Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlama şerefine sahip olduğumuz bu özel yılda, Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana geçen bir asırlık tarihi biraz daha yakından incelemek istiyorum.
29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul'daki Saltanat Kapısı'nda son Osmanlı padişahı Vahdettin'den yetkiyi devralarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ilan etti. Bu tarihten itibaren Türkiye, monarşi yerine laik, demokratik ve bağımsız bir cumhuriyet olarak yoluna devam etti.
Cumhuriyetin 100. yılı, Türkiye'nin tarihi, kültürel ve sosyal evrimini yansıtmak için harika bir fırsat sunuyor. 1923'ten bugüne kadar, Türkiye ekonomik büyüme, eğitim, sanat ve bilimde önemli gelişmeler kaydetmiştir. Toplumun yapısı ve dinamikleri de önemli ölçüde değişmiştir.
Cumhuriyet, kadın hakları, eğitim, sağlık ve diğer birçok alanda önemli ilerlemeler kaydetmiş, Türk halkının yaşam standardını yükseltmiştir. Ayrıca, Türkiye'nin dış politikası da büyük değişimler geçirmiştir.
Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları, bu önemli kilometre taşını coşku ve gurur içinde karşılamamıza vesile olacak. Aynı zamanda, geçmişteki başarıları hatırlamak ve geleceğe daha aydınlık bir vizyonla bakmak için bir fırsat sunuyor.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı, ülkenin başarılarına ve geleceğe dair umutlara odaklanmak için bir dönüm noktasıdır. Gelecek nesiller için daha iyi bir Türkiye inşa etmek için birlikte çalışmamız gereken bir yıldır. Cumhuriyetimizin ilk yüz yılına olan minnetimizi göstermek ve gelecek yüz yılı aydınlatmak için bu özel yılı coşkuyla karşılayalım.
🇹🇷🇹🇷🇹🇷
29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul'daki Saltanat Kapısı'nda son Osmanlı padişahı Vahdettin'den yetkiyi devralarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ilan etti. Bu tarihten itibaren Türkiye, monarşi yerine laik, demokratik ve bağımsız bir cumhuriyet olarak yoluna devam etti.
Cumhuriyetin 100. yılı, Türkiye'nin tarihi, kültürel ve sosyal evrimini yansıtmak için harika bir fırsat sunuyor. 1923'ten bugüne kadar, Türkiye ekonomik büyüme, eğitim, sanat ve bilimde önemli gelişmeler kaydetmiştir. Toplumun yapısı ve dinamikleri de önemli ölçüde değişmiştir.
Cumhuriyet, kadın hakları, eğitim, sağlık ve diğer birçok alanda önemli ilerlemeler kaydetmiş, Türk halkının yaşam standardını yükseltmiştir. Ayrıca, Türkiye'nin dış politikası da büyük değişimler geçirmiştir.
Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları, bu önemli kilometre taşını coşku ve gurur içinde karşılamamıza vesile olacak. Aynı zamanda, geçmişteki başarıları hatırlamak ve geleceğe daha aydınlık bir vizyonla bakmak için bir fırsat sunuyor.
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı, ülkenin başarılarına ve geleceğe dair umutlara odaklanmak için bir dönüm noktasıdır. Gelecek nesiller için daha iyi bir Türkiye inşa etmek için birlikte çalışmamız gereken bir yıldır. Cumhuriyetimizin ilk yüz yılına olan minnetimizi göstermek ve gelecek yüz yılı aydınlatmak için bu özel yılı coşkuyla karşılayalım.
🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
ne yazık ki Cumhuriyetimizin 100. yılı sönük geçiyor. Daha çoşkulu olmasını beklerdim. Ayrıca ülkemiz Cumhuriyetin 100. yılına yakışır seviyede değil maalesef. Bir yanda cumhuriyet düşmanları iktidarda bir yanda cumhuriyetin altı her geçen gün oyuluyor bir yandan tarikat ve cemaatler güçleniyor devlet kademelerinde yer alıyor bir yandan milyonlarca kaçak ülkede bir yandan ülkenin ekonomisi kötüye gidiyor bir yandan eğitim tarım hayvancılık gibi pek çok alanda gerideyiz ve en önemlisi de gençlerin umudu her geçen gün azalıyor. İmkanı olan ülkeden gidiyor. Cumhuriyetin 100. yılı bunu hak etmiyor...
O kadar haklısınız ki aslında cumhuriyetin ilk yılları daha güzeldi. Bizim halkımız Atatürk gibi bir lider sayesinde bu değerli kavramı hiç mücadele etmeden sahip oldu. Bu yüzdendir ki kıymetini bilmiyoruz mesela avrupa cumhuriyet için ne savaşlar verdi ve nasıl da bağlılar bizimkiler ise şeriat istiyor saçma tavır içerisindeler çok üzülüyorum
Yani biz türkler 1071'den beri varız. Niye sadece Cumhuriyet kutlanıyor anlamış değilim. Geçmişimizi mi unuttuk acaba?
Türkler ondan öncede varda, yasadigin devlet Türkiye Cumhurriyeti ondan olabilir belki.
Eğer ki sevr yırtılmasa kurtuluş mücadelesi verilmese cumhuriyet kurulmasa 1071 de geldiğimiz anadoludan sürülecektik. bunun kıymetini bilerek cumhuriyeti kutluyoruz. bizim tarihimiz ne birilerinin ki gibi 1299'dan başlar ne de 1923'ten. Türk tarihi 3 bin yıllık kadim Türk tarihidir. Tarihimiz şanla şerefle zaferlerle doludur. Her dönemi gururla kutlanacak günlere sahiptir. Cumhuriyetin kutlanmasından anca keşke yunan gelseydi diyenlerin müridleri rahatsız olur.
@Besiktas256 hımm olabilir
@sedomania2 anladım teşekkürler
Arkadaşlar açıklamış allahtan bana gerek kalmadı çünkü ben bu kadar sığ düşünceye tahammül edemiyorum
Etme çok da umrumda sankii.
Umrunda olsa az kitap okurdun cahil kalmazdin.
şu an yaşadığın ülke ile geçmişte kurulmuş devletlerimizi kıyaslayip turkiyeyi kucumsuyorsun...
Yazık sana diyecek bir şey yok azıcık okuyun beyniniz gelişsin düşünebilen
Türkiyeyi mi küçümsedim hdhsqw niye böyle saçma sapan konuştun anlamıyorum. Bana diyeceğine sen kitap oku anlama kabiliyetin gelişsin