Neden dinle ilgilenen insanlar bi tuhaf?

Öncelikle iyi bayramlar

Ya neden dinle içli dışlı olduğunu söyleyen insanlar bi tuhaf geçen instada bir din hesabına denk geldim farklı bir ilimle ilgili videolar yapıyordu bir açıklama falan yoktu neyse bende bi tanesini mesaj olarak gönderip ne demek istediniz anlamadım yazdım bu aralar da yoğun bi şekilde yönelme vardı içimde sürekli dinle ilgili birşeylere bakıp kendi çapımda araştırma yapıyordum neyse işte baktım cevap vermiş

Nesini anlamadın dedim işte burada yazılanlar karmaşık şeyler dedi ki bu farklı bir dal bir alimle mi ne onunla konuş danış dedim yok etrafımda alim sen alim misin dedi ben öğrenciyim dedim anlat işte biraz dedi 25 yılda öğrendiğimi 25 saniyede öğretmem sinirli bir tavırla birşeyler daha dedi bende dedim ay tamam kalsın bu üslup ne dinde kabalık falan mı var naif olunmalı dedi ikiye ayrılır celal ve cemal mi işte dedi biri daha kibar biri de sert kısım gibi dedi ben ordayım naiflik arıyorsan başka kapıya gibisinden sonra neyse anladım dedim falan fistan biraz daha konuştum sonra soru sormaya başlayınca bu bi anda beni engelledi bende Instagrami o kadar bilmiyorum sandım ki düşünüyor soruma cevap vermek için engellediğini 2-2.5 saat sonra anladım bilmiyorum belki saçma gelicek size ama ağlayasım tuttu kötü hissettim naptım sanki sanki kalbim paramparça oldu napim şimdi niye böyle yaptı

Neden dinle ilgilenen insanlar bi tuhaf?