Çünkü savaş haberleri insanların psikolojisini bozuyor o yüzden insanlar film izleme derdinde ve aynı zamanda elden bir şey gelmiyor o yüzden ve bu dünyada o kadar savaş oluyor ki saysam roman olur Keza dünya tarihi savaşlarla doludur insanlar hangi birine üzülüp ağlasın Örneğin PKK terörü yüzünden polisler askerler ve siviller 1978'ten beri şehit oluyor ve şehit olmaya devam ediyor ve insanlar hangisine üzülsün oturup ağlasın İnsanlar her ölene üzülüp ağlamaktansa film izlemeyi tercih ediyor Tamam savaş normal bir şey değil savaş her yerde zarardır senin dediğin gibi yarın günün birinde bizler de Gazze gibi olabiliriz Çünkü bu dünyada hiçbir şeyin garantisi yok milletlerin başına ne gelir bilinmez fakat savaş haberlerini izleyip ağlayıp üzülmek ve bunu dert edinmek insanın psikolojisini bozar Zaten bu ülkenin bir sürü sorunu var Enflasyon vb. insanların ruh sağlığı ve psikolojisi bozuk o yüzden insanlar umursamıyor ve savaş haberleri ilgisini çekmiyor insanların yani kısacası insanların gülmeye ihtiyacı var neşeye ihtiyacımız var yoksa insan savaşı düşünerek ağlayarak dert edinerek ruh hastası olur ve akıl hastanesini boylar o yüzden insan sağlığı için dert stres her zaman ve aşırı iyi değildir Durum bundan ibaret
İnsan var olduğu sürece savaş kaçınılmazdır. Ayrıca toplumu öyle bir uyuşturdular ki herkes kendi derdinde takii kendilerine dokunana kadar hayatlarına devam ediyorlar. Bu sadece Türkiye için geçerli değil genel olarak insanların beyni artık tek düze çalışıyor. Öncenin normal düşüncesi şu an saçma geliyor. Misal telefonlar hep son model olmalı hele ki ıphone kullanmıyorsan çok garipsin.
Yapacak çok şey var ama kimse kendi başına gelmeden hareket etmiyor. Depremzede olmadan depremzedelere yardım etmemek gibi. Maddiyata bağlı yetiştirdiğimiz çocuklar gibi. Ahlak anlayışı ateizmi destekleyen insancıklar gibi.
Planlar insanları duyarsızlaştırmaktı zaten gayette başarılı oldular. Savaş kaybını değil ganimetini düşünür savaşanlar. İşlerine karışılmasın diye de diğerleri bu şekilde etkisizleştirilir.
Çünkü o kadar kötü hissediyorlar hayatları o kadar kötü ki kimseyi ya da hiç bir şeyi umursamıyorlar.. ben de öyleyim... şu an nefes almak bile beni yoruyor zaten yaşamak bile anlamsız gelirken bir şey düşünecek durumda değilim.
yani mutlaka ama empatiyi sağlıklı düşünenler yapabilir savaş isteyenler asla empati yapmaz onlar güce inanır ve insanları ezerler yani bu vicdansızdan vicdan beklemek gibi bir şey maalesef
Suriye, Afganistan, Irak, Keşmir, Myanmar hangi birine üzüleceğiz? Ve üzülünce onlara faydamız var mı? Evde neti kapatıp oturup üzüntüden ağlayınca düzelecekse hepimiz oturup ağlayalım. Elinden hiçbir şey gelmeyecek halkı böyle suçlamak adaletli değil. Buna sebep olanları tutup hedef almak yerine basit dümdüz yaşayan halkı suçlamak hiç adil değil. 2 saat sonra acıkıp yemek yiyip üstüne gidip uyuyacaksın çünkü seninde elinden bir şey gelmez kimsenin gelemediği gibi.
Ölü sevicilik üzerinden duyar kasanların çoğu siyasi itibar kazanma peşinde. O yüzden ölülere her ne kadar üzülsem de yine de kendimi paralamıyorum. Ölen ölür, kalan sağlar. Sağlar bizimdir.