Sağ kesim bu ülkede neden varlığı istenmiyor
İmahatip neden istenmiyor
İmahatip mezunun neden basak bir meslek yapması istenmiyor
Diyanet neden istenmiyor
Bir bayanın kaplı olması neden sizin için sorun oluyor
Sağ kesim bu ülkede neden varlığı istenmiyor
İmahatip neden istenmiyor
İmahatip mezunun neden basak bir meslek yapması istenmiyor
Diyanet neden istenmiyor
Bir bayanın kaplı olması neden sizin için sorun oluyor
Torpil adam kayırma liyakatsiz atamalar olduğu için ve adalet olmadığı için ve din üzerinden siyaset yaptıkları için çoğu kişi sağ kesimin varlığı istenmiyor gerçi bu dediklerimin çoğusunu solcular da yapıyor (din üzerinden siyaset hariç) ama sağ kesimde bunlar daha fazla hatta sana bir şey söyleyeyim mi sırf bu ülkede sağ kesim değil sol kesim de istenmiyor En azından yeni nesil bu şekilde Çünkü insanların çoğusu (özellikle genç nesil) siyasetten ve siyasetçilerden tiksinir oldu İnsanlar artık sağcısı da aynı diyor solcusu da aynı diyor Hem siyasette üslup bozuldu Keza eskiden liderler canlı yayında bir masa etrafında ülkenin sorunlarını medenice tartışırdı şimdi ise siyasiler laf sokma peşinde şimdiki gibi beka söylemiyle insanları germiyorlardı operasyon çocuğu vitrin mankeni gibi terimler yoktu onun dışında insanları birbirine kırdırıyor yani kutuplaştırıyor Yani anlayacağın siyasetin tadı tuzu artık kalmadı insanların çoğusu 40 yaş üstü hariç kimse siyaseti takmıyor ve kimseyle siyaset konuşmuyor insanlar artık siyaset değil geçim derdinde yaşamanın derdinde mutlu olmanın derdinde
Sol gidip Atatürk üzerinden siyaset bi farkları yok eskiden iç politika kavga ederlerdi dışarıda birbirlerini desteklerdi simdi oda yok
Aynen öyle şimdi siyaset artık çok değişti eskisinden farklı artık bu gerçek herkes değerler üzerinden siyaset yapıyor Ama din üzerinden en çok siyaseti dilinden Allah'ı ağızlarından düşürmeyenler yapıyor yani sağ kesim halbuki Müslümanım diyen (oda gerçek Müslüman) ve Allah diyen bir kişinin dine siyasete alet etmemesi gerekir hadi sol kesimin dinle fazla alakası yok onu anlarım ama sağ kesimin var ama din istismarı konusunda sağcılar solcular kadar duyarlı değil
O fazla yapıyor bu fazla yapıyor mantığı yanlıs kişide bir değer arkasından dolanıp duruyor
imam hatip istenmiyor değil, zaten vardı daha öncesinde. Tüm okulları imam hatipe çevirmenin manası yok. Bilimden uzaklaştırılan bir eğitim sistemiyle ancak dua edersin "ülkemiz gelişsin" diye.
Diyanet neden istemiyor? Diyanet siyasetle içli dışlı olursa, milyarlarca lira ödenek alıp camilerde bir partinin reklamını yaparsa, yönetenlerin yanlışlarına tek kelime etmezse ve dahi bu ülkenin kurucuna dil uzatırsa öyle diyanetin hiçbir hükmü kalmaz.
İnsanların kapalı olması sorun değil, öyle bir problemi yok Türkiye'nin.
İmahatip fazla olmasına yanlıs kabul etmek gerekir ama imahatip mezun bir kişin gerekli bir eğitimi aldıktan sonra Baska bir meslek yapması bir insan için ne sorun teşkil eder anladım diyanet camide devletin reklamını yaptığı filan yok
Cuma hutbelerini oku, hocaların yaptığı sohbetleri dinle. Propaganda yapılmıyor dersen o da senin adalet anlayışın. İmam hatipli "gerekli eğitimi" aldıktan sonra tabi istediği mesleği yapabilir ama o dediğin gerekli eğitim kısmı yok Türkiye'de. Torpil almış başını gitmiş, memurluğa bile mülakatla alınıyorsun, tabi o mülakatların ne için olduğunu biliyorsun.
İmamhatip mezunu biri tip kazanıp bitirdikten sonra gidip doktor o la bilir
Torpil dediğin her yerde vardır
Cuma hutbelerinde Atatürk işmin alınması ise sorun doğal bise hutbeleler halife adına okunur 2 dinle devlet işlerini bir birine karıştırmak olur hocaların yaptığı sohbetleri hiç dinlemedim ama gidip heran gibi bir sol dinlesem yağa imahp kapatılacağını söyler yda diyanet kapatılacağını çıkıp yanlıs söylese bunun böyle olması gerek dese senin gibi hak vereceğim
torpil dediğin her yerde olmaması lazım, hele sağ bir hükümetin olduğu bir yönetimde hiç olmaması lazım. İnsanları sağcılardan tiksindiren şey de bu. Adaletsizlik, hak hukuk tanınmaması.
torpil dediğin her yerde olmaması lazım haklısın sol partili belediyelerde var bise değişmiyorki
ben sol partili değilim, son 5 yıldır bu ülkenin siyasetine dair hiç umudum yok. Hepsi aynı. Ama ağzından kul hakkı, Allah, kitap laflarını düşürmeyenlerin yapması daha tezat bir durum.
iki tarafta işine gelen gibi davranıyor biri Atatürk düşürmüyor işine geldimi dinci oluyor biri zaten bildiğin gibi
kısacası sağcısı da solcusu da bi işe yaramaz, o yüzden sağcıların üstüne gelinmiş vs fasa fiso. Gerçek dindarlarla, başkasına karışmayan hak yemeyen insanlarla kimsenin bir derdi yok.
Cevap
4Cevap
Sağ ve Sol tıpkı bir kan davası gibi. Birileri zamanında eşeklik yapmış ve hala kin güdüyoruz. Siyasetçilerde bunu kullanıp bizi sömürüyor. Türkiye'de oy şunlar başa gelsin diye verilmez, aman onlar başa gelmesin diye verilir. Daha az kötü olmak üzerine yarışır bizim siyasetçilerimiz.
😄😄😄
İmahatip meslek okulu değilmi imam yetiştiriyor niye başka iş yapsınki
ticaret lisesi okuyan muhasebeci oluyor imam olabiliyormu?
Eğer Üniversite gerekli eğitim alırsa olabilir
Ben duydum
Sadece eğitim durumlarını İmahatip gibi lanse edilmesi sacma geliyor
Donanımlı olup olması değil mesele hak etmiyorsa yanlıs yapılan ama cıkıp sadece lise eğitim durumunu belirtmeleri yanlıs
bu saydıkların kimse için sorun değil. bu saydıklarının altına gizlenerek liyakatsizlik, adam kayırma, yolsuzluk vb hertürlü terbiyesizliğin ve ahlaksızlığın yapılması sorun.
Adam kayırma likytsizlik her yerde var partisi dini fark etmez chp belediye vardır torpile ise alınan terbiyesizliğin ve ahlaksızlığı heryerde göre bilirsin kız meslek liseleri olayları bir bilsen veya acık andolu liselerinde öğretmeniyle sevgili olan biri yokmudur vardır
yooo öyle değil. konuyu sadece okula bağlama. işler dini boyuta evrilince konu cemaatlere düşüyor. cemaatler bir ülkenin kanseridir. eskiden çok harika fen liseleri anadolu liseleri vardı. aynı şekilde mükemmel imamhatip liseleride vardı. bundan 20 sene önce imamhatipten mezun olmuş bir genç direkolarak çok donanımlı oluyordu. şimdi heryer imamhatip doldu dolayısıyla kalite çok düştü
İmahatip cok olması yanlıs ama bu konuda haklısın hiç bir cok cemaat cocuklarınızı imahp göndrmetin dediklerini duydum nedenide büyük ihtimalle İmahatip farklı farklı gruplardan öğretmenlerin olması
Cemaat kontrol altınalmalılar ama kapanması mantıklı değil
20 sene önce imahatip mezun olanlar donanımlı olması bise değiştirmez katsayı yüzünden bise yapamıyorlardı hayal fen lisesi andolu liseleri var meslek liseleri imahp liseleri ama senin dediğin terbiyesizlik torpil adam kayırma her kurumda her zaman vardı
her kurum ve kuruluşta illaki olur ama bi ülkede din hükmü artmaya başladıkça ( daha doğrusu dindar geçinenlerin hükmü ) liyakatsizlik adm kayırma yolsuzluk vs vs meşrulaşır. bu tartışmaya açık bir konu değil. dünya ülkelerine baktığında açık net ve su görülmez şekilde görünüyor. yani ben kendi fikrimi söylemiyorum sana. olmuş olan ve olacak net şekilde belli zaten. büyük gelişmiş ve refah seviyesi yüksek ülkeler yönetim biçimi ve toplum bilinci olarak dine tamah etmezler. kişiler kendi içinde özgürdür dinin yaşar ama bunu toplumsal konularda ve yönetim şekillerinde belli etmeye başladıklarına dışlanırlar. çünkü onlarda bu mevzuyu binlerce kes denemiş ve işin doğrusunu öğrenmişlerdir. eskiden imamhatip mezunları engellendi doğğal olarak meslek liselerinede kat sayı geldi bende bir meslek lisesi mezunu olarak bunun sıkıntısını çok çektim. peki sonra ne oldu 180 derecelik bir dönüşler bu sefer heryerde imamhatipler açıldı adeta dayatma başladı. urumlara koyulan mülakatlarla da meşrulaştı. yani güzel kardeşim çok tecrübeli bir abin olarak derim ki. olması gereken dine ve dinsizliğe yönlendirmek değil kişilerin akıl zeka mantık ve yeteneklerine bakarak değerlendirilmesidir.
Her kesimden öğretmen var yazdım Her yere açılıyor diyorsun doğru olmadığını söyledim likayirsi yolsuzluk adam kayıeam torpil sadece her yerde var herzamn vardı bütün ülkelerde bu var örnek İsrail aile mahkemeleri dine göre uygulanır askere kadınların gitmesi zorunlu ama bir cemaat bağlıysalar askere gitmeleri gerekmiyor okullarda küçük yasatan beri din öğretiliyor
Yazdıklarımdan gidip bunları nasıl cıkardın konuyu buraya nasıl getirdin anladım imahatip mezunu biri ülkeyide yönete bilir ama nerde ne olması gerektiğini biliyorsa
imam hatip mezunu birsi zaten ülkeyi yönetiyor ya da yönettiğini sanıyor. durum ortada ve emin ol mesele imam hatip mezunu olması değil bunu nasıl kullandığı. Ben imamhatip mezunuyum daha adil olmam gerekli deseydi asıl o zaman imamhatip e saygı doğardır
Sen benim yazdığım herseyi neden basak biyere cekiyorsun
Yazmısımki imahatip mezunu biri ülkeyide yönete bilir ama nerde ne olması gerektiğini biliyorsa senin derdini cözemedim giti cemaatlere düşmansın anladık bende sevmiyorum ama komple kapatılması mantıklı değil devlet yanlışları var bunuda kabul ediyorum toplumunda yanlışları var buda tamam ama karsı kesmin 20 yıldır bir yanlısı yokmu
Sağ istenmiyor mu ülkeyi yıllardır sağ yönetiyor ne yapalım daha engel olan mi var
Diyane kapatılsın diyaenmi istersin imahatip kapatılsın diyenmi bunlar sağ kesmi istemek değilde ne
Sonuç hangisi oluyor yaoilmadigi halde mağduriyet neden istenmiyir onu dusunmek lazım
Bende sağcı biriyim ama din ile çok ilgim yok mesela
Haklısın
Nasıl yani
Her sağcı olan dindar değil onu demek istedim ama herkes saygı duymak zorunda birbirine
Her sagcın dindar olmadığını biliyorum bende yerine getirmiyorum herseyi
Mesela alkol kulanıyormusun
İslam düşmanları oldukları için
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?