli askerlik yapmayı düşünüyor musunuz?
Ben zamanın da yaptım ve tekrar bu mesleğin içindeyim parası olan yapmak istemeye bilir herkesin tercihi farklı kimse için bunu yargılamam, Bana düşmez ben kendime bakarım. Askerlik öyle eskisi gibi zor bir şey değil devletimiz bunu en iyi hale getirdi zaten 6 ay yap diğer 6 ay'da istersen maaşlı bir şekilde devam et ve bu meslekte kalmak isterse olanak tanıyor, Normal askerlik kalkacak zaten profesyonel askerliğe dönülüyor dışarı'dan iş sahibi olamayanlara hak tanıyor bu fırsat geçinemeyen ailesine bakan insanlar için güzel bir fırsat tabi zorluklar elbet var sonuçta burası asker ocağı ana baba evi değil bedelli yapmak isteyen yapsın bu kişisel bir şey kimse buna karışamaz herkes kendine baksın sonra başkalarını yargılasın ben bunu bir asker olarak söylüyorum ve insanımızın da bu şekilde yaklaşmasını diliyorum ama askere gidip de kısa veya uzun dönem fark etmez sivil hayata döndükten sonra buraya küfretmesin kötülemesin askere gidecek olan geçlerimizi etkiliyor bu durum yapmasınlar kendi bildiğiniz içiniz de kalsın..
Ben bedelli yaptım. Alt tarafı 18 gün. Bu 18 günde biz bir çok seyden muaf tutulmamiza ragmen hepimiz askerlikten soguduk. Normal askerlik yapanlara saygım sonsuz. Bakın konu milli müdafaa ise bundan 50 60 yil onceki donemde yasamadigimizi kavrayın ve duygusalligi kenara birakarak gerçekçi düşünün. Bu dönemde zorunlu olan vatani gorevler oldukca yanlış. Askerligin tıpkı polislik gibi tamamen profesyonel olmasi gerekli. Pkk yı destekleyen ya da Türkiyenin guvenligi umrunda olmayan kisiler TC kimligi oldugu icin zorunlu sekilde askere alınıyor. Bir pkk sempatizanini askere alıp eline silah veriliyor. Bu donemde askeri gucler artik sadece silme süpürme isi yapiyor. Teknolojik silahlanmaya yonelip zorunlu askerligi kaldirmaliyiz. Amerika dunyayi askeri gucunden ziyade atom bombasi bulundurdugu icin hizada tutuyor. Kisaca askerlik tamamen meslek olmali. Yani maasli ve sadece bu isi yapabilecek kisiler. 6 aylik zorunlu askerlerin yaptigi en ciddi gorev nedir sizce? Komutanlarinin ivir zivir isleri. Boyle bir goreve polislikte rastlayabilir misiniz? Kisaca 6 aylik askerlere harcanmasi gereken rakamin teknolojik guvenlige harcanmasi gerekir. Emin olun Atatürk gibi bir lider yasasaydi zorunlu askerligi 2000 lere gelmeden kaldirmis ve teknolojik savunmaya yönelmişti. Zira Atatürk 1 damla suyu heba etmeyecek kadar dusunceye sahip ileri görüşlü biriydi. Teknolojik bir urunde nasil ki Fiyat Performans en onemli unsur ise askerlikte te masraf performans ele alindiginda zorunlu askerligin her acidan mantiksiz oldugu ortaya cikacaktir. Atatürkü yaşasa ne zorunlu askerlik ne de egitim sisteminin çarpıklığı gunumuzde ki gibi olmazdi emin olun. Ermenistan ve Yunanistan gibi askeri gücü zayif ulkeler bize kafa tuttugunda hatta fazla şımarıp boylarından büyük olay çıkardıklarında neden gerekli mudaheleyi yapamiyoruz sizce bunu bir düşünün. En fazla geri püskürtüyoruz. Bizler degil surekli onlar rahatsiz edici hareketler yapiyor. 1 milyon askeri güç esittir 1 tane atom bombasi. Ustelik atom bombasini 1 kere uretiyorsunuz daha sonra hic masraf etmiyorsunuz. Peki yilldardir zorunlu askerlere edilen masrafi biliyor musunuz :) tabi askere gidenlerin bu sure zarfindaki maddi kaybi ve ulkeye veremedigi is gücü ayrı. Her neyse bunlar benim sahsi goruslerim. Saygilar.
@Hüseyin890 en onemli savas derken? Ornegin japonya bir ton ucak ve asker kullanarak Amerikaya saldırdı. Amerika benzer sekilde karsilik vermek yerine 2 tane atom bombasi ile hiroşima ve Nagazakiyi yerle bir etti. Kazanan Amerika. Ustelik sadece 2 bomba ile. Bu savastan sonrasindan bahset. Oncesinde ki tarihte zaten askeri guc on planda idi. Ama onemli olan gunumuzu irdelemek. şu an Ameri ka bize savaş ilan etse bu onemli savasi karadan ve askerle nasil yapacaksin?
bir kere Abd yle biz nato müttefikiyiz savaşma oranımız çok düşük ayrıca abd bize saldırmak istese bile bize füze yolllamaz çünkü bu topraklar çok değerli topraklar nükleer füze mahveder onlar için daha kötü olur en fazla biyolojik saldırıyla nüfusumuzu azaltırlar kara harekati en iyi çözüm olacaktır uçakta tank ta kullanılır ama onlar yardımcı oyuncu gibi bişeydir ÖRNEK IRAK HAREKATI
@Hüseyin890 arkadasim en fazla biyolojik saldiri ile sayimizi azaltirlar derken ne kadar rahatsin. Sen Irak ve suriye yi savas mi zannediyorsun hakikaten. Sen oralarda devletlerle ki carpistin yoksa azinlik halinde ki orgutlerlemi? Devletler ve orgutleri birbirinden ayiramiyor musun? Ayrica bu orgutler ya da pkk ile savasirken dahi direkt Asker gondermiyoruz. Once ucaklar ve fuzeler gonderip yıkıyoruz sonra askerlerle sil süpür asamasi ortaya cikiyor. Hatta öso yani ozgur suriye ordusu gibi bir terorist gurupla neden isbirligi yaptik biliyor musun? Sicak savasa Turk askerini önden sokmamak icin. Kisaca parasiyla asker tuttuk. Amerikanin yillardir kullandigi yol bu. Sana ne desem elde silah allah allah kosan askerleri en iyi yol zannedeceksin. Belli ki fikirlerimiz ortusmeyecek. Tartisma ve polemige luzum yok kardesim. Senin fikir ve dusuncelerin ile benim dusuncelerim illa ortusecek diye bir durum yok. Belli hem fikir olamayacagiz. Hadi kendine iyi bak.
@Hüseyin890 kardesim arastirmanin yasi yok emin ol. Yasim fazla diye senden daha fazla ve bilgiliyim diyemem. Bak sadece 100 yil once silahlar yoktu adam akilli. Doneme uygun olmak zorundasin. Osmanlida en onemli gorevi Yeniceriler ele alirdi. Yebi ceriler bildigin zorunlu degil parali askerdi. Polislik gibi. Ve gayette basarililardi. Kisaca basari zorunluluktan gecmez. Askerlik zorunlu olmadan basarili olamayiz algisina karsiyim ben. Ben tam profesyonel bir ordu ve teknolojik silahlanmayi destekliyorum. Ve bu er gec olacak olmak zorunda.
Zaten zorunlu yapan askerler iyi eğitim almadıklari için hemen şehit oluyolar ben o yüzden astsubay veya en azından uzman olmak istiyom 7 yaşından beri hayalim ama olur muyum beni elerler mi orasını bilemem.
@Hüseyin890 kardesim umarim kısa surede hayaline kavuşursun. Zorunlu askerlik yapan ya da bedelli askerlik yapanlari zaten sınırda ki operasyonlara veremiyoruz. Dedigin gibi 6 aylik askeri sen bir pkk linin karsisina koysan bu pkk li bizim askerimizi çiğ çiğ yer. Çünkü pkk li yillardir orada ve ölene kadar da orada olacak. Kisaca Askeri sistemimiz tamamen profesyonel olmali. Boyle olursa sehit sayımız azalacaktır. Koskoca Amerika ve binlerce askeri varken neredeyse hiç kayıp vermiyor. Cunku sicak bolgelerde hep parali asker kullaniyor. Ve bence olmasi gerekeni yapiyorlar. Her neyse kardesim bak ne guzel bu gorevi zorunlu degil isteyerek yapmak isteyenlerdensin. Zorunlu yapan ile isteyerek yapan kisilerin çabası eşit olamaz. Eminim zorunlu yapanlardan daha faydali olursun. Umarim gerceklestirirsin hedefini.
Arkadaslar hala anlamis degilsiniz bedelli yapan insanlari cok yadirgiyorsunuz sanki vatana ihanet etmis gibi, unutmayin ki profesyonel orduya geçiş yaptık.. (6 aylik erde operasyona cikmiyor bedellide, genelde sehit olanlar uzmanlar)
Simdi soruyorum size is bulmasi kolay olmayan bir ulkede bir adam isini gücünü birakip 6 ay askerde yan gelip yatsin ki en azindan bedelini versin o doğudaki uzman personellere daha iyi bir ödenek saglansin refah icinde bir yasamlari olsun..
Şu an normal erler batıda, kislada yatıyor devlet sadece onlara bakıyor. eger bir gün savas olsa en önde savasanlardan olurum ama kurulu bir duzeni olan adamin isini gücünü bırakıp 6 ay askere gitmesi hiç iyi olmaz..
Evet ben bedel yatirdim tam 33,230₺ devletime helali hoş olsun, ama lütfen bu kdr bedelli gidenleri hor gormeyelimm
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
az bile olmuş. ironi değildir. madem para ile yapcaksınız sonra da askerlik yaptım diyeceksiniz o zamanm paranın hakkını verin.. bana kalırsa 100 bin tl yaparım 21 gün değil de 45 güne çıkarıtırım ve o 45 günü de askerliği gerçekten yaptırmadan da salmam. 21 günlükler çıkıpta ben paşalar gibi askerliğimi yaptım geldim demesinler diye. eksileyenler s... iikk.. iimm.. deeee bile değilsiniz.
Bence iyi olmuş azz bileee.. Bir başkası canı uğruna anasından eşinden ayrılarak vatan görevini yapmaya giderken diğerleri 21 gunle sözde yaptıkları askerliğe laf söyletmiyorlarrr... Yeri gelinceee Suriye'de savaştan kaçıp Türkiye ye gelenler için atıp tutan vatandaşlarımız degil mi buuu bedelli askerliği tercih edenler? .. Erkek olsaydım kesinlikle arkerliği yapmayı tercih ederdimm.. Söz konusuuu Vatan borcuysa başkası kanıyla ödemeyi göze alırken ben parayla ödemeyi kesinlikle tercih etmezdimm... Ayrıca son derece önemli ve geçerli sebebi yokken keyfi olarak Askerliği bedelli yapan erkekleri zayıf buluyorum...
Ne olursa olsun oğluma bedelli askerlik yaptıracağım. Askerlik yapacağım diye gidenler bin pişman ve imkanim var oğlum ne derse desin onu bedelli askerliğe ikna edeceğim zamanı geldiğinde...
@Hüseyin890 sen ne geveliyorsun bedelli askerlik 37bin tl o gariban dediklerinin ceplerinde en az 5-10 bin liralik cep telefonu var. Ayrica bu benim düşüncem benim oğlum askerlik yapmak istiyor. Kime gote neye göre gariban ailemde askerlik yapmamış bir adam yok ve şehidimiz var bilip bilmeden ahkam kesmeyin. Anneyim benve evladım kim için askerlik yapacak zenginler yan gelip yatacakbenim evladim sehit olacak iatemiyorum kardesim var mı?
Benim eşim askeriyede kıçı terliyor. Ama kayınbabam diğer oğlunu bedelli yaptıracakmis. Allah bilir parasını da eşimden ister yüzsüzler. Evde boş boş oturuyor zaten kaynım alt tarafı 6 ay defol git yap askerliğini gel işte 25 yaşına gelmiş aileside bisi demiyor hepsi kendi halinde. Hayret ediyorum insanlara. Diyelim benim oğlum olur doktor vs olursa anca bedelli yapar işi yüzünden yoksa normal gönderirim.
Vatan için koşa koşa giderim. Zaten hayalim önlisansı bitirdikten sonra jandarma astubay komando olmak, İzmir Foça Jandarma Komando Okulu'nda eğitim alıp komando olmayı dört gözle bekliyorum.😍😍😍 Vatan uzaktan bakıp benim diyenlerin değil, yar koynuna baş koymadan şehit olanlarındır. 🇹🇷🌺 Bedelli askerlik dediğiniz, asıl bedeli düşman ile savaşa girip ayağı, bacağı kırılsa da ölümüne mücadele edendir
Bedelli askerlik, parayla satın alınan askerlik değil can verilerek, gerektiğinde bir kurşuna siper olarak, ayağını bacağını sakatlanmasına rağmen yapılan askerliktir Bedelli askerlik!
Vatan görevi yine fakir fukaraya kaldı. Gidip 6 ay yapıp gelecekler koyunlarında en iyisinden telefonla ona bile zahmet etmeyen herkes için yine tek geçerli yol olacak.
Bedelli askerlik 28 gün. Kaldı ki imkanı olanlar bedelli askerlik yapmalılar. Devletin tanıdığı bir haktan vatandaşların faydalanmasında absürt bir şey yok. Devletin, ordunun paraya ihtiyacı her zaman var.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ülkede birsey olsa kapıp bayrağı caddelere çıkıp ' vatanım.. şehitler ölmez ölürüm türkiyem naraları atan ilk bunlar he. ulan bir askerlik yapıcaksıniz be kalk gel Atam gör , o çoluk cocuk genç yaşlınla ordunla cephede bulunan toprağın altında yatan kanıyla bezenmiş yiğitlerinin kemikleri sızlıyor. bu vatan kolay mı kazanıldı şehir , zengin bebeleri...
@Demrv işine gelmiyor çünkü benim dedem 4 yıl askerlik yapmış şimdikiler 6 ay yapamıyor. Anca çukur izleyip hava atın karı kız dövün sonra erkeğim diye gezin
Askerlik 6 ay. Bedellide zaten 1 ay gidiyorsun. Yani 5 ay için 37.000 lira ödüyorsun. Eh geliri 10.000 lira olmayan kişiler için bedelli yapmak zaten saçma. Gider askerliğini yapar gelirsin güzel güzel
tamamiyle hatalısınız devlet kendisi bedelli yaparak ihtiyacından fazla asker almak istemiyor siz daha adam asker olur kafasındasınız büyük saçmalık bence
anlamsız ateşin ile yanmaya devam et benim gibiler ise ülkesini gururlandırmak ve temsil etmek için çaba harcasın sadece öyle yanıyor demekle birşey başarmak farklı şeyler rasimcik
@Senatoryumss topmusun len ne rasimciki belli belli parasıyla yaptığınız dan sizde askerlik yapacak GT yok kardeşim parası olmwyan ne yapacak peki gariban gidiyorsa zengin de gidecek
Haha millet bu yüzden askere gitmek istemiyor anladınız mı tsk boş işleri var sivil hayatda kimsenin takmayacağı kişi üst devren diyen sana emir yağdırıyor 2 side rütbesiz oysaki Zenginsen gitme fakirsende çek kredi gitme Ama yok 37bin ₺ vermek yerine cebşme kalsın diyorsan Git paşa paşa yap yapacak bir şey yok
Vatan sadece askerlikle kurtarılmıyor ülkene ne fayda sağladığınla alakalı hayatında ezilmiş dışlanmış insanlar ben şu kadar ay/yıl yaptım sizde yapın diyor tek kelimeyle acizlik
@Selciusx benim askere gitmek istememe sebebim nerde nekadar boş insan askerde Çök çök ördek yürüyüşü 😂 En büyük üst benim ben sana emir veriyorum Bunları söyleyende orman kaçkını keko
@Selciusx ben sana söyleyeyim sadece askerlik boş iş Zorunlu askerlik kalkıp diğer ab ülkeleri gibi profesyonel askerliğe geçişiş yapılması gerek 👍 🇹🇷 💗
@Selciusx maalesef öyle ben olan gerçek şeyi söyledim Türkiye hatta bazı kişiler geçim sıkıntısı olduğu için bile asker oluyor Adam ilk okul mezunu olmuş bir şekilde uzman çavuş hadi pro askere geçişiş yapak desen ne yabancı dil bilir ne başka bir şey bir bordo bereliler tsk göz bebeği ordu olarak zaten
Ülkede dogru dürüst eğitimli profesyonel asker az bide askerlik sanıldığı gibi basit değil çok genç çocukları uzman çavuş yapıp operasyona yolluyor tecrübesiz oldukları için aldıkları eğitim de bir işe yaramıyo şehit oluyolar kadın askerler zaten geri planda operasyona gitmiyolar bence her erkek askere alınmalı ve kaliteli eğitimlerden geçirilmeli.
para ile askerlik yapanlara laf ediyorsunuz falan siz çok biliyorsunuz devlet diyor bana asker değil para da gerekiyor sınırıma geldim diyor binevi parasını veren askerliğini yapmaz her türlü ikisinde de devletine destekte bulunuyorsun bu da aynı benim gözümde saçmalık bedelli yapanlara iğrenç biri gözü ile bakmanız
bedelli askerliğin tek nedeni bütçe açığını kapatmak. Bu kadar açık yaparken bana sormadılar. Ben gider 12 ay görevimi yaparım. Açıklarını onlar kapatsın.
Ama yine fakirler bedelli yapıyor ben anlamadım adamın parası yok sırf hemen bitsin diye girdiği şekle bak Arizona kertenkelesi hay Allah'ım kalkmış birde bunlara adam (!) diyoruz
Kesinlikle düşünmem zaten 6 ay askerlik yapıyosun ne gerek var o kadar para bayılmaya ki zaten bu dönemde eskiler gibi askerlik mi kaldı sonra askerden döndüğünde o parayı ödicem diye uğraş hadi ödedin sonra kendin için kazanmaya başla gerek yok git altın al arabaya gir eve gir o parayla aşırı saçma geliyo bana şu bedelli askerlik ömrünü almıyor 6 ay oda nedir ki zaten
Zengin olmama rağmen herkes yapıyor ben neden yapmayayım düşüncesiyle koşa koşa askere gidip orda sağlığımı yitirmem ve vatanımı severken çoğu zaman kürt olduğum için dışlanmam. Diycek birşey bulamıyorum. Allaha havale ediyorum. Fakirin canı 15 bin liraydı şimdi 37 bin lira oldu. Sözde vatanseverler evlerinde koltuklarında otursun.
18 ay askerlik yaptım 🇹🇷ülkem için yine yaparım, birliğin başarılarım sebebiyle sınavsız tayinsiz, rütbe takarak paralı askerlik ile aynı birlikte kalmamı istedi, bende çok istedim, ancak ailem rıza göstermedi..
Anlamadığınız şey parası olanın zaten parası var 50 binde olsa verilir... orta ve alt sınıf gözünü ne zaman açabilicek acaba para mesele değil, sistemin kendisi bir çöp
Askerlik konusu açılmışken sorayım eşim Kasım'da askere gitmek istiyor 31 ağustosa kadar başvurması gerek günlerdir e detleten yoklamasını başlatmaya çalışıyor sistem sürekli hata veriyor nedenini bilen ya da ayninisi başına gelen var mı
ben hala karşıyım.. ya tam olarak profesyonel askerliğe geçilsin ya da böyle parası olan gitmesin olmayan gitsin mantığındaki bedelli kaldırılsın.. 14 sene önce yaptım ben askerliğimi..
Pembelilerin askerlik konusunda duyar kasmaıs yok mu, gôtümle gülüyorum yemin ediyorum asdfg Sözde eşitiz, fakat ne hikmetse vatan borcu sadece erkeğe var asdf
6 ay da 37 bin kazanamayacağinıza göre 6 ay yapaip paranizi cebinizde saklayin. askerlikte zorluluklar kalkmiş bence kolay artik biraz 6 ay dişinizi sıkın 6 ay çobuk geçer
deniz astegmen olarak yapmıstim benim zamanimda bedelli olsaydi 1 dk bile dusunmezdim fakat insan sabretmeyi askerde ogreniyor bu da bir gercek o disiplininde hayata katkisi cok.
Vatan borcunun bedeli olmaz askerliğini bedelli yapanların hepsi vatanını milletini seven aslanlar lafa gelince ülkeyi onlar kurtarıyo ama icratta ay ben 6 ay yapamam Ne poşet ne bedelli vatan borcu çoktan ödendi bunun için gururla dolaşıyom