Mustafa kemal atatürk TBMM yi dua ile ve kurban keserek açtı nasıl olurda dinsiz olduğunu iddia ediyorlar bunlar atatürk ve Türk düşmanı. Düşünceniz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gündem konusunda 461 cevap paylaştı. Dinsizliğin Türk düşmanlığı ile ve Atatürk düşmanlığı ile ne alakası var? Bende agnostiğim şimdi Türk olmayı hak etmiyor muyum? Atatürk'ün ise dini inancı olmadığını, agnostik veya steist olmasa bile en iyi ihtimalle deist olduğunu düşünüyorum. Meclisi dua ile açması bir şeyi değiştirmiyor, diğer yorumlarda gerekli örnekler verilmiştir zaten. Kendisi inanmıyor diye o dönem gayrimüslim azınlıklar hariç neredeyse herkes Müslümanken Meclis duasız mı açılacaktı? Deliliniz bu olmamalı, kitaplara iman eden birisi gökten indiği sanılan kitaplar der mi? Çanakkale de yazdığı mektuplara bir bakın, Kuranın Türkçe mealini hazırlatan da kendisidir ve halk neye inandığını görsün der, Diyaneti kurar ki din devlet işlerine musallat olmasın, ölümüne yakın zamanda verdiği röportajda da açıkça inanmadığını söyler zaten. Konuyu bunu söyleyen Türk değildire getirecek kadar ileri gitmeyin, ben koyu Kemalistim ve Türklüğümle de gurur duyuyorum, böyle ırk = din gibi saçma cümlelerle kimseyi yaralamayın.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)1 yılmurat bardakçıyı oku, izle. nasıl dinsiz olduğunu anlatıyor belgesi ile. din tercihtir. inanmamayı tercih edebilir. türk düşmanı değilim. türküm ve türk olmaktan da mutluyum. hatta aziz nesin bile ne diyor: bir müslüman atatürkü sevemez. seviyorsa ya ahmaktır ya da başka bişey diyor. çünkü müslümanlarla ilgili hiç iyi bişey yapmadığını aziz nesin bile söylüyor.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
21Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u 1 yılCahillerdir işte
00 Yorumla İslâmcılara göre Atatürk din karşısında yer alır. Ülkeyi emperyalizmden kurtarmış, çağdaş yaşam hakkı ve eşit vatandaşlık getirmiş, kalkınıp sansyileşmeye öncülük etmiş vs bunların hiç bi önemi yok İslâmcılar için.
Yobazların istediği şey, hacı-hoca önünde vecd ile kendinden geçmiş uyuşuk bir kitle, 4 karı almak, spor, snaat ve bilşmden uzak ortaçağ karanlığına geri dönmektir. Bunların ideologları da söyler: keşke Yunan kazansaydı" Ya da "ABD gelsin de biz de tarihi müesseselerimize dönelim" diye emperyalist talanı destekleyen tipler.
Atatrük dinsiz mi değil mi, hiç önemli değil. Ama önemli olan şu: Anadolu'da peygamberi yaşıyor zanneden, namazı düzgün kulmayı bilmeyen bir halka kendi dinini öğretecek kurumlar açması bile, İslamcıları memnun edemez.
20 Yorumla
1 yıldinsizdir ve 1000 yıllık orfü geleneği bırakıp rejim değiştirmiştir bunca yıllık tarihi kenara bırakıp 80 yıllik tarihimiz olduğunu zorla kabul ettirmiş sonraki nesil bu zorbalığı kabul ederek aynı uygulama ile Avrupa köpeği olan liderler ile devam eden süreçte Türklügü sadece 80 yıl yaşamış sanan geri kafalar ile devam eden bir yüzyılda yaşıyorum kafasına göre o Türk bu değil diyen aslen Türk olmayan kisilerdir gerçek Türk ırkçı değildir ayrıca hilal simgeside İslami simgeler bu yolda yurumeyenin Türk olmadığı gibi sonradan gelme olduğu aşikâr dır.
147 Yorumla- 1 yıl
101 yıl oldu bu arda. Ama AKP -fethullahçı çetenin kurduğu rejimi saymıyor tabii.
"1000 yıllık oetadoğu geleneği" dediği de köle ticaretinin olduğu, reayanın köylerinden çıkamadığı, ortalama ömrün 40 yıl olduğu,, eşkiyadan, savaştan, mültezimlerim vergi zorbalığından bitap düşmüş, okuma yazma bilmeyen, kendi dinini bile bilmeyen bir köylü yığının sefaletinden bahsediyor.
Ne mutlu ki, Atatürk ve öncesindeki Osmanlı aydınları bu karanlık "1000 yıllık geleneği" devrimleriyle silip süpürmüş, çağdaş, eşit varandaşlığa dayalı bir usul-devlet kurmuş.
"Avrupa köpeği olmak" dediği de bu lar: Çağdaş hukuk sistemi, kadın-erkek eşitliği, bedava eğitim ve sağlık hizmetleri, sanayileşme vs. Adam bunlara karşı yani. - 1 yıl
Terörist Fetullah 65 yıllık bir örgüt bunun bir rejim ile bir alakası yok ayrıca alakasız o kadar şey yazmışsınki sonunda nereye bağlayacak diye baktım şaşırmadım:)
- 1 yıl
Yanlışın var fakat İslam'a olan düşmanlığından böyle konuştuğunu düşünüyorum umarım aydınlanırsın konumuzla alakasız şeyler değilde alakalı şeyler konuşalım
- 1 yıl
Müslüman olmayan birinin sevmesi normal zaten buna tek bir lafım yok
- 1 yıl
Zorla seveceksin diye insanların özgür iradesini kısıtlamak yobazlık değilde sevmemek yobazlık ne güzel kafa =) Azin Nesin güzel demiş ''gercek müslümanlar Atatürk'ü sevmez''
- 1 yıl
İslâm için söylediklerin doğru fakat İslam'da zorlama yoktur sen inanmıyorsan kafanı keseceğiz diye bir şey de yoktur İslâm hoşgörü dinidir bu yüzden dini İslam olmayan devletimde özgürlük istiyor olmam gayet normal kimseyi zorla sevmek istemiyorum
- 1 yıl
Rejim degistirmedi, yeni bir devlet kurdu. Rejim ile devlet arasindaki farki ögren ondan sonrada o dönemde yasananlari ögren. Rejim degistirdi muhabeti kafasi calismayan cahillerin muhabetidir.
Türklük bilinci Atatürk ile tekrar canlanmistir ama buyur, tersini iddia ediyorsan bize örnekler ile Türk Milliyetciligine, Türk kimligine Osmanlida ne zaman nasil katkilar yapildigini aciklaya bilirsin.
Haa Türk olmak icinde Müslüman olmak zorunda degilsin, hilal kiyaslamanda sacmaliktan ibaret. - 1 yıl
Rejim in anlamını bilmiyorsun bu durumda seninle konuşmak vakit kaybı 👍
- 1 yıl
Rejim bir ülkenin yönetim düzeni veya yönetim sistemine rejim denir. Atatürk Osmanli ile kiyaslandiginda rejim degistirmistir evet ama bunun yaninda bir yeni devlette kurmustur.
Türkiye Cumhurriyeti Ankara Meclisine dayanir, Osmanli Saltanata ve İstanbul Meclisine dayaniyordu. Ikisinin kalkmasi ile Osmanli resmen bitmistir (1 Kasim 1922).
29 Ekim 1923'de Türkiye Cumhurriyeti kurulmustur.
Atatürk rejim degistirdi, devlet kurmadi sacmaligi, Atatürkü itibarsizlastirmak icin ortaya atilan bir sacmaliktan ibarettir.
O kadar sacmadir ki, rejim kelimesinin anlamina ve Tarihte yasananlar tamamen terstir. Yani sadece Tarihi cahili degil, kelimenin bile anlamini bilmemek gerek bu sacmaliga inanmak icin.
Gelmis birde vakit kaybi diyor. Suc sende degil, suc Atatürkte. Geldi 1923'de sizi insan yapti, ben sizi hayvan olarak birakirdim. - 1 yıl
Kültürümüzü içinde bulundurdugumuz düzeni rejim değiştirerek yok etmek sadece gavura yakışır bunuda hiç bir Türk'ün yapacağını düşünmüyorum çünkü halk sağ ve sol olmak üzere birbirine düştü bunun sebebide budur gavurun bize yüz yıllarca uygulayamadıgı söz geciremedigi herşeyi düşmanın şapkası düşmanın kültürü düşmanın kanunu ile yaptılar Türk'ün kanunu'nu hiçe saydılar ben 80 yıllik Türk olmadım hiç olmamda bu vatanda atalarının 1000 yıllık tarihinde ayak izimiz vardır bana Türküm demek için Türklüğü iyi bilmen taniman gerek ✋
- 1 yıl
Kültürümüz Atatürk ile yok edilmedi, tam tersi Türk kültürüne dönem icin calismalar yapildi. Dilin Türkcelestirilmesi, Türkce Ezan, Türkce ibadetler. Türk kimligine daha yakinlastirildi.
Kiyafet reformu diyorsan, ilk batilasma kiyafet reformlari 2. Mahmud döneminde yapildi, o zamanlar Atatürk dogumamisti bile.
Türkün kanunu ne tam olarak? Araplarin Seriati mi, ki Osmanlida Seriat bile uygulanmiyordu.
Ne Mutlu Türküm Diyene bile diyemeyenler, Arapca Ezan okuyanlar gelmisler bize Türklügü ögretecekler.
Senin Türklük dedigin Arap Milliyetciliginden ibaret. Ne Tarih bilirsin ne bir sey bilirsin. Cahilin tekisin iste. Atatürk düsmani olmak icinde böyle cahil olmak gerek iste. - 1 yıl
İslâmı Türk'e göre sekillendirmek yanlış Türk'ün İslam'a göre sekillenmesidir doğru olan zaten aramızdaki fark bu İslam ı sadece Arapların inandığı din olarak görüyor İslam yaşamını ise Arap yaşamı sanıyor Allah a küfür onun istediği düzene isyan etmekle olur bu yüzden bu düzeni bozanda en büyük kufurbazdir ülkemize gelmiş geçmiş en büyük Allah düşmanlarını zaten İslam ile devlet işlerini ayırarak yapmıştır zaten ateizm bakış açısı bir çok genci etkilediği için Allah a düşman olan ama İslam ile alakalı bilgisi olmayan çok insan var ne yazık ki din tuccarlarina bakıp İslamı böyle bir şey sanıyorlar cahillige değil bilgiye bakmak aslidir
- 1 yıl
Iste Türkü islama benzet demek, Arapca Ezan demek, cocuklarina Arap isimlerini vermek demek, Arapca ibadetler demek.
Türk degilsiniz iste kardes. Ha islam hakkinda bir cacik bilmeyende sensin, onuda gördüm. Gecmis olsun.
iki üc yobaz Atatürk hakkinda ortaya palavra atmis, senin gibi cahilerde inaniyor iste. - 1 yıl
Bu nasıl mantık Türk'ün müslüman olmasını arap ırkına geçiş sanıyorsun İslam'a olan nefretin ile Araplıgı pekiştirerek gösteriyorsun
Müslümanlığın ırkçılık olduğunu bilseydin en azından Müslümanlık adına bir bilgiye sahip derdim oda yok var sa yoksa kin nefret ve İslam düşmanlığı
1000 yıllık tarihimizde böyle bir zihin yapısı gelmemiştir bu yüzden İslam hakkında bilgin yoksa dusmanliginda olmasın
Ayrıca 80 yıl önce gelip bu topraklara Türk'üm diyemezsin önce 1000 yıllık tarihin var mı onu sorgula
Görünüyor ki yok öyle bir tarihin olsa benimle polimiğe girmezdin bu yüzden göçmen olarak devam et yalan konuşup Türk Luk yapma seninkisi Türkluk değil kendini Türk saniyorsun - 1 yıl
Benim 10.000 senelik bir Türk Tarihim var. Türkler Tarih yazarken senin Muhammed dedigin Arapoglu bile dogumamisti.
Kardesim senin ismin en basta Türk kökenli mi yoksa Arap kökenli mi onu bir anlatsana.
Türk topraklarinda Arapca Ezan okunuyor, cocuklara Arap ismi veriliyor, ibadetler Arapca yapiliyor, cennetin dili Arapca diyorlar.
Bu gelmis hala bu din arap dini degildir diyor ya. Gelmis biz Türk oldugumuzu 1923'de mi hatirladik diye soruyor. Evet kardes, bizi 1000 sene boyunca zorla Arap yapmaya calistilar 1923'de Türk oldugumuzu tekrar hatirladik. Sonra geldiler, Türk topraklarinda Türkce ezana zulüm dediler. Türk topraklarinda Türkce konusmayi bize islamcilar zulüm olarak ögrettiler.
Islam bir din degil, islam Arap emperyalizmidir, dünyada görülmüs en vahsi ve en acimasiz emperyalizmdir. 100 sene önce ingilziler basarili olup bizi Hristiyan yapsalardi onlar bile bize Hristiyanligi ingilizce yasamamiza zorlamazdi Türkce yasardik. Arap Emperyalizmi ama herseyi arap yapar. - 1 yıl
Senin Türk olduğuna asla inanmıyorum 80 yıldır bu ülkeye bir tane çivi cakmamis biri bana Türküm demesin ayrıca bizi bı kaşık suda boğmak isteyen düşmanın ( ABD İngiltere) nin 80 yıldır özentisi olmak yerine en azından bı tank bı tüfek araba yapsaydın derdimki en azından Türk olmasa bile vatanına sahip çıkıyor ama oda Yok içki iç İslam'a söv başka bir şey yok
- 1 yıl
Ayrıca kendi kültürümüzü unutup İngiliz Fransız kültürünü alan kişi fransizim dese inanirimda Türk'üm demesin bana
- 1 yıl
80 sene dediklerim kim? Bu ülkeyi 1950'den sonra Menderes, Erbakan, Özal ve simdi Erdogan gibi islamcilar yönetti. Bu 70 sene icinde sadece 6 senelik Bülent Ecevit iktidari var ve bu 6 sene icindede Kibris Harekati yapildi ve Abdullah Öcalan yakalandi.
O özenti dedigin kisiler kadar Amerikaya, Fransaya dünyaya meydan okuyan olmadi bu ülkede. Sizin Erdogan Amerikan askerleri icin dua ediyordu.
Kurtulus Savasindada islamcilarin ah yunan ordusu ah halife ordusu deyip düsmana destek oluyordu.
Ne Mutlu Türküm Diyene diyemeyen Arap isimli arapcilar gelmis benim Türklügümü sorguluyor ya. - 1 yıl
Menderes bağımsızlık istedi darbe yapıldı idam edildi kendisi (muhafazakar partidir)
Özal bağımsızlık istedi suikast ile ABD ajanı feto ile verilmiş mesajı var Özal'ın partisi ( muhafazakardir)
Erbakan gelmiş geçmiş en zeki liderlerdendir Kıbrıs harekatı başında o vardır batılı basının Erbakan'ı muhafazakar kotulemesi ve ülkeye bağımsızlık getirebileceği icin onuda başa getirmediler
Erdoğan ise 20 yılda uğradığı suikastler ve darbe sonucu batılıların hedefinde neden çünkü bağımsızlık için savaşıyor düşmanin tarafında kim var diye bakınca
İçimizde sözde Türkler düşmanla iş birliği içinde düşman ile yan yana olan Türk değildir zaten bu yüzden gocmen olduğunuz aşikar - 1 yıl
Menderes kimden bagimsizlik istedi? Herif CHPyi kapatmaya calisti ve Demokrasiyi kaldirmaya calismisti, birak bagimsizligi, Menderes iktidari tamamen kendisine baglamaya calisiyordu.
Ayri Atatürkün makam aracini müzede cikartip, Amerikanlari onunla İstanbul 'da gezdirende odu, bize Amerikaya bagladi , ondan büyük Amerikaci yoktu. Batidan mi bagimsiz yapmak istedi simdi bu adam yoksa bizi?
Özal yap islet devret sistemini Türkiyeye getiren kisidir. Özalin izledigi Politikada bagimsizliga falan gitmiyordu tam tersi aslinda yasaniyordu.
Erbakan'in Kibris Harekati ile baglantisi bile yoktur, Islamcilarin Kemalist Ecevitin yaptigi harekata cökme cabasindan ibaret senin dedigin. Bülent Ecevit Ayse Tatile ciksin kodu ile harekati ingiltereden baslatmistir.
Batililar Erdogan gidecek, yeni hükümet mültecileri Avrupaya salacak diye altina yapiyor.
Inan bana Avrupa kadar Erdogani seven ve destekleyen yok bu dünyada... - 1 yıl
Avrupa Erdoğan'ı seviyormu yani güldürme beni:)
- 1 yıl
Evet, Avrupa Erdogani hemde cok seviyor. Sen o yandaslarin tüm dünya Erdogana düsman, Erdogan dünyaya meydan okuyor masallarini gec.
Erdogan Türkiye'yi Avrupanin mülteci cöplügüne cevirdi. Erdogan gidecek, mülteci anlasmasi kalkacak, mülteciler Avrupaya gelecek diye bir yerlerine yapiyor Avrupalilar. - 1 yıl
Yani Erdoğan kendi ayağına sıkıyor diyor ki alıp beni sevmesin biz de mülteci alalım :)
- 1 yıl
Erdogan'in kendi ayagina hadi ordan falan yok. Mülteciler icin iki kurus para aliyor Avrupadan, mülteciler halki tecavüz mü ediyor, öldürüyor mu onun umrunda degil, onun torunlari özel koruma ile geziyor.
Acliktan gebersede ona oy veren putperest bir secmeni var. Adamin halk gibi bir derdi yok ki iste. - 1 yıl
Halk gibi bir derdi yoksa bu halk neden onu seviyor sence?:)
- 1 yıl
Medya tarafindan propagandaya maruz kalip, düsünceleri AKP medyasi tarafindan kontroll edildikleri icin. Halka en basta esit ve tarafsiz bilgi sunulmuyor.
- 1 yıl
Fox TV halk TV gibi bir çok TV iktidar düşmanı yani medyada insanlar izlemek istediği kanalı seçebilir yani medya sebep değil bu yüzden söyledikleriniz asılsız bana gerçek bir sebep gösterin bu millet neden seviyor?
- 1 yıl
insanlar izlemek istedigini kanali secebilir diye bir sey yok. Medyanin 95% AKP elinde. Geri kalan 5%'de RTÜK ile baski uyguluyorlar. Türkiye'de serbest medya yoktur.
Erdoganda 20 senelik iktidari boyunca tarafsiz gazetenin karsisina cikmamistir.
Sebebini sana söyledim. Düsük egitimli bir halk ve kontrol altinda bulunan bir medya. - 1 yıl
En çok izlenen 10 kanal varsa 1 ya da 2 si yanlı ki diğerlerinin hepsi iktidar karşıtı bu durumda medyaya bakarsak %80 ile iktidar yine kaybetmesi lazım
RTÜK yanlı olsa bile RTÜK kanal değildir haber sunucuları baril baril bağırıyor iktidara sovmedikleri kaldı bı hani RTÜK nerede yok!
Aslında RTÜK un kurallari ve gerekçeleri var bana sorarsan çok fazla serbest bırakıyor kanalları isteyen istediği gibi konuşabiliyor
Bu söyledikleriniz yancı medya yalanı sizde bunlara inananlardansiniz daha ilerisine gidersek kanıt bile bulamazsınız
Ayrıca halkımız için düşük eğitimli demişsiniz evet fakat 20 yıl öncesinde okuma yazma bilmeyen oranı daha çoktu tabiki eğitim sisteminde halen zorbaliklar var yalan yanlış şeyler var ben bu sistemde karşıyım ne kadar karşı olduğum şey varsa sizin işinize yarayabilir belki ama daha güzel bir sistemi destekliyorum fakat sizin halen soruma bir cevabınız yok söyledikleriniz tamamıyla hurafe bilgi inanmayın böyle seylere - 1 yıl
Kardesim sen Türkiye'de medyanin AKPnin elinde oldugunu göremiyorsan konusmanin bir anlami yok. Sen en basta ülkenin durumundan haberdar degilsin.
Ülkenin mevcut durumunu bilmiyorsun Millete 100 sene önceki Tarihi anlatacaksin sözde... - 1 yıl
Bak şu an sosyal medyada başta sen olmak üzere isteyen herkes istediği gibi elestriyor Instagram Twitter da dahil kanallardada Fox izle sabah akşam neler söylüyorlar izle gör halk TV adamlar yalan söylüyor halka ama buna rağmen RTÜK yayını durduruyor devam evet akp elinde ne güzel elmis o öyle☺️ herkes serbest ben olsam kapatmıştım kanalı komple sosyal medyada yoksun TV medyasindada kulaktan dolma bilgi ile söylüyorsun
100 yıllık tarihin aslını gerçek Türk bilir☺️ gerçek Türk ise 1000 yıllık tarihi varken 100 ü zaten aşmıştır
- 1 yıl
Daha gecen 16 yasindaki cocuk Erdogana sözde hakaret ettigi icin tutuklandi.
- 1 yıl
Zaten sözde hakaret edecek ki kanun uygulansin bana sorarsan kanun ters uygulanmalı yani ailesini hapise atacaksın sen çocuğunu millete küfür et diye mi yetiştiriyorsun ona buna ana bacı küfür eden bir çocuk yetistiriyorsa çocuğun annesi ya da babası yargilanmalidir böyle ahlaksız bir nesil yetiştiren her kimse hesap vermeli
- 1 yıl
Çocukların cezai sorumluluğu yaşlarına göre değişiyor. TCK’ya göre çocuğun fiili işlediği sırada 12 yaşını doldurmamış olması halinde ceza sorumluluğu bulunmuyor.
12-15 yaşındaki çocuklardaysa işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabilme, fiile dair davranışlarını yönlendirme yeteneğinin varlığına bakılıyor.
13 yaşındaki çocuk için de bu doğrultuda Adli Tıp’a rapor hazırlatıldı. Raporda, ‘çocuğun işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabilme, fiile dair davranışlarını yönlendirme yeteneğinin olduğu’ belirtildi.
- 1 yıl
Kardes bos yapiyorsun. Sende herseyin farkindasin bilerek yalanlar sayikliyorsun iste.
Asil konudan uzaklastik.
Asil demek istedigimiz, Hilafetiniz ve Halifeniz bir kursum atmadan Istanbulu ingilizlere teslim ederken bizi dinsiz dediginiz Atatürk kurtardi. Atatürk döneminde Millet Allahu Eckber nedir biliyorken, bugün bilemiyorsun. 1950'de bu Müslümanlari bir gecede cahil biraktilar. - 1 yıl
şu an hilafet ya da şeriat yok kanunlar berbat vaziyette Avrupa kanunlarını överken bir kanun bile koymamissin ve gelip boş yapıyor diyorsun sistem Avrupa sistemi ile yönetiliyor ve aşırı berbat bir sistem hilafet sistemininde yerel kanunlarimizla ilgisi yok bilgisiz olma bu konuda müslümanlara dayatılan kanun kural ve yönetmenlik sonucu cahil bırakılması normal bu arada müslüman dediğin bu ülkenin büyük çoğunluğunu kapsıyor
Sen demokrasiyi savunuyorsun ya demokrasi çoğunluğu baz alır bu durumda çoğunluğa karşı çıkmaman gerekir elbette fikirlerin olabilir ama milletimizin de dediği olur
Bak sen müslüman değilsin anladığım kadarı ile ve müslüman olmadığın içinde aynı fikirde değiliz ayrıca sabaha kadar konuşsam sen fikrinden dusuncenden dönmeyeceksin o halde ne diye gelip konuşuyorsun? - 1 yıl
Ülkeyi 25 seneden beri hem Laik hem Müslüman olunmaz diyen herif yönetiyor, devletin her organina girmisler hukuku bozmuslar bu gelmis hala kanunlari sucluyor.
Eger bu sistem Kafir saat gibi isliyorsa huzur getiriyorsa ama Müslümanin eline verince bozuluyorsa kusur Müslümandadir, kusur islamdadir.
islam iste iddia ettigi huzuru ve barisi getirmiyor, bir ise yaramiyor, 3 Milyon nüfüslu israil bile islamin anasini öpüyor.
Anlayin iste, bu din bir ise yaramiyor, Muhammedin uydurmasindan ibaret. - 1 yıl
Peki sence kim yönetmeli bu ülkeyi bana direkt cevap ver bakım:)
- 1 yıl
Bilime, Egitime ve Adalete önem veren biri yönetmeli bu ülkeyi. Cahilinlerin dediklerine takmayan, yobaz ve gericilerin kafasini demir yumruk ile ezen bu Milleti kalkindiran biri gerekli.
Yapilmasi gerekeni yapan, sesini cikanlari ipte sallandirmaya korkmayan biri gerekli.
Avrupa sira sira din adami asarak geldigi yere geldi. Japonya sadece biz inkilaplari istemiyoruz diyenleri degil, onlarin tüm ailesini kursuma dizdi ki, soylari kurusun.
Yoksa bu cahil anadolu halki, bu ülkenin icine etmeye devam eder. - 1 yıl
Tam tahmin ettiğim gibi fikrin yok ama bolca elestrin var sen 4/4 luk birisin galiba sen geç ülke başına görelim bakalım nasıl yönetiyordu idda ediyorum 1 gün bile yonetemezsin🤗
Atatürk'e dinsiz diyen ya cahildir ya din tüccarıdır.
12 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAtatürk'ün dini anlayışını merak ediyorsan 1925'ten sonrasına yani bütün ipleri ele almasından sonraki döneme bak. Kendi el yazısıyla yazdığı notlar var. İlk okullarda okuttuğu "medeni bilgiler" kitabına bak mesela.
Yoksa meclis açılırken dua etmesi ya da camilerde Hutbe vermesi değil ölçüt.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılRvet hem öyle olsaydı milleti savasa cagırırken hep cübbeli sarıklı mollalarla mı dolasırdı? Hep iftira bunlar. Savastan sonra da basta yedigi ictigi ayri gitmeyen ne kadar molla varsa hepsini astırdı diye adama dinsiz diyorlar ama bence öyle değildir. Öyle olsa bu millet 100 senedir anlamaz miydi durumu?
00 YorumlaGündem konusunda 2b cevap paylaştı. Atatürk'ün röportajlarında, bir dine mensup olmadığını zaten dile getiriyor.
Bir dine mensup olup olmaması önemli değil zaten.
Ama yanlış bilgiye de sahip olma.
30 YorumlaÖncesi ve sonrası var. İmanlı olan imansız olur, imansız olan imanlı olur. Kimileri maske takar. Müslüman olan kur’an ile yaşar ve öyle yönetir. Anayasa ya da o zamanda basılan kitapları araştırırsanız detaylı bir şekilde daha bilgili olabilirsiniz.
00 Yorumla
1 yılMüslümanım elhamdülillah Atatürk Müslüman diyr iddia etmen de mantıklı değil. Çünkü dini ilgilendirmez yaptıkları ilgilendiriyor. Sevmeyen de saygı duysun
00 Yorumla- Gündem konusunda 648 cevap paylaştı.
1 yılKilise acilisinda Bizim Cumhurbaskanimizda Hz. isayi overdi herhalde.
Ateist oldugunu Celal Sengor soyluyor.
11 Yorumla- 1 yıl
beni ateist olmasida ilgilendirmiyor. O donemde hem savasip hem ulke kurmak kolay degil. bu bakis acisini degistirin. Abdulhamide sahip ciksaydi halk. bu noktalara gelmezdik. oda ayri bir konu.
Gizli Üye(18-24)1 yılEzanı türkçe okutması ve hilafeti kaldırması bir müslümanın yapacağı şeyler değil bence
42 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYa neden atatürkü zorla müslümanmış gibi göstermeye çalışıyorsunuz? Adam dinsiz olduğunu kendisi söylüyor.
1 yılDinsiz zaten. Kurduğu Cumhuriyetin değerini anlamak için dindar mi olması gerekir
20 Yorumla
1 yılBen bu soruya cevapsız kalmak istiyorum ya
herkes farklı konuşuyor farklı şeyler öne sürüyor
kime inanacağımızı şaşırdık zaten ortalık karışık00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKurban keserken fotosunu atsana Allah rızası için. Gözünüzden uydurmayın. Mevzubahis şahıs, İslam dinine 20. Yüzyılda en çok zarar veren kişidir.
26 Yorumla
Cevap sahibi1 yılAdamın kendi el yazması notlarında "İslam dini safsatadır"diyor. Kuran-i Kerim için "Gökten indiği sanılan kitap" olduğu ve yazarının da "Muhammed" olduğunu söylüyor. Link atacağım şimdi hemen çemkirmeyin.
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yılKaynak: Atatürk'ün el yazmalarının ve altında imzasının da yer aldığı "Medeni Bilgiler" kitabı. İnternetten kaldırıyorlar bunları ne yazık ki. Kitaba bir kitapçıda göz gezdirerek okuyabilirsiniz.
- 1 yıl
En fazla zarar veren mi? Son 1000 senede Islama Atatürk kadar hizmet eden olmadi asasasaas
Cevap sahibi1 yılNe hizmeti yaptı?
- 1 yıl
Bugün sokakta ortalama bir Vatandas Ezan'da ne okundugunu gec, Ezan ne icin okundugunu bile bilmiyor. Allahu Eckber ne demek onu bile bilmiyor.
Müslüman olmak icin kelime sehadet getirmek gerekiyor, Vatandas anlamini bilmedigi icin kelime sehadet bile getiremiyor.
Neden bilmiyorlar ve yapamiyorlar? Cünkü hepsi artik Arapca yapiliyor ve biz Arap degiliz.
Bu Millet kurani anladigi dilde ilk defa Atatürk döneminde okuya bildi.
Ezani ilk defa Atatürk döneminde anladi.
Kelime Sehadeti ilk defa Atatürk döneminde getirdi.
Atatürkün islam icin sagladiklarini 600 senede Osmanli bile saglamadi. Yobazlarin sacmaliklarini ezberleyip, sayiklamak yerine, Atatürkün yaptiklari hakkinda bir kafa yorsaniz, Islamin bu topraklara 1923'de geldigini anlayacaksiniz aslinda.
YouTube konuşması var kitaplara uydurma diyor.
00 Yorumla- Gündem konusunda 505 cevap paylaştı.
1 yılOlsa ne olmasa ne yaratılanı severiz Yaradandan ötürü
00 Yorumla - Gündem konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılO sırada öyle gerekiyormuş öyle yapmış. Yani bunu anlayamayan da ne bilim.
00 Yorumla
1 yılSeviyorsan atanın kararına saygı duyman lazım ki dinsiz olduğunu basit bir araştırma ile bulabilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBanane atatürkten beni ahirette omu kurtaracak ne atatürkmüş
11 Yorumla- 1 yıl
Hayir canim, yatagina 9 yasindaki kizi alan Arap muho kurtaracak seni.
Herkes bir şey soyluyo
10 Yorumla
1 yıldini inancı kendisini bağlar bence boş muhabbet
00 Yorumla
1 yılDinsiz değil guzumm
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi