İBB toplantısında defin işlemleri ve mezarlık hizmetlerine %54.15 oranında zam yapılmış. :) Boş mezar yeri artık 4.470 TL ile 69.770 TL arasında değişiyormuş.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
İBB toplantısında defin işlemleri ve mezarlık hizmetlerine %54.15 oranında zam yapılmış. :) Boş mezar yeri artık 4.470 TL ile 69.770 TL arasında değişiyormuş.

Mezar yeri önemli. Ölen için değil, kalan için. Mesela büyük amcamın mezarıyla küçük amcamın eşinin mezarı arasında 1km mesafe var. Mezarlığa gittiğimiz zaman ayaklarından rahatsız olan halam o yolu yürüyemiyor. Arabayla gidiyoruz, çok yorulursa ben duamı buradan edeyim diyip oturuveriyor kenarıya. Kardeşinin mezarına gidemeyecek durumda olmak üzücü değil mi? Bence mezar taşı haricinde para tahsili yapılmamalı. Ölen kişi kendi akrabalarının yakınına gömülmeli.
Ahmet Şerif İzgören'in "Avucunuzdaki Kelebek" isimli kitabından; "Vehbi Koç, oğlu Rahmi Koç'a iki mektup verir, birini ben ölünce aç, ikincisini de beni defnettikten sonra açarsın der. Vefat ettiğinde Rahmi bey ilk mektubu açar. Mektupta şunlar yazılıdır: Oğlum, senden tek bir isteğim var, beni çoraplarımla gömsünler.
İmam tüm ısrarlara rağmen bu talebi kabul etmez. Rahmetli Vehbi Koç çorapsız defnedilir. Defin işlemi bittikten sonra Rahmi Koç ikinci mektubu açar: "Bak oğlum bir çift çorap bile götüremedim"
Bir İnsanın kabre götürebileceği amelinden başka bir şey değildir.
Ha, deniz manzaralı Zincirlikuyu mezarlığı olmuş. Ha, belediyenin tahsis ettiği dağ başında bir kabir olmuş. Ruh bedenden ayrıldıktan sonra, defnedilen yerin bir önemi yoktur.😊
Aslında hiç önemi yok. Öldükten sonra beni yaksınlar ne uğraşacaklar mezar yeriyle. Saçma buluyorum zaten bunu. Ne önemi var yani ha toprakta ha kül olmuşum? O kadar yer kaplıyorlar bir de, boş yani. Şahsen ben yakınımın mezarı olsun istemezdim her hafta gidip ağlayıp da elime ne geçecek? Sonuçta ben de öleceğim, hepimiz de gidiciyiz.
Mezar yerinin önemi yok da ben köyüme gömülmek istiyorum, bilmiyorum orası daha iyi olur sanki, orada doğup büyüdüm orada gömülmek isterim. Hem orası daha sakindir 🙈😬Ölümün ne zaman yakalayacağını bilmediğim için hep söylerim arkadaşlarıma da aileme de ne olur beni köyüme gömün diye. İnşallah olur 😻
Cevap
39Cevap
Günaydın adminim :) Bence öldükten sonra mezar yerinin önemi yok, yani kendim için konuşursam ben öldükten sonra cesedime ne olduğu ile pek ilgilenmezdim zaten hayat yolculuğu burada son bulmuş olacak benim için. ama elbette buna değer veren ya da ölmeden önce yerinin hazır olmasını isteyenler vardır saygı duyarım.
Elbette önemli benim mezar yerim hazır zaten🥲
Zor ayarladık ama yakın bir yerde ayarladık
İki katlı mezarlık yaptırdık ölürsem gömebilcekleri bir yer var 🥲 ben öldükten sonra benim için bir anlamı yok fakat ailem için çok önemi olur
Fiyat neye göre değişiyormuş? Bihter'in gömüldüğü manzaralı mezarlık en pahalı olanlarındandır herhalde :)) Ben öldükten sonra beni nereye gömerse gömsünler. Benim için bir önemi yok. Ölüp gitmişim, mezarlık mı derdimde olacak..
Havadar olanlar pahalıdır işte. Ardımdakileri borca sokmayayım 😄
Taksit yaparlarsa olur belki 😄
Ne kadar ince düşüncelisin ya. Mezarın havadar olur inşallah. Bundan güzel dua edilemez sana şu an 😄
Öldükten sonra mezar taşı falan düşünemem Caner gömmelerine bile gerek yok yakıp denize atsınlar küllerimi belki balıklara faydamız olur ha ne dersin?
Hahaha bekliyordum bu cevabı 😂
Ben öldükten sonrasinin bir onemi oldugunu düşünmüyorum. Yakabilirler bile beni, beden sonucta o, muhim olan ruhum. Dogaya geri dönüyor beden alt tarafi, cok abartiiliyor bence mezarlar celenkler anitlar filan ooooo
Cenazeyi memlekete götürmek eziyet oluyor. Yaşadığımız yerde gömülmek en doğrusu ama gelin görün ölmek bile parayla bu memlekette yazıklar olsun. Bunca yıl bu vatan için çalış öldüğünde iki karış toprağıda çok görsünler.
2015 senesinde rahmetli babama Zincirlikuyu'dan 9.500 TL'ye almıştım yer
Teşekkürler
Hic oyle toprak kazmaya gerek yok. Yaksınlar beni.. küllerimi de kavanozda saaklasinlar Hintliler gibi.. zaten iyice yandık yaşarken.. Tam yanayim.. kül olayım.
Öldükten sonra nereye gömülmenin bir önemi yok. Geberip gittikten sonra ne farkeder ki neresi olduğu.
öldükten sonra yakadabilirler beni
bizim burada da yeni bir mezarlık var aileden birisi ölürse aile mezarlığı satıyorlar:)
Zaten ölmüşüz gitmişiz, muhtemelen de cümbür cemaat aynı yerde buluşacağız. Hiç gereği yok bence, mezarlığın da gösterişi lüksü olmaz ya. 😁
Öldükten sonra battal boy çöp poşetine koyup çöp konteynırına atabilirler sorun değil benim için
Öldükten sonra çokta önemli değil aslında ama kefen parasının yanında mezar parası da biriktirmek gerekiyor :D :D
Öldükten sonra kim ne yaparsa yapsın benim artık yaşadığım hayatta işim kalmamıştır 😃 ama böyle olursa yaşayanlar maddi zararda olur
Bu ülke çok enteresan bir ülke müslümanız müslümanız diyolar utanmıyolar vefat edene saygıları mı var bunların.
Ortalıkta kalmım ya.. tabiki öldükten sonra bir önemi var..
Benlik sorun yok ama babam başka yerde yatmama katlanamıyor 😁😅😅
Benim için değil ama sevdiklerim. icin önemi olabilir ulaşım vs.
Kefenin cebi varmış. Giderken bile para lazım 🙂
Boş mesar bulsa girecek olan arkadaşlarıma hak vermeye başladım.
ben ölene kadar yakma hizmeti yayginlasir herhalde.
Ulan her şey para. Benim için yerinin önemi yok düz mezar olsun tamam
Yerin manevi olarak bir önemi yokta maddi olarak gelenlere kolaylık olabilir.
Ben öldükten sonra ister dünya ters dönsün çokta önemli değil :d
Nasıl öldüğün ve ne şekilde dirileceğin önemli. Bizi de gömecek bir toprak parçası bulurlar zahir.
Ben öldükten sonra isterlerse denize atsınlar beni bağlamaz
hayır önemi yok hatta ben öldükten sonra isterseniz yakın cesedimi ölmüşüm sonuçta ne önemi var..
Bana göre öldükten sonra mezarlığın bir önemi yok ama bazı saçma insanlar ona takılıyor
Var tabiki güzel bir bir mezarlık söyle deniz manzaralı huzurlu olur
Ölmek bile parayla. Boşuna kefen parası saklamıyor insanlar işte.
İbb, İsparkı batırdı. Şimdi de mezarlıkları mı batırmayı hedefliyor 😂😂
Mezarımın önünün manzara olmasına bile engel oluyorlar resmen bune ya jsjs
Ben öldükten sonra mezar fiyatları benim sorunum değil
Biz fakirlerin yatacak yeri bile yok inanamıyorum jgjk
Neyseki İstanbul'da değilim
Hiç önemi yok birinin üstüne gömerler olmazsa sorun olmaz bi avuç toprak.
Evet önemi vardır tabi ki ve İstanbul'un en büyük mezarlığı bizim yukarımız da Ayazağa mezarlığı
Mezar yerinden çok mezar komşun önemli diye okumuştum bir yerde.
Ben kadavra olacam girmem mezara falan kendimi tıp fakültesine bağışlayacam arka balkonu da yok pahalı olur en güzeli bu 😂
Mezar içinde mi para veriliyormus bilmiyordum hwhdksmdşfmrl ölmek bile ücretli
Hiçbir önemi yok. Herhangi bir yere gömebilirler beni
Abi öldükten sonra gelip iki dua edecekler. Belli bir süre sonra onu da etmeyecekler. O yüzden hiçbir önemi yok.
Çok yer kaplıyor bence mezarlıklar diklemesine olsa daha iyi olurdu..
sistemi tekrar ayağa kaldırabilecek bir kadına denk gelme ihtimali varsa kadavraya bağışlayalım
Hayır önemi yok kavuşacak yer aynı. tek sıkıntı uzak olmasını istemiyordu yani ziyaret edilebilsin diyosan olabilir.
Olumun bile hayirlisini versin olupte acikta kalmakta var
Ölmekte masraf artık. Bir mezarım olsun tâbi ki.
Çare krematoryum.. ama yandaslar bundan da iyi para kazanirlar fkfjf bir sekilde dine uydururlar.
Şu zmnda ölmek bile sakıncalı yani
Ölmek de maliyetli artik ya 😂
Beş para vermem mecbur gömecek belediye
Para biriktirmeye basliyim o zmn
Saçma sapan işler üç karış toprak için
Ölmek bile parayla oldu
Hayatın şu an bile bir önemi yok
Ölmek de pahalandı rahat rahat ölemiycez demek 😁
Ölünce bile borç içinde ölücez desene
Mezar parası olmayan napsin
Kirayla verirler ilerde sülale öder ömür boyu
Ölmek bile parayla bu ne