Resmi dilin, bilim dilinin Türkçe olmasını geçtim. Türklüğe hakaretin cezası var. Kendilerine Türk imparatorluğu diyorlar. Devlet kademelerinin yüzde 90'ı Türklerden oluşuyor. Osmanlı bir yeri fethettiginde oraya Türkleri yerleştiriyor, soylu yapıyor. Veya bir yere duva oluşturmak için yine Türkleri yerleştirir, desteklerdi. Osmanlı Türkleri sevmezdi yalanını kim çıkardı?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Söylediklerin asılsız ve yanlış yorumlanma. Misal resmi dil Türkçe ama Osmanlıca. Yani öz bir Türkçe değil. Bilim dili doğrudan Arapça.230 civarı sadrazamdan 150 civarı devşirme. Keza vezirlerin büyük çoğunluğu devşirme. Padişahların annelerinin bile çoğu devşirme. Doğal olarak padişahların kendiliğinden Türklüğü kayboldu. Ordu'nun en büyük kuvveti ayrıca devlet kademesinde en güçlü ekip olan yeniçeriler devşirme. Balkanlara vs Türklerin yerleştirilme sebepleri oraların Türkleşmesi olduğu kadar Türk boylarının Anadolu'dan uzak tutulmak istenmesi. Türklerin devlete mümkün mertebe uzak olması ve olası isyanların önüne geçilmesi. Örneğin Karamanoğlları yükselme dönemi çok sık problem çıkardığı için Balkanlara sürülmüştür. Sizin yerleştirme dediğiniz şeyler aslında sürgün. Kanun önünde de Türk olmayan tebaaya Türklerden çok daha fazla imkan verilmiştir ayrıcalıklı davranılmıştır ki isyan etmesinler diye. Ayrıca Osmanlı dini ön planda tutmak için mümkün mertebe Türk kavramını kullanmamış ümmet kavramının arkasına sığınmıştır. Özellikle 15/16. Yüzyıldan itibaren bunlar Türk düşmanlığı boyutuna varmıştır. Dönemin edebi eserlerinde vs devlet erkanının Türklüğe ettiği hakaretler vs alenen yazılı olarak ortadadır.
Tamamen safsata yazın. Fatih sultan mehmet en basiti İstanbul 'u aldıgında İstanbul 'a Türkleri yerlestiriyor. Balkanlar o dönem anadoludan daha önemli osmanlı için. Osmanlı, Türk degildi ve Türklüğe değer vermezdi hikayeleri tamamen zırva.
CHPkk zihniyetinin uydurması bu. Nerelerinden uyduruyor lar bu elementi Osmanlı Türk devleti Türk imparatorluğu idi
Evet doğru. Ama Atatürk'e de laf etmek olmaz. Osmanlıyı kurtarmak için mücadele ediyor. Tek hatası türbanlıların resmi dairelere girmemesi ama asıl din düsmanlığı 1940'lar.
Bilemem Osmanlıyı karalayip pkk hdp ile iş birliği yapıp Atatürk demek Atatürkçülük demek te çok saçma
Zaten günümüz chpsinin Atatürk ile zerre alakası yok ki, gunumuz chp etnikçi bölücü komünistlerin, kriptoların yuvası.
Çok çelişki var birde Osmanlıya laf ederler. Mantık var mantıklı bir insan Atatürkçülük ile alakası olmadığını görmesi gerek
Atatürk'ü yetiştiren Osmanlı. Osmanlı, Türklüğe değer vermese Atatürk, enver paşa, cemal paşa, talat paşa, kazım karabekir, fevzi çakmak gibiler nasıl Türk milliyetçisiydiler?
Yavuz Sultan Selim. Annesi bazı kaynaklara göre Dulkadiroğlu beyliğinden bazılarına göre ise Trabzondan bir Rum papazın kızı. Eşi (Kanunî Sultan Süleyman'ın annesi) Hafsa Sultan Kırımlı olması yüksek ihtimal. Sultan Süleyman'ın eşi Hürrem Sultan Alexandria isimli muhtemelen Rus bir papazın kızı olduğu biliniyor. Ondan sonra tahta Geçen Selim de keza aynı eşi Nurbanu Sultan tahta geçen Murat'ın annesi Venedik kökenlidir. Onun eşi Safiye Sultan Arnavuttur. Şimdi bunların hepsi ortada ve sen Türk devleti Türk imparatorluğu diyorsun. Osmanlı özellikle son dönemlerinde tamamen ümmet peşinden koşmuş Türk'ü yok saymıştır. Padişahların ve şehzadelerin isimlere bak. Kuruluş ve yükselme dönemi Ertuğrul Orhan Dündar Sungur Gündüz Alp. Hep Türk kökenli isimler. Sonrası Mahmut Süleyman vs hele çöküş döneminde Abdülhamid Abdülaziz Vahdettin tamamen Arap isimleri. İlkokul tarih bilgisi. Osmanlı son zamanlarda Avrupa'da yayılan milliyetçilik hareketinden dolayı dağılmaya başladı. Peki Osmanlı'da niye bir milliyetçilik uyanmadı? Çünkü yoktu. Halk bile Türk Ermeni Rum dan ziyade Müslüman ve gayrimüslim olarak ayrılırdı.
@34Constantine milliyetçilik Türkçülük Atatürkçülük chpkk dami var sence
@34Constantine boş yapıyorsun fatihten sonra annelerinin Türk olmaması bu dediklerimizi değistirmez.
Kardeş benim ağzımdan CHP diye bir şey mi çıktı? Yani beyniniz bu kadar mı? Osmanlıcı değilsem CHP'li mi olmak zorundayım? Ne alaka yani CHP ile? Ben şu an senin söylediğin ile alakalı Osmanlı da ki gerçeklerden bahsediyorum bana ne CHP den MHP'den AKP'den bilmem ne partisinden
@34Constantine konu chp uydurma elementi bu yorumda. Başka kendine özgü bir yorum yapabilirsin. Osmanlıya dair tüm elementler chpkk dan çıkıyor dedim öyle başladık sohbete. Tabiki öyle bir kaide yok yanlış anlama
Sadece yeniçeriler den örnek vereyim büyük bölümü yabancılardan oluşmakta. Sultanlar yabancılardan secilmekte 😂
Yeniçeler, Türklere köle olarak verilip devşiriliyor burayı atlıyorsun ama :))) yeniçerileri devşirip Türk yapıyorlar :))) ordu yine cok büyük çogunluk Türk.
Öyle bir şey yok. Türk olsalar altın için savaşmazlar, kazan kaldirmazlar, isyan etmezler. Sen buraları komple atlamışsin. Kafalarına göre sultan seçiyorlar, sultan indirip alıyorlar. Yeniçerileri kontrol altına alan padişahlar sayilidir
Kardeş ne alaka ya
TRT ATV dizilerininden tarih öğrenilmez 👍
Kimse oradan ogrenmiyor zaten
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!