Mustafa kemal atatürk müslüman değildi diyenler doğrumudur?
Cevabın nedir?
Atatürk`ün din aleyhine, özellikle İslam dini ve Müslümanlık aleyhine söylediği tek bir kelime dahi bulunmamaktadır. Aksine İslam dininden ve Hazret-i Peygamberimizden övgü ve saygıyla bahseden ve Müslümanlığı ile iftihar eden birçok sözleri bulunmaktadır.
Öncelikle hepimizin bilmesi gereken bir konu vardır ki; Atatürk Müslüman bir toplum içinde ve Müslüman bir aileden doğmuştur.
Bir insanın dini inançları, dini duyguları ve dini kültürü; doğup büyüdüğü, terbiyesini aldığı ailesi, içinde bulunduğu toplum, çevresi ve okuduğu okullar arasında çok sıkı bir ilişki bulunmaktadır. Bu açıdan baktığımızda Atatürk`ün hayatında din ile ilgili son derece önemli ayrıntılar görmekteyiz.
Atatürk, öncelikle dini inançları çok yüksek olan bir aileden, Müslüman olan bir anne ve babadan doğmuştur. Atatürk ilk dini bilgilerini ailesinden, özellikle annesinden alıştır. Atatürk`ün annesi Zübeyde hanım Atatürk`ü devrin geleneklerine uygun bir Müslüman ailenin çocuğu gibi yetiştirmiştir. Yine zamanın adetlerine göre ilahilerle diğer bir deyişle "Amin Alayı" ile okula başlatmıştır.
İlk eğitimine başladığı okullarda ciddi bir din eğitimi almış daha sonra okuduğu Selanik Askeri Rüştiyesi ve Manastır Askeri İdadisinde ciddi ve üst seviyede din kültürü almıştır. Selanik Askeri Rüştiyesi ve Manastır Askeri İdadisi ders programları incelendiğinde bu okullarda çok ciddi ve üst seviyede din eğitimi verildiği görülmektedir.
Atatürk aldığı bu din eğitimi sayesinde din ile ilgili olarak okuduğu ve incelediği Cactani`nin "İslam Tarihi", Corci Zeydan`ın "Medeniyet-i İslamiye Tarihi" gibi bugün ancak İlahiyat Bilginlerince okunan ve incelenen eserleri belirtmek yerinde olur. Atatürk`ün İslam dini ile ilgili bilgi ve kültürü daha sonraki dönemlerde liseler için yazdırdığı tarih kitabının "İslam Tarihi" bölümünü bizzat kendisinin yazması ile ortaya çıkmıştır.(1)
Milletinin tarihini yazan büyük liderler, mensup oldukları milletin maddi ve manevi değerlerine sahip ve bunları hayatlarının her safhasında başarıyla uygulamış kişilerdir. Unutulmamalıdır ki! Ulu Önder Atatürk bir ferdi olmakla iftihar ettiği Yüce Türk Milletinin maddi ve manevi değerlerini benimsemiş, özellikle milletimizi yüzyıllar boyu etkilemiş, ruh ve şekil vermiş manevi değerlerimizden en önemlisi olan Kutsal Dinimizle bütünleşmiş ve İslam dinine olan inancını hayatının her safhasında vicdanının en huzurlu köşesinde saklamıştır.43 Yorumla- +1 yıl
ayrıca laikliği dinsizlik olarak algılayanlar da var ve bu nedenle Atatürk'e kızanlar var laikliği getirdiği için fakat laiklik devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasını ve devletin dinler karşısında tarafsız olmasını savunan prensiptir. Dini inanca saygı duymak kısacası.
- +1 yıl
'..., gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.'' cümlelerinin içinde bulunduğu konuşmadır. Meclis açılış konuşması. Bil bakalım kime ait?
Soran+1 yılAtatürke ait
En İyi Cevaplar
Atatürk bir akşam, Çankaya'da arkadaşlarına sordu
- Dünyanın en büyük insanı kimdir?
- Timur'dur Paşam!
- Değil.
- Fatih'tir.
- Değil.
- Yavuz Sultan Selim.
- Değil.
- Alpaslan.
- Değil.
- Napolyon.
- İskender.
- Değil.
Nafile!..
Ne derlerse Atatürk "değil" diyordu. Dalkavuklardan biri dayanamadı:
- Sizsiniz Paşam., dedi.
Atatürk, bu zatı tersledikten sonra, sualinin cevabını kendisi verdi:
- Dünyanın en büyük insanı Hz. Muhammed'dir. Ölümünden bu yana bin üç yüz sene geçtiği halde, günde beş vakit, Cenab-ı Allahtan sonra adı söylenen Hz. Muhammed'dir.71 Yorumla- +1 yıl
aynı fikirdeyim Makaveliiii. kurtuluş savaşında yanında en büyük destekleri vermiş olan ve İslami düşüncede ve hayat tarzında olan Fevzi Çakmak ve Kazım Karabekir Paşaları ve İstiklal Marşı yazarı Mehmet Akif Ersoy'u türlü entrikalarla yönetimden ve düzenden uzaklaştırmış ve etkisiz hale getirmiştir en yakınında duran dalkavuğu İsmet İnönü Atatürk'ün ölümünden sonra başa geçmişti Menderes seçimi kazanmasa ismet İnönü biraz daha başta kalsaydı bugün Türkiye'de İslamiyet diye bişey kalmayacaktı bunun bilinmesi lazım
+1 yılAtatürk dinsiz olsa neden ülkesinin müslüman yaşmasına izin versin ki?
Diyanet işlerini neden kursun ki
"Herkes din ve din işlerini. İmanını öğrenmek için bir yere muhtaçtır. Orası da okuldur." Sözünü söyleyip
İmam hatip liselerini neden açsın ki
Bir tren seferinde milletvekilinin biri namaz kılan bir subay görmüş. Ve bunu atatürk e ihbar etmiş. Atatürk de bu milletvekilini trenden atmış.
Atatürk neden namaz kılan bir subayı kendisine ihbar eden milletvekilini trenden atsın ki
Kuranı halk anlasın diye neden türkçeye çevirttirdi
Hadis kitabını halk anlasın diye neden türkçeye çevirttirdi
Arapça ezanı anlamayan halk ezanı anlasın diye neden türkçeye çevirtsin ki?
Dinsiz adam neden balıkesir de hutbeye çıksın ki
tr.m.wikisource.org/.../Atatürk%27ün_Balıkesir_Hutbesi
(Burda ayrıntılı bir şekilde incele gör. )
Dinsiz adam neden
''efendiler, dinsiz bir milletin idamesine imkan yoktur, islam dini öyle yüce bir dindir ki; 'ilim çin'de de olsa alınız!' diyen bir peygamberimizin ümmetiyiz. biz islam olduğumuz için geri kalmadık, yüce dinimize ne zaman ki, hurafeler ve bidatlar ilave yapıldı; o zaman gerçek islam'dan uzaklaştırıldık, onun için bu hallere düştük.''
Sözünü neden söylesin ki
Atatürkün hanimi latife hanım çarşaflıydı.
Dinsiz adam karısının çarşaf giymesine neden izin versin ki
- Dünyanın en büyük insanı kimdir
- Timur'dur Paşam!
- Değil.
- Fatih'tir.
- Değil.
- Yavuz Sultan Selim.
- Değil.
- Alpaslan.
- Değil.
- Napolyon.
- İskender.
- Değil.
Nafile!..
- Sizsiniz Paşam., dedi.
- Dünyanın en büyük insanı Hz. Muhammed'dir. Ölümünden bu yana bin üç yüz sene geçtiği halde, günde beş vakit, Cenab-ı Allahtan sonra adı söylenen Hz. Muhammed'dir.
Sözünü neden söylesin ki
İçki sigara günümüzdeki müslümanların yarısında var. Ayrıca özel hayat bu biz karışamayız.00 Yorumla
+1 yılBir insan ömrü boyunca müslüman olmasa son nefesinde kelime-i şahadet getirse müslümandır. Müslüman birine de kafir diyen dinen kendisi kafir olur. Bunlar tehlikeli şeyler, en doğrusunu Allah bilir deyip ölülerin arkasından konuşmamak lazım...
50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
42Cevap
Gündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Allah diyosun yuh yobaz git arabistana taaammı laikiz diyorlar. Mustafa kemali anlatmaya gelince bildiğin şeriatçı islamcı hayatını islama adamış biri olarak anlatıyorlar
Arabistan kralına geliyorum hücum demiş
6 yaşında kuranı hatmetmiş
8 Yaşında hafız olmuş
camiler medreseler yaptırmış
Cuma namazını evde inönü ile beraber kılarmış hutbeyi inönü okurmuş
Ölürkem aleykümselam diyerek ölmüş
Vs
Vs
Vs
Ulan 1000 yıllık camiler duruyorda onun yaptırdığından bir tane göremiyoruz hani nerede
1931 okullarda okutulmaya başlanan tarih kitaplarına bakıldığında kendi sesi ve el yazılarıyla din ve peygamberimiz hakkında söylemleri ap açık ortada129 Yorumla- +1 yıl
👏👏
- +1 yıl
İsteyene kaynağı psöylerimpaylaşırım
www.dropbox.com/s/vjpohq0tr7ireya/kuran.jpg?dl=0
- Dünyanın en büyük insanı kimdir?
- Timur'dur Paşam!
- Değil.
- Fatih'tir.
- Değil.
- Yavuz Sultan Selim.
- Değil.
- Alpaslan.
- Değil.
- Napolyon.
- İskender.
- Değil.
Nafile!..
- Sizsiniz Paşam., dedi.
- Dünyanın en büyük insanı Hz. Muhammed'dir. Ölümünden bu yana bin üç yüz sene geçtiği halde, günde beş vakit, Cenab-ı Allahtan sonra adı söylenen Hz. Muhammed'dir.10 Yorumla
+1 yılÖnemli olan din mi yoksa Türkiye diye bir ülkenin oluşmasını sağlamak mı? Ayrıca Atatürk Müslüman'dı. Nasıl kanıtlamasını bekliyorsunuz, camide fotoğraf mı çekilseydi? Gerçekten yorumlarda Atatürk'e hakaret edeni gördükçe kafayı yiyorum. Ulan o sizin ecdadınız, biraz saygı.
14 Yorumla
Soran+1 yılBen saygısızlıkmı etmişim? !
- +1 yıl
o ecdadına ne kadar saygılıydı? Atalarını kendi topraklarından kovdu bu mu saygı?
- +1 yıl
Hala şeriatın olduğu, kadınların çok afedersiniz o... pu gibi kullanıldığı bir devirden bizi hür bir ülke yaptığı için evet, Atatürk'ten nefret etmelisiniz.. ve onunla birlikte toprağı kanıyla sulayan onca şehitimize.. yazık, gerçekten yazık.
- +1 yıl
Ayrıca bu ülkeden Atatürk kimseyi kovmadı. Son padişah 2. Abdulhamit baktı ki insanlar bilinçlenmeye başladı, ülkeden kaçtı.
Gündem konusunda 644 cevap paylaştı. "Edison hıristiyandı Tesla hıristiyandı" diye niçin düşünmüyorsunuz?
Adamların icat ettiği elektriği çatır çatır kullanmayı biliyorsunuz ama..
Atatürk Müslüman olsa kime ne, dinsiz olsa kime ne? Dini sadece kendisini ilgilendirir..
Bu vatan için iyi şeyler yapmış, bizi sadece o ilgilendirir..41 Yorumlasu anda basımızdakı adamdan cok daha fazla allahtan korktuguna ben yemın ederım!!!
70 YorumlaGündem konusunda 1b cevap paylaştı. Adam asker. Dini lider onder degil. Velev ki musluman degil; ne olmus?
71 Yorumla
+1 yılİçki iciyor diye bunlar soylenmis olabilir ama muslumansa veya degilse de bir sey farketmiyor şu an yaşasaydı da elini öpseydim :((
51 Yorumlaİsterse krem peynire tapsın bu ülkeyi gerçek sahipleri olan Türk'lere verdi, goygoycu müslüman geçinenler gibi Türklerin omuzlarında arşa yükselmektense dertleriyle toprak altına girmeyi seçti. Önemli olan neye inandığı değil bizim için ne yaptığı...
20 YorumlaÇok saçma bir soru olmuş :S Güldüm yani. Böyle bir kanı ortaya atan insanlar tarihmizi ve inkılabımızı bilmeyenlerdir. Biraz inkılap gözden geçirin.
01 Yorumla
Soran+1 yılYurt dıšında yasiyorum napim orda bana ataturku anlamadilar
Gizli Üye(30-35)+1 yılHicbi insanin baska bir insanin musluman veya diger dinlerden olup olmayisini sorgulamaya hakki yok. bir sadece ALLAHin isidir kula hesap sormak. eger birini musluman olp olmaysyla yargiliyosa bir insan bna muslumanim demesin. allah bile istedigine inan ister inan ister inanma demis musluman olursan odulun mukafatin olucak demis kimse kimsrye karisamaz. karisirsa bna muslumanm demesn
10 Yorumla
+1 yıl50 YorumlaMüslümandi ya da degildi. O dunya lideriydi ve bu ulke onun sayesinde bunca seye rağmen hala ayakta. Bu noktalara odaklanalim ve Atatürk dusmanligindan vazgecelim.
40 YorumlaMüslümandır bazı tartısmalar cıkmıstı mason oldugu iddaa edılmıstı hatta fotograflarla belgelenmeeye calısılmıs ama mason olmadıgı ortaya cıktı cunku cekıldıgı bazı fotograflarda elını sol gogsune koymasının sebebı sol gogsunde ağrı olmasıdır.
13 Yorumla- +1 yıl
Benimde migrenm var ama elim başımda hic gezmedim :D
- +1 yıl
Sol elini göğsüne koyması eski bir Türk geleneğidir. Bilge Kağan duruşu.
m.facebook.com/.../218427168337299
herkes ortaya bişey atar, gereçğini onunla beraber yaşayanlar ve şuanda varsa sağ kalanlar bilir panpa, bize hep yanlış söyleniyor.
10 Yorumla
+1 yılMüslüman olsun veya olmasın su anda ben izmirde namaz kılabılıyorsam onun sayesinde kılıyorum
54 Yorumla
Soran+1 yılOzaman şeriat gelsin haha
- +1 yıl
Şeriatlık bir sey soylemedim
- +1 yıl
Anlat bakalım o zaman @NurergulM
Yahu olmasın, dinsiz olsun ne olacak? Sonuçta şu yazdığımız yazıyı bile ona borçluyuz. Müslüman olup olmaması bu gerçeği değiştirir mi? Dini zerre kadar önemli değil benim için.
00 YorumlaBir atatürkçü olarak söylüyorum. Atatürk deistti yani dinsizdi. Ama bunu hiç bir önemi yok ne farkeder neye inandığı
22 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman degilsen tabiki fark etmez
- +1 yıl
Müslümanların yaptıklarını anlat. Hiç.
Tam olarak araştırmak gerek ama dindar olmadığı kesin 1400 senedir yıkılmayan halifeliği kaldıran içki kumar zina yi selbwst eden kadınları açan odur müslüman dır veya değildir diyemem
20 Yorumla
+1 yılBir önemi var mı? Adam ülkeyi ne günlerden ne günlere taşımış tek derdimiz Müslümanlık mı?
20 Yorumlabeni ilgilendirmez. Ne yaptığı önemli. Müslüman ya da değil. Fanatik ATATÜRK düşmanlarına şunu sormak istiyorum;İlk İmam Hatip'i kim açtı da neye söyleniyorsunuz?
00 Yorumla
+1 yılBirincisi kimsenin dini kimseyi ilgilendirmez ikincisi müslümandı sonuçta ülkedede nerdeyse herkes müslüman ama dindarmı değil karşısında olanlarda bunu çarpıtmışlar müslüman değildi diye
02 Yorumla
Soran+1 yılAma söylenenlere göre bunu atatürk kendi diliyle demis müsluman olmadigini
- +1 yıl
Yalandır o
Yok o tüm dinlere inanıyordu cennet garanti olsun diye :D
20 YorumlaGündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Müslüman veya değil Ülke için yaptıklarını değiştirmiyor
00 Yorumla
+1 yılNasıl bilmek istiyorsan oyle bil. baskalarinin dedigi önemsiz ama müslüman bence
21 Yorumla
Soran+1 yılBn dogru olani bilmek istiyorum
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=I4iyTI5xJdQ
Not: Müslüman deyilim08 Yorumla- +1 yıl
Müslümanlar ne yaptı acaba? - +1 yıl
Açıkçası Atatürkün müslüman olup olmaması pek umrumda deyil ben onun kişiliğine ve yaptıklarına saygı duyuyorum ama bir kemalist deyilim eyer bu yazılan lar gerçekse ona saygım dahada artı...
- +1 yıl
- +1 yıl
Olayın zaten Müslümanlıkla bir ilgisi yok. Benim sinirlendiğim nokta Atatürk'ü sadece bu yönünden vurmaya çalışıyorlar, sanki buzaman kadar seçtikleri siyasetçiler çok Müslümanlık yapmış gibi boş boş konuşmalar. Paylaştığım yazı tamamiyle gerçek istersen bu link tende bazı detaylara ulaşabilirsin.
www.dropbox.com/.../cumhuriyete%20kalanlar.rar - +1 yıl
Bunları sen mi topladın?
- +1 yıl
+1 yılLaiklerin deist imamı diyor ki;
https://i.hizliresim.com/ZDLYgV.jpg10 YorumlaGündem konusunda 515 cevap paylaştı. Din bireyi esas alır bundan sizene müslüman değilse sen mi yanacaksın? + namaz kılarken resmi yok diyenler ya namaz bile kılmıyor ya da kılarken selfie çekiniyor..
10 Yorumla
+1 yılMuslumandi tabi. Icki iciyodu yok sigara yok su bu diyenler yazanlar siz cok mu iyisiniz Allah askina?
13 Yorumla
Soran+1 yılGünahi boynuna degilmi?
- +1 yıl
Iste bende onu anlatmaya calisiyorum ama kafalari basmiyo o ayri 😂
+1 yılhilafeti kaldırması müslüman olmadığının bir göstergesi,
13 Yorumla- +1 yıl
Neden kaldırıldığını bilmiyorsan araştır, oku ve öğren.
www.dropbox.com/s/vjpohq0tr7ireya/kuran.jpg?dl=0 - +1 yıl
ben bir tarihçiyim asıl sen oku öğren, gir arşivlere.
+1 yılSize ne yahu? Kendi inancınızı dört dörtlük yaşadınız da 77 yıl önce ölen Atatürk'ün inancı mı dert oldu?
00 Yorumlayalan yazan tarih diye bir kitap var onu al oku. ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılNe yaziyo o kitapta
Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı. Olsa nolacak olmasa nolacak neyin kaşıntısıdır bu 90 senedir
20 YorumlaYa müslüman olmadı diyelim eğer ben onun sayesinde namaz kılabiliyorsam gerisi önemli değil
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılne önemi varki sonucta haepimiz bir aynı vatan için bir araya gelmedikmi kürt -türk yahudi -hristiyan hepimiz vatan için savastık bunun önemi yok
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence günümüz Müslümanlarından cok daha Müslümandı.
45 Yorumla
Soran+1 yılHaha tabi
Cevap sahibi+1 yılKul hakki yemiyordu en azindan. Tüyü bitmemiş yetimin Hakkı'yla kendine saraylar yapmıyordu.
- +1 yıl
@mahcuppns bir cinsellik kategorisine bakta gel
+1 yılonu bilemem de, söyledikleri ve yaptıklarının çelişkili olduğu kesin.
10 Yorumlahe he doğru hatta Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale savaşı sırasında öldü. Türkiye Cumhuriyetini kuran yunan hristiyan Mustafos Kemalostu :D
00 YorumlaFarkeder mi? Türk olması ve bu ülke için faydalı şeyler yapması yeterli.
22 Yorumla
Soran+1 yılÖnemli olan müslümanlık benim için
Gizli Üye(30-35)+1 yıladam kuranı anlayın die cebinden para vermiş be. hala Müslüman değil diosnz.
40 YorumlaSanmıyorum doğru olacağı pek dindar da sayılmazdı ama Müslüman'dı bence
10 Yorumla- Gündem konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılMusluman olmasa bile, saygi duyuyordu sahip cikiyordu. Ki artik tartismaya gerek yok, Yaptigi işlere bakalim.
00 Yorumla - Gündem konusunda 367 cevap paylaştı.
+1 yılDini beni alakadar etmez.
41 Yorumla
Soran+1 yılBeni etmis ama?
YouTube da gördüğüm kendi sesinden olan video var... Allah'a inanıyor sadece
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmustafa kemali eleştirme yoksa sorun kalkıyor. soruna cevap veremicem.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDin ile insanları sömürmediği için birçok müslümandan daha müslümandır Atatürküm
10 Yorumlane oldugu belirsiz onun Allah bilir
40 YorumlaEvet konuşmalari ve el yazmalari bu yönde
00 Yorumla
+1 yılherkesın dını kendıne
20 Yorumlane bilelim yahu kendisine sor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBurada deistlik taslıyordu, aslında MASON'du
10 Yorumla
+1 yılSallayan yobaz hepsi
00 Yorumla
+1 yılMüslüman.
10 Yorumlakesin bu tayipci :)
12 Yorumla
Soran+1 yılNiye tayipciler ataturkcu degilmi?
- Gündem konusunda 676 cevap paylaştı.
+1 yılkimene arkadaşım
20 Yorumla Değil ™
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet
00 Yorumla- Gündem konusunda 302 cevap paylaştı.
+1 yılNe önemi var?
00 Yorumla
+1 yıldegıldi..
00 Yorumla
+1 yıldoğrudur.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet Ateistti
10 Yorumla
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı