+1 yılEvrim farklı evrim teorisi farklı. Evrim kanunları ayrı evrim teorisi ayrı anlatabiliyorum di mi? Evrim dediğimiz şey bir doğa olayıdır geçmişteki varlığı kesindir ve geleceğe ilerleyişi gözlemlenebilir. Evrim teorisi ise bunun işleyişinin sistematik işletilmesine ait bir olgudur. Prokaryotlar ve gelişmemiş ökaryotlarda hızlı nesil geçişleri olmasından kaynaklı kısa çaplı türleşmeler ve değişimler günümüzde gözlemlenebiliyo genetik materyalin virüsün hızlı nesil geçişinde başkalaşım geçirmesi artık günümüzde kesinleşmiş. İnsanlık için evrim bunlar arasında geçerli değildir biyokimyasal biyolog çalışanları araştırıyo hala şimdi sen dirsek çürütmüş kişileri elinin tersiyle itip kesinlikle şöyledir diye konuşamazsın çünkü yasallaşmamış okey miyiz
015 Yorumla- +1 yıl
Hiçbir hipotez ispatlanınca teori, teori daha da ispatlanınca kanun olmaz. Evrim bir doğa yasasıdır buna kanun ya da ilke de diyebiliriz. Bu doğa yasasının neden ve nasıl çalıştığını açıklayan bilgiler bütününe evrim teorisi adı verilir. İnsanların diğer canlılardan nasıl bir farkı olduğunu düşündüğünüzü bilmiyorum ama bunu savunmak kibirden fazlası değildir
- +1 yıl
Oooh çok farklı derhizlerdesin ben oralara giremem hadi güle güle
- +1 yıl
Kolay gelsin
- +1 yıl
- +1 yıl
Alarko kombi gerçek kombi gerçek konfor
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Sakin olun kızlar benim için kavga etmenize gerek yok
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 2b cevap paylaştı. Çünkü, maymundan geldiğimizi düşünüyor/inanıyorlar. Evrimi çok yanlış algılıyor insanlar burada. Bilimsel olarak bile kabul görmüş bir şeyi reddetmek için çok farklı bir kafaya sahip olmak gerekiyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Aradığım yorum ya
- Gündem konusunda 820 cevap paylaştı.
+1 yılEvrim henüz kanıtlanmış değil, sana mantıklı geliyor olması doğru olduğunu göstermiyor.
Binlerce yıl Dünya'nın düz olduğu zannediliyor ve buna inanılıyordu. Sonra ne oldu?02 Yorumla- +1 yıl
Birader nasıl bir kanıt istiyorsun merak ettim
- +1 yıl
Evrimleşen canlı. Sonuç değil süreç
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap

11 Yorumla- +1 yıl
JSGSJSGSJSGSJSGSH MÜKEMMEL AQ
- Gündem konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılMaymundan geldik zannediyorlar ondan kaynaklı açıp okusalar tek hücreliden çok hucreliye nasıl geldiğimizi anlarlar ama bilim dünyasında evrim tartışılmiyor kabul görmüş bir gerçek. Sorun alt tabaka da
11 Yorumla- +1 yıl
maalesef
Kapibaracım. Evrim dediğin şey evet var ama maymundan falan da gelmedik. Tamam homo sapiensiz. Tamam primatız. Ama neandarteller gibi de değiliz. Onlar ayrı bir tür.
220 Yorumla- +1 yıl
Evet hepsi ayrı bir tür sıkıntı yok
- +1 yıl
Ama evrim var yani. Ya hayatta kalma yönünden gerçekleşir ya da seçilim ile. 80 sene önce filler avlanmaya başladığında kocaman upuzun dişleri vardı. Şimdi aynı bölgede 80 senedir avlandıkları için evrim geçirdiler ve artık her 10 yavrudan 1isinin dişleri çıkıyor. Evrim ihtiyaçtan doğar. Dişleri yüzünden avlanan filler, dişleri olmadığı için avlanmayan filler seçilim baskısı ile evrimleşti. Çünkü onlarda diş sahibi olmak ölüm demekti. Hayatta kalmak için dişlerinden vazgeçtiler. 80 sene gibi komik ve kısa bir sürede.
- +1 yıl
Ben evrime inanan var mı diye sormadım ki inanmayan var mı diye sordum sjsgsjsgsjs sana katılıyorum zaten
- +1 yıl
arastıran soruşturan insanları severim , bak ne geliyorsa soruşturmayan insanlardan başımıza geliyor , mesela tayyip yıllarca faizler inecek dedi inat etti indirdi indirmeyeni kovdu , ve döviz uçtu enflasyon uçtu , şimdi aynı tayyip faiz artırıyor bu persembe yine var faiz artışı , şimdi sorarım be ,,... niye inat ettin bizi fakirleştirdin? bişeyde daha sorarım binali yıldırım belediyede memur iken yolsuzluk yaptı diye Refah partisi İstanbul belediye baskanı müfit gürtuna tarafından kovulmuş, aynı kişi nasıl ulaştırma bakanı başbakan oldu ve koçtan sabancıdan zengin oldu , malvarlıgını arastırın devasal bir bakanın basbakanın maaşı ile yapılcak gibi degil , daha sorusturayım mı yeter mi 😁😁😁
- +1 yıl
- +1 yıl
@Atlas_du hepinizden özür diliyorum. Araştıran birisi olana kadar canım ve canım. Ben birden süper zeka oldum e ama olana kadar iş işten geçmişti. canım gibi yıllarca partide koşturdum. Sonra inali yıldırım geldi iş yerimizi sattı muğladayken. Üniversiteye sattı ama biz işsiz kaldık. 2 sene işsiz işsiz yattım evde. Sonra referandumda evet oyu bide rtee de oy verdim. Saak gibi köy köy dolaştım bide broşür falan. Hepinizden helallik istesem etmezsiniz zaten yüzüm de yok. Ben ve benim gibi ona oy verenler yüzünden böyle olduk. Son seçimlerde oy vermedim.
- +1 yıl
20 yildir bunlar söyle bunlar böyle dedik kimse inanmadi , sana soruyorum birkisi yolsuzluktan kovulsa baska yerde is bulabilir mi? bu adami ulastirma bakani yaptik deniz hava kara bütün ulasimin basi 😁 tahtaya yazi yazma beceremedi istiklal marsini önünde yazan kagittan bile dogru okuyamadi beceriksiz , sonra Türkiye niye bu halde diyorlar cAhiller yönetiyor
- +1 yıl
@Atlas_du rica ediyorum vınali hakkında benimle konuşma. Adını duydukça delleniyorum o şerefsizin. Ben onun partisindeyken beni ekmeğimden etti kansız soysuz şerefsiz. Yatağan. Yeni köy kemerköy ege linyitleri kömür işletmeleri kurumunda bilgi işlem uzmanıydım. O şerefsiz yüzünden 2 sene aç gezdim karın tokluğuna yaşadım
- +1 yıl
Bu ne yapmis biliyormusun ido da müdür , enistesini ido nun cay simit satan kafeteryasina kiralamis , cayi sekeri simidi ido aliyor hasilati eniste aliyor 😁 hatta eniste ido da maas da aliyor , sonra hersene ihalesi oluyor ya , 3 müfettis 2 si bunun adami bunlarda secim zamani biyere aday olmus imza haklari düsmüs tek bayan kaliyor bayanda idonun bu isden kari yok cayi sekeri biz aliyoz hasilati eniste diye , imza atmamis , müdür binali yildirim o bayanin imzasini atip sahte evrakla tekrar kiralamis enisteyi , belediye baskani bunu ögreniyor ve evrakta sahtecilik yolsuzlukluktan bunu kovuyor , böyle biri nasil bakan basbakan olur , olur iste yeni Türkiye
- +1 yıl
JAHAHAGAHHAHAHSHHSS /give @p spawn_egg:91
Ya bu sitede büyülere ve cinlere inanan insanlar var. Evrime inanmıyor olmalarına şaşmaman lazım.
11 Yorumla- +1 yıl
Ya inansın hadi büyüye cine de inansında kanıtlanmış bir olayı gerekçesi olmadan reddetmek saçmalık
Bu ne saçmalık sen maymundan gelmiş olabilirsin böyle düşünebilirsin zekaya bak.. Allah'tan geldik topraktan geldik bir meniden yarıltik
01 Yorumla- +1 yıl
Bu konuyu neden bu kadar abartıyosunuz anlamıyorum evrim kuran ile çelişmiyor ya da aksini kabul edecek mantıklı bi gerekçe yok
Gündem konusunda 774 cevap paylaştı. İnanmak zorunda mı insanlar bundan 35 yıl önce doktorlar sigara ciğerleri açar diyordu onlarında vardır elbet bir gerekçeleri :D
01 Yorumla- +1 yıl
Biri pazarlama stratejisi biri ise kanun
+1 yılEvrim bilimsel bir gerçek net açık ve inkar edilemez. Ama evrim varsa tanrı yoktur demek cidden gülünç ve saçmalık
01 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle öyle ama bunu cahilliği dindarlık sanan inanlara anlatmak imkansız
+1 yılNe yani maymundan mı geldik. Saçmalamayın topraktan yaratıldık toprağa döneceğiz
110 Yorumla- +1 yıl
Lütfen öncelikle evrimin ne olduğunu bi araştır
- +1 yıl
Araştırmıyorum inandığım tek şey kuranı kerim.. Araştıra araştıra dinden çıkıyorsunuz zaten
- +1 yıl
Kuranın bile emri oku sanma ki araştırmadan bir şeyleri anlayabilesin
- +1 yıl
Ben araştırmacı bir insanım zaten.. Ama dinimi araştırmaya gerek duymuyorum. Ay her neyse gece gece tartışmak istemiyorum
- +1 yıl
Normalde bu tarz konularda saygı duyarım deyip geçerdim ama hiçbir şey araştırmadan anadan atadan ne görüldüyse o dinin yaşanmasına saygı duymuyorum
- +1 yıl
İyi duyma allah allah
- +1 yıl
Bu zihniyet ile hristiyan bi ailedeysen hristiyan yahudi bi aileden doğsaydın yahudi olacaktın ya da geri kalan 4300 dinden hangisiyle doğsaydın
- +1 yıl
Diğer dinin mensuplarıda kendine göre haklı o zaman araştırırsan dinden çıkacak çünkü
- +1 yıl
Zihniyetimden memnunum. İyi geceler
- +1 yıl
Anahtarınızı başkasına teslim etmede iyi eğlenceler, iyi geceler...
+1 yılBen bu konularda çok ruh hastasıyım reenkarnasyona bile inanmıyorum diyemiyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Hsgsjsgshs reenkarnasyon harbi biraz abartı olmuş ben metafizik hiçbir olayı umursamıyorum
- +1 yıl
Karmaya çok inanıyorum
+1 yılHayır bazılarının maymundan geldiğine inanmamak zaten mümkün değil
01 Yorumla- +1 yıl
JSGSJSGSJSGSHSGHSGSHSHS
+1 yılSen kendini maymun sanıyosun diye biz de sanmak zorunda mıyız
05 Yorumla- +1 yıl
Evrime dair ufak bi bilgin bile yok de mi
- +1 yıl
- +1 yıl
🙈🙉🙊
+1 yılSana gülüp geçiyorum sadece 🤣 niye gördüysem sanki şu soruyu
01 Yorumla- +1 yıl
Bravo abi
- Gündem konusunda 648 cevap paylaştı.
+1 yılOrtada bir gerçek mi var. Bilim ne zamandır inanmaya zevkeder oldu. var mı teorinizin kanıtı.
010 Yorumla- +1 yıl
Gerçek mi var derken? Nasıl bir kanıt istiyorsun acaba
- +1 yıl
Gerçek bilimsel kanıt. Mesela teori yeeine kanun olabilir
- +1 yıl
Evrim ağacından bi kesit paylaşacağım
Dolayısıyla buna "evrim yasası", "evrim kanunu", "evrim ilkesi" ya da "evrim olgusu" denebilir. Ancak bu tür terimlerle uğraşmamak için kısaca "evrim" denmektedir. - +1 yıl
Evrim ağacı nedir? Bilimsel gerçekliği nerde? Boş laf bunlar. Bende saltanat kaldurılmadı devam ediyor diyebilir miyim.
- +1 yıl
İyi maymundan insana resim çizme, işine evrim deniyor sanırım.
- +1 yıl
Dostum hadi tüm primat ailesini yok say bi aslanı kaplanı fili koalayı anlatsana bana bi anda ce ee diye oluştular mı
- +1 yıl
Evrimi destekleyen sensin. Sen anlat.😂😂😂😂😂
- +1 yıl
Peki türler değişirken neden hala Maymun var. Bunu samimi soruyorum. Ve hala evrime tam kanıt neden yok.
- +1 yıl
Dostum 70 80 yıllık insan hayatıyla nasıl gözlemleyebilirsin bunu biz burada milyonlarca yıldan bahsediyoruz
- +1 yıl
Bunu bana değil, maymunlara anlat. Onların hoşuna gidecektir. :)))))))))))))))))))))
Evrim teorisini yıkan birçok gerçek var sen nasıl inanıyorsun
01 Yorumla- +1 yıl
Bir gerçek söyler misin bana?
+1 yılEvrime inanıyorum ama insanlar üzerinde değil, napcan?
02 Yorumla- +1 yıl
Kendi kararın bi şey diyemem ama din ile de çelişmediğini bil
- +1 yıl
Merak etme KSden araştırma yapmıyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen de hala evrim saçmalığına inananlara hayret ediyorum.
010 Yorumla- +1 yıl
Dostum denizin ortadan ikiye yarıldığına iman edip mantıklı bulup gözle gördüğün kanıtlsnmış bir şeye saçmalık diyorsun
Cevap sahibi+1 yılKardeş, saçma sapan, uydurmasyon, bir teoriden öteye gitmeyen, hatta çökmüş bir yığıntıyı, kanıtlanmış bir gerçeklik gibi bir kenara bırakın.
Ve sizin deyiminizle gözünüzle gördüğüm dediğin kanıtlanmış dedigun evrimin bir resmini çek ama yandan çek fiyakalı olsun bir de ben göreyim.
Sana zahmet şu kanıtlarından varsa sağda solda bir ikitane bize de gösteriver.
Haa dersen ki benim evrimden kasdım, maksatım, tekamül , olgunluk, gelişmek buna diyecek bir şey yok, zira insan, hayvan bütün canliĺar var edildikten sonra yaşamları boyunca ruhsal, fiziksel değişikliklere uğramışlardır.
Bebek doğar, büyür, yetişkin olur vesair değisimler yaşar bak işte bunu görüyoruz ve kimsenin itiraza mecali yoktur.
Ama bana tutup bir dönem maymun ya da x bir canlının gen değişimine uğradığıni, ya da genlerini başka canlılara aktardıkları gibi safasatalarla gelirsen bunu kabul edemeyiz.
En azından bana bir gerçek bir ara geçiş formu göster,
Ve evrilmeye başlayan ilk canlınin var oluş hikayesini anlat, sabaha kadar dinlerim.
Evet denizin ikiye ayrılmasi hem gercek hem de akla mantıga uygun mümkün islerdendir ve olmustur da.- +1 yıl
Şunu çok iyi anlamak gerekir Birbirinin çağdaşı olan türler birbirlerinden evrimleşmemişlerdir. İnsanlar şempanzelerden evrimleşmemiştir. Evrim, büyük ölçekte bir türün bir diğerine dönüşmesi demek olsa da, buradaki türlerden kasıt, o anda var olan türlerin birbirine dönüşümü demek değildir. Bu sadece çizgi filmlerde olur. Ara tür konusuna dönecek olursak... Anlayacağınız, nasıl tanımlarsanız tanımlayın, evrimi göstermek için ihtiyacımız olan bütün ara formlara ve fosillere sahibiz; ek olarak tek bir türün bile keşfedilmesine gerek yok ancak her yıl sayısız yeni ara tür keşfediliyor. Bu arada evrime mantıklsız diyip denizin ikiye yarılmasına nasıl akla mantığa uygun diyorsun anlam veremiyorum
Cevap sahibi+1 yılBu asılsız bir söylem evrimle ile ilgili hiç bir forma, hic bir kanıta sahip değiliz, evrim ne zaman başladı, hala devam ediyor mu, evrimi kim kontrol ediyor. Neyin neye evrilecegine kim karar veriyor. Şu var bu var diyerek olmaz.
- +1 yıl
Birader gözünü seveyim git bi araştır aq sen ne anlatıyosun ya
Cevap sahibi+1 yılLan gzekali Allah'ı i inkar edecek kadar körelmışsin, Allah'in verdigi aklı kullanmayıp, gidip evrim gibi bir sacmalıgi burada savunuyosun, defol git kardeşim seni. Lqn ahmak herif her tür ilk yaratıldıgı haliyledir. Hic bir canlı başka canlıdan türememiştir.
Altını dolduramadığın bir saçmalıği burada bilimsel kanıtlanmış gercek gibi savunuyosun, ya ateisti seni- +1 yıl
Birader sen hakikaten maymundan geliyosun aq bi bokum bildiğin yok gelip bana burada ahkam kesme adam daha neyi savunduğunu bilmiyor aq
- +1 yıl
Bide gelmiş ateist diyo ya aq cahili
Cevap sahibi+1 yılSktimin salaği, ag oglu, cahil güzel kardeşim, sen insan olarak yaratıldin ama hayvan olarak yaşıyosun, baska türlu bir evrik gecirmedin. Skt imin salaği biraz oku.
- +1 yıl
Tamam dostum beni hayvan kabul et önemli değil ama bu tartışma at gözlüklerini çıkarmadan bir yere varmayacak
+1 yılSen darwinist misin?
Eğer öyle ise tartışabiliriz bu konuyu.
Eğitimsiz biri de değilim merak etme,
vakit kaybettiğine değer diye umuyorum. :)08 Yorumla- +1 yıl
Darwinin kitabını okumadım (kitap okumaktan gram zevk almıyorum) ama savunduğum şeyler darwinizm temelli
- +1 yıl
Cinlere inanır mısın?
- +1 yıl
Metafizik varlıklara yani
- +1 yıl
Açıkcası inanıyorumda diyemem inanmıyorumda araştırmadığım bi konuda fikir beyan edemem apateist bir bireyim ama genel olarak metafizik hiçbir olaya itimat etmem
- +1 yıl
Madem metafiziksel araştırman yok biyolojik şekilde sorayım;
bir canlı düşün ki doğsun yaşasın ve ölsün.
Canlı bedenleri; Oksijen, Karbon, Hidrojen, Nitrojen, Kalsiyum, Fosfor, Potasyum, Çinko, Magnezyum, Manganez vs. elementlerin bir araya gelmesi ile oluşur.
Bu elementlerin hepsinin bir araya gelmesi ile bir canlı doğuyor ve bu canlı öldükten sonra bu elementler de doğaya karışıyor ise doğada serbest bulunan bu elementlerin maymunlara geçmesi sonucu maymunlarda evrimsel süreç başlıyor diyelim.
Canlıların hâlâ element taşıyor ve ölüyor, peki bu elementlerin şimdi yaşayan canlılar açısından da evrimsel bir süreç başlatmış olması gerekmez mi?
8 milenyum önce yaşamış maymunların fiziki olarak şimdi ki maymunlardan tek farkları belki biraz daha iri olmaları,
bu elementler 8 bin senedir hiç mi evrimsel bir süreç başlatamadı?
- +1 yıl
Evrim günümüzde bile yaşanmaya devam ediyor en basitinden artık yeni doğan çocukların çoğunda artık işlevsiz hâle geldiği için 20lik dişleri yok. Ayrıca serbest halde bulunan elementlerin maymuna geçip evrimsel süreç başlatması hatalı bir yaklaşım evrim maymundan gelme değil ortak atadan gelme şimdiye kadar yaşamış insan kadar gelişmiş olmasada alet kullanabilen primat türleri dahi vardı ayrıca evrim 8 yıl gibi kısa bir sürede net bir şekilde gözlemleyenikeceğimiz bişey değil 3.5 milyar yıllık tarihten bahsediyoruz
- +1 yıl
Ama bu da yeterli gelmediyse en basitinden canlılar alemindeki körelmiş organlara bak misal bizdeki kuyruk sokumu (lanet kemiği kırdım 1 yılda anca iyileşti) 3. Göz kapağı vücut kılları vs. Ya da aklıma gelenlerden balinadaki diz kapağı yılanlarda bel kemiği
- +1 yıl
Büyük resme bakınca canlıların bulunduğu ortama adapte olmak için evrim geçirdiği su götürmez bir gerçek
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvrime inanmak çok saçma, kanıtlayamadığın bir seye inanamazsın.
00 Yorumla
+1 yılEvrim varda maymundan gelmedik. Yine insandık
03 Yorumla- +1 yıl
Usta evrim maymundan gelmek değil
- +1 yıl
Evrim teorisi maymundan evrilme üzerinedir.
- +1 yıl
Hmmm anladım
- Gündem konusunda 781 cevap paylaştı.
+1 yılSen tamamladin mi peki evrimini
01 Yorumla- +1 yıl
Yok daha ben goril olcam
+1 yılHâlâ inanan 🐑 koyun var mı?
03 Yorumla- +1 yıl
Meee
- +1 yıl
Bi kere biz Türkler Kurttan geliyoruz. Maymun ne la
- +1 yıl
Auuuuu
Bilgim yok ama saçma geliyor
01 Yorumla- +1 yıl
Konuyla ilgili en ufak fikrim yokken banada saçma geliyordu geri kalan herkesin sandığı gibi evrimin sadece maymundan gelmekten ibaret olduğunu sanıyordum
+1 yılTers evrime inaniyorum, maymuna dogru.
01 Yorumla- +1 yıl
Hsgsjsgajsgs doğru benim amacımda goril olmak
+1 yılŞimdi ki maymunlar neden insana evrilmiyo
02 Yorumla- +1 yıl
Abicim evrim maymundan gelmek değil ki biz burada milyonlarca milyarlarca yıldan bahsediyoruz 70 80 yıllık insan hayatının gözle göreceği bişeyden değil
- +1 yıl
Sevdim seni ciğerim
Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ben ama farklı durum benimki
00 Yorumla
+1 yılİnanmıyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Anlıyorum
+1 yılEvrime inanırım ama insanlar hariç
02 Yorumla- +1 yıl
Eskiden bende böyle düşünüyodum ama farkımız yok diğer hayvanlardan aksini kabul edeceğimiz bir durumda yok
- +1 yıl
Farkın var sen akıllısın
- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılDinlere inananlar
02 Yorumla- +1 yıl
Evrime inanman dinini reddettiğin anlamına gelmiyor
- +1 yıl
Zaten dinlere inanmıyorum bunun evrim ile alâkası yok
hala varlar
01 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten üzücü bir durum
+1 yılEvrime hala inanan var mı?