- Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
u +1 yılKafayı ciddi anlamda bana takmışsın. Tarikatlar benim için vatan hainidir. Tarikatlara iyi diyen birisini vatansever olarak görecek değilim. Burada dinle uğraşan insanlar da yok. Şeriât'a karşı olmak dinle uğraşmak anlamına gelmiyor. Dün attığın terbiyesizce iftirayı da unutmadım ayrıca.
024 Yorumla
Soran+1 yılÜlkede dinle uğrasan tek kişi sen değilsinki sana takayım ama sen gerci ö kitleye önemsiz kitle dedin ayırca tarikatlara iyi dediğimi hatırlamıyorum gayet dinle uğrasan insalar var insanların ibadet dili karışmakta dinle uğraşmakktır Ülkede kimsenin şeriat getirmek istediğide yok
İftara gelince orduya eziyet basörtülü asker olmasına karsı olduğunu düşündüğümden söyledim ayırca senin gibi kendi düsüncelerimde olmayan kişileri vatan hainliğinliye sucalamı yorum- +1 yıl
Dinle ile uğraşmak? İnsanların ezanı kendi dilinde anlayabilmesi istemek din ile uğraşmak olmuyor. Diyanetin yanlış fetvaları sebebi ile kapatılmasını istemek din ile uğraşmak olmuyor. İmam hatibin amacından çıkıp beyin yıkayan bir okula dönüşmesi sebebi ile kapatılmasını istemek din ile uğraşmak olmuyor. Eski yorumlarında iyi tarikatlar de var dedin gibi. Şeriât getirmek isteyenler var. Bunu görmemek için kör olmak lazım. Tarikatların orduya eziyet ettiğini söyledim ve sen bir anda başı kapalı için insanlar ve namaz kılan insanlar için kötü insan dediğimi söyledin böyle bir şey söylemediğim hâlde. Buradan bile tarikatlara destek verdiğin ortaya çıkıyor. Apaçık bir şekilde insanlara beni linç ettirmek için yalan uydurmaktan çekinmedin. Fetö'nün, menzil'in orduya eziyet etmediğini bilmeyen yok. Ciddi anlamda sorunların var senin. Diğer sorular da'da peşime takılmışsın. Şunu o kafana şok, bizi Araplaştıramayacaksınız.
Soran+1 yılAna Yasada kanunlarda Türkce dedim kanunları kim uyuyor
Dedim kanunları savunan kişiler 3 farklı kitap bakıp öğreniyor dedim yağa cevap vermedim ya da ana yasa gayete Türkce dedin kuranın Türkçe olması insanların 4 anlayacakalrını kanıtlamaz öyle olaydı altın mikrofondan Afrika yardım duğası edilmezdi diyaneti imahatip Atatürk kurduğunu kendin diyorsun eğer bir kurum yanlıs bise yapıyor diye düzeltilmesini değil kapatılamsını istiyorsan bu dindar karsıtlığıdır
Soran+1 yılistiyorsan bu dindar karsıtlığıdır
İmahatip gelince amacından cıktığı yok eğer dediğin gibiyse yeni neslin akp ve din dusmanlığı acıklarmısın iyi tarikatlar dediğimiz Atatürk taraftar oanlar (BTP) destekleyenler veya dini Baska acısından bakanlar hükmete düsman olan tarikatlar var onu kast etim ülkede şeriat karsıtlığı %83 ülkeye ülkeye kimsenin şeriat getirmek istediği yok onu açıkladım ama yinde acıkalayım
Soran+1 yıltarikatlar orduya eziyet ettiği kastın ı basörtü asker polis olamaz dediğini zannettiğim için dedim hiç işimin geçmediği soruya atlayan sensin seninmi benimi sorunlarım var azıcık düsün ayırca gelip senle alakası olmayan soruya atlayan sensin sen kaşındın ülkeyi araplastırmak isteyen yok siz bizle uğraşmayın yeter kendi ülkemde sadece rahatça yasamak istiyorum
- +1 yıl
İmam hatipe giden öğrencilerin beyanıydı imam hatipte beynin yıkandığına dair. Dönemin fetö olaylarından biliniyor. Diyanet dinde yeri olmayan fetvalar uyduruyorsa gayette kapatılmalı. Gereğinden fazla para da harcanıyor. Düzeltilebileceğine inancım yok ki kapatılsın diyorum. Yeni nesilin ako karşıtı olması normal. Kim bir Türk düşmanı partiyi sever ki? Din düşmanı diye bahsettiğin şeyler akp'nin dini dayatması sebebi ile oluşan şeyler. İnsan biraz kendine bakmalı eleştiri yaparken.
- +1 yıl
Bana söylediğin şeyleri soru soruyorsan üstüme almam gayette normal.
Soran+1 yıl1 im kaç kişi gitmis kaçının beyini yıkanmış
2 daha imahatip Baska okula gitme imkanı vermediği için karsıyım diyordun senin mantığına göre herkes akp olamlı ama akp dine karsı büsürü yeni nesil kişi var
3 sana göre imahatip giden herkes türk karsıtı vatan haini olamsı gerek
4 dinde yeri olmayan dediğin fetvalar hangileri
5 tarikatları karısın diyanet karısın ne güzel mantık böyle tarikatlara karısın oluyorsun insanların tepkisini alarakmı
6 ne hikmetse imahatip gidenlerde gidenlerde gayet Atatürk oluyor
7 akp dini dayatmalarını sayarmısın
Soran+1 yıl1 im kaç kişi gitmis kaçının beyini yıkanmış
2 daha imahatip Baska okula gitme imkanı vermediği için karsıyım diyordun senin mantığına göre herkes akp olamlı ama akp dine karsı büsürü yeni nesil kişi var
3 sana göre imahatip giden herkes türk karsıtı vatan haini olamsı gerek
4 dinde yeri olmayan dediğin fetvalar hangileri
5 tarikatları karısın diyanet karısın ne güzel mantık böyle
Soran+1 yıl6 ne hikmetse imahatip gidenlerde gidenlerde gayet Atatürk oluyor
7 akp dini dayatmalarını sayarmısın- +1 yıl
En başından beri türkçen ve yazım şeklin çok garip. Dahası her şeyden habersizsin. Veryansın'a girip her gün haber oku da geliştir kendini, ondan sonra bu dediklerimin doğru olduğunu anlarsın.
Soran+1 yıl1 yazım seklim seni ilgilendirmez
2 gelisimim de seni ilgilendirmez
3 senin gibi tek bir kaynağa bağlı kalarak haber arastıram yapamayı tercih etmiyorum
4 senden daha fazla sikayet içindeyim senden daha bilgim vardır
5 sende git yasıtların gibi örgü ör bu gibi seyler seni delirtmeye baslamıs- +1 yıl
Yandaş medyaları okumaktansa Türk milleti için mücadele eden varyansını okurum. Kudurmaya devam edebilirsin. Türk olduğuna inanmıyorum.
Soran+1 yılBen gidip yandas okuyorum dediğimi hatırlamıyorum hata sana git şunları okud ediğimde görmüyorum yazdıklarımda
burada kuduran bir tek sensin mini türk olduğumu senin gibi aynı görüste olmadığı kişiye vatan haini diyen bir serefer yoksuna kanıtlamak zorunda değilim
Soran+1 yılAyırca cok mileyitciysen gidip komüniste karsı doğu türkistan savun saydın
- +1 yıl
Okuduğunu anlamamak gibi bir sorunun var.
Soran+1 yılKendine bak önce dediklerime yağa cevap vermedin ya da anlamadan saldırıya geçtiğin üzerine bide gelip türk değilsin diyip küçümsemeye calıstın seref yoksunu
- +1 yıl
Ne yapayım? Tek tek kaynak mı bulayım haber sitesini vermek varken?
Soran+1 yılCevap vermediğin dolu soru vardı
Soran+1 yılSenin gibi soysuzlara kaybedecek zamanım yok
- +1 yıl
Bir yıl boyunca bu gazeteyi okusan bütün sorularına cevap bulacaksın. Zaman kaybetme o zaman.
Soran+1 yılYukarıda yazdıklarımı tekar okursan sevinirim
- +1 yıl
Aynı şeylere tekrar cevap vermeye lüzum yok. İyi geceler.
Soran+1 yılAynı seyleri tekrarlayan sensin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
+1 yılYa da yobaz ya da cahil:) Onlarla baş edemezsin, kendini yorma boş yere.
01 Yorumla
Soran+1 yılDindar kısımlarda değil solcular var bu olay
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet Atatürk'ün bir sözünü yazsak Ermeni tohumu diyor bazı düşünme yetisini kaybetmişler
138 Yorumla- +1 yıl
Atatürk düşmanı çok var sitede
Cevap sahibi+1 yıl@Benzersiz_zevkler düşüncelerini o kadar körü körüne savunuyorlar ki tezini çürütüyorum hâlâ hayır sen öylesin diyor, artık maaşlı trol olduklarını düşünmeye başladım.
- +1 yıl
Zaten harçlık alıyor hepsi
Para için herşeyini satan cok
Cevap sahibi+1 yıl@Benzersiz_zevkler kesinlikle
- +1 yıl
X per puanın var mı 🤔
Kafa dengi çıktın valla
Soran+1 yılBen sağacıyım ülkemde rahatça yasamak istiyorum ama solcular sadece kendi gibilerin yapmasını istiyor
Soran+1 yıl@bensiz_zevkler para aldıklarını kanıtlasana
Cevap sahibi+1 yılSağcısın ve rahatça yaşamıyor musun fdgjgh. Kendi gibilerin yapmasını istiyor ne demek anlamadım
Soran+1 yılÜlkede ezanını kuranın Türkçe olmasını isteyen var basörtülü biri hakim savcı avukat olmaz diyen var böylemi rahat yaşadığımızı düşünüyorsun
Cevap sahibi+1 yılUygulamaya konulmayan şeylerden nasıl rahatsız oldun
Soran+1 yılBugun koyulmuyor gelecek belli değil
Cevap sahibi+1 yılDin elden gitmiyor merak etme tam tersi şeriat getirmeye çalışanlar var
Soran+1 yılÜlkede serihat karsıtı olan kitle %83
Cevap sahibi+1 yılKaynak?
Cevap sahibi+1 yılEğer gerçek ise sevindirici ama sanmıyorum
Soran+1 yılTaraflı internet sokak olarak değise bilir sonuclar ama akp içinde serihat isteyen değil rahat bırakılmak siteyen var sadece
Cevap sahibi+1 yılHer yer zaten tekke cemaat yuvası, ezan Arapça, Atatürk'e hakaret serbest, Çedes projesi uygulanıyor, kadın öldürmek serbest imam hatip okulları normal ortaokulun lisenin 3 katı, devlet kurumlarında baş örtüsü serbest, 3 yaşından itibaren cami kursları serbest, ülkeyi Suriyelilerle Pakilerle Arabistan'a çevirmek serbest daha tam olarak nasıl bir serbestlik istiyorlar acaba
Soran+1 yılCemaatleri sevmesemde içlerinde doğur biseler söyleyenleri var İmahatip cok olması banada mantıklı gelmiyor Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" projesinin kısaltması bu konu hakkında bilgim yok işmine bakılırsa bu işim altında basak bir sey yanılmıyorsa iyi diğerleri banada sacam ve yanlıs
Soran+1 yılİnsnların rahat yasamak istemesi dediğim gelecek kaygısı gelecek bu olayların tekar yasanması
Cevap sahibi+1 yılBunlar senin savunduğun ideolojinin icraatleri, çedeste okullarda sakallı cüppeliler değerler eğitimi adı altında çocukların beynini yıkıyor, geçen yıla kadar akademik derslerde verilen dyk kursları kaldırılıp yerine bunlar konuldu değer dedikleri nedense sadece dini alanda. Sırf Atatürkün başöğretmenlik mertebesinden rahatsız olunduğu için öğretmenler ayrıştırıldı sınav getirilip uzman öğretmen başöğretmen diye gruplandırıldılar. Hem saçma yanlış diyip hem rahatsızım demen tutarsızlık level kaç oluyor
Cevap sahibi+1 yılŞu an yurt genelinde köylerde ortaokullar kapatıldı mesela, köydeki öğrenciler taşımalı eğitimle ilçeye gidiyorlar, köyler tamamen imamların tekelinde. İstedikleri şekilde köy halkını yönlendirebilirler çünkü bir öğretmen bile yok, daha tam olarak nasıl bir özgürlük istiyorsunuz
Soran+1 yılKöye atayacak imam buldular öğretmenmi atamaları kaldı ayırca tasımalı eğitim demirel zamanında yapılan birsey yukarıdaki dediklerin yarısı sacma destekleme yetirtirme kursları bir ise yardımı yoktu ayırca
Soran+1 yılCıkıp herseferinde beyni yıkanıyor diyorsunuz ama yeni nesil nedense akp dine karsı
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım köylere zaten öğretmen atanıyordu bunu iktidar kaldırdı 5 yıl önce. İmam atsnıyorsa öğretmen de atanabilir ikisi de memur. Dyk saçma ama Cübbeli hocaların laik bir ülkede eğitim vermesi saçma değil öyle mi? Hepimiz maaşımızın yarısını vergiye yatırıp sırtımızda 3 Suriyeli besliyoruz, eczanede bize bir ilaç reçetesiz 300 TL iken onlara bedava, her şeye saatlik zam geliyor neden insanlar siyasal İslam'a karşı olmasın ki enayi değilse olmalı zaten
Cevap sahibi+1 yılBasit bir Google araştırması ile ülkenin her ilinde şu anda taşımalı eğitimin mevcut olduğunu görürsün sadece oku, bu dinin ilk emri
Soran+1 yıl1 göcmen konusunda doğru bulmadığımı söylemiştim
2 bize ücretli onlara ücretsiz olayın kaynağını atarmısın
3 köylerin coğunda imama lojman yok olan köylere gelen imam kaçıyor
4 köyde okul verimli olmuyor büyük ihtimalle köye öğretmen atayacaklarına ziraat mühendisi filan atasınlar daha faydalı olur
5 neden köye okul atanmasına taktın
6 basörtü gibi dini sembollerin takılması normal bise ama cübbeli hoca haklısın
Soran+1 yıl7 dyk sacam demem bir ise yaraması
Cevap sahibi+1 yıl1. Arkadaşım o saçma bu doğru değil diyorsan neden o taraftasın?
2. Kaynak benim, eczanede çalıştım reçetesini gösteren Suriyeliye bedava veriliyordu ilaçları.
3. Torpili olan imamlar şehire geliyorlar size kaçıyor görülüyor. Ayrıca bir doktorun öğretmenin lojmanı yokken şehir merkezinde onların her şeyi bedava, elektrik su kira ödemiyorlar, neden?
4. Okul köyde neden verimli olmasın, köy çocukları şehir çocuklarından çok daha çalışkan ve saygılı?
5. Köy halkı şehir halkı gibi olayların içinde olmadığından eğitime daha çok ihtiyacı var, aydınların gitmesi halkı aydınlatması ve yetenekli çocukları bilime sanata yönlendirmesi önemli mesela ülkemizde en kaliteli eğitim köy enstitüleri döneminde verilmişti.
6. Kimsenin baş örtüsüne taktığı yok, sadece laik bir ülkede cübbe sarık takke vb. giysiler resmi kurumlar için uygun değil, bunları giymek de serbest böyle dolaşan çok var ama çocuklara öğretmen şeklinde eğitim vermeleri doğru değil.
7. Dyk sana göre saçma olabilir ama fakir ve çalışkan öğrenciler orada fen matematik çözüp sınava hazırlanıyorlardı. Çoğunluk için işe yaramıyordu kursta 20 kişi varsa 2_3ü belki böyleydi ama şimdi etüt yapmak için hiç şansları kalmadı
Soran+1 yıl1 ben ben tarafsızım
2 kaynak olarak onlara ücretsiz bize ücretli demene diyorum
3 bizim köye gelen imamlar lojman olmasına rağmen kacıyor
4 köyle sehir eğitim aynı değil her ilçeye tarım liseleri yapılması daha mantıklı
5 köyler eski köy değil bir coğu herseyin bilincinde
Soran+1 yıl6 dediğim gibi basörtülü bir öğretmen olabilir ama cübbeli öğretmen filan abartı olmus
7 dyk sacam dememin sebebi amcın ulasılamsındaki yetersizliği
Soran+1 yılİmamlar lojmanlara mecbursa kira ödemez elektrik suyuda öder
Soran+1 yılAyırca demisinki köyler imamın tekelinde filan değil bunuda unutma seninde anlıyorum ülkemizdeki fakir ama calıskan çocukların geleceğini düşünüyorsun haklısın
Cevap sahibi+1 yıl1. Arkadaşım tüm yorumlarda sağcılar ayrımcı değil bunu solcular yapıyor demişsin, nasıl tarafsızsın?
2. Staj yaparken onlara bedava verdiğim ilaç için kendim 280 TL ödedim aldım daha sağlam bir kaynağım yok.
3. Kaçtıklarını biliyorum, bir öğretmen doğuda 5 yıl çakılı kadroda kalmak zorunda tutulurken, doktor zorunlu hizmetini tamamlamak zorunda iken onlar ne hikmetse genç yaşta merkeze gelebiliyorlar. Ayrıca dinimizde ibadet para karşılığında yapılan bir eylem değildir, tamamen niyet ve gönüllülük esasına dayalıdır. Neden namaz kıldırmayı para karşılığı yaptıklarını ve bir çok memurdan daha fazla maaş ve lojman hakları olduğunu anlamıyorum. İbadet Allah için yapılır para için yapılınca bence saygınlığını kaybediyor. Ezan zaten otomatik sistemden okunuyor, imam olmayınca namaz kıldırabilecek namaz ahalisinden biri de bulunabiliyor. Yani imamların tam olarak işlevi, bu ülkeye faydaları nedir?
4. Tarım liseleri mantıklı ama imam hatiplerden sıra gelmiyor.
5. Evet bilincindeler doğru ama ordaki imamlar köy çocuklarının imama hatipe gitmesi imam olması için ikna ediyorlar. Bunu sallayarak tahmini söylemiyorum çok duydum kendi köyümden. Hem ahiretini hem bu dünyanı kazanırsın vb şekillerde yapılıyor, yetenekli çocuklar kaybediliyor. Bunun itaat eden, düşünmeyen sorgulamayan üretmeyen bir toplum haline getirmek için bilinçli yapıldığını düşünüyorum.
6. Aynı fikirdeyim
7. Aynı fikirdeyim bunu ek ders ücreti almak için kötüye kullanan öğretmenler de vardı okul çıkışlarında işlevsizdi ama 1_2 öğrenciye faydası olabiliyordu. Bunun yerine dini değerler eğitimi konulmasının sebebini anlamıyorum, yani imam hatipler mesela akademik ders kadar dini ders de görüyorlar Siyer, Arapça, Kuranı Kerim, din kültürü vb. Ayrıca buna ne gerek var?
Soran+1 yıl1 milet sağa yüklendi diye dedim
2 burada Baska bise dedim
3 kacmıyorlar gelmiyorlar değil gelmiyorlar bile ayır kişilerinde ailesi var
4 haklısın
5 yanılıyorsun
7 verimsiz olduğunu düşünüyorum kısa sürede cözülür insalh
Cevap sahibi+1 yılKardeşim ben burada Atatürk'ün bir sözünü yazıyorum hakaret yok küfür yok o sağcı dediğin erkekler altına ana avrat düz gidiyorlar. Toplumda herhangi bir baş örtülüye laf atıldığını, baş örtüsünün eleştirildiğini filan görmedim. Tam tersi baş örtülü bacıma şöyle böyle yaptılar diye karşı taraf mağduriyet yaratıyor. Annem baş örtülü diye işten çıkarıldı mesela 28 Şubat 'ta ama şimdi öyle bir şey yok, kara çarşafla da gezen var cübbeyle de. Bu teknoloji çağında bunları tartışıyor olmak bile saçma geliyor 🙋🏼♀️
Soran+1 yılSitede solcular ağırlıklı ayırca gayet güzel eleştiren var tüba lakap takan var
Soran+1 yılTeknolojisi cağında bunları tartışmak haksız
+1 yılVatan haini ilan etmesinden ziyade, deistim diyorum sanki Allahlarmış gibi yok ateş kafirlerin üzerine olsun yok diri diri yanın falan diyolar
01 Yorumla
Soran+1 yılKomikmiş
+1 yılBoş insan kategorisindeler benim gözümde.
15 Yorumla
Soran+1 yılDelirtmek için varlar sitenin kalitesini düşürüyorlar kaç yıl önce yapılan seylerin tekar olsun diye cabalıyor
- +1 yıl
Cahiliye dönemine dönüşmeye az kaldı
Soran+1 yılSağacılar değil solcular ezanın kuranın Türkçe okunmasını ne iş lerine yarayacaksa
- +1 yıl
Sorsan anlamını bilmezler
Soran+1 yılAnlmını bilmiyorlar diye Türkce yapmamız lazım kanunlarda Türkce kim uyguluyor
Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. bu siteye özgü bir şey mi sence bu
15 Yorumla
Soran+1 yılDalcağım birgün
Soran+1 yılSağcılarda değil solcular var bu iş
- +1 yıl
maalesef toplum uyutuluyor
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt