İmahatip karşılar
Diyanet karşılar
Başörtüsüne karşılar
Ezana karşılar
Din dersine karşılar
Dertleri ne ne batıyorda karsılar
İmahatip karşılar
Diyanet karşılar
Başörtüsüne karşılar
Ezana karşılar
Din dersine karşılar
Dertleri ne ne batıyorda karsılar
Dini kötü gösterdikleri için dinle dertleri oluyor.
1- İmamhatip = Buradan çıkan mezunlara tolerans gösterilmesi torpil yapılması atanamayacağı makamlara atamak. Bu okullara karşı ister istemez nefret oluşturur mesela. Mesela spor bakanlığı için sporla ilgili bölümler okunmalıdır besyo vb. gibi. Fakat bu kişi ilahiyet okudu imamhatip mezunu zaten. Bu kişi zaten normalde yasal olarak afada da atanamaz spor bakanlığına da atanamaz. Soruyorum öyleyse yasalara göre resmi olarak böyle kurumlara atanmaya yetkisi bile yokken talimatla atanınca sence burada geçen torpil, liyakatsizlik ve ayrımcılıkta insanlar bu duruma tepki göstermez mi? Evet gösterir.
2- Diyanet = İşlerine geldiği gibi feyva vermeleri. Dinde günah olana günah değil demeleri. Günah olmayana günah demeleri. Kendileri lüks içinde gezerken insanlara fakirliği övmeleri gibi dalga geçmeleri. Astronomik derece de aldıkları bütçeyle ne yaptıkları meçhul ! Zaten bide üstüne camilerde ve günlük hayatta ayrıyetten aldıkları bağışlarda cabası.
3- Başörtüsü = Başı kapalı olmayana ahlaksız muamelesi yapıldığından, bazı kurumlarda ise başıkapalılar haksız yere o makamlara gelip, ama hakkı olan sırf başı açık diye alınmaması baş örtüsüne karşı kin besletir doğal olarak.
4- Ezan = Bunda arapça okunmasında sakınca görmüyorum açıkçası orijinal hali zaten arapçadır arapça okunmalıdır. Nasıl ingilizce olan bişi ingilizce okunuyorsa bu da öyle işte arapça olan arapça okunmalıdır.
5- Din dersi = Bunda pek karşıtlık yok aslında fakat diğer derslere göre daha fazla olacak algıları insanları kızdırıyor.
Açıkçası diyanet olsun, baştakilerin torpille haketmeyenleri haketmedikleri makamlara ataması ayrımcılıklar, toplumdakilerin çakma dindarların İslamı kötü göstermesinden dolayı insanlar dine karşı böyleler. Mesela cami çok ülkede? Peki doluluk? Cuma ve bayramlarda işte anca. Onun dışında 10 da 1 i bile dolmuyor. Sınıf arkadaşım gidiyor mesela demesi 10 kişi bile olmuyormuş camide 100 lerce insan alabilecek camide. Güzel olanı kötü gösterirseler insanlar ön yargısı oluşur ve sevmez.
Sebebini açıklıyorum iyi oku !
Din ismi altında ticaret yapıyor (insanları kandırıyorlar, dolandırıyorlar vb. gibi olaylar ) Ve kız çocuklarına deger vermiyorlar ve çalışmalarını ve okumalarını istemedikleri için engelledikleri için istemiyoruz. Çok sıg ve yobaz oldukları içindir. Çok küçük yaşta evlilik konuları normalleştirdikleri içindir. Din üzerinden prim kastıkları içindir. Taciz , tecavüz olayları çok fazla yaşadığı için ve tembel oldukları için çalışmadıkları ve yeniliklere kapalı oldukları için din lafı altında herşeyi normalleştirmeye ve yapmaya çalıştıkları için dahada ögrenmek istersen sor cevaplayım.
Ve kız çocuklarına deger vermiyorlar ve çalışmalarını ve okumalarını istemedikleri için engelledikleri için istemiyoruz. Çok sıg ve yobaz oldukları içindir. Çok küçük yaşta evlilik konuları normalleştirdikleri içindir. Bu dediklerini kanıtlsana
Ülkede sanki daha önce tecavüz kadına sidet yokmuş gibi konuşuyorsunuz
Bu ülkede daha bir kaç yıl önceye kadar basörtülü öğrenciler okulara alınmıyordu simdi bu kız çocukların okumasına engellemek değilmi bu ülkede hayla kaplı bir bayan doktor olmaz avukat olmaz diyen var bu kadınların calısmasına engel olmak değilmi bu ülkede bu ülkede 16 yasında evlik var biliyormusun simdi bu gericilik değilmi 20 yıl önce kalmıs sacam sapan yasakları savunmak yeniliklere kaplı olmak değilmi
TÜRK KADINLARI
YERDE SÜRÜKLENMEYE DEGİL
GÖKLERE ÇIKARILMAYA LAYIKTIR. .
Türkiye Cumhuriyeti devletinden bahsediyorsun kadınlar her zaman bir , adım öndeydi , din gelmeden önce ve kadınların çalışması her zaman seneden seneye yükseliyordu. aynı zamanda insanların özgür olmasını diliyoruz başörtünü çıkartsın girseydi ozaman okula başörtüleriyle okula girsin diyenlerle kız çocukları okuyamaz diyen zihniyet aynı zihniyettir okumak isteyen herşekil okul , mustafa kemal atatürk zamanından beri kadınlar herzaman öndeydi herzaman okurdu okula teşvik ederdi okuturdu , desteklerdi çalışan kadın sayısını yüksekti okuyan kadın, sayısı yüksekti Siz kadınları engelliyorsunuz yetmedigi için engellemeye çalışmak istiyorsunuz Hz muhammedin eşi hz hatice ticaretle ugraşıyordu ve siz bunu örnek almayıp kendi saçma fikirlerini zi insanlara dayatıyprsunuz kadınlar okuyamaz kadınlar , egitim göremez , diyorsunuz vs. diyorsunuz evet sıg ve yobazsınız o kadar yobazsınız ki inandıgınız, kuranı kerimi okumuyorsunuz kendi, kafalarınıza göre , televizyona çıkan şarlatan insanlara inamıyorsunuz ona tapıyorsunuz Son peygamber hz. muhammed siz kendi oluşturdugunuz şeyhlere tapıyorsunuz Allaha tanrıya şirk koşuyorsunuz İnandıgınız, dini araştırmak kendiniz kuranı kerimi okumak ataştırmak yerine şarlatanlara inanıyorsunuz bilimden uzaksınız ve kınıyorsunuz tembelsiniz çalışmıyorsunuz , üretmiyorsunuz üretenleri engelliyorsunuz.
Medreslerin kime sayfası var din üzerinden para kazanıyorsunuz , kadınlarınızı öocuklarınızı tacize tecavüze maruz bırakıyorsunuz herşeyi kadınlardan bekliyorsunuz Erkekler bol giyinmelidşr neden bol giyinmiyorsun? Dinini mi bilmiyorsun araştırmıyorsun çünkü sadece kadınlara karşı oynuyorsunuz .
Medreselerde kuran kurslarında taciz ugrayan ve tecavaze ugrayan kişileri konuşmuyorsun işine , gelmedigi için konuşmuyorsun susuyorsun
Dinini önemsiyor musun buna sesli güldüm
Yaş 16 degildir 18dir , anayasayı degiştirmesi gerekiyor , degiştiriyor mu hayır neden çünkü dinci bir yönetim var degişmez.
Japonyada 17 di 20 oldu Abd 19 Türkiyede 16 aile rızasını alarak neden, konuşmuyorlar, susuyorlar Çünkü halkın öıkarlarını düşünmüyorlar çocuklarını düşünmüyorlar çünkü ergenlige girince hamile kalabildigi için evlenebilceklerini düşünüyorlar evlenebiliyor mu ? Bebek dogursa bakabilir mi bebek bebegine mı bakabilir 16 yaş bebektir Anayasanın degişmesi lazım ama dinciler oldukları, için degişmiyor. çünkü bu yönetimin hatasıdır.
Şöyle düşün ozman empati yap otobüstesin yanına çarşaflı birisi oturdu sen, sandın ki bir kadın çünkü yüzü gözükmüyor sadece , elleri gözüküyor terörist ve silah var cebinde çarsaflı sana dediki durakta in korktun indin sana zarar verdi ne yapacaksın Seni koruyan inancın nerede seni korudu mu bunun cevabını verdigin zaman karşıma gel otur konuş
Başörtüsüne de islama kurban ol sen kafir köpek
Bu dediklerin hiç birini desteklemiyorum sizin calısmanız eğitim almanız em doğal hakkınız
18 yas resit yası 16 yasında mahkeme karıyla evlene biliyorlar
Tü 16 yasında mahkeme kararıyla evlene biliyorlar abd 14 bölgesinde 12 yasında evlik yasal
16 yaşında evlik yasanı kim cıkardı
@derimontluadam yaptığın doğru değil
Neden değil? Başörtüsüne ezana islama karşı birisi var bu ülkede yaygın inanç islam. Kimsenin islami kötüleme hakkı yok anayasada bile bunun bir suç olduğu yazıyor
@derimontluadam bos ver böyle yaparak bizi küçültür
Azınlık oldukları için zorlarına gidiyor
@derimontluadam bos ver
İmamhatibe bende karşıyım - ahlak yok çünkü erkek erkeğe yapıyorlar
Diyanete en baştan karşıyım insanları dinle kandırıyorlar
Başörtüsüne karşı değilim fakat siyah peçe giymek adetimizde yok biz türküz.
Ezana karşı değilim
Din dersine de karşı değilim.
Bu şekilde.
@Venetor kardeşim sana açıklamasını yapardım da yine yapayım ya içinde kalmasın bak şimdi insanlara ahlak örtüsü aşılanmadan �slami kurallar İslami kanunlar aşılanmaya çalışıyor mesela imam hatipte erkeklerin hiçbirisinde neredeyse çoğunluk kesim olarak ahlak yok hepsi abazan ve erkek erkeğe kaldıkları için de birçoğu birbirine yapıyorlar yani anlatabiliyor muyum ahlak örtüsü aşılamadan imam hatibe neden sadece erkekler gönderiliyor ilk başta bir ahlak örtüsünü bir aşılayın yani bilsin bu çocuklar bilmeden gönderiyorlar bende hafızlık yurdunda okudum 3 yıl boyunca 4 tane bu tür vakaya şahit oldum ve bunun gibi nice vakalara imamhatip lisesi mezunuyum bizzat ben bilirim okulun içini belgemin görselinide atabilirim hafızım şuanda.
@Venetor gerçi şimdi sen yurtlarda çocuklara dayak atılmıyorda dersin şimdi
Azıcık gercekci ol
bir okulda bir olay olması bütün o okulların öyle olduğu anlamına gelmez yok gelir dersen diğer liseler o zaman direk kerhane isteyen istediğini giyer bunun türklükle alakası yok inancla alakası var.
Hahahahahahah ne oldu zorunamı gitti bunlar gerçek zaten😂😂😂😂
o zaman kötü bir okulda okumuşsun. Üzüldüm.
Benim okulumda hocalar da , öğrenciler de gayet normaldi. O dediğin anadolu liselerinde de , meslek liselerinde de olabilir yani.
Benim okuduğum okulda diğer okuduğum okullardan gördüğüm tek fark normal derslerin yanında artı teknik din derslersleri olmasıydi.
Okuduğun okulun kalitesiyle ilgili bir durum dediğin şey.
@scorpion026 sen boş bir adamsın benim laflarımıda bir taraflarından anlıyorsun ne yazık ki buda çok vahim bir durum.
@Venetor okuduğum yurtta okuduğum okulda Türkiye'nin seçmen yurtlarından ve okullarındandır kardeşim...
Hiç kız mesleklerini arastırdınmı uyuşturucu fugus eescinseşik ne arasan var cıkıpta kötülemek için böyle seyler söyleme bosu boşuna hepşi aynı değildir
@Venetor 7 yıl yurtta kaldım ve ben kimle gorustuysem bu mecrada küçükken çok fazla dayak yemişler işkence tarzı baskı görmüşler.
Ben erkek oldugumuz için erkekler üzerinden ilerledim kız meslek liselerinde yok dedim anlamına gelmez bu.
noldu cevap veremeyince boş adam cahil adam klişelerine mi sıgındın? sen laflarımı nerenden anladın?
@Venetor ezik adam bir b*k bildiğiniz yok gel dm hafizlik belgemi göstereceğim
@scorpion026 aslanım ben sana cevap veririm de sen benim o kadar cevabıma karşı vereceğin cevap yine aynı olacağı için cahilsin bir şey bildiğin yok genelleme yapmak istemiyorsun anlıyorum fakat anlamak istemediğin nokta şu Ben bu mecrada çok fazla kişiyle tanıştım çok fazla kişiyi tanıdım cemaatler olsun hafızlık yurtları olsun diyanetin bak benim okuduğum yurt hafızlık yurdu diyanetindi Türkiye'nin en büyük yurdu bu arada Anıtkabir gibi bir yer sen bir görsen çok büyük yani gerçekten çok büyük ama gel gör ki bizim yediğimiz dayaklar ahanda böyle anlatsam dinlemekten sıkılırsın saysam sayıları tutmaya aklın yetmez.
Ben birçok türde okulda okudum. Yani okuldan okula kalite değişiyor.
Imam hatiplerin bana göre belki 1-2 negatif durumu zorlasam vardır. Ben ideolojik siyasal islamı sevmediğim için bende bir negatif durum bırakmadı değil ama geri kalan subjektif deneyimler daha da ilerisi karalamadır.
Türkiyedeki ideolojik savaş ve yozlaşmayı göz önünde bulundurursak insanların abartı nefretlerini anlamak kolay.
Yani bir şey kanıtlamaya calısan ben değil, sensin. Burada kimin ezik olduğu ortada.
Subjektif deneyimlerin kötü olabilir, bir şey diyemem ama ben de tam tersini yaşadım. Yani senin ya da benim deneyimlerimle genellemeye varamazsın. İlk önce bunu bir anla.
Onun dışında nefretle hareket etmek her zaman rasyonellikten uzaktır.
@Venetor bak dostum ben burada İslamiyeti kötülemedim �slamiyeti benimsiyorum akat bu zamanda İslamiyeti temsil eden insan sayısı çok çok çok çok az gerçekten az u yüzden ben İmam hatiplerin kapatılmasını istiyorum hafızlık yurtların cemaatlerin hepsinin kapatılmasını istiyorum �ünkü oradaki insanlar İslamiyeti temsil edemezler edemeyecekleri gibi o yurtları da kurup insanları dinle kandıramazlar ya da İslamiyeti kötü temsil edemezler dolayısıyla bunların hepsinin kaldırılıp tekrardan yeni bir düzenle kurulması lazım yoksa işiniz yaş yani kusura bakma 7 yıl yurtta kalmış birisi olarak söylüyorum hem hafızlık hem Arapça...
@Venetor 7 ay yurtta kalmış birisiyle kendimi kiyaslamam doğru değil haklısın genelleme yap çoğunluk kesim nasıl öyle karar ver bir şeye...
koçum ben çocuk değilim bu masalları geç bende onların içine girip cıkıp meslek lisesinde okudum düz lise önlerinde gezdim erkekler birbirini parmaklar kızlar 30 erkeğin içinde kırıtır elleri cigara sigara üc beşinden duymakla imamhatipler öyle olmuyor ASLANIMM
Kız meslek liseleri böyleyse meslek lisesini düşün bide meslek liselerinde sınıfta hıç kız olmayan sınıflar var
Bu kalkarsa tekrar gelmez
Tamam işte olm hepsini sana tek tek sayayım mi yani anla işte Allahım ya rabbim derde bak...
negatif yönlerinin tabii ki üstüne düşülüp revize edilmesi gerekiyor. Ben sırf merak ettiğim için geçtim imam hatibe.
Kimse kimseyi zorlamıyor.
Kapatılması için sebepte yok. Zaten konu islamiyet değil, imam hatipler. İmam hatiplerin ve kitlesinin islami temsil ettigini de iddia etmiyorum. Ama sırf birileri kötü deneyim yaşadı diye kapatılması, üzgünüm ama bullshit.
@scorpion026 bak evladım onların ahlaksız olması tamam mı onların O senin okuduğun okulların öğrencilerinin ahlaksız olması �mam hatiplerin ahlaksız olmadığı anlamına gelmiyor onlar da ahlaksız İmam hatipliler de ahlaksız ve şöyle bir şey var imam hatipliler �slamiyeti temsil ettikleri için dolayısıyla o düz liselilerden meslek liselilerden daha fazla sorumluluk almış oluyorlar ve bu sorumluluklarından ötürü yaptıkları yanlışlardan ötürü İmam Hatip yurtlarını kapatılması lazım ya da bir düzen getirilmesi lazım yoksa o şekilde olmaz yani
@Venetor birileri değil çoğunluk kesim kötü şeyler yaşadığı için revize edilmesi gerekiyor dostum kesinlikle bu şekilde olması lazım.
evladım ne lan bebe sen önce konuşmasını öğren burada aslanım evladım diye bana üstünlük kurdugunu mu sanıyorsun? sen daha vitaminken ben lisede okuyordum. imam hatipler bilmem neler islam öğretebilir insanların kusurlu olması o şeye düşman oluncagını anlamına geliyorsa heryere düşman ol. polise jandarmaya onların içinde kötüsü çok. hiç kimse düz liseyi haber yapmaz. imam hatipte birisi öpücük atsın dünyaya duyururlar. yiğenim.
Kapatmanın mantığı yok düzenlenene bilir senin dediğin doğru olmaz
@scorpion026 bak koçum sen iyi bir çocuğa benziyorsun insanların kusurlu olması o şeye düşman olacağımızı anlamına gelmiyor evet doğru Ben de bunu söylemeye çalışıyorum zaten hani tek sana değil diğer kişilere de yazdığım mesajları okusan evladım koçum benim o zaman anlarsın işte benim niyetimin ne olduğunu tamam mı zeki aslanım benim😊
eee ufaklık ben öyle yazınca niye kudurdun hemen hitap şekillerini cocukluguna veriyorum yigenimde eskiden adımla seslenirdi kendini fasğülyeden nimet saymaya devam ufaklık
@scorpion026 evladım benim büyükler konuşurken araya girme saygı öğretmedilermi sana çocuğum benim büyüklerini çağır onlar gelsin öyle konuşsunlar sen daha küçüksün boş ver bu işleri😊
Cevap
8Cevap
Çünkü dinin emirleri onların nefislerine ters görüşlere bakıytorsun hepsi yalan dolan neymiş arapca ezan olmasına karşılarmış sanırsın camiden çıkmayan adam. dinle alakası yok arapça ezana karşı çıkarlar. ezanın arapca olması global bir şey bu ğlkede müslüman olan tek tüğrkler değil yabancısıda var avrupalısıda var herkesin bildiği şekilde okunur. mealini öğrenmekte zor değil teknoloji çağında. okullarda her haltın olması düz lisedede var meslektete sadece diyanet konusunda tepkiliyim paraya doymayan bi diyanet var.
@Wolfalpha182 gel burdanda sil :D ah canım zoruna mı gitti yazdıklarım niye sildin vitamin kardeş sen daha vitamindin deyince bunları cocukken bizde söylerdik ama biraz en azından yaşının adamı ol ilkokul cocugu laflarını bırak eziklik psikolojisine giriyorsun yoksa okuda bunuda kaldır ezik olan kaldırır çünkü
Diyanet haklısın
eskiden her cuma para toplanmazdı şimdi her cuma diyanet diyanet diye başklayan yardımlar. milyonluk araclara binmek yerine yardım ettsin
Diyanet camin masrafları hepsini karşılamaz ondan dolayı para toplanıyor
kendi camimiz için zaten atıyoruzda eskiden her cuma istenilmiyordu şimdi her cuma illaki bir yerler için yardım isteniliyor
Onu bilmiyorum
Türkiye cumhuriyettin resmî dili ve senin konuştuğun dil ne Türkçe demi ezena değil Arapça ezena karşılar dine değil din adı altında milyarları cebe indirenlere karşılar din dersine gelince seçmeli ders olsun isteyen seçsin dinde zorlama yok ✌️
Din dersini zaten sece biliyorsun
Ezanın Arapça okunmasının ne yanlıslık var kacıncı yüzyıldayız hayala bu sacma konuları tartışıyoruz
Türkiye yaşayan Türkçe konuşan Türk vatandaşları olduğumuz için olmasın bu cümlede bana 1 tane Arap göster
1 Arap göster Atatürk işmi Arapça hatırlatırım
Kaç yıl önceki yapılan seyler tekar yaprak eline ne gecireceksin
İyi oku bilip bilmeden Atatürk Arapça deme 😂😂 aşağıda ata kelimesin köken bilginlerini bulacaksın ve bir cümlede Arapça değildir cümlesini göreceksin türk kelimesinin kökenini de atıyım mı 😂😂
Ata: 1. isim Baba. 2. isim Dedelerden ve büyükbabalardan her biri: 3. isim Kişinin geçmişte yaşamış olan büyükleri, şeklinde verir Türk Dil Kurumu (TDK).
Etimolojik Türkçe sözlüğe baktığımızda, Ata kelimesini «baba, dede» [Uygurca (1000 yılından önce] şeklinde vermektedir.
Arapça kökenli olduğunu da açıklamaz. Şu kadarını söyleyeyim ki ata kelimesindeki -ta ile Arapça kelimedeki dat ve balçık anlamında t’in kelimelerinin olması önemli verilerdir. Arapçadaki sıkıntı, kelimeyi Arapça ele aldığınız zaman sese kadar indirgeyerek tahlil edemeyişimizdir. Ancak bugün Arapçada olan Atā / عَطَ kelimesini Adıgabze (Çerkesçe) dil mantığıyla irdeleyerek aynı sonuca varılabilir. Diğer güçlü ihtimal, kelime Arapça olmadığı için başka bir dilden geçmiş ve kendi ses ve dil yapısına evirerek bugünkü haliyle kökleşmiş olmasıdır.
Bu yazımızda ata kelimesini incelerken çeşitli dillerde hem ata hem de baba anlamında kullanılan kelime taramaları yaptım. Sonuçta her iki kelime de günümüz dillerinde aynı anlamda kullanılmaktadır.
Taramasını yaptığım 121 dilin 31’inde baba kelimesi ba – bæ – bu eksenli oluşurken, ata kelimesi de kimi dillerde de ate – tı – ade (атэ – ты – адэ) eksenli kelimeler olarak kullanılmaktadır. Bu dillerin sayısı da 42 ayrı dil olmaktadır. Bazen de aynı dilde her iki kelimenin birden kullanıldığı görülmektedir; Türkçe ve Moğolca gibi. Sümerce, Akatça, Latince gibi antik dillerde de baba anlamına gelen ate, atta (атэ – аттэ) kelimeleriyle aba – abba eksenli kelimelerin her ikisinin birden kullanıldığını görüyoruz. Ayrıca, yeri gelmişken, antik dillerde kullanılmış olan kimi kelimelerin günümüz herhangi bir dilde benzerinin veya aynısının kullanılıyor olması bu diller arasında herhangi bir dil akrabalığı olduğu anlamına gelmez. Farklı herhangi dil/lerde günümüze gelmiş bir kelimenin çok farklı bir dilde yaşıyor olması mümkündür. Sadece buradan yola çıkarak bu tarz diller arasında akrabalık kurmak mümkün değildir. Burada dilbilimin çok farklı bilimsel verilerine de bakmak gerektiği kaçınılmaz bir gerekliliktir. Dolayısıyla kelimeyle ilgili lhapsqoleji (köken bilimi) çalışması yaparken alakasız oldukları halde, kendilerini çok kadim bir toplum olarak göstermek adına ciddi hatalar yapan kimilerinin düştüğü benzeri hatalara düşmemek gerekmektedir.
İyi güzel yazmısında ben Mustafa kemal kastettim 😂😂😂😂
Türkiye cumhuriyetti ona Atatürk sinini layık gördü hatırlatırım boş kıvranışlar içindesin
Kimlikte Mustafa Kemal Atatürk yazıyor hatırlatırım
Doğduğunda Türkiye cumhuriyetti diye bir devlet yoktu sen türbanında Araplar buldu dersin 😂😂😂 neyse cahile cahil olduğunu anlatamazsın diye boşuna dememişler ben kaçar sadece takım tutar gibi din tutmayın okuyun araştırın
Soğradan değiştire bllirdi
iyide arkadaşım almanyada ezan almanca mı okunuyor
Almayanın dini hristiyan olduğu için sence ezanı Türkçe ya da Arapça dışında bir dil olan Almanca olacak dese ne olur azıcık düşünün de yorum yazın yaa valla
Ezanın Türkçe okutulması hiç bir ise yaramaz doğu türkistanda zulüm var senin soydasın çin yaptıkları doğrumu
kardeşim anlamadığın nokta şu bu ülkede sadece Türkler yok turistlerde var türkçe bilmeyen almanyanın dini hiristiyan diye bir şey yok orada 4 milyon müslüman 2 bin cami var türkçe okuyunca ne değişcek anlamını heryerden öğrenirsin. hiçbir yabancı sen türksün diye buraya gelip türkçe konuşmaz sen inbgilizce öğrenip onla konusursun. ingilizcede dünyada yaygın olan global ortak bi dildir. örnek verirsek. asıl sen azıcık düşünde yorum yaz.
Kuş kadar beyninizle olayı alakasız şeyler üzerinden farklı taraflara çekip halklı çıkma çabası sadece acınası özetle bi s. ktirin gidin ✌️
Terbiyeli konus bacım sana bacım demek bacım hakaret sayılır gerçi senin tüy beyninle cinliler doğu türkistan iyi yapıyor ozaman
Ezanları susturamazsınız kafir köpekler
Dinayet, in 5 milyarin dollar butcesi var.. ilmi olarak. Marsa gitmemis calismalari yapsinlar cunku ilim. Evrenin genisledigini soylemistir.. ilmi olarak bing bang, I Kabul rtmeyen bir bakanliktir ve devleti garantisinde maaslari vardir
Arkadaşlar gayet güzel açıklamış. Din düşmanı değil kimse. Dinin çıkar ve ülkeyi bölmek için kullanılmasına karşılar.
Bunlar imahatip diyanet ezana karsı olamalarına sebep değil
Diyanete karşı değiller, ezana karşı değiller, başörtüsüne karşı değiller, imam hatipler din için değil siyaset için kullanılan kurumlar buna ben de karşıyım. Yorumlarda oldukça mantıklı ve açıklayıcı. IQ seviyen 50nin altında değilse ne anlatılmaya çalışıldığını anlamışsındır.
Bunlar bir kurum kapatmak yerine kontrol altına alına bilir isyaset için kulanıldıgı bile yok lQ gibi şeylerle insanların küçük gösterek haklı cıkmaya calısma
O kurulun açılma sebebi dış güçlerin yönetebileceği insanlar yetiştirmek. Yani siyaset. İlk başka kimse din düşmanı değil demişim ve kısaca açıklamışımve sen demişsin ki diyanete ezana düşmanlar. Benim söylediğimin ya da diğerlerinin söyledikleri oldukça yalın yazılmış şeyler. Anlamadıysan bu IQ ile ilgilidir. Küçük göstermeye çalışsaydım bunu başka şekilde yapardım.
Bilmiyorum sebebini anlarsan bana da aktar lütfen..
Ama şöyle bir sorunumuz var müslümanlar olarak "üslup"
Bunu düzeltmeliyiz
Üslup derken
Derine inecek halim yok fakat
En basitinden Instagramda milyonlarca teyzenin amcanın onlara göre açık giyinen birine pü yazıklar olsun vs dediğini saçma sapan bakışlar attığını laf söylediğini biliyor ve görüyoruz. Bunu İslam adı altında bağıra çağıra zorla yapanlara sözüm yapmayın. Kendi imajınızı değil dinin imajınj zedeliyorsunuz. Her zaman din kötü yansıtılıyor ki filmlerimizde de bu böyle güya Müslüman adam kızı başını açıp mini giyemez ama her türlü şerefsizliği yapar. E gerçektede bunun çokça örneği var..
Aynı şey onlar içinde geçerli bu arada başörtüyle saldıranını mı söyliyim küfürler haakretler edip aşağılayanını mı? Yani ben müslümanım dinimle alakalı hiç bişeyende karşı değilim fakat insanlarda bu önyargıyı oluşturanlar yine bizleriz
Bir genç olarak sosyal medyada teşhircilik yapan kadınlarla bende çok laf dalaşına girdim zamanında kadın islama inanıyorum diyor ama afedersin memelerinin ucuna kadar açmış
Din din olmaktan çıktı sayenizde. Diyanet başkanı kilise aciyor
Acamazmı
Müslüman hristiyanla yahudiyle dost olmaz olamaz. Allah Kuran'da diyor bunu ben demiyorum
Evlene biliniyor hatırlatırım ayırca herkes kendi bacağından asılır onun günahı bizi ilgilendirmez
İlgilendirir bacağından asılır deyip kivirtma şimdi sorun ne cevabın ne
Ayrıca Kur'an'a göre müslüman olup iman etmedikçe evlenilmez pişirdiği yenmez diktiği giyilme.
Kurana göre eğer yaptığı yemek helal yolaysa sıkıntı yok bise olmaz dinde zorlama yoktur istediği gibi evlene bilirler
Tamam oz ülkede hiç kimse günah islemesin
Dinin amacı o deilmi zaten
😂😂😂😂 cehennem neden var ozaman ddindar bir kişi günah isleyemez diye bise yok her kim olursa bir günahı varsa cezasını ceker cehenneme girer
Cennet dururken sırf AKP'yi şirin göstermek adına cehennemi ovecek kadar kisiliksizsin
Akp şirin göstermekle ilgisi yok bunun doğru olanı söylüyorum cehennemde cennete bosuna yaratılmadı kimin girip göremeyeceğini Allah bilir
Dincilere karşı insanlar yılbaşı günah o Günah bunu yapmayın şunu yapmayın demenizden insanlar bıktı açın Arap ülkelerine bakın yılbaşı nasıl kutlamis insnalar dinden değil dayatma yapanlardan bıktı
Yılbaşı olayı heryil olan birsey hatırlatırım her yılda Yılbaşı kutlanıyor onumu takıyorsun sen bide bizi gör ozaman
Üniversitelerin üzerine araştırma yapması gereken bi konu bu.
Bu vakalar anca böyle incelenir.
Ne alakası var
O senin dediğin tez canım uluları tez merkezinden baka bilrisin
Tamam
Son zamanlar sesleri fazla çıkmaya başladı ama anca sanalda havlar boş tenekeler boş ver kardeşim
Gevur olmak istiyorlar yilbasini noeli köpek gibi kutladilar
Din'i siyasete katmalarına karşılar. Yoksa herkes istediğine inansın, kime ne? Şu anki siyasal İslam insanları dinden soğutuyor.
İmahatipleri kapatarakmı yoksa ezanını Türkçe yaparakmı dini siyasete katmıs oluyorlar
İnsanları zorla dindar yapamazsın. Bugünün kapalı kadınlarının hepsinin içinde jartiyer var. İnsanlara zorla yaptırdığın her şey ters teper. Din ile ülke yönetilmez. Din bireyseldir. Sen ve tanrı arasındadır. Millete dayatamazsın. Şu an Müslümanım diyen kimse Kur'an-ı Kerim'i okumuyor, namaz kılmıyor ve kendi kutsal kitabı yerine televizyonda çıkan sakallı kişilerin safsatalarına inanıyorlar ve bunu İslam zannediyorlar.
Herkezi bir tutma işine gelince Allah senin arkanda diyipte herkes aynı demen sacma babam namaz kılıyor kuran okuyor gayet güzel
Kimseyi zorla dindar yapmaya çalışan yok isteyen istediği gibi yasasın bizi ilgilendirmez naptığı
Yine mi magdur oldunuz, kiyamam ben size.
Bos yapama
Gâevur bunlar hep yiğenim Boş ver sen
Fasıklar ondan dolayı kardeşim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?