Mustafa Kemal İnançlı bir orduyu yönlendirdi peki ya ordu inançsız olsaydı bütün zafer Mustafa Kemal'e mi ait?

Yüzbinlerce müslüman Türk, binlercesi Allah yolunda şehit oldu.

Onca ordu akınına rağmen çelikten duvar oldular.

Mustafa Kemal çok yetenekli bir komutan peki ya ordu paralı askerlerden oluşsaydı?

Ya şehitlik gibi şeylere inanmasaydı?

kınalı aliler , seyit onbaşılar ölümün karanlık olacağını bile bile savaşır mıydı?

Vatan gibi değerler ölüm gibi bencilce bir his kaplasaydı bu zafer oluşabilir miydi?

İnançlı orduların zafer üzerindeki etkisini sorguluyorum.

Güncellemeler
+1 yıl
(tahminimce Allah Allah nidaları arasındaki saldırı emrinde ordu kurşunların üzerine atılmak istemeyecekti)
Güncellemeler
+1 yıl
Bence inançsız insanlar şu soruyu kendisine sorarak "neden vatan için ölmeliyim ve gerçekten böyle bir savaş çıksa vatan için ölür müydüm?" sorusunu sormalıdır.

Kendisine karşı dürüst bir inançsız şu cevabı verir.
"Hayır, gerçekten bir savaş çıksa , evet ölünmesi gerektiğini bilsem de ölmek istemem, sevdiklerimi alıp kaçmanın yoluna odaklanırım bu benim savaşım değil, ülkeyi ben yönetmedim"

Eski Türkler de daima İslamiyet dahil GökTanrı inancı gibi şeylere sahipti. Asla inançsız olmadı.
Mustafa Kemal İnançlı bir orduyu yönlendirdi peki ya ordu inançsız olsaydı bütün zafer Mustafa Kemal'e mi ait?