Bilen varsa yazarsa sevinirim: Ailenin şikayeti geri çekmesi, devlet açısından durumu değiştiriyor mu? Birini öldürmek zaten "şikayete ihtiyaç duyulmadan, kamu davası açılmayı gerektiren bir suç" değil mi?
O zaman parasını verip cinayet işlenebilecek mi, bu mu? Anlamadım ben.
Anlamadığım için tekrar soruyorum: Ben yanlışlıkla veya bilerek birini öldürdüm. Sonra öldürdüğüm kişinin ailesine para teklif ettim ve onlar da bunu kabul ederek şikayetlerini çektiler. Buraya kadar tamam.
İşin içinde insan ölümü olduğu için, olay kamu davasına döndü. Yani mahkemeye çıkacağım vs. vs.
Ey, bu durumda benim, ölen kişinin ailesine verdiğim paranın ( kan parası veya adı her ne ise ) benim mahkemeye çıkıp ceza almama bir etkisi olmayacaksa ki olmamalı ( esas sorduğum da bu zaten ), neden o parayı vermiş olayım ki? Sadece vicdani rahatlama için mi?
o ailenin yerinde olmadan yorum yapmamalısınız bence. oturup hikayesine ağlayacağınız milyonlarca insan var bu ülkede. belki ailesi bir evladını kaybetti öbür evladını düşünüyor. mahkemede süründünüz mü siz yıllarca.
Dava bu sekilde sonuclanmis. Adamlar 10 yil hapiste bekletince dava cozulmus mu oluyor? Onun yerine paralarini alip cezalandirmislar. Sonucta olen geri gelmeyecek cezanin cesidini de mantikli olani secmis adamlar.