ya ne güzel süslemişler, görsel şölen.. niye abartılıyor bu kadar anlamıyorum. kesin "Türkler yılbaşı kutlamaz" falan tepkileri geldi ve kaldırdılar.. Tahminim.
Rize'de bir AVM'de yapılan yılbaşı süsleri sosyal medyadaki tepkiler yüzünden kaldırılmış. Yılbaşı kutlamak neden garipseniyor?
Neden garipseniyor biliyor musun bizim dinimizde yılbaşı kutlamak günahtır normalde ama bizim Müslüman kardeşlerimiz günah olduğunu bile bile kutluyorlar açıkçası ben kutlamiyorum yılbaşı kutlamak hristiyanların adetidir bunu da hristiyanlar yapar Hz İsa'nın doğumunu kutlarlar Kur'an'ı Kerim'de de geciyor bu ayet KİM Bİ KAVME BENZEMEYE CALİSİRSA O DA ONLARDANDİR demek istiyor ki kim hristayanlilara benzemeye çalışırsa onların adetlerine ayak uydurma o da ONLARDANDİR demek istiyor umarım açıklayıcı olmuştur.
Tamam da ben müslüman değilim, hoşuma gidiyor? Sizin gibi süslemesiz hayatsız kuru kuru yaşamak zorunda mıyız? Ne hakla kendi hayatsızlığınızı dayatıyorsunuz? Osmanlı'da bile böyle şeylere ses çıkarılmazdı anasını satauım
İkincisi, hristiyan adeti yılbaşı kutlamak değil, İsa'nın doğumunu kutlamaktır, o da 24 Aralıktır. 2 hafta bayram tatili olur, yılbaşını da içine alır.
Üçüncüsü noel ağacı, ağaç süslemek hristiyanlıktan 4000 sene önce Sümerlerde de vardı. Hatta, Divan Edebiyatında bile "her meyveyi veren cennet ağacı"nı temsil eder ağaç süslemek.
Gene dinci gericilerin cehaletinin bir örneğini gördük.
Yıl başı kutlanmasında sakınca görmüyorum. Süslemelerde hata yapılıyor Hristiyanlarınkine benziyor bunu da inkar edemeyiz. Söylenen insanları umursamamak kaile alınmadıklarını göstermek en güzel cevaptır.
Yıl 2023 hala yıl başı kutlamasına karışanlar var.. isteyen kutlar istemeyen kutlamaz kimse ne zararı var? ayrıca yeni yılı kutluyorlar.. doğum günü gibi bir şey bu
Noel bayramıyla, yeni yılı karıştırma saçmalıklarına ne demeli peki? Şöylelerine ne anlatırsan anlat boş. Altı üstü birkaç süs ve ağaç yani. Nedir bu tepki? Yılbaşı ağacı süslemek günahmış da bilmem ne. Ağaç yahu bu? Adam mı öldürüyoruz da günaha giriyoruz? Nedir şu cahil kesimden çektiğimiz..
Kimsenin bisey kutladığı yok ruh hastası bunlar :) Insanlar ekonomik olarak ezilmiş Ishayatlari uzun çalışma saatleri berbat Kimsenin nefes alacak hali yok yeni sene iyi dilekler için tatil olan bir günde biraz gulumseyip eglenme derdinde ama ruh hastaları buna bile takiliyor
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Müslüman ülkelerin hcbirinde mutlu insan hep hepsi mutsuz ve onlar Türkiye'ye gelmeye başladılar kendi mutsuzluklarini bizim ülkemize virüs gbi yayiolar. Ağaç suslemekle dinden ciktgno düşünenler namaz kılıp kul hakkı yiyerek Müslüman oldklarini saniolsr ne acı
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Noel şeysi mi kutlayalım İsa’nın güya doğumunu kutlamak amaçlı hristiyan adeti? Peki onlar mevlid kandili kutluyorlar mı ya da haberleri mi var? Müslüman mahallesinde salyangoz adetine gerek yok
gereksiz duyar kasmaya da gerek yok omoooo onlar modern çağdaş filan vs geçin o hikayeleri Haçlıların neler çektirdiklerini islam alemine unutmayın
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
2024'e giriyoruz hala yeni yıla girmeyi hristiyan bayramı zanneden bir cahil cüheyla tayfası var 25 Aralık Noel hristiyan bayramı, Yeni yıl, yeni bir sene bizim işyerinde de yeni yıla şiddetle karşı çıkan bir tayfa var ama yılbaşı diye dağıtılan bir kutu çikolata ve ikramiyeyi hiçbir direnç göstermeden besmele çekerek alıp evine götürmeyi haram falan görmüyor
Müslüm bir ülkede , Hristiyan dininin sembolleri ile Yılbaşı kutlanması etik değil. Bireysel olarak insanlar istediği gibi yaşayabilir, eğlenebilirsiniz
Ne var sanki Allah allah ben hristiyanım ve bazen kurban bayramını kutluyorum. Bütün yaptıkları günahları unutup ağaca mı takıldılar Allah akıl fikir versin.
Rizeliler Araplaşmış. Türkler yılbaşı kutlamaz değil, açıp İslam öncesi Türk tarihini okusunlar. Türklerde 21 Aralık Nardugan Bayramıdır, yani yılbaşı. Ağaç da süslenirmiş.
Orası maalesef Rize, ikisinin farkını bilseler bile yine o süslemeleri kaldırtırlar. Türkiye'nin anlamsız şekilde deniz kıyısında olup en gerici olabilmiş kenti.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Rize'de bir AVM'de yapılan yılbaşı süsleri sosyal medyadaki tepkiler yüzünden kaldırılmış. Yılbaşı kutlamak neden garipseniyor?