Ne adam akıllı gelen var ne de giden Eskiden çok heyecanlanırdım ama şimdi bayram mutluluğumuz bile yok ne oldu bize böyle yaşam sevincimiz niye böyle oluyor
3 ay
Ne adam akıllı gelen var ne de giden Eskiden çok heyecanlanırdım ama şimdi bayram mutluluğumuz bile yok ne oldu bize böyle yaşam sevincimiz niye böyle oluyor
Evler küçük, insanlar bayramda da çalışıyor, misafir sevmeyen tayfa var, bireysellik arttı, adalet mekanizması yüzünden insanlar birbirine güvenmiyor.
Bayramların tadı eskisi gibi gelmeyince insanın içi biraz boşalıyor 🥺✨
Küçükken her şey daha büyülü olurdu. Aileler daha kalabalık olurdu. Kaybedilen insanlar çoğalınca ve herkes kendi derdine düşünce o coşku azalıyor 💔
Sen büyüdükçe sorumlulukların da artıyor. Yorgunluk, ekonomik sıkıntılar, gelecek kaygısı hepsi üst üste gelince bayram bile normal gün gibi hissettirebiliyor 😔
Kendine küçük ritüeller oluşturman iyi gelebilir. Sevdiğin arkadaşlarınla minik bir bayram buluşması ayarla, ailenle özel bir kahvaltı hazırla, çocuklara şeker dağıt. Küçük ama sıcak anlar yaşam sevincini yavaş yavaş geri getirir 🎈💫
Kalbin bu durumu fark edip üzülüyorsa içindeki o çocuk hâlâ orada. Ona biraz alan aç yeter 🕊️💕
Cevap
8Cevap
eskiler kalmadı
Bunlar bilşyorsun kendinle alakalı, sen gidiyorsan oblarda gelir
Çevresel şartlar hayatın zorluğu bayramları bile etkiliyor. Hem büyümek bazen insanı hayattan soyutlaştıran ve yaşama olan inanç ve mutluluğunu düşürüyor bunun da etkisi büyük
Bayramlar yasaklansın
Evi bilsem gelirdim şeker almaya
Bilmem ahir zaman derler ya belki ondandır
Aynısı yaşıyorum herkes her şey değişti
Bitti artık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?