Güncellemeler
+1 yıl
Şu kadınların artık erkekleri tasmalı köpek olarak kullanmaktan vazgeçmesi gerekiyor
Onlar başkalarını bulur ama bir anne erkek çocuğunu bir daha bulamaz
Onlar başkalarını bulur ama bir anne erkek çocuğunu bir daha bulamaz
İstanbul'da kız arkadaşına laf attığı için tartıştığı kişi tarafından bıçaklanan 23 yaşındaki genç öldü.
— ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu) October 16, 2023
Katilin 7 SUÇ KAYDI olduğu ortaya çıktı ve cezaevine gönderildi.
Şimdi size soruyorum buradaki katil, bu ruh hastası mı? Yoksa bunları salanlar mı? pic.twitter.com/itKou3BDFn
Ben bu olayda 2 katil görüyorum.
1. O piskopat ve karaktersiz insan müsveddesi
2. Kadın zihniyeti.
Biz erkekler asla hem de asla böyle bir olayda belanın üzerine gitmeyiz. Çünkü biliyoruz ki ülke manyak dolu uğraşsan ve kendini savunmayı başarsan bile içeri bile atılabilirsin. Ya da arkası vardır uzar da uzar yani.
Ama abi kadın zihniyeti şöyledir : Bu bana laf atanın bile hakkından gelemiyor bu beni sahiplenmedi ıyy kıytırık bi erkek bu.
Ve seni bir ateş çemberinin içine atar bu katil zihniyet.
Ne yapması mı gerekiyordu? Bulaşmaması lazımdı hocam, 23 Yaşındaki genç bi olay yüzünden ölmemesi gerekiyordu. Ama şartlar onu mecbur tuttu geçip gidebilirlerdi!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Savunması gerekir. Çünkü bizi koruması gerekli. Cinayete şöyle bakılmalı. Kişinin sabıkası kabarıkmş zaten böyle biri nasıl dışarıda olabiliyor? Burada adaket sisteminde sorun var. Böyle kişiler aileden iyi eğitim görmediği ve caydırıcı cezalar olmadığı için rahatça yapabiliyorlar maalesef.
1- Ailesi. İyi terbiye eğitim vermediği için.
2- Yetkili kişiler böyle birini dışarıya salması ve düzgün cezaların olmaması.
3- Suçu işleyen.
Üzerine gelmedikçe senin o çocuğu belanın üzerine atmaman gerekmez mi?
Ülke manyak doluyken çocuğu ölüme neden yollarsın?
Tepki vermezse korktu anlamı içerir. Yarın öbür gün ciddi bir konu olsa korkak biriyle olacağım anlamına geliyor çok geç farkına varmış olabilirim o zaman da. Laf atan kişi zaten üzerime gelmiştir.
Zaten korku insanı hayatta tutar. Madem bencilce düşünüyoruz o halde Türkiye de diğer vakalara bakalım..
Yine bir laf atma vakasında yanındaki sevgilisi laf atana sağlam bir darbe indirdi.
Laf atan zarar verebilmek için bıçağı çocuğa değil kızın boynuna sapladı
ve kaçarken de bu ders olsun adam olacaksın demiş kaçmış.
Yani bu tarz senaryolarda sadece kendisini düşünmüyor erkek birey, çıkacak kargaşa da seninde zarar görme riskin var.
En akılcı seçenek tekin tipe benzemiyorsa hiç bulaşmayıp gitmektir.
Bu yönde yanındaki sevgilisi teşvik etmiyorsa ve hatta sizin gibi düşünüyorsa o kızdan da ayrılması gerekmektedir zira bugün kurtulsa bile o kız yüzünden yarın zarar görebilir ve hiçbir kız canından çok sevdiği erkeği belanın içine atmak istemez.
Herkesin bakış açısı farklıdır. Bencilce bir düşünce değil bu. Karşılık verilmezse karşıda ki daha fazla yüz bulacaktır ve daha da saldırganlaşacaktır. Korku insanı hayatta tutmaz. Tutacaksa bile ezik gibi korkak gibi ömür boyu yaşanmamalı zaten. Zarar görülecekte olsa korkaklık olmamalı. Her cinsiyet için söylüyorum.
Basit bir düşünce kalıbıyla düşünelim..
Bir binanın çatısına çıktığınızda korkmaya başlarsınız, korkuyu oluşturan düşünceler şunlardır
-> Buradan düşüp ölebilirim.
-> Buradan düştükten sonra sakat kalıp ömür boyu sakat olarak yaşam sürebilirim.
Elinde silahla size laf atıldığında 2 seçeneğiniz vardır.
Ya bulaşmazsınız ve yanınızdakileri de kendinizle birlikte hayatta tutup zaten bataklığa batmış birinin size ve yanınızdakileri öldürmesini sağlamazsınız.
Ya da o kim ki benim yanımdakine laf atıyor diyip karşılık verir sözlü münakaşa sonucu çok sevdiğiniz insanı kaybedersiniz.
Şimdi senaryoyu değiştirelim, çocuğunuzun basit bir laf dalaşı yüzünden ölmesini ve atılmasını ister miydiniz?
Eğer dürüst olursanız hayır. Çünkü bir kız için ve basit bir laf dalaşı yüzünden çocuğunuzun ölmesini istemezsiniz.
Fakat ne gariptir ki aynısını çok sevdiğiniz (!) sevgiliniz için düşünmüyorsunuz.
Bana kalırsa bunun 2 sebebi var.
a) Siz yanınızdakini sevmiyorsunuz onun verdiği güveni seviyorsunuz.
b) Akılcı düşünmüyorsunuz buda şimdi olmasa da bir gün en sevdiğinizi ölüme göndereceğiniz anlamına geliyor.
Görüldüğü gibi kader ve nasıl bir hayat yaşayacağımız başımıza gelenler aslında çoğunlukla bizim elimizdedir.
Düşünce şeklimiz çevremizi yaşamımızı hayatımızı nasıl acılara maruz kalacağımızı belirler..