Ben bir Türk milliyetçisiyim ve tarih videoları izlerken merak ettim. Bugün biri bizim bağımsızlığımızı almaya kalksa ben en önde savaşırım. Ama geçmişte tüm dünyaya hükmetmişiz ve istemediğimiz bu şeyi yaparken başkalarının bağımsızlığını da almış olmuyor muyuz? Öyleyse istemediğimiz şeyi başkasına yapmış gibi opmuyor muyuz bu kafama takıldı rahatsız oldum. Bu farklılık dönem şartlarından dolayı mı oluşuyor?
Aynı sorunun değişik versiyonu da bugün herkes savaş cinayettir vs derken neden geçmişte yapılan savaşları hayretle okuyup öğreniyor ve gurur duyuyor bu farklılığı öğrenmek istedim. Odamda 3 4 çeşit Türk bayrağı olan birisiyim aklıma bu tarz şeyler gelince kendimi rahatsız hissettim cevaplarsanız sevinirim?
Aynı sorunun değişik versiyonu da bugün herkes savaş cinayettir vs derken neden geçmişte yapılan savaşları hayretle okuyup öğreniyor ve gurur duyuyor bu farklılığı öğrenmek istedim. Odamda 3 4 çeşit Türk bayrağı olan birisiyim aklıma bu tarz şeyler gelince kendimi rahatsız hissettim cevaplarsanız sevinirim?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
tum devletler kendi halkına milliyecilik duygusunu asiladigi icin oluyor butun bunlar. bunu da atalarrinin basarilarini surekli olarak anltarak sagliyor.
baris icinde yasamak istemenin nedeni donemin sartlari degil. o savaslarakatilan atalarimiz da baris istiyordu. taa ki savas baslayana kadar. savas basladiginda ulke sinirlaini geniletmek ixin elinden geleni yapiyorlardi. (savunma degl bak direkt savas, yani bir zorunluluk yok) bugun savas olmasin istiyorsun ama devlet savas baslatiginda ve topraklarini genislettiginde trih bunu yazacak. ve torunlarin bunu okudguna gurulanacak ve milliyetcilik ruhu kabaracak. ama o da baris isticek. ama savas basldiginda da en onde safta duracak.
kissdan hisse deletler halklarina milliyetcilik duygusunu asiladigi icin halk savas yokken baris yanlisi tuum dunyanin huzur icnde yasmasini istyen bir topluluk. savas ciktginda ise tum bu baris kardslik zimbirtilarini unutup eline silahini zirhini alan bir topluluk.
bence bir ulkede miliyetcilik diye bir sey olmazsa devlet halki yonlendirmedigi ixin savunmasiz kalicak ve diger milliyetci ulkeler tarafindan isgal edilecektir. ama tum dunya halklariin beyninden milliyetcilik duygusunu silseydik hicbir ulke hicbir zaman savasmazdi.
çok güzel anlatmışsın yalnız aklıma şu takıldı. mesela genel olarak barış istiyorsa bir topluluk neden ekonomik nedenlerle vs diğer ülkelerden toprak almak istiyor bunu istiyorsa barışçıl olmuyorlar ki? Mesela osmanlı yayılmacı bi politika izlemiş hakimiyet alanını genişletmek için tamam fetih nedenleri güzel zalim bir devlet değil ama sonuçta savaşıyor ve barışçıl ni politika izlemiyor.
halk hiçbir zaman savaşmak istemez ki. hele taarruzu hiç istemez. halkın ekonomisi kendi evinin ekonomisidir. devlet, halkı evine ekmek götüremiyor diye savaş başlatmaz. kendisi için, kendi ekonomisini güçlendirmek için savaş başlatır. savaşı devlet ister. büyümek daha da güçlenmek için halkı yönlendirir.
devletlerin manipülasyonuyla halklar savaşmak istediğini sanır.
mantıken haklısın ama işin içine din de giriyor osmanlı o zaman çoğu yeri almasaydı din bu kadar yayılmazdı diye düşünüyorum
sanırım o zamanlar bu tarz konulara pek ağırlık verilmiyordu sonuçta iyi anlaşmanın göstergesi olarak toprak verildiği vs bile olmuş tarihte dönemin şartlarını iyi bilmek lazım tabi
evet doğru savaşın kötü olduğunu bende düşünüyorum ama
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!