Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Bizlerin desteğine veya desteklememesine ihtiyacı yok. Filistinin de, İsrailinde. Sosyal medyadan destekliyorum veya desteklemiyorum demenin ne gibi bir faydası veya zararı var? Hiç. Kendimizi avutmak yerine hayatımıza odaklanmalıyız. Ülke liderleri çözerse çözebilir bu tür sorunları. Bize ihtiyaç yok gereksiz yere strese girmemeli kimse. Buradan üzülmenin sevinmenin faydası zararı yok oradakilere.
İkisi de birbirinden mok zaten. Kimse İsrail'i tercih etmiyor, ama boykot etmek kibritinbucu kadar bir faydası yok. Sizin kafanız bunu anlamıyor. Kahve içmezsin, ilacını içersin. Kola içmezsin, tarım ilacını kullanırsın. Her anlamda İsrail'in vereceği ürünlere bağlısın. Gözünün gördükleri hiçbir şey, bir halta yaramıyor. Ne onların ekonomisi çöküyor, ne de sarsılıyor. Saçma sapan protestoyu bırakın.
Neyi alıp almayacağım konusunda özgürüm. Ben, bahçe bakımımı yaparken İsrail ürünleri kullanmamaya dikkat ediyorum. Tohumlarımı da yerli tohumlardan kullanıyorum. Bir kere de Türk malını, yerli üretimi destekleseniz olmuyor mu? Paranız, dışarıya gitmek yerine Türkiye'de kalsa daha iyi olmaz mı? Boykot yapıldıktan sonra İsrail ürünlerine en az %40 indirim yapıldı. ABD ve Avrupa'da da İsrail ürünleri boykot ediliyor. Demek ki boykot, onlara dokundu ki ürünlerine indirim yapmaya başladılar.
Ben ne okudum az önce?
Türk malı dediğin ne var ülkede? Gıda harici pek bir şey yok. Bir ülkenin kalkınması için Popkek yeterli değil. Mercedes yerine, Togg mu almak istiyorsun? Togg'un ortaklarından biri Anadolu Grubu, Coca Cola'ın dağıtıcısı konumunda. Onları da geçtim; çoğu parçası İsrail'e destek verenlere ait. Hala Türkiye'den İsrail'e gemi kalkıp duruyor, yani ticari ilişkilerimiz sekteye bile uğramadı. Sen burada Coca Cola almayarak boykotun işe yaradığını, indirim yaptırdığını sanıyorsun. Dünyada bu ay için Black Friday (Kara Cuma) derler. Yani anlayacağın, indirim ayıdır. Onun için indirim yapılmayacağını düşünemeyip bunu demene bir şey demiyorum.
Marketlerdeki deterjanlarda bu zamana kadar bu kadar indirim olmamıştı. Türk malı deterjanları araştırıp buluyorum ve onları alıyorum. Türk üreticileri destekliyorum. Limandan İsrail'e, ticaret anlaşmalarından dolayı gemi kalkıyor ama o ticaret anlaşmalarının birçoğunun iptal edilmesi gerekiyor. Emin olun, Türklerin de ürettiği çok kaliteli temizlik malzemeleri var. İsrail'in demiri, Türkiye'den gidiyor. Türkiye, kademeli olarak dışa bağımlılığını azaltmalı ki İsrail destekçisi firmalara muhtaç olmayalım. Bu şekilde sermayec Türkiye'de kalır ve Türk lirasının değeri de artar. Devletin, Türk girişimcilere büyük destekler verip denetim altına alması gerekiyor.
Cevap
10Cevap
İsrail'i desteklemiyorum ama, Filistin'de PKK kamplarına müsade eden, PKK'yı destekleyen Filistin'i de desteklemiyorum.
Geçmiş derken? 2 Yıl içinde gerçekleşen olayları kastediyorum. Çin, Uygur Türklerine Soykırımı yaptı, Filistin destekledi. KKTC'yi ilk tanımayan devlet Filistin oldu. PKK'ya destek verdiler. Bunların hepsi 2 yıl içinde oldu. Uygur Türkleri katledilirken de bebekler ve çocuklar vardı. Filistin ne yaptı? Sonuna kadar destekledi..
Bu dediklerinizi, İsrail kuklası Mahmud Abbas yaptı. Halkın ne suçu var? Orada yıllardır seçim yapılmıyor zaten. İsrail'in istediği bir adam yönetiyor orayı. Gazze'deki çocuklar, Türkiye'de deprem olunca harçlıklarını bağışlamışlardı. Doğu Türkistan konusunda ise en çok bizim sesimiz çıkıyordu.
Olmaması lazım
Aslında bu resmi herkesin paylaşması lazım.
Destekliyorum evet.
Seninki bos bir paylasim. PKKyi tarih boyunca destekleyen hep Filistin olmustur.
Boş bir paylaşımsa neden yorum yapıyorsun? Geçmişteki birkaç hain Filistinli böyle yaptıysa şimdiki bebeklerin ve sivillerin ne suçu var? Ermeni Soykırımı var diyen Mahmud Abbas, İsrail kuklası. İsrail'e, Gazze'yi yönetme konusunda yardım edeceğini söylüyor. İsrail'in gerçek yüzünü görünce dayanmadın mı yoksa? İsrail, Pkk'yı bilerek destekliyor. Pkk'yı, Arzu Mevud topraklarından saydığı Türkiye'nin gündeydoğusuna salıyor ki orayı almak kolay olsun. Eğer İsrail, Pkk'yı desteklemiyorsa neden Pkk'ya silah yardımı yapıyor o zaman? Adamların nasıl Türk düşmanları olduğunu görmüyor musunuz? Depremde bile yardım diye gelip tarihi eser çaldılar. O sırada Gazzeli çocuklar, Türkiye için harçlıklarını bağışlıyorlardı. Mahmud Abbas, Gazze'yi yönetmiyor zaten. Batı Şeria'yı yönetiyor ve tam bir siyonist destekçisi, İsrail kuklası. Bütün bunlara rağmen Türk düşmanı İsrail'i destekleyenleri anlamıyorum. Cellatlarına aşık olmuşlar. İsrail, Türkiye'nin gündeydoğusuna dayandırsa da destekleyecek misiniz?
Ne israili ne de arapları destekliyorum. Allah lanet etsin böyle ırka.
İkisini de desteklemiyorum. Yesinler birbirlerini banane. Çocuklara yazık sadece
Asla bebek katilleri
İsraili asıl destekleyenler başımızdakiler
Destekliyorum. Savaş bunu gerektirir
Hayır
Türkler orta Asya’dan Anadolu’ya nasıl geldi? ya da Osmanlı 7 kıtaya nasıl hükmetti? Her millet kendi toprağını genişletmek etrafındaki devletlerden güçlü olmak ister.
Peki bende sana sorayım bir soru. Türkiye ırakta savaşıp bölgesel Kürt yönetimi kurulmasına yardımcı olurken neden sesiniz çıkmadı?
Türkiye Suriye rejimini alt edip güvenli bölge adı altında Suriye’yi boşaltırken buraya yerleşen ABD, Rusya, İngiltere üslerine nasıl izin verdi? Türkiye bunu yaparak yahudileri neden destekledi?
Türkiye’ye karşı düşmanı nasıl teröristse başka milletlere karşı da biz teröristiz. Az gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelere böyle gaz verip sahaya sürüyorlar. Sonrası yüzbinlerce can kaybı ve milyar dolarlarca maddi kayıp. Türkiye teröristlerle savaşınca ne kazandı düşündün mü? Irakta neyimiz var ya da suriyede.
İsrail piyondur. İsrail’i fonlayan ve destekleyen nato müttefikimiz ABD dir. Bu arada şu an Türkiye cumhuriyetinde ölümlü vakalar (Mafya-uyuşturucu-gasp-hırsızlık-tecavüz) terörün verdiği kayıptan daha büyüktür. Ülke temizlenmedi daha beter oldu. 3 ay içerisinde yeni içişleri Bakanı tarafından yapılan operasyon sayısı 143.400 olarak açıklandı. Bu mu temizlenmiş hali?
Eskiye nazaran daha iyi demek istedim. Ali Yerlikaya'yı, siyasi düşüncesinden bağımsız olarak bu konuda çok beğeniyor ve takdir ediyorum. ABD ve piyonları, her zaman Türkiye düşmanı olmuşlardır. Türkiye'de faaliyet gösteren terör örgütlerini fonlarlar. O yüzden ABD ve piyonları, benim her daim düşmanımdır. İsrail'in kurulmasına, Türkiye'yi Sevr Antlaşması'na zorlayan İngiltere yardım etmiştir ve İsrail'i ilk tanıyan ülke ABD'dir. Kurulduğu gün hemen tanımıştır. Rusya ve ABD üslerinin kurulmasına, Türkiye'nin yardımcı olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'yi terörle uğraştırdılar ve Türkiye, Suriye'ye çıkartma yapmak zorunda kaldı. Türkiye'nin başına teröristleri salan da ABD, İsrail, İngiltere ve Fransa'dır.
Biz, Orta Asya'dan buraya geldik demişsiniz. Biz de savaşarak yurt edindik ama hiçbir zaman soykırım yapmadık, sömürge yapmadık. Hiçbir zaman sivilleri, kadınları, çocukları, yaşlıları ve bebekleri öldürmedik. Fethettiğimiz yerlerde her dinden ve ırktan insan, barış içinde yaşadılar. Kimsenin yaşayışını kısıtlayıp ayrımcılık yapıp ibadet özgürlüğünü elinden almadık. Şu anda İsrail; Türklerle, Arapların ve Kürtlerin arasını açmaya çalışıyor ve bunun için sosyal medyada fonladığı kişileri kullanıyor. Amacı, Türkiye'de iç karışıklık çıkarmak ve Türkiye, iç karışıklıklarla uğraşırken Türkiye'nin güneydoğusunu almak. Allah, fırsat vermesin.
yesinler birbirlerini
Ben destekliyorum
İsrail, Türkiye'nin gündeydoğusuna dayandırsa da destekleyecek misiniz? Türk düşmanlarını neden desteklediğinizi anlayamıyorum. Arapları sevmiyor olabilirsiniz ama bunun için Türk düşmanlarını desteklemeniz çok yanlış. Zira gerçek Türkler, hiçbir zaman düşmanlarını desteklemez.
Boş muhabbetler