5 gündür süren Filistin-İsrail savası için yorumlarda Askerlerimizin gazzeye gitmelerini yazıyorlar. Sizce gitmeliler mi?
Ben kesınlıkle karşıyım bu konuda. Savaş bizim savasımız bile değil.
5 gündür süren Filistin-İsrail savası için yorumlarda Askerlerimizin gazzeye gitmelerini yazıyorlar. Sizce gitmeliler mi?
Ben kesınlıkle karşıyım bu konuda. Savaş bizim savasımız bile değil.
Türkler her zaman magdurun yanında olmustur ortada muslaman bir devlet var
Dinsel degerlerden dolayı bu ugurda savaşmak istegi olanlar olmus olabilir insanlar şu an duygusal düsünüyor isterdm ki her ulke gibi arap veya şu bu demeden filistin de özgür bir devlet olsn
Bu it dalaşı sona ersn ama askerimiz giderse ülke 2 ye ayrılr askeri destekleyenler ve desteklemeyenler sonra kaos çıkar ve darbe olur diye düsunüyorm
Magdurun yanında olalım ama bizim askerimizi de her savasta baska yere yollamayalım bizi ilgilnedirse konu gule oynaya hep birlikte gidelim ama bızı ılgılendıren tek sey Şu an masum ınsnaların oldurulmesı ve onlar ıcın duadan baska bırsey gelmiyor elimizden.
Onu yazanlar boş konuşuyorlar sen bakma onlara, terörist koruyacak halimiz yok orada. Ben askerde olsam ve zorla Gazze de teröristlere desteğe göndersem önce kendi komutanıma sıkardım. Empati yapıyorum yani sadece, beni hiçbir güç Türk bayraklı üniformamla teröristleri kurtarmaya gönderemez, çoğu askerinde benim gibi düşüneceğini tahmin ediyorum. Ben Suriye'ye de gitmezdim gerçi, benim toprağım, benim meselem değil. Oranın problemini nargile içmekle meşgul olan oranın gençleri düşünmeli. Kimse kimseyi kolundan tutmuyor, çok Gazze meraklısı varsa biletini alıp çoktan gitmiştir, bu meseleler bireysel valla koca orduyu kimse kafasına göre yönlendiremez. Üstelik kardeşimiz Azerbaycan'ın kardeşi İsrail'e karşı asla böyle bir şey mümkün bile değil. Siyasilerin politik söylemleri, siyasal İslamcıların muhafazakar kesimi konsolide etme çabasından başka bir şey değil.
Şu şartlarda gidemeyiz
Bedelini işgal, natodan çıkarılma, kibrisi ve güneydoğuyunkaybetmekle olarak öderiz
Şu an ne biz ne ümmet hazir
He şöyle olur
Tayyip çıkar Hilafeti ilan ederse Müslümanlar buna yönetimlerine rağmen kulak verirler ve biat ederlerse
O zaman dünyanın dengesi bizim lehimize değişir 🤟
Türk bir toplum olarak dünyanın dengesını geçmişten günümüze fazlasıyla değiştirdik ve butun dünyaya gösterdik. Herhangı bir savaş olsa bu savaştan hıcbir ülke karlı çıkamacagının farkında çünkü tek bir Türk kalsa dahi intikam için geri dönebileceğimizi bilirler.
Diğer duruma gelirsek Hilafeti ilan edebileceği durum yok cunku savaş bizim savaşımız değil. He edersede gitmek isteyen gitsin her bır yerde bır olay olunca Türk askerini yollamak yerine bu sekil cıhat yapmak ısteyenlere yol acsınlar bir zahmet. Çünkü Türk askerinin görev yeri Türkiye Cumhurıyetinin sınırları ıcerisindedir. Bizi ilgilendirmeyen savaşların olayların içerisinde değil.
İşte böyle düşündüğün için ya da düşünmeye zorlandığın için hatta düşünemediğin için ingiliz topraklarımıza çöktü
Mesela ingilizin Osmanlı topraklarında işi ne? Bir sor bakalim
, afrikada asya da işi ne?
Biraz vizyonunuzu genişletin
Savaş kesinlikle bizi ilgilendiriyor kaybedilen topraklarımızı geri almamız İslam liderliğinin tekrar bize gecmesi en önemlisi İşgal altındaki Osmanlı coğrafyasını ingilizden temizmelek için için önemli ama Dediğim gibi şu an değil
🤟
Hayır tabi ki, o nerden çıktı? Arabı da mı benim askerim savunacak? Savunsun kendilerini. Onlarca arap ülkesi var çevresinde.
Cevap
6Cevap
Arap ve Yahudi gibi iki Sami ırkının dalaşına mehmetçik dahil olmamalı. Bırakalım Ortadoğu milletleri birbirini yesin.
tabiki gitmemeli. isteyen varsa buyursun gitsin. Türk evlatları arap toprakları için kan dökmeyecek.
Hiçbir şekilde gitmemeli. Ne işi var canlarımızın oralarda. Çok gereksiz
mehmetcigin gazzete gitmesini isteyenler alsinlar silahini defolsun gitsimler onlar bunu isteyenler evde ayak ayak ustune atip tv izleyenlerdir
Ne alaka orayla bizim ülke bırakın aralarında cozsunler bence
Bence gidiş serbest olmalı. İsteyen gitsin. Hatta askeri göndermek isteyenler önden buyursun
Olabilir ama yardım etmemiz gerekiyor bu bizim insanlık görevimiz
kusura bakma ama için doğu türkistana zulum ediyorken. çini destekleyen devlet için kılımı kıpırtdatmam.
Abim babam olsa gitmesinler derim ama böyle uzaktan içim parçalanıyor diyorum keşke gitseker ama biliyorum bencilce
Hayır bu soru bile sacmalik
Kesinlikle hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?