İsrail'in BM'ye yaptığı bildirimde Gazze'deki Filistinlilerin 24 saat içinde çıkması istendi. Bu gelişme kara harekatına '24 saat içinde başlanacak' şeklinde yorumlandı.

İsrail'in BM'ye yaptığı bildirimde Gazze'deki Filistinlilerin 24 saat içinde çıkması istendi. Bu gelişme kara harekatına '24 saat içinde başlanacak' şeklinde yorumlandı.
Umarım savaş biter ve masumlar ölmez.. zaten insanların çoğu kötü tek düşündükleri savaş ve yıkım ya da birbirlerini yok etmek.. bu yüzden de insanlık olarak gelişemiyor dünya bir türlü.. zaten 3. dünya savaşı da çıkabilir. her ne kadar ekonomik açıdan çıkmış olsa da gerçek bir savaş da söz konusu bence..
Kendi ülkelerini kendi elleriyle sattılar zaten. Benim korkum türkiye de ilerde öyle olur mu diye. Para karşılığında birtakım sivillere bomba attırmışlardır. Bizim ülkemizde biliyorsunuz ki hep araplara satılıyor. Toprak sevdası insanın gözünü kör ediyor maalesef ki hele hainde bir liderin olursa vay o zaman haline bak gör nasıl ülke satılır. Şimdi onlarda türkiyeye dolar nasılsa dincilerde başlar mazlumda mazlum diye madem çok yardımsever hak yemekten korkuyorlar kendi ülkemizin durumunu düzeltsinler. Biz ülke olarak kimseye yardım edecek durumda değiliz hakkımızzı gidip başkalarına dağıtıyorlar. Daha kendi ülkenizde bir okul yapamıyorsunuz. Bissürü şey sayarım. Bizim hakkımız alıp başkasına verince müslüman olmuyorsun.
Önceki yaşayan bilgili insanlardan bazıları 2023 yılında 3. Dünya savaşının başlayacağını söylemişlerdi. Belki de çoktan başladı, biz ne zaman etkileneceğiz acaba
Bir insanda 2022’nin bahar ayı diyordu
Bu hiç belli olmaz. Bir bakmışsın yıl 2025 hala yaşıyorsun.
Bilemeyiz artık. Umarım daha çok masum insanlar hayatını kaybetmeden savaşı bitirirler
Hepimizin tek isteği bu.
Filistin komple işgal edilecek çünkü Hamasın saldırısı onların işine yaradı
Cevap
4Cevap
Filistin İsrail'den beter, İsaril Filistin'den... Ne halleri varsa görsünler, Türk askerine dokunmasınlar da
Gazze'nin kuzey bölümünden çıkın dediler. Bu da nereden baksan 400 bin sivil demek. Beylikdüzü'nden Beyoğluna geçecek gibi düşünün.
Yakıp yıkacak İsrail oraları. Zaten binlerce çolukla beraber katlettiler.
Kara harekatı başlayacak , gördükleri sivilleri vuracaklar
Amaç bu.
Ya yuh ya diger topraklari satmis olabilirler ama orasi onlarin dagdan gelip bagdakini kovuyolar ustune ustluk cikabilecekleri tum sinirlar kapali tepelerinde bomba yagmuru var cocuklara uzuluyorum allah iki taraftanda cocuklarin canini yakanlarin belasini versin
@Hullanza sen yandas kanallari izliyosun sanirim ben dun bi yandas kanali izledim sozde tarihciler satmadi diyordu ama ulkenin en iyi tarihcisi ilber ortayli sattiklarini soyluyor ve osmanli kayitlarindada var bu
Ben sosyalistim. İşber Ortaylı da nabza göre şerbet veren bir şarlatandıer. Çarpıtıyor.
"Satıp Beyrut'a gittiler" diyor. O toprak satanlar zaten hali hazırda Beyrut ve Şam gibi şehirlerde ikamet eden toprak ağaları. Orada toprağı işleyen Filistinli halk satmadı. İlber çarpıtıyor, yalan söylüyor.
Satılan toprağın oranı da %0,08dir. Bir de toprağın mğlkiyeti el değiştirince yeni bir vatan satılmış olmuyor. Şimdi Trabzon'da arazi alan Araplar orayı vatanlarına mı katmış oluyor?
Dahası, daha satış falab olmadan, 1917'de Balgour Deklerasyonu ile "Yahudi Devleti" kurulması dyatıldı ingilizler tarafından.
@Hullanza ya bak zaten isgal etsinler diye gonderiliyolar hitler tarafindan ilk etapta ama gelip satinda aliyorlar osmanlidada belgeler mevcut lutfen carpitmayin
Attıklarına dair belgeler mevcut
@Chıld_Of_GOD bende onu diyorum dinlemiyor
Abicim "bu araziyi sattık, burada ğlke kurabilirsiniz" diye bir şey yok diyorum size. Siz neden anlamamakta ısrar ediyorsunuz? Osmanlı bürokrasisiyle yakın ilişki kurmuş Arap toprak ağaları arazisini sayınca ülke mi satılmış oluyor?
Daireni bir Rus'a ya da Arp'a satınca orası Rusya ya da Katar mı oluyor?
@Hullanza sattiklarini kabul ediyosun simdide az once onuda kabul etmiyodun
@Hullanza senin dediğin eğer resmi tanınan bir ülke olsalardı dediğin doğru. Şimdi sen de araplara toprak satıyorsun ya, işte onlar devlet kuramaz. Çünkü Türkiye dünyaca tanınan bir ülke. O zaman da şimdi de bunları tanıyan yok. Filistin dediğiniz yer yok. Gazze ve Batı Şeria olarak iki ayrı bölge.
@Chıld_Of_GOD
La sen gerçekten hiç bilmeden konuşuyorsun. Ortada hiç bir şey yokken Balfour Deklarasyonu ile İngilizler bölgede bir "Yahudi Devleti" kurulmasını "uygun" görüyor. Deklarasyonda Arap ya da Filistin adı geçmiyor. Ondan sonra Yahudi yerleşimciler gelmeye başlıyor, toprakları gasp ediyorlar. Satın falan da almıyorlar.
1947'den beri Filistin ve İsrail iki devlet olarak tanınıyor. Sallama.
@Hullanza farzedelim senin dediğin gibi. Tıpkı 1071 1453 ve 1974 Kıbrıs harekatı gibi. Fetih sizin degiminizle. Sonuçta siz bizden önce fetihlere başladınız. Bir sosyalistin radikal İslamcıları savunması değişik bir ironi.
@Chıld_Of_GOD Gerçekten bu etno-türkçülerin fantezi dünyasını anlamıyorum bazen. "siz", "biz" ne olm, hiç birimiz o tarihlerin öznesi değiliz. Sen kendini "Alparslanın torunu" falan mı sanıyorsun, nasıl bir kimlik bunalımın var senin? Adam 1000 yıl içerisinde, birbirleriyle hiç bir ilgisi olmayan 3savaşı argüman olarak ortaya koyuyor.
Radikal İslamcıları savunmuyorum, Filistin halkını savunuyorum, ki onların mücadelesi 70 yıldır var, bu 70 yılın 40 yılı da laik bir Filistin devleti için sürdürüldü. Bugün bile Gazze'de sosyalist, laik örgütler var ve İsrail'e karşı ulusal kurtuluş için savaşıyor.
Kendi etno-türkçü alıklığınla bana "Arap" demeye çalışıyorsun, ama böyle aşağılık kompleksim yok.
@Hullanza ben Yahudiyim. İsraeloğullarından. Kimliğim de gayet net. Nerden çıkardın kafan mı güzel
@Hullanza gerek İslam tarih kayıtlarında, mısır kayıtlarında ve tevratta oranın bizim olduğu ve bizlerin olduğu açıkça belki. Jeruşalem'i ilk başkent yapan Biziz. Tarihte 1916 ya kadar kuran dahil fikistin diye bir ülkeden bahsetmez. Bunlar urdunlu mk
@Hullanza filistliler Filistinli değil. Bunlar urdunlu.
Yapmazlar.
Ya bu nasıl bir bela ya devlet degl cehennem zebanisi sanki
Ben böyle bir vahşet görmedm
Firavun bile daha insaflıdr bunlarn yanında
Aynı tepkiyi soydaslarini katleden Çin e de verdin mi? ya da hamas tarafından ilk gün katledilen sivillere
Ya kısaca Gaddar olan herkese
Sen benim vicdanımı şu halde sorgulayamazsn
Yorumlarmdan kendine pay çıkaramazsn
En cok Müslumanlarn yaşadıgı zorluk baskı canlı yaynda izledigmz kadaryla belki aktarılmayan daha kötü yönleriyle din haricinde diger acı çeken tüm ruhlar icin ve gozleri kör olan herkes icin ilk kiblemiz cuma vakti cuma namazını kendi mescidlernde kılmak isteyen herkesi camiden çıkaran israilin allah bin belasını versn
@Chıld_Of_GOD Çin'de soydaşların mı katledildi? Kimsenin katledildiği yok olm. Her ağlayan çekik gözlüyü "uygurların zulmü" diye yayıyorsunuz, bunlara inanıyorsunuz, sonra Malezya'daki bir olay olduğu anlaşılıyor.
Şu an Jerusalem'de yani sizin Kudüs dediğiniz yerde müslümanlar cuma namazına katılıyor. Provksyn ile Algı yaratma
@Chıld_Of_GOD kjshdkjahsdkjas ne mal adamsın. Şu anda İsrail ordusu izin vermiyor cumaya falan.
Orasu Arapça'da Kudüs, İbranice de Yeruşalim'dir, sen sanırım Latinize hâlini söyledin. Hayırdır, Romalı mısın awk
Çin bilmem ne diger ülkelerden örnekler sunarak sen kendi devletinin yaptıklarını aklayamazsn
Ibadet haklarını kullanamayan bir halk ter türlü halktan yoksun bırakilıyorlar ondan sonra israil sucsuz aferin ona dememizi mi bekliyorsnz git baska yer de kendin gibilerini bul onlarla kalbini karartmaya devam et
Cuma namazına müteakip mikecek🤣
Bunlar hep Hamas'ın suçu Taliban dan farkları yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?