"Yemeğinizde/içeceğinizde bebek kanı var" sloganı ile bazı insanlar🧋 Starbucks🧋başta olmak üzere bu gibi İsrail işletmelerinin önüne yazılar bırakıyor. Bu boykotun ülkemize artısı ve eksisi nedir?

"Yemeğinizde/içeceğinizde bebek kanı var" sloganı ile bazı insanlar🧋 Starbucks🧋başta olmak üzere bu gibi İsrail işletmelerinin önüne yazılar bırakıyor. Bu boykotun ülkemize artısı ve eksisi nedir?
Kişilerin, reel yaşama hiç bir tesiri olmasa bile, kendilerini daha iyi hissetmek için, bu ve buna benzer kişisel boykotlar yapmasında sakınca görmem.
İlla böyle kriz ortamları olmasına da gerek yok. Normal zamanlarda da yerli malı kullanmaya özen gösteren veya belli ülke mallarına, belli markalara karşı hassasiyeti olan bir sürü kişi var.
Ama bu türden boykotların, başka kişilere de dayatılması, boykota katılmayanların kınanması vb. gibi davranışlar kabul edilemez.
Kesinlikle destekliyorum! Bu ürünlerin İsrail topraklarında üretilmiyor olması, Bunların İsraile ait olmadığı anlamına gelmiyor!
misal, Burger King Brezilyalı 3G şirketine ait ve Brant İnternational restoran şirketleri bünyesinde hizmet veriyor! Bu işbirliğiyle hisselerinin büyük bir bölümü de Abd'li olan bu şirkete geçiyor 1960'lı senelerde!
Bu firmanın kurucu ortağı İsveçli ama ne tesadüftir ki Yahudi Siyonist bir adam ve her sene rutin bir şekilde yılın belirli günlerinde ( dini özel günlerde ) İtrail ordusuna şölenler hazırlarlar..
7 Ekim'den sonra Wooper menü reklamını değiştirip, resmin içeriğine ( hamburgerin içine) Gazze'yi bile koydu bu şerefsizler ve savaşın başladığı ilk gündne beri İtrail ordusuna ve ölen 1400 kişinin ailelerine ücretsiz yemek dagıtımı yapıyorlar!
Şimdi bunlara dst - barışçıl ya da İtrail destekçisi değiller canımmmm dersek ap-tallık olmaz mı?
Bunlara ''itrail destekçisi degiller'' diyenlere ap-tal ya da daha agır kelamlar denmez mi?
Hayır desteklemiyorum bu gibi boykotlar İsrail'e zarar vermez İsrail'e zarar vermek istiyorsanız bilim de teknoloji de gelişip İsrail'i geçmeniz lazım ancak o şekilde İsrail'e zarar verebilirsiniz İsrail'in ürettiği coca cola ile veya burger king deki aldığınız yemeği çöpe atmakla ya da coca colayı dökmekle İsrail'e hiç bir zarar veremezsiniz İsrail'in şirketlerini zarara uğratamazsınız
Buger King, Coca Cola gibi firmalar vergi kaçırmaz. Starbucks vergi kaçırmaz. Starbuckstan aldığın şekerin bile faturasını keser verirler sana, ülke ekonomin için büyük katkıdır bu. Zaten boykot edilen çoğu marka İsrail'e bile ait değil. İnsanlar nefretini yanlış yerlere yönlendiriyor.
Cevap
11Cevap
Destekliyorum, artısı Türk malı alıp ülkeme kazanç sağlıyorum.
McDonald's değil miydi ne ara Burger King te işin içine girdi, daha bugün whoper menü yedim valla çok lezzetliydi, adamlar özenle yapmışlar kola da kutu geldi coco cola. Rahatsız olan varsa google de kullanmasın internette yabancıların
desteklemiyorum. İsrail'in koka kola fabrikasında 1000 adet filistinli çalışıyor önce onlar iş bıraksın
Bu şirketlerden bazıları Katar'a bağlı ama israile bağlı olanların hepsi boykot edilmeli.
İkisi de İsrail markası değil. Cehalet sacmayıon
Bu tur bilinen İsrail'i açık destekleyen firmalardan alışveriş yapmamak gerek bu düzgün uygulanırsa ve sürekli olursa etkili bir yoldur
Müslümanların aklı bu şekilde çalışıyor maalesef.
Çünkü inançlarını yaşamıyorlar.
Destekliyorum
Ama bazı ürünleri hala kullanıyorum
Çünkü alıştığımız şeyler sonuçta
Boş ve gereksiz işler. Boykot böyle olmaz, neyse.
İnsanları bilinçlendirmek
Evet
Katılıyorum
Çok saçma gitsinler savaşmaya görelim
destekliyorum
Bosch işhker
Destekliyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?